Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Valami nagyon félrement...

2015. október 30. - Harun al Rasid

Ha már nem csak a politikusok nem értenek egyet

Ha már nem csak a politikusok nem értenek egyet

Indítsunk egy ismert elemző, Sebestyén Eszter panaszával.

"Tudomásomra jutott, hogy Lévai Júlia (foglalkozása és végzettsége szerint is: zenész) a Demokratikus Koalíció (egész pontosan annak Média Munkacsoportja és így Vágó István) hátán fenyegetőzik és kompromat cikket akar közöltetni rólam (és/vagy Halmai Tamásról) a Kanadai Magyar Hírlap "hasábjain".

Az ügy előzménye:

1. Lévai Júlia parafrazálta egy kutatásomat, amiből Halmaival közös cikket jelentettem meg.

2. Magánlevélben (!), egész pontosan azok sokaságában kértem egy hivatkozást Júliától, magyarán, hogy zárójelben hivatkozza meg forrását.

3. A zenésztől (értsd: Lévai Júlia), mi kutatók, nagyon lekezelő válaszokat kaptunk, és a jogi kötelezettségét nem tette meg. (Júlia él vígan a nyugdíjából, mi meg aprópénzért dolgozunk a büntetés-végrehajtásnak és az egészségügynek -- mikor, ki fizet alapon. Nincs sértettség, csak napi 8-10 óra melóval kevesebb a fizunk, mint Lévai Júlia zenész - és maga szerint fő véleményformáló NYUGDÍJA!!! -> Azaz, amit ingyen kap az államtól az minimum is duplája a mi aktuális keresetünknek.)

4. Ezek után nem mi, hanem Lévai Júlia a nyilvánossághoz fordult, méghozzá az alábbi módon -  a Fecebook szennycsatornán keresztül:"

Nem szeretnék még egyszer abba belefutni, hogy egyszer csak, minden valódi ok nélkül, egy engem gyalázó cikk címében kelljen a saját nevemmel találkoznom, teljesen felkészületlenül. Márpedig ennek elkerülésére nincs semmi garancia, miközben ez, bármilyen edzett is az ember, egy koron felül már súlyos rizikófaktorrá tud válni. (amit meg tudok érteni, hiszen Lévai abban a korban van. a szerk. megjegyzése). By Lévai.

A történet pedig, ami miatt ezt most mondom, a következő:

A Kanadai Magyar Hírlap közzé tett egy Matchpoint, Lévai Júliának c. írást, amelynek szerzője Sebestyén Eszter (életkora: 40 év). Neki október 4. óta az a rögeszméje, hogy én tőle lopom a fasiszta jellegű rendszerekről alkotott gondolataimat.( Közli mindezt Lévai a Facebookon. Az etikai minősítésével inkább nem foglalkozom. a szerk. megjegyzése)

Nos, ami azt illeti, ha egy, magát baloldali véleményvezérnek tekintő – és zenei szerkesztői előképzettséggel rendelkező – baloldali publicista (?) arra vetemedik, hogy kritizálója kora közlésének teret adjon -  mintha az bármit is számítana, Lévai Júlia kora se mérvadó – akkor akár nem is lenne értelme tovább foglalkozni a ténsasszonnyal.

Azonban Lévai elindított egy meglehetősen mocskos hadjáratot a Facebook kontrollálatlan pöcegödrében, ahol nem átallott vad személyeskedésbe kezdeni – úgyis, mint a baloldali média önjelölt véleményvezére. Legalább is azt képzeli magáról. Szól ez a jelenleg is folyó médiahadjárat részben Sebestyén Eszter, részben a KMH ellen.

Mert hát, Lévai felettébb hozzáértő véleménye szerint a KMH és Bartus Amerikai Népszavája maga az ocsmányság. Hát, meglehet, tudhat valamit...

Lássunk hát némi ízelítőt oldalának emelkedett csevelyéből.

Júlia Míra Lévai Éva, abszolút igazad van abban, hogy nem kell rá reagálni, és ezt nem is teszem. De a lap viselkedésére kell. Úgyhogy nekik mindenképp fogok szólni, hogy ilyen nincs, ez szakmai szempontból is képtelenség. (írja ezt egy zenei szerkesztő ) Tisztességes lap nem ad le olyan írást, amelyben alaptalan vádaskodások vannak. …De természetesen nem azt fogom megírni, hogy engem, személyes miért nem kéne sértegetni, hanem azt, hogy ez nem egy lehetséges módszer. Még akkor sem lenne az, ha igaz lenne a plagizálás. (Egyébként szerintem kevered az ennél is ocsmányabb Amerikai Népszavával) .

De azért hadd idézzem ide csahosai néhány más könnyed  hozzászólását:

Revbiro Tamas Személyes ok nincs is? Nem szeretted el a pasiját? nem buktattad meg a gyerekét? nem vetted meg az orra elől az utolsó grillcsirkét?

Júlia Míra Lévai Revbiro Tamas Egy negyvenéves pasiját? frown hangulatjel Jó, neki is lehet apakomplexusa... A grillcsirke is inkább ő maga, szóval a válasz: nem. Életemben most hallottam először a nevét (na, ez egy csöppet hazugság, node Lévainak van már rutinja ebben)

Gyula Kozák SEBESTYÉN ESZTER LE VAN SZARVA. (EZT AZ Ő FB-OLDALÁRA IS BEÍROM)

Gyula Kozák Elolvastam az életrajzát. Arra sem méltatom, hogy elküldjem a sunyiba. Szerencsétlen, frusztrált csaj. Ugasson csak!

Lantos Klári Szerintem akkor lenne a legdühösebb a hölgyike, ha nem foglalkoznál vele. A sas nem kapkod legyek után smile hangulatjel

-->

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr278360380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12910 2015.10.30. 21:30:53

"Júlia Míra Lévai 23 órája · szerkesztve · Van valakinek módszere ahhoz, hogy miként lehet hozzászokni az újságírói szakma totális lezülléséhez? Buddhizmus? Muszlim beletörődés? Sima tarkón állás, naponta többször? Melyik a gyorsabb út? Most meg egy ilyet kaptam, a Kanadai Magyar Hírlap rovatvezetőjétől: "Na, csillagbogár Lévai Júlia és rajongói köre! Javaslom, kezeljék magukat a helyükön, és az messze nem az, hogy majd maguk megmondják, hogy milyen szar lap is a KMH! Külön az érzékeny lelkű sértett primadonna Jucus asszonynak: a franc se küld magának linket a KMH-tól és a KMH-ról. Helyeslem, hogy valóban csak akkor olvassa, ha kíváncsi rá, de attól tarok, nem fogunk sírógörcsöt kapni, ha nem teszi. Ellenben: leiratkozni csak magácska tud. Gondolom, van olyan ügyes kislány, hogy képes megcsinálni. Az pedig, hogy újságíró lenne, barokkos túlzás. Mondejuk DJ-nek még elmegy smile hangulatjel " (A nevét nem írom ide, ne forogjon.) Megkérdeztem, hogy ha én ekkora egy nagy darab senki vagyok, akkor vajon miért közöltek 2013-ban ők is tőlem egy cikket. (Persze ellenszolgáltatás nélkül, de ezt most nem írtam oda.) Még nem válaszolt - gondolom, lázasan keresi, hogy vajon tényleg úgy volt-e, és ha igen, akkor mi is volt az smile hangulatjel (Egyébként a főszerkesztőjük közben meg arról értesített, hogy holnap lehozzák a nekik írt kifogásomat, a náluk megjelent, rágalmazós cikk ügyében. A korrektség kedvéért ez is hozzá tartozik a képhez. Amely azonban ettől még rémes.)" no, az igazság ebben vagyon, kedves Ille István.

291070 2015.10.30. 22:22:52

yankari: az igazság csak részben ebben van, mert, mint általában az ilyesmi, több rétegből áll, éppúgy, mint a hagyma. Ha elkezded hámozni, mindig van alatta egy új réteg. Nem, nem keresem lázasan Lévai 2013-as szösszenetét, miért is tenném? Valamint miért is kellene Lévainak honort fizetni? Mégis, kicsoda ő? Vagy ellenzéki - és akkor kutya kötelessége önként és dalolva, ellenszolgáltatás nélkül harcolni -, vagy megélhetési. Ilyen egyszerű. Miért is kellene neki bárkinek válaszolni? Amúgy a kifogása már megjelent a KMH-n. Az én "bocsánatkérésem" eddig még nem, pedig ott figyel, csak aktiválásra vár a főszerkesztőtől. Lévainak nincs érzéke a hangulatjelekhez. Sajnos, az, hogy kiröhöglek, még nem nyert ábrázolást. Az újságírói szakmát meg azok züllesztik le, akik saját, önös érdekeik okán közzé tesznek egy privát levelezést. Etikailag meg minősíteni sem érdemes őket. yankari, rendesen bekerültél egy karrierista uszályába, de nem haragszom rád. Vagytok még elegen... Elárulnád, mi volt a célod a facebookos rezgelődés közlésével? Csak nem akarsz ellensúlyt állítani velem szemben Lévai mellett? Esélyed sincs rá, és nem miattam :) Javaslom, mélyedj el a linkek mögött álló írásokban. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem engem minősítenek.
süti beállítások módosítása