Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Bunkósbot, kormányzati módra

2016. február 10. - Harun al Rasid

A lengetője Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, mely beosztás önmagában is nevetséges: ennek a kormányzatnak a kommunikációjáért egyedül Orbán a felelős.

A tétel – jelen esetben – az alapizé megváltoztatása, terrorveszély fenyegetettség okán bevezetendő szükségállapot tárgyában. Ez azért is érdekes, mivel szakértők deklarálták, hogy a jelenlegi alapizében is adott minden lehetőség a kormány számára e tárgyban eljárni, azon felül ilyen terrorfenyegetettség az országot illetően egyszerűen nem létezik, hiába állítja Orbán fejedelmi többesben, hogy tudomásuk van arról, hogy magyar állampolgárok ellen terrortámadások vannak készülőben.

Még Orbánt illetően is elég kevés az esély egy merényletet illetően – habár eléggé láthatóan kevlár borítja érzékeny testrészeit, bár az az okos kis feje teljességgel védtelen – mivel meglehetősen esélytelen biztos célzást venni egy merénylövőnek, amikor legalább tízen böködik: lőjjél már, lőjjél már!

De hát, itt van ez a Tuzson gyerek, aki azt kommunikálja, hogy amennyiben az ellenzék nem hajlandó támogatni a törvénymódosítást – sajna, 2/3-os, de, mint tudjuk, már a Fidesz sem egységes – akkor a néphez fordulnak. Nem igazán értem Tuzsont, mivel bőven akad az LMP-ben és a Jobbikban is kilóra megvehető képviselő, aki biztosítaná a 2/3-ot. Azon felül mintha egy ellenzéknek nem az lenne a feladata, hogy egy teljességgel önkényuralmi törvénymódosítás legalizálásában részt vegyen.

Azért sem értem Tuzsont, mert mégis, mi a bánatot akar jelenteni, hogy a néphez fordulnak? Fenyegetést talán? Elképzelem, hogy az ellenzék egyöntetűen el kezd rettegni: jajistenemmostmilesz, ezek a néphez fordulnak! Mondjuk az eddigi néphez fordulásaik se voltak olyan nagyon hitelesek, mivel valahogy a válaszok elemzése, mint olyan, csöppet elmaradt. A néphez fordultak, de, hogy mi volt a nép válasza, azt a mai napig homály fedi.

Azon felül, ki is a nép (úgy kb. 8,5 millió válaszképes egyed) és ki fordul hozzájuk? A kormány? Elképzelem, a kormány – ami kormánytagokból áll – gyülekezik a Parlament folyosóján, és egyszercsak a néphez fordul. A nép meg nincs ott. Vagy a Fidesz fordul a néphez? Mégis, miként? Hé, te nép, én, a Fidesz, most hozzád fordulok? A nép meg megint nincs ott.

Persze, egészen más a helyzet, ha maradunk a rég bevált formulánál: a nemzet – ezen belül a nép – nem más, mint maga - ahogy ezt már számtalanszor kinyilvánította – Orbán. Így meglehetősen egyszerű lesz a dolog. Csak el kell kapni a büfé előtt, és hozzá kell fordulni.

Ezen felül Tuzsont még egy dologban nem értem: egy politikus nem fenyegeti meg az ellenzéket. Ja, hogy Tuzson nem politikus, csak egy csinovnyik? Az más.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr18378632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása