Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Nem ártana mosószert váltani

2016. április 03. - Harun al Rasid

Van itt nekünk néhány agymosottan migránsellenes NER-béli. Olyanok, akik még életükben nem találkoztak valódi migránssal, sőt, a szó jelentését se ismerik, nemhogy a mozgató rugókat. Nekik bőven elég a nemzetvezető testvér hisztije.

Amúgy jómagunknak is volt bőven migránsunk Erdélyből, Újvidékről, Kárpátaljából, csak nekik magyar nevük volt, és gazdasági menekülteknek hívták őket. Ja, meg magyarságuk okán egy csöppet üldözötteknek. Nagy részük – megkapván a Semjén-féle állampolgárságot – lóhalálában le is dobbantott innen a Lajtán túlra. Akiknek meg nem volt meg a kellő bátorságuk (anyagi hátterük), azok – felismervén a másodrendű állampolgárság érzelmi hátrányait – repatriáltak.

De mostanság az újabbak már nem is migránsok, hanem migráncsok – köszönettel a befogadó ország igencsak alacsony kultúrájának. Sajna, ezen a módon kizárólag Orbanisztánban lehet írni/nevezni a menekülteket.

A legújabb termés egy bizonyos Stigelmajer Józsefné, aki mellesleg Judit. Férje családja – neve szerint – kizárt, hogy ősmagyar lenne, ráadásul némiképp hasonult is: a Stigel eredetileg Stiegel, a majer pedig mayer, mármint írásmódilag – afféle jó sváb, vagy egyéb hospes, vagyis telepes, meghívott, idegen. Lehet, hogy ősi nemzetség, de nem régebbi a 11-12. sz-nál, vagyis: migráns. A Judit meg echte zsidó keresztnév.

Namármost, eme gyökös migráns késztetést érzett arra, hogy egy Scania kamionnal hajtana oda-vissza – igaz, meglehetősen visszafogott indulatról téve tanúbizonyságot – csak egy migránson. Nos, a jóasszony Fidesz-Kdnp-s képviselőnő. Nekem fülembe cseng egy valamikori, kicsit kifordított nóta szövege: „régi mániám tankkal végig hajtani Románián”.

Öt kérdésem van eme jóasszonyhoz.

Első: mit és kit is képvisel? Mert mintha képviselői megbízatása erre nem szólna.

Második: ugyan, lefékezne, ha nem egy, hanem kettő, vagy több migráns kerülne a Scania kerekei elé?

Harmadik: miből ismeri fel, hogy a Scania által letaposandó ember migráns?

Negyedik: tud a Scanián rückwärts-et kapcsolni?

Ötödik: van jogosítványa kamion vezetésére (tudja, az külön kategória, a nyuszi-puszi mitsubishiára szerzett nem érvényes rá, ráadásul a PÁV-2-sen simán megbukna) ?

A hatodik már csak improvizatív: orvos látta már?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr698556018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása