Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Éhségmenet.

2013. február 03. - Harun al Rasid

rosszkedvünk tele

rosszkedvünk tele

 

Éhségmenet. Ez általában olyasmi, amit nem fene nagy jókedvében szervez az ember, és nem az élvezetek csimborasszójaként vesz részt benne. E mögött, bizony, a tehetetlenség áll, mert az éhségmenet résztvevői sem hiszik, hogy ettől majd könnybe lábad Orbánék szeme, és rögvest előállnak az egy millió munkahely időarányos részével. Pedig most már nem is a munkahely követelése a cél – bár a táblákon ez áll: munkát, kenyeret - , hanem szinte már könyörgés: legalább közmunkával szánjatok meg minket! Ugyan a közmunka nem munkahely, hanem a fideszes statisztikát fényesítő alamizsna, de még ez sincs.

Ami van, az a lenézés, kigúnyolás, megszégyenítés, jó fideszes módra. Meg a cirkuszi játékok, kenyér nélkül.

Az elmúlt évben egy éhségmenet indult, ebben az évben eddig hat. De ez senkit meg nem hat. Mi több, gyárilag beépített – vagy csak pártutasításos pimaszkodásra késztet egyeseket.  A múlt évi éhségmenetet egy FIDESZ-MPP-s ( Mérhetetlenül Pimasz Párti) polgármester hólapátokkal -  és sunyi módon, alkoholneművel ízesített forró teával – kínálta meg, alattomosan arra játszva, hogy a szonda majd jól megbuktatja őket, hiszen tudott dolog, hogy minden közmunkás, és minden éhségmenetes piál! Ő pedig nem volt hajlandó megfújni a szondát, pedig kétségtelen, hogy ilyen aljasságot csak módosult tudatállapotban lévő, felelős ember követhet el.

Ide idézném a polgármesteri eskü szövegét:

"Én, (a polgármester neve) esküszöm, hogy hazámhoz, Magyarországhoz hű leszek; az Alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom; a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; (a tisztség megnevezése) tisztségemből eredő feladataimat a (megye/település/kerület) fejlődésének előmozdítása és az Alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem. (A megválasztott önkormányzati tisztségviselő meggyőződése szerint) Isten engem úgy segéljen!” (most tekintsünk el attól, hogy alkotmányunk nincs).

El lehet gondolkodni azon, hogy mennyiben foglaltatik esküjében mások pártszerű provokálása, megalázása, a cinikus pimaszság? Ez lenne a tisztségéből eredő feladata?

Hinnénk, hogy egyedi eset volt, de nem, a FIDESZ - MPP (Maximálisan Pofátlan Párt) egy újabb képviselője állt be a sorba. A szabolcsi éhségmenetet kolozsvári szalonnával és magos rozskenyérrel kínálta, mondván, egyetek, ha éhesek vagytok! Valami ócska krumpliszeszből készült kommersz piát is berakott a kosárba, bizonyítván, hogy a fideszes cinizmus határtalan. E csinovnyik jól érzékelhetően nem képes felfogni, hogy ezek az emberek nem egy napra szeretnének jóllakni. Sőt, már a jóllakáshoz sem ragaszkodnak, pusztán emberi életet szeretnének élni. Ez pedig, Orbán munka alapú társadalmában nem igazán valósítható meg.

Nem is értem, hogy’ tölthet be felelős tisztséget egy ennyire aljas ember, aki pontosan tudja, hogy az általa kínált étkeket (kolozsvári szalonna 1.790.-/kg, füstölt kenyér szalonna 1.290.-/kg,  magos rozskenyér 1.060.-/kg, az odaégetett, észteres házi pálinka literje is 2.500.-) csak üvegen kívülről szemlélheti az, aki havi 49.000 forintból ugyan éhen nem hal, csak éppen ember módjára nem tud élni, családot eltartani meg végképpen nem?! Ez a polgári demokrácia, amit a másik menet, a békamenet, meg akar védeni?

Ehhez a cinizmushoz csatlakoznak azután azok a finnyázók, hithű agymosottak, akik az éhségmenet résztvevőinek hitelességét vitatják, mondván: nem elég soványak! Hagyományosan jó modorom és végtelen toleranciám tiltja, hogy elküldjem ezeket a nőnemű felmenőjük vérzivataros nemi szervébe, a FIDESZ-MPP (Minősíthetetlenül Penetráns Párt) hivatkozott politikusaival együtt!

Láttak már ezek -  ha csak fotón is - éhségtől felpuffadt afrikai gyereket? Pedig milyen helyes kis pocakja van, ugye? Láttak már jó súlyban levő éhezőt? Láttak, csak nem tudták, hogy éhezik, mivel a pénztelenség nem jár együtt a soványsággal! Ugyanis mire telik? Olcsó kenyérre, a Tescoból – már ott, ahol van olyan, de a többi multinál is úgy egészségtelen az „olcsó” kenyér, ahogy van -  műanyag disznózsírra, kenyérszalonnára, tésztára, krumplira. Na, ezt lehet variálni. Ettől az étrendtől pedig másznak fel ám a kilók, csak éppen rohadt egészségtelenül! Az életet megrövidítő koleszterinről nem is beszélve. De ettől még a szervezet éhezik! Az éhségérzet még megmarad, mert a szervezet már csak olyan!

Ehhez csatlakozik még egy másik éhezés is: a szellemé. Mert bizony, az is tud éhezni, ha értelmetlenül, kilátástalanul, jövőkép nélkül telnek a napok egymás után. Ezt a fajta éhséget pedig nem lehet kolozsvári szalonnával csillapítani.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr298359756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.02.03. 11:40:57

Akkor tegyük még hozzá a családéhezést. A családokban fennálló mindennapi veszekedést, egymásnak esést a munka, a megélhetés hiánya miatt. Egymás szemére hányják, otthon, a négy fal között, a tutyi-mutyiságot. Idegileg felőrlődnek ezek az emberek. Persze a pincével bővült ingatlanból és a TÖK-ös védelem mellett mindez nem látszik.

251002 2013.02.03. 12:24:07

Nocsak! Már a politikai analfabéta HCJD újságírók is kezdik megérteni, hogy manapság a "balra magyar!" a sikk. Összekeversz valamit... Az éhségmenet nem Orbániáról szól, hanem a kapitalizmus embertelenségéről! Csak vigyázz! Ha iróniád célpontjává teszed a "polgári demokráciát", még elporlad mint a kőszikla.

292071 2013.02.03. 13:06:17

Való igaz, hogy sokan igen rossz helyzetben vannak. Várnak közmunkára, fát lopnak fűteni és az internetet bújják, milyen segély is járna még nekik! Igen tájékozottak ezen a téren. Persze aztán nem kellenek, mikor munkást keresnek, mert a hét osztály nem vonzó, csak közmunkára veszik fel őket, úgy 200-ból 10-15-öt! Vannak akik aztán a munkügyi központon keresztül szakmát szereznek, ami semmit nem ér. Se gyakorlat, se tudás, csak egy papír, hogy kőműves (pl) az illető, de aki ismeri, nem hívja dolgozni, aki meg felveszi, két nap után elküldi, mert igazán nem ért hozzá! Marad, mint túlélési stratégia a sok gyerek, a beteg rokon ápolása és a lopás. Nem alternatíva, de erre rendezkedtek be. Az ő gyerekeik hiányoznak a legtönbbet az iskolából és csak kényszer hatására mennek el! Ezeknek a szerencsétlen, elesett embereknek a keserűségét és tehetetlenségét lovagolták meg a Mesterházy- Gyurcsány- Bajnai féle MSZP- s (Mindent Szarrá Politizáló) "erők"! Mindent eladtak, szolgaian kiszolgálták azokat, akik ezeket a szerencsétleneket ilyen mélyre taszították és közben harsogják a demagóg jelszavakat! A társadalom már ismeri ezt a mocskos, hazaáruló bandát és soha többé nem szavazza be a parlamentbe tönkretevőit! Csak a nemzet!

62853 2013.02.03. 13:51:49

3. Huertano60 Drága sztrovacsek egy huszárvágással sikerült Önnek a lehetetlen és ismételten lehet elmútnyócévezni, Gyurcsányozni, Bajnaiozni. Közben a lényegen elsikkad. Ezeknek az embereknek a nagy része már semmire, érti, SEMMIRE sem jogosultak. Sem segélyre, sem orvosi ellátásra, sem gyógyszerre. Tudja Ön mit jelent ez? Kétlem.

34417 2013.02.03. 14:17:31

3. Huertano60 2013. 02. 03. 13:06 wolfi, , persze, csak a nemzet, meg csak a fidesz, meg gyurcsány monnyon le, meg szebb jövőt. na, ezen el is gondolkodhatsz egy kicsit, hogy a kb. 3 millió szegénységben élőnek hogy' fogjátok biztosítani. a semmit nem érő tanfolyamra meg azért járnak, mert feltétele a segélynek, és addig is melegben vannak. a munka nem iskolai végzettség, hanem szakmai tudás kérdése. szerinted, ha érettségijük lenne - amúgy, honnan tudod, hogy milyen iskolai végzettségük van, mert simán általánosítasz! internetet bújják...hát, javaslom, legközelebb várd meg, míg kijózanodsz.

292071 2013.02.03. 14:21:16

4. - álláskeresési támogatás (munkanélküliség első 3 hónapjára) - foglalkoztatást helyettesítő támogatás (egy éven keresztül) - közgyógyellátás - lakásfenntartási támogatás - ápolási díj - rendkívüli, átmeneti segély (eseti ill. rendszeres) - rendszeres gyermekvédelmi támogatás - iskoláztatási, óvodáztatási támogatás - támogatott ill. ingyenes gyermekétkeztetés Na ezekre jogosultak az elesettek a rendszeresen járó családi pótlék fölött. E fölött persze sokan, főleg nyáron feketén dolgoznak. Aki viszonta munkaügyi központtal is lusta kapcsolatot tartani, illetve nem jár a gyereke iskolába, na azoktól sok támogatást megvonnak. Teljesen jogosan, mert az elesett is tegyen magáért, mert ha nem, a szolidaritását azonnal elveszíti a többségi társadalomnak és csak a mindent elnéző liberális huhogók támogatják őket, persze elvtelenül, a többség rovására! Állítólag törvény előtti egyenlőség van, így nekik is be kell tartani a szabályokat!

34417 2013.02.03. 14:22:04

1. lusta 2013. 02. 03. 11:40 a mentális elesettségre nem tértem ki. arról egy szociológus külön tanulmányt írhatna. freewolffal meg nem érdemes vitába szállni. csak a nemzet - mondja - de mengele módra szelektálna.

34417 2013.02.03. 14:26:54

2. aLEx 2013. 02. 03. 12:24 hát persze. azért akarják a parlament elé vezetni a menetelőket, mert ott kapitalisták székelnek, és kapitalista emberi erőforrás miniszter van, valamint kapitalisták nem teljesítik az ígéreteiket. ez már csak így működik orbanisztánban. felfogod egyszer, hogy nem dolgom a politikai hozzáértés, és ebben az írásban egyetlen mondat irónia sem volt? ha nem megy, szólj, szívesen segítek.

292071 2013.02.03. 14:28:25

5. Sajnálom, hogy saját alkohol problémádat rám vetíted ki és ilyen állapotban írkálsz, mert azzal a szellemi képességgel nem lenne szabad ennyire felelőtlennek lenned! Legalábba töményet hanyagold! A tanfolyamra azért járnak, szerény képességű barátom, mert annak az ideje alatt emelt szintű támogatást kapnak! (csak, hogy tudd) A munka, hogy megvilágosítsalak iskolai végzettség + szaktudás függvénye! Tudhat szegény igen jól targoncázni, a munkaadó nem ülteti rá, ha nincs olyan papírja! Tudod, munkaügyi ellenőrzések! Honnn tudom, milyen a végzettségük? Onnan, hogy aki piac képes szakmával bír, többnyire talál munkát egy idő után, míg akiknek semmije nincs, nagyon nehezen helyezkednek el! Állok rendelkezésedre, ha valami még sötét helyen van a fejedben és elmagyarázom szívesen! Szép napot! :-)

292071 2013.02.03. 14:31:20

7. Persze, hogy nem vitázol, mert annak az érvelés, a tudás és a logika alapfeltétele! Egy érvet nem hoztál, viszont sértegetni, alpári hangon írni és butaságot írni nagyszerűen tudsz!

34417 2013.02.03. 14:33:36

6. Huertano60 2013. 02. 03. 14:21 ne komolytalankodj! amiket felsoroltál, az mind a helyi önkormányzat költségvetésének, gazdasági helyzetének függvénye! tudod, mennyi mogyoródon egy egyszeri segély? 8.500 huf, ennyit tud adni az önkormányzat! lakásfenntartási támogatás? ingyenes gyermekétkeztetés? közgyógyellátás? észnél vagy? szerinted egy közgyógyellátott milyen munkára alkalmas? idézd már ide azokat a pénzeket, amiket a te önkormányzatod fizet ki ezeken a címeken! de, ha lehet, ne kamuzz, mert pillanatokon belül lekérhetem ezeket az adatokat!

34417 2013.02.03. 14:37:44

9. Huertano60 2013. 02. 03. 14:28 na, ezért nem értem én, hogy' lehetsz te köztisztviselő...

292071 2013.02.03. 14:46:14

álláskeresési támogatás (munkanélküliség első 3 hónapjára) ennek összegét a munkaügyi központ folyósítja, a kereset 60 %-a - foglalkoztatást helyettesítő támogatás (egy éven keresztül) Az állam fizeti, 22800,- Ft - közgyógyellátás Betegeknél a gyógyszerköltség függvénye, az állam fizeti és a beteg kapja az FHT-t is. - lakásfenntartási támogatás Állam fizeti, lakás nagyság, bejelentett lakosok és jövedelem függő - ápolási díj- aki súlyosan fogyatékos rokonát ápolja, 28500 Ft és ha ez emelt összegű (betegség függő) +20% jön rá. Államilag fizetett. - rendkívüli, átmeneti segély (eseti ill. rendszeres) Önk. szabja meg, ő is fizeti - rendszeres gyermekvédelmi támogatás- állam állapítja meg és fizeti, jövedelemtől függ - iskoláztatási, óvodáztatási támogatás- állam fizeti, egyszeri segítség szeptemberben - támogatott ill. ingyenes gyermekétkeztetés- szociálisan rászorult, védelembe vett gyerekek kapják, 50%, illetve 100%-os támogatottsággal. Állam fizerti. Kérd csak le, de a helyedben megnézném a törvényt, mielőtt butaságokat írogatok! Szánalmas!

267802 2013.02.03. 14:53:14

3. Huertano60 Wolfi. Wolfi! Semmit nem változtál, csak a neved!

34417 2013.02.03. 15:01:24

[Huertano60](#1528300) valóban az vagy. mert ide hozhatod akár werbőczy hármaskönyvét is, amit leírsz, az mind esetleges. ebben a felsorolásban, ha összeadnám, egy családon belül, ha minden megvan, hátra lehet dőlni, hiszen az állam fölöttébb elkényezteti a rászorulót! és akinek se fogyatékos rokona nincs, se gyereke, se munkahelye, és több, mint egy éve nem tud elhelyezkedni? de mondd, kedves nemzetmentő agyonmagyar fajtestvér, ha ennyire tudod, mi jár, és mi nem, miért nem nyitsz egy tanácsadó irodát? jobban meg lennél fizetve, mint az önkormányzatnál! vagy nem érdemlik meg nemzettestvéreid ezt a tudást? nem jó nekik, ha beszedik mindazt, ami nekik jár? de, ha kérhetem, ne neonáci szelekcióval tedd - ami az utóbbi időben szokásoddá vállt - , hanem a törvény előtti egyenlőség jegyében.

34417 2013.02.03. 15:07:36

[grincs](#1528302) de, változott. sokkal gyűlölködőbb, és faji alapon szelektál. csak a nemzet - mondja - de megsértődik, ha náci söpredéknek nevezed. most már képtelen bármilyen írás témájához hozzászólni, csak a maga hungarista vezérfonala mellett bír megszólalni. és nekem mondja, hogy szánalmas vagyok....

292071 2013.02.03. 15:17:58

Jellemző! Se egy ellenérv, se egy tény! Ez a tipikus liberálfasiszta őrjöngés, mikor a cáfolatot a butája nem tudja kivédeni! Még hogy nem a témához szóltam? Felsoroltam, milyen támogatásokra jogosultak az elesettek az éhségmenet kapcsán! Minek vitáznék olyannal, akinek egy érve sincs, csak a sértegetés, gyűlölködés? Aki hajlandó értelmes párbeszédre (ha van itt ilyen) szóljon, mert ez az alpári, suttyó tempó nem alap vitára! Ja és búcsúzóul annyit, nincs több nácizás kisöcsi, mert nem teszed ki az ablakba, amit tőlem kapsz!

267802 2013.02.03. 15:20:07

No néddmán' Wolfi! "...Az elmúlt napokban több "éhségmenet" is elindult Budapest felé: Békéscsabáról, Nyíregyházáról, a baranyai Sellyéről. Vasárnap a kaposvári mellett újabb menet indult Ózdról, illetve indul délután a Hajdó-Bihar megyei Polgárról." Ezek az emberek is úri passzióból indultak el, mert olyan jóllakottak, h fogyni szeretnének! "Természetesen" van munkájuk is, azért gyalogolnak hét végén, h hétfőn a munkába is beérjenek! Vagy kivettek szabit hétfőre!

14927 2013.02.03. 15:22:37

13. Huertano60 2013. 02. 03. 14:46 És szerinted ezekből meg lehet élni emberi módon? Egy büdös nagy f@szt lehet, ráadásul, ráadásul aki ápolási díjban részesül, az pl nem minősül munkaviszonynak, csak ép beledöglik az ápolásba, mert nem olyan egyszerű munka az édes barátom, tessék csak nyugodtan kipróbálni, aztán lehet pofázni, hogy mire elég annak a díjazása. Közgyógy? Na ja havi keret van megállapítva, ami bizony nem fedezi a szükségletet, tessék kipótolni, vagy megdögleni. Foglalkoztatást helyettesítő támogatás? na bravó lecsökkentették 22. 800-ra, 26.550-ról. Abból se lehetett megélni.DE a kevesebből fizess rezsit, élj meg. Ma Bp-n egy hajléktalan átmeneti szálló személyi térítési díja min 9000 Ft, amiért kap egy ágyat, mosási, főzési lehetőséggel kiegészítve, de hogy mit főz, vagy eszik azt oldja meg maga, no meg a mosóport, öblítőt is, éljen meg havi 13.000-ből. Aztán ha meg családban élsz a gyerek nő, ruházni is kéne. Törekedni arra, hogy egészségesen is egyen, de ennyiből? Te mennyiből élsz? Ki próbáltad már, hogy milyen így élni? Mert ha nem akkor könnyen beszélsz b@zd meg.

267802 2013.02.03. 15:22:47

Bocsi, a link: http://atv.hu/cikk/20130203_kaposvarrol_is_elindult_az_ehsegmenet?source=hirkereso

251002 2013.02.03. 15:26:45

RE: 8. harunalrasid (szerkesztő) 2013. 02. 03. 14:26 "...nem dolgom a politikai hozzáértés..." Dehogynem dolgod a hozzáértés abban a témában, amiről írsz! Írjál akkor a sportról talán! Feltéve, ha ahhoz értesz... Vagy az irodalomról... Vagy ebben az országban már minden analfabéta arról ír, amiről akar? Miután persze kinevezte önmagát HRCJD (vagy miafene) újságírónak. "...és ebben az írásban egyetlen mondat irónia sem volt? ha nem megy, szólj, szívesen segítek." Akkor idézek tőled. Hadd segítsek, hogy legalább a saját szavaidat értsd! "...FIDESZ - MPP (Maximálisan Pofátlan Párt)..." "...az éhségmenet résztvevői sem hiszik, hogy ettől majd könnybe lábad Orbánék szeme, és rögvest előállnak az egy millió munkahely időarányos részével..." "...gyárilag beépített – vagy csak pártutasításos pimaszkodásra késztet..." Nem gondolom, hogy a "FIDESZ - MPP (Maximálisan Pofátlan Párt)" az első a rendszerváltás utáni Magyarországon, aki pimaszságot engedett meg magának. Azaz a pimaszság nem csak a fideszesek "gyári" hibája. Csak utalok Zuschlag Jánosra, akit a Terror Háza előtt videóztak le idétlen humorukon röhögcsélve. Vagy utalok Horn Gábor elhíresült mondatára: "Nem azt mondták Ferikém, hanem azt, hogy menj a picsába!". De említhetném akár Antall Józsefet is, aki ezt mondta: "Talán tetszettek volna forradalmat csinálni." Mindezzel persze nem kívánom a Fideszt pártolni. Soha nem is tettem ilyet. Csak az ócska retorikára mutatok rá. Még egyet idézek az írásodból, mert számomra ez a csúcs! "Ehhez a cinizmushoz csatlakoznak azután azok a finnyázók, hithű agymosottak, akik az éhségmenet résztvevőinek hitelességét vitatják, mondván: nem elég soványak! Hagyományosan jó modorom és végtelen toleranciám tiltja, hogy elküldjem ezeket a nőnemű felmenőjük vérzivataros nemi szervébe, a FIDESZ-MPP (Minősíthetetlenül Penetráns Párt) hivatkozott politikusaival együtt!" Te és a "hagyományosan jó modor meg a "végtelen tolerancia" egymást kizáró fogalmak. A "nőnemű felmenők" emlegetése pedig kifejezetten mindennapos szokásod itt, a blogfelületen is. Ezek a szavak hűen jellemzik az intelligenciád fokát. Maximum azzal védekezhetsz, hogy ez "humor" vagy "irónia" nálad. Amolyan "Villonba öntött barokk". Igazán megkímélhetnéd a Nolblogon olvasóit az ilyen sületlenségektől!

292071 2013.02.03. 15:28:14

18. Eszembe nincs tagadni, ebből nem lehet megélni! Ezért is írtam, hogy hol lopással, hol alkalmi munkával egészítik ezt ki. Az viszont beszédes, hogy épp ennek a rétegnek a gyermekei nem járnak zömében suliba, mikor ez az egyetlen kitörési pont! Amikor erre kényszerítik őket, akkor jönnek az emberi jogok! A szorgalmat viszont nem veheti el a szegénység és sok esetben akkor sem dolgoznak, ha munkalehetőség van. Rá kell jönni, a felemelkedés kétirányú folyamat. Nme csak a társadalom segítségét kell várni, de tenni is kell érte. Politikusok által szervezett álhandabanda ezen nem segít!

292071 2013.02.03. 15:30:55

19. Örülök, hogy tisztában vagy a támogatási összegekkel! Ez annyi, amennyit az ország elbír. Nem tudsz megélni belőle? Tegyél te is magadért valamit! Ültesd be a kertet, tanulj, vállalj alkalmi munkát, stb! Ennyiből élek-e? Nem, de én dolgozom érte és tanultam, hogy ide kerüljek!

292071 2013.02.03. 15:33:37

21. Hagyd Alex, reménytelen! Ez ennek az oldalnak a "tudását", "kultúráját" és "toleranciáját" képviseli csak!

251002 2013.02.03. 15:35:22

A 21. kommentemhez annyit tennék hozzá, hogy természetesen az éhségmenet pártján állok és minden lehetséges módon szolidáris vagyok velük. De a tevehajcsárral nem állok be egy sorba. Neki ez csak a "napi szösszenet". Jobb híján erről ír, mert nincs más témája. És közben néhány baloldali jelszót is bedob, mert a téma ezt kívánja meg. Közben persze a politikai nézeteiről nem tudunk semmit. Mert valójában egy politikai analfabéta...

267802 2013.02.03. 15:36:39

21. aLEx Ugyan én már régen megfogadtam, h hozzád nem szólok! De! Miért olvasol "Harunalrasid"-ot, ha nem tetszik? Mazochista, vagy csak simán "provokátor" vagy?

251002 2013.02.03. 15:47:12

RE: 26. Néha a jóérzés megszólal bennem, hogy ez ellen szólni kell!

193936 2013.02.03. 15:48:20

harunalrasid (szerkesztő) Örülök,hogy írtál erről(ezekről)az eseményekről.A hozzászólások nagy részét nem minősítem,mert nemigazán értem.

14927 2013.02.03. 16:05:04

23. Huertano60 2013. 02. 03. 15:30 Lövésed sincs a helyzetről. Könnyű a partvonalról osztani az észt, ész nélkül. Amit Te leírtál, azt úgy írtad, mintha abból meg lehetne élni nagyon jól. Próbáld ki néhány hónapig, majd rájössz, hogy mekkora baromság az amit Te most itt idealizálsz. A helyzetet ismerem, és nem is kicsit, mert pont az a réteg van a látókörömben, akik szerinted parazita módon élnek, szerintem meg "csak pusztán" többszörösen hátrányos helyzetűek, akik a munkaerőpiacon nem tudják érvényesíteni érdekeiket, alul képzettek, sérültek, idősek stb, stb és a kutyának se kellenek már. Mellesleg dolgozom, tanultam is, nem is keveset, Te azt a munkát a büdös életben el nem végeznéd amit én csinálok 20 éve.

267802 2013.02.03. 16:11:53

27. aLEx Emléxem, mikor azt írtad, h ide soha többet vissza nem jössz! Sztem ezért kár volt! Mert mit is szeretnél? :-)

292071 2013.02.03. 16:21:16

29. Ne hidd, hogy valami toronyba élek, tisztában vagyok vele, milyen rétegek milyen színvonalon élnek! Tehát, csak a pontosság kedvéért, mit is tettek az elesettek sorsuk javítására? Megművelik a kertjüket? Szorgalmasn munka után járnak? Képezik magukat? Nem! Segélyen élnek és ez egyre kevesebb. Ennyit bír az ország! Aki nem próbál a saját sorsán javítani, el fog veszni! Ráadásul a segélyezés élőskődő életmódot is von alkalmanként maga után! Aki felvesz 120 ezer családi pótlékot, már nem megy el dolgozni még plusz 60 ezerért! Tapasztaltam! Leírtam a lényeget! Az ország ennyit tud adni, mit tesznek az elesettek magukért? Felvonulnak? Két konzervért majd a szocikra szavaznak? Ez nudli! Szorgalom kellene és kerülni illene az önsorsrontást! Miért is kell egyes juttatásokat természetben adni? Mert a kocsmában köt ki és nem a gyerekek kapják meg! Na erre lépj valamit!

267802 2013.02.03. 16:31:27

31. Wolfi ..."Leírtam a lényeget! Az ország ennyit tud adni,".... Púderolsz! Valóban csak ennyit tud adni? Olvass! http://grincs.nolblog.hu/archives/2013/02/01/Orulet_a_kobon/

14927 2013.02.03. 16:38:38

31. Huertano60 2013. 02. 03. 16:21 Mi a büdös francból művelje a kertjét, amikor enni sincs mit. 1. miből veszi meg pl. a magot, amit elvet 2. miből veszi a terményt a jószágnak, amíg nem terem a kert. 3. locsolni is kéne, hogy ne száradjon ki a növény, miből fizeti a vízdíjat, amikor ennivalóra se telik 4. állatorvosnak is fizetni kéne, ha lebetegszik a jószág, már pedig az könnyen megy, ha nemszakember tartja lehetne még jó bőven sorolni az okokat. Igen levitték a vetőmagot, meg az állatot az alapítvány dolgozói meg önkéntesei nagy csinnadrattával, csak azt nem mondták meg, hogy hogyan is kell tartani az állatot, meg mit is kell csinálni a maggal, hogy teremjen. Az ötlet nem volna utolsó, ha megelőzte volna legalább egy gyorstalpaló képzés.

267802 2013.02.03. 16:52:25

33. ghost Drága Jószellem! Az sem utolsó kérdés, h a panelproli (by Orbán) mit csináljon? Wolfi szerint minden munkanélküli alkoholista, tolvaj, bűnöző! Ja és cigány, zsidó! Szóval nem magyar! Ez a hivatalos Jobbikos álláspont!

292071 2013.02.03. 17:00:34

Grincs! Légy oly kedves azzal vádolni, amit leírtam! Hol írtam én olyat, hogy az elesett MIND alkoholista, lusta, stb? Kérlek idézd be, akkor van miről vitázni. Ez így csak a liberálisok kedvenc vagdalkozása, amikor egy mondatot kiforgatnak és sarkítanak! Ez nem igaz, amit írtál! Ilyet nem mondtam. Miért is kell neked most zsidózni és cigányozni? Azért, hogy aztán azt, amivel érvekkel nem bírsz, ezzel megvádolhasd vitapartnered, akivel nem bírsz? Szánalmas erőlködés! A tényeket és az érveket kérem, nem azt, amit te gondolsz! Kérlek, ne zsidózz, cigányozz, mert nem szeretem a fasizmus ilyen rasszista formáját!

14927 2013.02.03. 17:02:04

34. grincs 2013. 02. 03. 16:52 Tudod aki cimkéz, az képtelen az okos érvelésre.

292071 2013.02.03. 17:03:30

33. Írtam! Ők mit is tesznek? Nincs a faluban olyan, aki tudna gazdálkodni? Hányszor fordult elő, hogy szerszámot, vetőmagot, állatot kaptak, de azonnal felélték? Mondom! Akik nem tesznek semmit a saját maguk érdekében, azok azt kapják, amit az ország adni tud! Nem többet, mert nem is érdemelnek többet, ha magukért tenni lusták, vagy restek!

14927 2013.02.03. 17:18:04

37. Huertano60 2013. 02. 03. 17:03 Cimkézel és az általánosítás csapdájába vagy!! Mit csináljon az akinek a települése közelében sincs munka. Pl. Tiszabő 98%-a munka nélküli, többszörösen hátrányos helyzetű, a falu közelében, távolában semmi munka, még közmunkát se tudnak adni a falu lakóinak. Így hogy tegyen akármit is, amikor ha akarna se tud munkát vállalni.

267802 2013.02.03. 17:32:23

Wolfi! Kérted! Csak az itteni kommentárjaidból "szemezgettem"! ..."Várnak közmunkára, fát lopnak fűteni és az internetet bújják, milyen segély is járna még nekik! Igen tájékozottak ezen a téren. Persze aztán nem kellenek, mikor munkást keresnek, mert a hét osztály nem vonzó".... "... Ráadásul a segélyezés élőskődő életmódot is von alkalmanként maga után! Aki felvesz 120 ezer családi pótlékot, már nem megy el dolgozni még plusz 60 ezerért!..." ..."Miért is kell egyes juttatásokat természetben adni? Mert a kocsmában köt ki és nem a gyerekek kapják meg!"... ..." Ezért is írtam, hogy hol lopással, hol alkalmi munkával ".... Abban igazad van, h zsidózni nem tudtál, de, ha megtehetted volna

292071 2013.02.03. 17:44:44

39. Igen! Sokukra jellemző amit írtam! És, nem igaz? Tessék megcáfolni! Te pedig, ha tehetnéd, elárulnád a magyarságot! Ez is van olyan "érv", mint az, hogy én zsidóznék!

292071 2013.02.03. 17:46:13

38. Igen, Tiszabő olyan! Fegyvernekről, Tiszabőtől 5 km, viszont autóbusszal járnak, két órát utazva dolgozni. Talán ők másképp vannak szocializálva!

267802 2013.02.03. 17:51:49

40. Huertano60 Wolfi! Még mindig várom ám, amit kértem! Nekem megvan! Elküldheted privátban is! :-)) Egyébként nem árulom, árulnám el, csak a realitás-érzékem műxik!

14927 2013.02.03. 18:19:11

1. Huertano60 2013. 02. 03. 17:46 De nem csak Tiszabő van ilyen helyzetben, hanem még rengeteg település sz ország keleti részében. A dolog pikantériája, hogy már a nyugati megyékben is találni hasonló gonddal küzdő településeket, pedig ott valamivel jobb volt a helyzet.

34417 2013.02.03. 18:20:09

17. Huertano60 2013. 02. 03. 15:17 wolfi, ha téged, a nácit, nácinak nevezlek, mi bajod van ezzel? jogod van nácinak lenni, de ne várj érte dicséretet. ha náci vagy, hát az vagy, de vállald be, annak minden következményével együtt! egy komoly gond van ezzel az országgal: az ilyenek, mint te, köztisztviselők lehetnek. na, ez az igazi fasizmus!

292071 2013.02.03. 18:25:22

42. Mit küldjek el? Nem világos!

34417 2013.02.03. 18:28:12

21. aLEx 2013. 02. 03. 15:26 alex, arany kis bogaram, te csak idézd saját magad, azon is lehet röhögni eleget. egy bigott, kőagyú marxista pedig ne oktasson ki engem, mert igencsak távol áll attól. hogy miről írok, és jobb híján-e, remélem, kicsi virágszálam, beláthatod, nem vagy abban a helyzeteben, hogy megítéld:-) nem kötelező olvasnod. persze, ha mazochista vagy, az más. az pedig, hogy a jóérzés csak néha szólal meg benned, azt jelenti, hogy nagyobb részt a rossz érzés, értsd: rosszindulat uralkodik el benned. amúgy közöd? a vonalon túlról, outsider, otthon kiabálj be. majd, ha magyarországon adózol és fizetsz tb-járulékot, akkor ugass bele a dolgainkba, mázatlan agyagedény!

292071 2013.02.03. 18:36:07

44. Mikor fasisztának nevezek valakit, aki az, miért baj? Nevén nevezem a dolgokat, joga van annak lenni! Ha megnevezek liberális bőrbe bújt antimagyar, hazaáruló parasztot, miért ne tehetném? Neki is joga van tanulatlan tahónak lenni! Válallja be, sokkal egyenesebb, mint szemforgatva demokráciát hazudva bűnt és a lelkében bugyogó mocskot védeni és persze egyenesebb, ha a náci arcát vállaja az ilyen! Igaz akkor nem lehetne olyanokhoz dörgölődni, akik a magyarság ellenségei és akik épp csak azért fogadják be, akár undorodva is az árulót, mert a kezüket nem szeretik bepiszkolni! Én, ha nemzeti érzelmű is vagyok, még mindig liberálisabb elveket vallok, mint az itt cikkező, habzó szájú gyűlölködők! Kértelek, hogy ne nácizz, de úgy látom hiába! Verbális csatát szeretnél? Magkaphatod, ha nagyon pedálozol! :-)

34417 2013.02.03. 18:37:01

39. grincs 2013. 02. 03. 17:32 tudod, ezek a fránya cigányok és fehér naplopó társaik mind olyanok, hogy az internetet bújják. így vannak szocializálódva. mi több, telik nekik számítógépre és internet előfizetésre. gondolom, a gyermeknevelési támogatásból, vagy a szociális segélyből. és még van pofájuk menetelni! basszus, az a két rögeszmés - alex és wolfi - megint jól elvitte a kommentfolyamot! úgy tudnak terelni, mint két marhapásztor:-)

292071 2013.02.03. 18:38:24

46. A stílus maga az ember! Egy érvét sem cáfoltad, mint rendesen! Megleptél volna, ha megteszed! Egyáltalán megértetted, amit írt? :-)

34417 2013.02.03. 18:46:34

47. Huertano60 2013. 02. 03. 18:36 ne komolytalankodj. a te szókincseddel? amúgy tisztában vagy a fasizmus fogalmával, annak gazdasági és nemzeti szellemével? kétlem, mert a fasizmus ideológiája és az általad felsoroltak nem illenek össze. uppsz. a liberálfasizmust, mint fogalmat, amit olyan szívesen használsz, még a mai napig sem tudtad megmagyarázni. még 1 uppsz. szóval, te csak örülj, kicsi náci, hogy még szelel a segged. mert, ha egyszer seggbe rúgnak, eléggé be fog dagadni. márpedig, jelentkező van elég, és nem csak itt a nolblogon. félre ne értsd, ez nem fenyegetés, csak egy jövőkép. egyetlen módon kerülhettek be a hatalomba: ha lefekszetek a fidesznek. önállóan nem fog menni, ellenzékben - hogy miben is? röhej - nem tudtok maradni, akkor mijafrancból fogsz megélni pl. te is? képzeld el, ha lecserélik a fejed fölött az önkormányzatot! egy náci jegyző meddig fog még funkcionálni?

34417 2013.02.03. 18:49:21

49. Huertano60 2013. 02. 03. 18:38 szerinted, egy bigott marxistának miért is kellene a - mijét is? érvét - cáfolni? nem tetszik a stílusom? húzz sorszámot, állj be a sorba, elég sokan vagytok. de hát, ez van. mit sem tudsz tenni ellene. na pá.

292071 2013.02.03. 19:11:25

Azonnal törlöd a személyes adataimmal való visszaélést bizonyító szöveged, vagy a gatyát is leperelem rólad, személyes adatokkal való visszaélésért! Soha nem adtam engedélyt arra, hogy közöld a foglalkozásom! Világos öcsi, vagy kell egy vesztett per? 10 ezerrel ezt nem úszod meg!

14927 2013.02.03. 19:24:27

52. Huertano60 2013. 02. 03. 19:11 Már bocsi, hogy beleszólok a vitátokba, de ezek alapján nem lehet beazonosítani, messze áll ez a szöveg a személyes adatoktól.

292071 2013.02.03. 19:30:54

Kivéve, ha kiderül, hogy visszaélt olyan adattal, amit itt nem tettem közzé és más forrásból tud! Ezt a törvény bünteti! Beazonosított nick név, IP cím és tény adat! Nem sok időd van Harun, mert bedühödtem ezen a patkányságodon!

251002 2013.02.03. 20:58:03

RE: 46. harunalrasid (szerkesztő) 2013. 02. 03. 18:28 Én, a "kicsihuszár", a Te "kis bogarad", a "bigott, kőagyú marxista", a "génhibás környezetszennyezés" nem is merészellek oktatni Téged, a "kurvaanyázós" tevehajcsárok géniuszát, a "Villonba öntött barokkot". Hogy is jönnék én ehhez, amikor a "cipőfűződig" nem érek fel. Nem is neked szántam a megjegyzésemet, hanem az olvasó figyelmét hívtam föl rá, hogy vegye észre, már a politikai analfabéta, a felülmúlhatatlan öntelt hólyag harun-al-rasid is "balramagyaros" jelszavakkal operál. Nocsak, ez ma az új divat? Eddig mintha a liberális demagógia lett volna a módi... Felhívom figyelmedet, hogy a "rossz érzés" az általában közérzetet jelent és nem rosszindulatot. Például rossz érzés, ha a hányinger kerülget, ha téged olvaslak. Persze ha te önmagadból indulsz ki és nálad a rossz érzés a rosszindulattal egyenlő, azon nem csodálkozom. Ahhoz meg neked semmi közöd, hogy mit olvasok és mihez szólok hozzá. Tiltsál ki ba'ki, ha nem tetszik a jelenlétem! Az "autszájderozásról" meg csak annyit, hogy Európában te vagy az outsider. Itt még éjjeliőrnek sem kellesz, nem hogy "újságírónak". Savanyú a szőlő! "Mázatlan agyagedény" is vagyok, látom. Végre valami újat is mondtál, mert a lemez már nagyon kopott és unalmas.

11256 2013.02.03. 22:41:27

bocs, nem olvastam el a hozzászólásokat, mert látom, hogy Huertano (akár wolf, akár nem) mennyire gusztustalanul védi a NER-t, amiben a lúzereknek nincs helyük, aLex, az insider, azt próbálja elhitetni, hogy ez a kapitalizmus, ezt akartuk. (persze Orbán nem győzi kínálgatni a nálunk fejlettebb és egészségesebb gazdaságú országoknak a jóléti állam leépítésének bombabiztos receptjét.) közben meg Abszurdisztánból szép lassan Mazochisztán leszünk - hol van már a "volt is, lesz is, ez itt a praxis"? http://youtu.be/rL5gKT_Bz1E - és valóban, szinte már könyörgésszámba megy, hogy végiggyalogolnak a fél országon (semmi harciasság), nem kímélve magukat, kockáztatva az egészségüket, és alig kapnak valami támogatást! mert itt már megvan a nemzet új ellensége: a szegények. (az öregek majd a választás után kerülnek elő - megint... most még egyszer megfelelően kell szavazniuk, aztán végeztünk.) nos, ilyen hozzászólások a FB-on is vannak (egyszerűen undorítóak), igaz, vannak másmilyenek is, ahol sokan megígérik, hogy Budapest határától csatlakoznak hozzájuk. fontos lenne. mert ennek az egésznek, az önfeláldozásnak nincs semmi értelme, ha a NÜK-nek nem fáj, hogy ilyen kétségbeesett lépésre kényszerülnek azok, akiket ő selejtnek tekint. mert annak tekinti őket, ehhez kétség sem fér. Huertano látom, bemásolta a lehetséges ellátások teljes jegyzékét (amelyek mindegyikéből 3 évre kizárható az a közmunkás, aki nem tetszett a munkafelügyelőnek), de ezek még az "elmúlt nyolc év" intézkedései, és hiába vannak, ha tényleges folyósítás nem történik, ha az illető "a feltételeknek nem felel meg". márpedig egyre többször utasítják el a kérelmeket vagy derül ki, hogy az illetőnek ezért meg azért nem jár. mondok egy példát: van egy rendelkezés (azt hiszem, kormányhatározat), hogy aki az állandó bejelentett lakásától 180 km-nél messzebb lévő településen kap munkát, neki az első másfél-két évben az önkormányzatnál igényelhető lakhatási támogatás és rezsi-hozzájárulás jár. a részleteket nem ismerem, csak annyit tudok, hogy csökkenő mértékű a hozzájárulás, viszont állítólag induláskor majdnem az egész letelepedési költséget fedezik, csak van két bökkenő: 1. térítés kizárólag számla ellenében (nos, melyik bérbeadó "gazda" ad szabályos számlát a bérlőnek? hogyisne! hogy adózzon utána? csak nem képzelik? vagy: hogyan mutat fel a nevére szóló közműszámlát, ha több bérlő is van, gázóra meg csak egy? 2. csak olyanok kaphatják, akik teljesen vagyontalanok (=ha akár egytized része annak a lakásnak, ahova be van jelentve állandóra, az ő nevén van, akkor már nem jogosult). tetszik érteni, ugye? (jó, át lehet íratni - jó pénzért -, de ha azon a lakáson jelzálog van? akkor nincs tovább.) vagyis a kormány támogatása létezik (az átkos múlt öröksége), de éppen a rászorulók számára nem megkapható.

12910 2013.02.03. 22:56:40

ebben az országban már minden lehetséges. hihetetlen. például az, hogy egyetemi végzettség nélkül is be lehet tölteni egy jegyzői állást.... anyám....(csodálkozás és elképedés)

251002 2013.02.03. 23:45:18

RE: 56. evianna 2013. 02. 03. 22:41 "...aLex, az insider, azt próbálja elhitetni, hogy ez a kapitalizmus, ezt akartuk." Nem, evianna, véletlenül sem! Egyrészt félreértesz, másrészt ha így gondolod, akkor eddig nem olvastál tőlem semmit. Ellenkezőleg, én teljes mértékben a békemenettel vagyok szolidáris. Még Rasiddal szemben is, aki csak poénkodik az éhségmenet apropóján. Szó szerint idézem, amit a 2. kommentben írtam (2013. 02. 03. 12:24): "Nocsak! Már a politikai analfabéta HCJD újságírók is kezdik megérteni, hogy manapság a "balra magyar!" a sikk. Összekeversz valamit... Az éhségmenet nem Orbániáról szól, hanem a kapitalizmus embertelenségéről! Csak vigyázz! Ha iróniád célpontjává teszed a "polgári demokráciát", még elporlad mint a kőszikla." Az elnyomorodás, a szegénység nem 2010-ben kezdődött! Csak most futott csúcsra (ezidáig). De a mai nyomorbak legalább 80%-a megvolt már 2010-ben is. Ebbe a hozzászólásomba kötött bele Rasid a 8. kommentjáben, amire én reagáltam a 21-ben. Ezt az utóbbi hozzászólásomat is kiegészítettem a 25. kommentben, hogy véletlenül se leessen félreérteni. EGY PILLANATIG NEM ÁLLÍTOTTAM, HOGY MI EZT AZ EMBERTELEN KAPITALIZMUST AKARTUK! Lehet, hogy naivak vagyunk, de sokan hisszük azt, hogy a kapitalizmus nem feltétlenül kell, hogy ilyen embertelen legyen. De hagyom magamat meggyőzni, ha ennek az ellenkezőjét be akarod bizonyítani. Mert az egyben azt is jelenti, hogy az életünkön javítani nincs más út, csak a forradalom. Halljuk az érveidet! Ha bírálni akarsz egyes hozzászólásokat, akkor figyelmesen és összefüggéseiben olvasd végig ne csak a vitaindítót, hanem a kommenteket is!

188921 2013.02.03. 23:48:45

46-ra "amúgy közöd? a vonalon túlról, outsider, otthon kiabálj be. majd, ha magyarországon adózol és fizetsz tb-járulékot, akkor ugass bele a dolgainkba, mázatlan agyagedény!" Vagy-e akkora demokrata, rasid, hogy az egyenlőség nevében ugyanezen jelzőidet a hasonló paraméterekkel rendelkező - külföldön élő, Magyarországon adót és tb-járulékot nem fizető -, ámde a nézeteidet osztó fórumozóknak is megcímezd? Ha igen, lássuk!

16940 2013.02.04. 00:21:47

Kedves Harunalrasid! Egyetértésemet küldöm. +! Irodalmi kiegészítéssel a rettenethez, amiről e jól megírt post szól (ha nem gond, hogy Móra még nem ismerhette a mai pártokat). Mindenesetre elgondolkodtató, hogy egyetlenegy kommentet nem kapott... http://navigator.nolblog.hu/archives/2013/02/03/Az_ehsegmenethez/ Nem kívánok, helyesen szeretném fogalmazni, offolni, ezért bárki reagálását szép emlékű Móra Ferencre ott kérném szépen.

251002 2013.02.04. 00:49:40

Na, megjelent a "Villonba öntött barokk" szerzője, hogy lerója a kötelező + járandóságot, amiért a "kurvaanyázós tevehajcsár" őt megkíméli és nem jelöli "bigott, kőagyú marxista" jelzővel. Meg persze ezért az összefogásért: http://navigator.nolblog.hu/archives/2013/01/28/Ot_-_nezeteikben_egyebkent_kulonbozo_-_blogger_harunalrasid_kopacsi_navigator_Osszian_solide_mind_el/. Érdekes módon kifogásolja a blogger, hogy az ő ezirányú posztja ezidáig egyetlen hozzászólást sem kapott. Hát hogy is kapott volna, amikor minden értelmes (ellen)véleményt eleve kizárt a blogjából. Még értékelni sem lehet az írását. Így honorálja a blogközösség a véleményterrort.

16940 2013.02.04. 01:11:39

Elnézést kérek Harunalrasid bloggazdától, ám ha már személyemet gyalázza egy illető (61. alatt), röviden szólnék. Rögtön leszögezve, bárhogyan is folytatja e személy, én többet nem reagálok ez ügyben. Ezt is csupán a tények végett. Mert nem kívánom e nekem tényleg tetsző jelen írást offolni. Nos, a blogközösség nem tolong aLEX user postjainál (meg lehet nézni), az általa sérelmezett bejegyzés pedig 30 kommentet kapott, ami egyáltalán nem szégyellni valóan kicsi érdeklődés.

34417 2013.02.04. 07:41:20

52. Huertano60 2013. 02. 03. 19:11 egy nicknévnek mióta van személyes adata? egy nicknév mióta köthető egy polgári névhez? vagy freewolf a polgári neved? egy nicknév mióta rendelkezik foglalkozással? szóval, éntőlem perelhetsz, sokra nem mész vele. mivel se polgári neved, se ip-címed nem közöltem sehol, itt bizony, falnak fogsz menni. az pedig, hogy mit tudok, és mit nem, csak feltételezés. sok minden mást is tudok - rólad is - még sem közlöm. megkíméllek a szégyentől. úgyhogy, gondold végig ezt a pereskedést. mert akkor valóban nyilvánosak lesznek az adataid :-)

34417 2013.02.04. 07:44:37

55. aLEx 2013. 02. 03. 20:58 miért tiltanálak ki? kell ide az elrettentő példa! az az itt meg hol van? csak nem ott?

34417 2013.02.04. 07:52:17

62. navigator 2013. 02. 04. 1:11 nincs miért lenézést kérnie. alex nem tétel, csak egy sima provokátor. meg a történelmi ismereteivel is baj van, mert HaR nem éppen tevehajcsár volt, de hát, egy bigott marxista honnan is ismerné a kalifátusa történetét, vagy az 1001 éjszaka meséit? elég neki a maga meséje :D

34417 2013.02.04. 07:56:07

Soknevű 2013. 02. 03. 23:48 ki mondta, hogy demokrata vagyok? ha meg nézeteimmel, véleményemmel egyet értenek, miért is ágáljak ellene? egyszer olvasnád már végig, amit írsz, rájönnél, hogy mekkora marhaság:-)

34417 2013.02.04. 08:01:16

alex, kicsi huszár, jobb, ha hozzászokik a gondolathoz, hogy én megírom a véleményem, méghozzá olyan stílusban, amilyenben nekem tetszik, és arról, ami nem tetszik, és ez ellen - legnagyobb megelégedésemre - semmit nem tehet. amit tehet, az az, hogy ide büfizi elméncségeit, oszt jónapot. azért az megnyugtató, hogy az ilyenek is, mint kiskegyed, olvasnak harunalrasidot. jót tesz az egómnak. hajrá, alex! csak így tovább!

34417 2013.02.04. 08:03:48

56. evianna 2013. 02. 03. 22:41 köszi, ez jól esett! ez k.o. volt a javából, ettől wolfi padlót fog :-)

283005 2013.02.04. 08:15:57

66. harunalrasid (szerkesztő) 2013. 02. 04. 7:56 Soknevű 2013. 02. 03. 23:48 ki mondta, hogy demokrata vagyok? Ezt már szeretem Papa!! Egészséges ,erős, ép ember egyszerűen lehetetlen hogy demokrata legyen !! A demokrataság az agyalágyultak hitvallása Tehát megállapíthatjuk: aki demokrata az hülye Demokrácia=hülyeség :)))

267802 2013.02.04. 09:05:04

Végre a témához is: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=205041782972229&set=o.313204845364587&type=1&theater

292071 2013.02.04. 10:54:56

Pusztán egy szégyenkezni valóm van! Az, hogy egy liberálfasiszta tahó, hazudozót normális, egyenes embernek véltem! Álljon itt, hogy tévedtem!

34417 2013.02.04. 12:48:39

71. Huertano60 2013. 02. 04. 10:54 olvass harunalrasidot. mindjárt ott lesz a válasz a nolblogon.

292071 2013.02.04. 13:00:32

Ha csak egy ember is be tud azonosítania mocskolódásaid alapján, akkor bizony ingatlan nélkül maradsz! :-) Világos fogyika?

15184 2013.02.04. 13:05:30

Jókora primitív demagógia ez a béke/éhség menetezés.

34417 2013.02.04. 13:41:32

73. Huertano60 2013. 02. 04. 13:00 ne értékeld túl magad. még akkor is sok bizonyítani valód lenne. szóval, csak fuss neki, állok elébe. amúgy nincs ingatlanom:-)

34417 2013.02.04. 13:46:22

74. maxval bircaman HDFJ 2013. 02. 04. 13:05 egyetértek. mármint, a békamenet ügyében. csakhogy, ha te az éhségmenetet demagógiának nevezed, akkor, attól tarok, a primitív jelzőt nem jó helyre tetted. fejtsd már ki, kérlek, szokásos fensőbbséges modorodban, hogy miért is primitív, meg mit is kellene tenniök figyelemfelhívásként? igaz, szép csöndben éhen is dögölhetnek. amúgy sokkal tisztességesebb lenne, ha a postban írtakkal foglalkoznál, és nem értékítéletet adnál elő. mert ahhoz, lássuk be, elég kevés vagy. véleményed, persze, elmondhatod, csak ne kelljen kötelező érvényűnek vennünk!

267802 2013.02.04. 15:39:53

74. maxval bircaman HDFJ Miért is gondolod, h Te mondod a "frankót"?

34417 2013.02.04. 16:01:15

[grincs](#1528885) ő se gondolta komolyan, csak már nem bírta ki, hogy ne szóljon be :-)

15184 2013.02.04. 16:20:03

76. és 77. A kettő ugyanaz. Mindkettő politikai megtmozdulás, melyet apolitikusnak álcáztak. Ez nekem demagógia. Mo-n nincs éhezés, így abszurdum az "éhségmenet". Legyen tiltakozás a kormány ellen, de ne ilyen fideszes demagóg módon.

16940 2013.02.04. 20:38:38

"Mo-n nincs éhezés" (79.)???!!! Bulgáriából nézve... Onnan is, már akinek....

201832 2013.02.04. 21:00:18

79. maxval bircaman HDFJ "Mo-n nincs éhezés," Innentől kezdve vagy teljesen hiteltelen, bármit is mondjál bárhol bárkinek, nem számít, senki vagy, nulla a köbön.

201832 2013.02.04. 21:01:56

maxval bircaman=senkiházi tahó patkány

15184 2013.02.04. 21:08:35

81. Azt hiszed érdekel a véleményed? Azt se tudom ki vagy. Valami fideszes bérkommentelő lehetsz.

34417 2013.02.04. 21:49:31

79. maxval bircaman HDFJ 2013. 02. 04. 16:20 te csak tudod. hogy neked mi a demagógia, ugye, belátod, nem kompetens? állj be a menethez, és kérdezd meg a menetelőket. neked biztosan nem fognak hazudni. különösen, ha megmutatod a kettős igazolványodat.

14927 2013.02.04. 21:50:17

9. maxval bircaman HDFJ 2013. 02. 04. 16:20 "M...o-n nincs éhezés .... " Nem ártana hülyeség ellen valami gyógyszert szedned, vagy elmenni a szemészetre, hogy felírjanak Neked egy szemüveget amivel látsz is, no meg a füledet kimosatni, hogy meghalljad, hogy mi van itthon. Tudod amikor nem egy településen a gyerekek csak az iskolában esznek meleg ételt és hétfőn úgy mennek be, hogy hétvégén alig ettek valamit, kidőlnek a padból az éhségtől, akkor Te azt mondod, hogy nincs éhezés? Apám Neked elment az eszed, vagy nem tudod mit beszélsz. Menj le egy hétre Hajdusámsora, vagy Tiszabőre, esetleg Vizsolyba, netán Abaújkérre, de még bőven lehetne sorolni, hogy hová aztán megtudod, hogy mi a szegénység.

199664 2013.02.05. 07:58:08

Ahogy elnézem a nolblogot,akkor abból én arra következtetek,hogy Orbán Viktor még 20 év múlva is a nyakunkon lesz! És megérdemeljük,de nagyon! Tehát hajrá Viktor!!

25758 2013.02.05. 20:23:28

"E mögött, bizony, a tehetetlenség áll,..." Mindig megrendített a szoci képviselők tehetetlensége. Nyakó elvtárs, Lamperth elvtársnő ésatöbbi, ésatöbbi. Egyik tehetetlenebb, mint a másik. Kivéve, ha lenyúlásról van szó.

34417 2013.02.05. 21:13:26

87. ImreS 2013. 02. 05. 20:23 megkaptad a képességeid minősítését: 3 AF. hogy mi az? a szellemi sötétség alapegysége 1 AF, azaz, 1 ApaFia. gratulálok, vezetsz. olvass több harunalrasidot. talán segít a gyógyulásodban.

267802 2013.02.05. 21:15:33

87. ImreS Azt hittem, h nálad már nincs lejjebb, de van! Felülmúltad önmagad! :-)

25758 2013.02.06. 20:27:57

Látom, az elvtársak elfeledkeznek kötelességükről. Az út közben elhulló éhezőket el kellene földelni. A szerencsés érkezőket babgulyással fogadni. :)

291070 2013.02.07. 10:06:15

90. ImreS 2013. 02. 06. 20:27 tudod, kisfiam, téged nagyon szívesen beásnálak az éhségmenet útvonala mellett a földbe nyakig, és alkalmat adnék a menetelőknek, hogy leköpjenek, vagy az arcodba vizeljenek. japánban a shogunátus idején volt ilyen megszégyenítés. igaz, utána a delikvenst keresztre is feszítették.
süti beállítások módosítása