Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Ki lesz az új Matuska Szilveszter?

Erdogan önpuccsa apropójából

2016. július 17. - Harun al Rasid

Mert, hogy igény lenne rá, az tuti.

Ez a Matuska pont a legjobbkor követte el nevezetes merényletét 1931. szeptember 12-én Biatorbágynál, ugyanis akkoriban tombolt a világválság és teljes káosz uralkodott – mind gazdaságilag, mind mentálisan – Magyarországon is.

Az akkori kormányzat kapva kapott az eseten, és izibe be is vezette a statáriumot. Erősödtek a baloldali mozgalmak, erősödtek a jobboldaliak is, ott volt a lehetőség a statáriális állapoton keresztül leszámolni velük. Meg is tették – mondjuk, a szélsőjobbot illetően nem annyira hatékonyan.

Manapság is hasonló a helyzet: gazdasági válság is van, meg káosz is a fejekben. Ráadásul van nekünk egy – egyenlőre intakt - terrorellenes törvényünk, ami igencsak alkalmas hasonlóra, mint egy statárium. Pech, hogy nem akad egyetlen nyamvadt terrorista sem, aki okot szolgáltatna a bevezetésére.

Pedig egy mai Matuskának nem lenne mitől félnie. Matuskát anno ugyan a bíróság halálra ítélte, de az ügyvédei elérték, hogy életfogytiglanira változtassák. Azután, amikor a szovjetek felszabadították Vácot is, szépen kisétált a börtönből, és eltűnt. ’45 után soha senki nem hallott róla többé semmit.

Ahogy a jelenlegi Polt-féle ügyészség a dolgokat intézi, ez a forgatókönyv ma is elképzelhető. Azon felül Orbánéknak úgy kellene egy hasonló merénylet, mint egy falat kenyér. A 2018-as választás már nem is lenne érdekes.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr298895684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zs.ati 2016.07.17. 10:52:47

Ezt az egészet kellene felrobbantani,ezt a nagy nemzeti bagázst...

littke 2016.07.17. 20:11:59

Itt ma megint tele van a CNN a hármas Baton Rouge-i rendőr ellenes merénylettel.
Itt sem fenékig tejfel, mármint egyeseknek.
Majd a menyországban tökéletes lesz.
süti beállítások módosítása