Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Menekültétkeztetés by Orbanisztán

2015. szeptember 11. - Harun al Rasid

Hol is láttam ilyet? Megvan: az Állatkertben!

Hol is láttam ilyet? Megvan: az Állatkertben!

Eddig úgy tudtam, hogy a rendőrök, képzésük során, pszichológiai tanulmányokat is folytatnak, már a szakközépben is, a főiskolán meg pláne.
Sőt, mi több, pszichológiai alkalmassági vizsgán kell átesniök, mielőtt állományba vennék őket. Nos, vagy a vizsga volt sikertelen, vagy annak feladatsora volt híg, vagy közben torzult a Röszkén bevetett állomány pszichéje, de az a magatartás, amit ott tanúsítottak a „menekültellátás” örve alatt, minden volt, csak nem rendőrhöz – pláne nem emberhez – méltó.


Ami ott zajlott, azt leginkább az állatok etetéséhez lehet hasonlítani. A rend őrei a felbolydult, az ételért tülekedő tömegbe dobálják az ételcsomagokat, mintha állatok várnának a rács másik oldalán moslékjukra. Tipikus? Nem hiszem, mivel ez eleddig Magyarországon nem fordult elő. Sem ilyen tömeg, sem az „etetés” módja. Illetve, előfordult már ilyen, de akkor a szovjet hadsereg katonái dobálták a kenyeret hasonló módon az ugyanígy tülekedő MAGYAR emberek közé. Előfordult ilyesmi Afrikában is, amikor megérkezett a helyi potentátok által még el nem lopott élelmiszersegély maradéka, ott is egymást taposva tülekedtek a szerencsétlenek egy fazék lisztért.

Azonban mintha ezek a jelenetek egy egészen más mentális és szociális környezetben játszódtak volna le. Ez a szégyen meg egy – állítólag – kulturált és humánus országban történt meg. Ne mondja nekem senki, hogy a hatalom, melyik – ugyan semmit nem érő, de – kerítésbe ölt be milliárdokat, nem találta volna meg a módját emberek százainak sorba állítására és emberi módon történő ellátására?

Se a médiát, se a civileket nem engedik be a röszkei menekülttáborba, így minden kontroll hiányzik az ottani eljárások felett. Így eshet meg, hogy a magyar „übermensch” megengedheti magának, hogy „etetésként” az élelmiszert a tömeg közé hajigálja.

Ráadásul akad olyan értelmezés is, hogy mindezt azért tették, hogy a hátsó sorokba szorultaknak is jusson. Biztosan így van. Ismereteim szerint akad a kiképzőközpontokban kosárlabdapálya, így a rendőrjelöltek gyakorolhatják a kosárra dobást. Egy jól ívelt dobással biztosan el tudják juttatni a hátsó sorokba, egy gyerekes anyának, célzottan, majd lepacsiznak utána: három pontos volt, haver!

Az ORFK szóvivője, persze, zsigerből szemen szedett hazugságnak nevezte a Human Rights Watch emberi jogi szervezet észrevételeit, melyben úgy értékelték: a magyar hatóságok állatként bánnak a menekültekkel, de miután kiderült, hogy a videót Alexander Spritzendorfer osztrák zöldpárti politikus töltötte fel, a felvételt pedig - fondorlatosan bejutva - a felesége készítette, fogcsikorgatva tényfeltáró vizsgálatot indítanak. Eredménye felől semmi kétségem sincs.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr408360372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2015.09.11. 19:19:25

Fordított 89. https://www.google.hu/search?q=horn+gyula+vasf%C3%BCgg%C3%B6ny+1989&tbm=isch&imgil=gb2o4vCM2pECQM%253A%253BUFZ5yo1qXfH4BM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.origo.hu%25252Fitthon%25252F20070705-horn-gyula-75-eves-valoban-o-bontotta-le-a-vasfuggonyt.html&source=iu&pf=m&fir=gb2o4vCM2pECQM%253A%252CUFZ5yo1qXfH4BM%252C_&biw=784&bih=398&usg=__cmhSyYEE0nN64K522wk26FpYLp8%3D&ved=0CCkQyjdqFQoTCIvqnMC-78cCFcWyFAod7JwNgA&ei=7QzzVcu_L8XlUuy5toAI#imgrc=gb2o4vCM2pECQM%3A&usg=__cmhSyYEE0nN64K522wk26FpYLp8%3D

336586 2015.09.11. 19:34:22

Az emberek állatok. Ha már nem gombák, vagy növények. Leginkább a tömeg.

62853 2015.09.11. 22:23:53

Nagy keleti bölcs is tudja, Allah növessze hosszúra szakálladat, az egybites fideszfannak ez még tetszik is.

104422 2015.09.12. 01:45:45

Noha mindennek mondható vagyok, csak orbán hívének nem, de úgy gondolom, hogy a tömeges muszlim bevándorlást minden fenntartás nélkül támogató balliberális oldal kereshetne új nevet az ORBANISZTÁN helyett, ugyanis az "isztán" - az bizony a muzulmánonkra nézvést sértő, és a muzulmán államok nevében fordul elő.

104422 2015.09.12. 01:56:21

Amúgy szerintem ennek speciel semmi köze "orbanisztánhoz"... Én a magam részéről ha rendőrökkel volt dolgom, a pillanatnyi politikai berendezkedéstől függetlenül találkoztam - talán ritkábban - tisztességes zsarukkal épp úgy, mint büdösbunkó ostoba tahó zsernyákokkal. Mi több, nem tartom kizártnak, hogy más országokban is előfordul. * * * Itt jegyzem meg, hogy ez a menekültválság piszok jól jön orbánnak és bandájának. Tudniillik másutt húzza meg a frontvonalakat, mint az eddig megszokott volt. Nem, azt nem tapasztaltam, hogy orbán és a fidesz hívei jirtelen bevándorláspártiakká válnának - de azt igen, hogy számos, az orbán kormányt mészarossal, felcsúttal, lázárral, a fidesszel, trafikmutyival, nyugdíjpénztár-államosítással, földmutyival és stadionokkal, no eg az egész korrupt bagázzsal egyetemben a bús p.csába kívánó ismerőseim, barátaim bizony a menekültkérdéssel kapcsolatban inkább a kormánynak adnak igazat. Nem véletlen, hogy egy felmérés szerint még a legelfogadóbb DK szavazók között is majd' 2/3-os a teljes elutasítás, és pártpreferencia tekintetében szignifikáns eltérés nem mutatható ki a választók között. Magyarán mire jó? Hogy orbán ellenzéke egymásnak essen, hogy egy jót kurvaanyázzanak egymással azok, akik nagyjából egyetértenek mindenben - demokoráciában, jogállamban, stb. A magam részéről SOHA NEM AZ BEFOLYÁSOLT, hogy melyik pártvezér mit mond, vagy melyik pártsajtó mit szajkóz: megvolt - és megvan - a saját véleményem. Aki másként gondolkodik erről a témáról, nem kívánom megnyúzatni, felnégyelni, mi több, még az ismerőseim köréből se törlöm, mert mindenkinek joga, hogy valamiről más véleménye legyen. Még a feleségemnek se mindenben egyezik a vélemény az enyémmel... Szóval ha egyszer elül ez a menekültáradat, akkor amikor orbán ellenzéke a tükörbe néz, a minimális egység nyomait se fogja már magán felfedezni. És ez kinek jó?

104422 2015.09.12. 02:05:45

A fordított 89-cel nem értek egyet. Ez csúsztatás. A vasfüggöny a magyar embereket tartotta "börtönben". Legálisan pedig nem, vagy korlátozva lehetett kimenni. A mostani határzár az illegális bevándorlás ellen épül, hogy jó vagy rossz megoldás, azt nem tudom, de hogy egy ország rendőrei hónapokon át fogócskát játsszanak a tiltott határsértőkkel - azért ez se lenne normális. Sajnos ebben a játszmában a menekültek épp úgy, mint az állami erőkkel folytatott görög, macedón és szerb embercsempészet - mi másnak nevezhető, amikor a határsértőiket a túlsó határra szállítják - olyan helyzetet teremtettek a kormány részére, amire nincs jó válasz. Ha nem elfogultan nézi, nézné valaki ezt a helyzetet, akkor bizony tény az, hogy a "migránsok" semmilyen együttműködést nem mutatnak a hatóságokkal. Ami a kerítést illeti, ha én egy ösvénnyel jelölöm a telekhatárt a szomszéd felé, de a szomszédom ezt nem tartja tiszteletben, akkor valószínűleg kerítést húzok oda... Az utcafrontra meg pláne.

163107 2015.09.12. 11:42:39

8. Azért emberi hozzáállást lehet elvárni? Csak legalább olyat, mint a szerb ME. Vagy okosabb a totális uszítás, már a kezdetektől? Egy kormány részéről ráadásul. És a magyar ME hozzáállása, aki kifejezetten gyűlöletkeltésre, és ezen belül a népszerűségi mutatója emelkedésére használja a menekült kérdést? És a kapott euró milliókat mire használja? "A menekültekkel kapcsolatos további nehézségekre számít Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök szeptember 15-étől, amikor Magyarországon szigorúbbá válik a határvédelem. Toleranciára és megértésre kérte a szerbeket. A kormányfő a szerbiai közszolgálati televíziónak adott csütörtök késő esti interjújában úgy fogalmazott: sok probléma lesz szeptember 15-étől, de szerinte az ország megküzd velük. Lehetséges nehézségnek nevezte, hogy míg a migránsok most körülbelül 2-3 napot töltenek az országban, a szigorítások után akár 5-10 napra is nőhet ez az időszak. Hozzátette: Szerbia nem emel falakat határain, hanem vállalja a felelősség ráeső részét." Legalább ilyen emberséges hangra mondanánk, hogy igen, nehéz a helyzet, de tisztességgel áll hozzá a magyar kormány és a hatóságok. 89-ben sem kényszerítette senki az akkori kormányt. Csak éppen tisztességgel állt a témához.

104422 2015.09.12. 13:07:24

8-ra Egyszer már jó lenne tisztázni azt, hogy be kell-e tartani a jogszabályokat, vagy sem. Úgy tudom, a jogállamban elvileg a jogszabályok mindenkire vonatkoznak. Most egy pillanatra tessék objektív szemszögből vizsgálni a tényeket. A migránsok attól kezdve, hogy illegálisan lépik át a határokat - odáig, hogy esetleg Hegyeshalomnál elhagyják - folyamatosan, előre megfontolt szándékkal megszegik úgy a magyar mint az uniós jogszabályokat. Nem akarnak regisztrálni - holott ezt az EU előírások kötelezővé teszik. Nem akarnak menekülttáborokra, befogadó állomásokra menni - holott ez is előírás. Nem akarják igazolni magukat, sőt, sokan hamis nevet és hamis állampolgárságot mondanak be. Gyalog felvonulnak az autópályán, megrohamoznak vonatokat stb. stb. stb. A jogállam lényege az, hogy minden szabály mindenkire vonatkozik. NIncs kivétel. Hányszor találkozunk ostoba előírásokkal, ahol a jogalkotó nem készült fel egy helyzetre, és emiatt valaki(k) szív(nak). Ilyenkor esetleg megváltoztatják a szabályokat. Csak javaslom: egy magyar állampolgár csinálja végig mindazt , amit a migránsok csinálnak, aztán megnézem, hogy a hatóságok mennyire lesznek elnézőek velük... Ez kérem kettős mérce... Most éppen megint arról tudósít e pillanatban a TV, hogy ismét kitörtek a migránsok egy menekülttáborból... ÉN szolidáris vagyok bárkivel, ha kell, de a törvények betartását megkövetelem! Mert tőlem is megkövetelik. A szomszédos országokkal meg ne példálózzon senki; a szerb, macedón és görög magatartást ahhoz tusom hasonlítani, hogy ha valaki a telkemre hordja a szemetet, akkor azt én tovább viszem a szomszéd telkére! Mind a görög, mind a macedón és a szerb hozzáállás jogellenes, számos nemzetközi egyezményt sért. És persze ellentmond a saját jogszabályaiknak is. Ezt tessék megérteni: nem elfogadható a kettős mérce; vagy mindenkire vonatkoznak a jogszabályok vagy ... jogállamban nincsen vagy! Szerbia mit csinál? elbuszoztatja, elvonatoztatja a migránsokat a déli határról a magyar határra. Anélkül, hogy a magyar kormánnyal egyeztetne, ott a magyar határon szélnek eresztik őket, szt minimum "bűnsegédi magatartásnak" minősítené a jog. A magyar kormány akkor szállított csak Hegyeshalomra migránsokat, amikor az osztrákok ígéretet tettek, hogy átengedik őket a határon. A szerbek ezt mulasztották el.

103485 2015.09.12. 13:37:53

Normális ember még az állatokkal is jobban bánik, mint amennyire humánus a menekültekhez az Orbán-kormány rendőrsége. Gyalázat Magyarországra nézve, hogy ilyen videó járhatja be a világot rólunk.

103485 2015.09.12. 14:24:06

Orbán Viktor, aki azzal dicsekszik ország-világ előtt, hogy ő nem a migránsok kedvence, most azt nyilatkozta a Bildnek, hogy kitart a menekültpolitikája mellett, mert az uniós politikusok becsapják és hiú reményekkel áltatják a menekülteket. Az osztrák kancellár nyilatkozott, és az Orbán-kormány menekültekhez való hozzáállását a náci Németországéhoz hasonlította. No, comment! http://www.bild.de/politik/ausland/viktor-orban/darum-baut-ungarn-einen-zaun-gegen-fluechtlinge-42544402.bild.html

163107 2015.09.12. 15:02:04

9. Bástya elvtárs (szerkesztő) 2015. 09. 12. 13:07 Bástya, átmentél Bodónéba. Nem kértem a bor árát. Semmit. Csak emberséget.

349651 2015.09.12. 20:19:24

Orbán barát Mészáros Lőrinc (similis simili gaudet..) disznait mégsem dobálhatják oda a muszlim menekülteknek......Ő majd a kerítést fogja lebontani pár száz milliárdért olyan jó minőségben, ahogy a pestlőrinci utakat aszfaltozta vissza csatornaásás után (néha egy-egy kisebb autó eltűnik a kátyúiban)

104422 2015.09.12. 20:57:39

Én csak azt mondom, a rendőrség az rendőrség, akárki áll a kormány élén. A katonaság meg katonaság. A katonák, tűzoltók, rendőrök, pedagógusok, vasutasok stb. viselkedését lehet és kell bírálni, de rossz helyen keresi a problémát az, aki egy pofátlan kalauz vagy egy bunkó rendőr láttán az aktuális kormányt szidja - ahogy az sem a kormányfő érdeme, ha egy rendőr udvarias, egy kalauz pedig segítőkész. Ezek az emberek nem ORBÁN-ról állítanak ki rossz véleményt - hanem az országról... Ennyi, és nem több.

349774 2015.09.12. 23:39:59

Bűnt követnek el és ingyen kaját kapnak. Szerintem túl humánus.

163107 2015.09.13. 11:07:57

"Eddig úgy tudtam, hogy a rendőrök, képzésük során, pszichológiai tanulmányokat is folytatnak, már a szakközépben is, a főiskolán meg pláne." Drága öregem, még enni se kapnak a szerencsétlenek, nem hogy psichológiai flkészítést... "... az ORFK szerint naponta 5000 kalóriát tartalmazó ételt kapnak a déli határszakaszhoz vezényelt rendőrök. Az ORFK szóvivője szerint a két váltásban dolgozó rendőrök naponta háromszor étkeznek, ami azt jelenti, hogy egyszer meleg és kétszer hideg élelmet kapnak." "Na, ebből semmi nem igaz, azt esszük és isszuk, amit magunknak veszünk/viszünk Az ORFK közlésén egy felháborodott rendőr azt mondta az Indexnek, több hete vannak odavezényelve, de eddig még semmilyen ételt vagy italt nem kaptak a rendőrségtől. Elmondása szerint volt olyan, hogy a 16-18 órás szolgálatban megéheztek vagy megszomjaztak, ilyenkor rádión kértek ételt és vizet, de soha nem történt semmi." Mellik hír az igaz a kettő közül? A Döbrögire felhizlalt rendőrök (5000 kalória valóságos hízókúra), vagy a felháborodás, ami szerint egyáltalán nem kaptak semmit se?

163107 2015.09.13. 11:14:38

14. Bástya elvtárs (szerkesztő) 2015. 09. 12. 20:57 Én csak azt mondom, a rendőrség az rendőrség, akárki áll a kormány élén. A katonaság meg katonaság. A katonák, tűzoltók, rendőrök, pedagógusok, vasutasok stb. viselkedését lehet és kell bírálni, de rossz helyen keresi a problémát az, aki egy pofátlan kalauz vagy egy bunkó rendőr láttán az aktuális kormányt szidja..." Hát ez is épp fordítva ban. Én spec. nem szidtam rendőrt, tűzoltót, vadakat terelő juhászt. Én azt mondom, hogy a kormány bő féléves undok gyűlöletszítása az oka sok olyan dolognak, ami normálisan is mehetne. Keddtől még cifrább lesz a képlet. Már most is így írnak rólunk (többek közt): Der Spiegel: "A cikk szerint a menekültek ezekben a napokban "ellenséges és nem vendégszerető" országként érzékelik Magyarországot, éppen úgy, ahogyan Orbán Viktor szeretné. Magyarország az "utálatos arcát mutatja a világnak".

291070 2015.09.13. 11:45:21

@Bástya elvtárs ne is törődj vel. Orbán ugyanis erős muszlim-hívő. Olvass keleti bölcseleteket.

291070 2015.09.13. 11:48:56

@Bástya elvtárs tévedsz, két dologban is: Orbanisztán nem jogállam, és a jogszabályok nem vonatkoznak mindenkire. Ettől kezdve teljesen érdektelen, hogy te mit adsz itt elő. Méghogy kettős mérce :D Amúgy szép, hosszú tirádádnak semmi köze a cikkhez, csak villogtatod azt a rengeteg eszedet.

291070 2015.09.13. 11:51:58

@Cézár Gyula ahogy a börtönlakók is igyenkaját kapnak. Tényleg túl humánus. Szerinted a gázkamra humánusabb volna, igaz?

291070 2015.09.13. 11:57:02

[Osszián](#3776227) szabad ég alatt, pihenési lehetőség nélkül 12-14 órás stand alone szolgálat, kitéve az időjárás viszontagságainak, kétségtelen, hogy zabálja az energiát, de az 5000 valóban hazugság. Az I. VH különleges egységeinek - hegyivadászok, felderítők, de még az utászok - emelt kalóriájú frontfejadagja is csak 2800 kalóriát tartalmazott, gondosan kiszámolt fehérje és zsiradék tartalommal.

349777 2015.09.13. 17:55:40

@keleti bölcs "@Bástya elvtárs tévedsz, két dologban is: Orbanisztán nem jogállam, és a jogszabályok nem vonatkoznak mindenkire. Ettől kezdve teljesen érdektelen, hogy te mit adsz itt elő. Méghogy kettős mérce :D Amúgy szép, hosszú tirádádnak semmi köze a cikkhez, csak villogtatod azt a rengeteg eszedet." -nem jogállam? Majd ha valós szankciókat léptetnek életbe Brüsszelből, amik valós kényszerítő erővel bírnak, elfogadom: amíg a Bajor miniszterelnök meghívja Zorbánt, hiába puffox... -"Ettől kezdve teljesen érdektelen, hogy te mit adsz itt elő" -> nesze neked, kettős mérce: még a zárójeles szerkesztő is oda van biggyesztve a nick-je mögé: Te mivel vagy nagyobb véleményvezér nála..? -"csak villogtatod azt a rengeteg eszedet." -> azért az első véhá "emelt kalóriájú frontfejadagja is csak 2800 kalóriát tartalmazott, gondosan kiszámolt fehérje és zsiradék tartalommal." -kimutatása nem tőle származik -> nna, látod, nálam nincs kettős mérce: szerintem mindkettőtöknek rengeteg eszetek van + a hegyi vadászok, felderítők (száz évvel ezelőttről) szintén szervesen kapcsolódnak a cikkhez...

349777 2015.09.13. 20:15:22

jehubá' kitiltott :'( https://www.flickr.com/photos/136159532@N05/shares/795u40

257925 2015.09.14. 22:02:40

Amikor kukába dobálták a bevándorlók azzal nem volt gond ???

349784 2015.09.18. 11:59:05

valóban! Mint a disznók a vályúnál!

291070 2015.09.21. 14:39:15

[stonethecrow](#3776586) nem csak jobb, de szebb is vagyok. amúgy: közöd?
süti beállítások módosítása