Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Csak ülök, és mesélek

2018. február 19. - Harun al Rasid

Egy élvezetes műsor címe, amit Vitrai Tamásnak köszönhettünk. Most van egy másik nem annyira élvezetes, a címe: csak állok, és mesélek. Előadója Orbán Viktor, és évértékelőnek mondja. Vitrai Tamás történetei a valóságban gyökeredztek, Orbáné valami, csak általa érzékelt valóságban. Orvosilag az ilyesmit téveszmének hívják.

Mert hát, miről is van szó? Orbán a Várbazárban, gondosan megválogatott VIP hívei (semmit nem bíz a véletlenre) előtt agymenést tartott. Sok köze nem volt a valósághoz, de vendégei cuppogva bekajálták.

Lássuk, miről is delirált a mindent tudó (egyenlőre még nem mindenható is, de keményen dolgozik rajta).

– kellő szerénységgel valljuk be: ez a 8 év jól sikerült.

Ezzel két gond is van: a) Orbán életében még nem volt szerény, b) az évértékelők általában az elmúlt egy évről szólnak. Persze, Orbánnak egy év, az smafu, azon nincs mit értékelni.

– áremelkedések megfékezésében sem számítottunk ilyen eredményre

Ha esetleg részletezte volna, nagyobb hitele lett volna mondandójának. Mert hát, úgy en bloc, minden drágult az elmúlt egy év során.

– bármerre nézünk, toronydarukat látunk

Kétségtelen. Persze, nem mind1, milyen építkezéseken is állonganak. Mert valahogy vagy túlárazott állami építkezéseken, vagy csókos vállalkozások építkezésein. Szociális bérlakás építkezések környékén nem annyira, pedig arra nagyobb szükség lenne, mint egy újabb kihasználatlan irodaházéra.

– a felsőoktatásban tanuló romák száma megduplázódott. Megemelhetjük a kalapunkat Balog Zoltán előtt

Aha. Tehát most már kettő helyett négyen vannak. Ehhez Balog páternek semmi köze. Biztosan elfelejtette megszűrni a szegregáció ellenére bejutottakat.

– megduplázódott a színházba, moziba, múzeumba járók száma, kultúrnemzet maradtunk

Megint ezek a fránya számok. Miért pont duplázódott? Honnan tudják? Számolja valaki a mozijegyeket? Mitől kultúra egy multiplex? Ami pedig a kultúrnemzetet illeti: rövid időszak kivételével soh’se voltunk azok. Persze, ha Tormay Cecil, Vass Albert és mások újraéledését nézzük, akkor biztosan. Nomeg, a Szőcs és Fekete féle új kultúrnormát, azokkal az egymásra taposó lábakkal és kivirágzott pitypangokkal…

– ez a 8 év nem csak vállalható, de büszkék is lehetünk rá. Soha rosszabb nyolc évünk ne legyen

Ebben igaza van. El kell vinni a balhét,  biza, vállalni kell, legalább a betyárbecsület miatt. A fene megette, ha rosszabb 8 évünk lesz!

– Magyarország kezd hasonlítani egy dolgos, tisztességes országra

Kezd, de kurvára nem sikerül neki az erőlködés! Különösen a tisztesség terén!

– Magyarország felértékelődött: befolyásunk, ismertségünk nagyobb, mint az ország gazdasági súlya indokolná

Ez igaz. Az ismertséggel azonban nem igazán van mit dicsekednünk, mert hát, nem a pozitív tartományban van. A befolyás, mint olyan, téveszme: keveri a Vezér a megtűrtséggel. A gazdasági súly pedig leginkább a súlytalan megfelelője.

– megszűnt a politikai korrektség, süllyesztőbe került az euróblabla, Budapesten a világos beszéd a divat

Attól tartok, Orbán nem ismeri a korrektség fogalmát, a politikai korrektségét meg pláne. Mikor volt utoljára Orbán politikailag korrekt? Mert hát, ha Brüsszelben felvállalná magát, még csak-csak. Igaz, Budapesten a világos beszéd a divat: mindenkinek kuss! Az euro pedig egy pénznem, és nem jelző.

– ma az országban nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat van

Bocsika, de ennyire még Orbán se lehet hülye! Mégis, a nép – mert hát, elvben az ő akaratukról van szó – mire váltaná lesz az ellenzéket? Mire hármat számolok?

– mi azok vagyunk, akik szerint Európa utolsó reménysége a kereszténység

Ez most komoly? Veszne Európa kereszténysége? Mi által? Hol? Felejtve a „csuhások, térdre” ?

– jönnek az afrikaiak; a kultúránk, a nemzeteink megszűnnek létezni, a nyugat elesik

Egyáltalán, van elképzelése ennek az elmeroggyantnak, hogy mennyi idő alatt alakul ki egy kultúra, és szűnik meg létezni egy nemzet? Habár, az ő kultúráját elég gyorsan el lehet tüntetni…

– a veszély ma nyugat felől érkezik: brüsszeli, berlini, párizsi politikusok részéről

Valóban, de Orbán politikáját, személyét illetően. Hiába, az ottaniak más kultúrában nőttek fel.

– Soros György még mindig nem adta fel, ezért harcolnunk kell.

Mármint, kiknek? Az agymosott birkái, a csekély értelmű, propagandaszöveget beszopó, tanulatlan póroknak, mégis, milyen eszközük van a fingjuk sincs, ki ellen harcolni? Leszokhatna már a többes számról. Habár, ha nem fejedelmi többesként használja, hanem szarvasmarha kategóriában…

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr5813682790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása