Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Fletó izgágasága. Jó ez nekünk?

2013. október 26. - Harun al Rasid

Nem volt olyan régen. Gyurcsány tisztességét védtem, és akkor is igazam volt, és most, amikor az érem másik oldalát nézetem meg, akkor sem állítok semmi valótlant.

Nem szokásom.

Nem is tudnak érdemben cáfolni sem a jobb, sem a baloldali opponenseim. Csakis érzelmi alapon kapom a bírálatokat, az meg sajnos nem elégséges.

... az élet meg a politika folyamatokban zajlik, tapasztalatok és felismerések formálják, tehát nem látom az okot, amiért tudomásul kellene venni a Fidesz által az évek során kialakított mélyen hamis, tisztességtelen és hazug Gyurcsány-képet.” (Mihancsik)

IGEN.

Már ki merem mondani, állítani merem, hogy az évek során kialakított Gyurcsány-kép mélyen hamis, tisztességtelen és hazug!" (http://osszian.nolblog.hu/archives/2013/05/05/Gyurcsany_tisztessege/)

A védelmében írtam, és ma is állom. Állom, mert tudom, hogy önzetlenül akart jót, jót akart, de nem jött be neki.

Egy kozmikus méretű aljasságú ellenzékkel kellett hadakoznia, és egy világválságot kapott a nyakába.

Így a kormányzásáról nem olyan kép maradt, hogy jó kormányfő volt, mert az emberek nem mérlegelnek.

Igazságtalan? Ó, igen igazságtalan. Nagyon az.

Lemondott. Akkor, amikor kellett volna?

Most én is azt mondom,hogy nem kellett volna várni 3 évet, pedig akkor nagyon drukkoltam, hogy megkapja a további bizalmat. Megkapta. Még sokáig megkapta a pártjától - két és fél évig biztosan, hiszen kisebbségben is sikerült kormányoznia, ehhez meg a frakció (és a kvietált SZDSZ is) kellett.

Összegezve: jó fej, ritka tehetség a politikai palettán - de közveszélyes. És éppen azokra közveszélyes, akikkel össze kellene fognia, akikkel szövetkezni akar.

Vannak, voltak erényei, de a hibái, sőt történelmi bűnei nagyobbak. Ahogy most viselkedik, az elképesztő.
Mi a biztosíték, hogy egy általa jónak tartott megegyezést nem rúg fel, és nem döfi hátba a szövetségeseit? Újabban olyan, mint egy önjáró, elszabadult hajóágyú: kiszámíthatatlan, feleslegesen dumáló (kellett azt a pártpénztár ügyet éppen most és éppen az mszp-vel feszegetni? Most is kellenek pénzek, onnan, aki ad, mert így is óriási a hendikep a kormányzati feneketlen zsákhoz): ergo,  fegyelmezetlen ember.
Erényei igenis vannak, mert valóban ő tud hatni az emberekre leginkább, jó szándéka megkérdőjelezhetetlen, de ez kevés.
Ha a kormányzására visszagondolunk, mi marad meg?
Hibát hibára halmozott - és a sors is ellene volt (a világ legaljasabb ellenzéke és egy világválság).
És a mai napig a legutolsó a szimpátia-sorrendben: erre persze pont én nem sokat adok (a ezek a kutatások ma már nem érnek semmit).
De sokan ebből indulnak ki.

Eddig csak ártott a baloldalnak, használni semmit sem használt. A már úgy ahogy meglévő nyugalmat és építkezést újra és újra felkavarta, üzengetett és zsarolt, kibeszélt, majd együtt ünneplésre invitált, amit aztán tönkretett.
ÉS A FIDESZ malmára hajtotta a vizet!!!

Eddig MINDEN megnyilvánulásával a fidesz malmára hajtotta a vizet. Tessék csak meghallgatni a szőke szóvivőket, a marakodó ellenzékről.  ami nem lenne marakodó, ha nem lennének a marakodásban érdekelt váteszek.

És most, hogy a baloldali összefogást szépen visszavetette, még újra üzenget, neki áll feljebb - legalább egy darabig most hallgatna, vagy ne a nyilvánosság előtt szurkálná hátba ( ahogy anno Medgyessyt) Mesterházyékat.
Innen kellene nézni ezt az áldatlan szerepet, ezt a kártékony figurát, aki jobb lett volna, ha teljesen kimarad a baloldal életéből.
Az MSZP- miatta zuhant.
Gyurcsány dumái (nem fog fájni, de megszorítunk, stb) már 2006 nyarán a pártra hulltak vissza.
És az őszödi beszéd? Taktikai nonszensz volt, gyerekes meggondolatlanság, szinte idiotizmus. Úgy államférfi a sajátjai előtt se beszél.
És: ma már tudja, hogy 2006 őszén le kellett volna mondania.

Konklúzió: aki a maffia leváltást akarja, az figyel. Figyel, és ixel. Kevés lesz neki a retorikai tehetség - nagy, óriási elhagyatott tömegről van szó, akik nem írnak blogot, nem kommentelnek - csak valamit vissza szeretnének kapni emberhez méltó életükből.


A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr178360122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

301782 2013.10.27. 07:42:22

Osszián, a Mesterházy beszéd a rendezvény végére lett időzítve, a közhangulat addigra a tetőfokára hágott. Az, hogy utólag ki és miért igyekszik magyarázni a megtörténtetek, már a választási kampány része. Más. GY.F, - véleményed szerint - fegyelmezetlen, kezelhetetlen "önjáró" egyéniség, így alkalmatlannak ítéled a me-posztra, sőt a politikusi posztot is megkérdőjelezed számára. Én azt gondolom éppen ő kereste a leglehetetlenebb helyzetekben - akár a lázító szerepkörben is - a megoldásokat, amit anno a baloldal felhasználhatott, amíg nem érezték veszélyben magukat. Lehet, hogy GY.F. nehezebben kezelhető, viszont szót sem hallok Mesterházy alkalmatlanságáról. Mi az, hogy "ellehetetlenítették a beszédét"? Nem inkább arról van szó, hogy nem tudta kezelni a helyzetet? Ezzel együtt is megfelelő politikus? Ja, arra nem is merek gondolni, hogy "kézivezérlésre" beállított bólintó János szerepkör vár rá..ugye nem erre gondolt az MSZP? Mert ez, akár a Fidesz számára is elfogadható - lenne - ha ez az út nem visszafelé mutatna . :(

301782 2013.10.27. 07:48:38

27. Nyírfa 2013. 10. 26. 21:17 Nyírfa, ezt írod: "Egy valamiben egészen bizonyos vagyok: a tűznek teremtőereje is van és pusztító is - kezelni az erőt a megfontolt higgadtság tudja." másképpen, de valami ilyesmiről írtam fentebb Ossziánnak. Hozzátenném: A tüzet kezelni, nem csupán a megfontolt higgadtság, hanem a rátermettség, korszerűség, magas szintű intelligencia képes, létfontosságú kellékével, a tisztességgel! Na, erről kéne beszélnie a kormányzásra készülő, kormánydöntő ellenzéknek! Nem kéne tovább szédíteni egymást, meg a választókat. Kinek akar nyerni a kormányváltó ellenzék? Mihez, milyen programhoz van szüksége GY.F-re? Ha nincs, van-e hasonló "tűz" náluk, ami úgy tűnik elengedhetetlen - kis hazánk lakosságát ismerve - hiszen többek között ezért nyerő OV.

14055 2013.10.27. 08:03:24

Ya Evianna, mi meg most itten vagyunk nyakig a dilemmában, feladták nekünk a leckét rendesen, mert hát a haza ugye nem lehet ellenzékben, viszont aki nincs ellenzékben az nem hazafi :)

291070 2013.10.27. 08:48:09

az a baj, hogy megint a 2010-es állapot kezd kialakulni. akkor a pór nem a fideszre szavazott, hanem az mszp ellen. most is úgy néz ki, hogy nem a baloldalra, hanem a fidesz ellen fognak szavazni. NODE! hol van valaki, aki hitelesen képviselné az egyesült baloldalt? már, ha lesz ilyen. így kurva nehéz valaki ellen másra szavazni! orbánnak megvan a tehetsége ahhoz, hogy híveket gyűrjön be maga alá. azért karizmatikus személyiségnek nem nevezném, egyszerű hordószónok, aki kiválóan játszik a szavakkal, hangulatokkal. a baloldalon meg csak szürke eminenciások vannak. orbán nélkül nincs fidesz, nincs 2/3, nincs semmi. ezért taposott mindenkit a párton belül maga alá, kiirtva a lehetséges vetélytársakat. a fidesz nem hidra, ha a fejét levágod, nem nő helyette két másik. csak azt kell kitalálni, orbánt mi módon lehet ignorálni. mivel van a testőrsége, egy eljárás kizárva. mivel van étekkóstolója, a polónium is kizárva. mivel álságos többhitű, az egyházból való kiátkozás se megy. alattvalói az életben nem gyűjtenek össze annyi bátorságot, és növesztenek maguknak gerincet, hogy kizavarják a pártból. orbánfüggők.

291070 2013.10.27. 08:50:33

26. szubkontra 2013. 10. 26. 21:11 én inkább anyád erkölcseiről értekeznék. mert pl. itt vagy te. az apádról meg még az anyád se tud semmit. abban a tömegben...ki tudja, melyik volt?

163107 2013.10.27. 09:07:20

41. Zsuzsa: A szocialista párt, se Bajnai nem ígérheti hogy felépíti a szocializmust.

163107 2013.10.27. 09:22:22

41. Kedves Evianna, én ugyan nem láttam,ott se voltam, de nem úgy kezdődött, hogy fütyültek és nem hagyták szóhoz jutni Mesterházyt? Mert odáig rendben van, hogy :összefogást, összefogást. Elementáris igény van rá. És, mivel ott azért azt mindenki tudta, hogy a legnagyobb ellenzéki párt elnöke van a színpadon, tőle követelték. Egy lánc volt valóban. De itt megállnék és megkérdezném, hogy ugyan mondja már meg valaki, hogy mi szükség van 4 liberális pártra? Vagy talán több is van a fene se számolja (holott én magam világéletemben liberális voltam, ha nem is a gazdaságpolitikát nézve ). Kunczének is van pártja, Ungárnak, Bokrosnak, mist Fodornak. Hát akkor nem tehető fel a kérdés, hogy tessetek összefogni, a négyből legyen egy, tessék megmutatni, hogy kell. De Fodor is az mszp csöcsén akart lógni... Így szétforgácsolva nullák. Összefogva lehetne számottevőbb szavazatot szerezni. Nem biztos, hogy igen, de így semmiképp nem. Ne fogjuk Mesterházyra, ami a DK felelőssége, annál is inkább, mivel ők akarták a közös ünneplést is. "...ráadásul azt hiszem, hogy először csak azt jelentette az "összefogást!", hogy "azért vagyunk itt", M.A reakciójából azonban kiderült, hogy nem, ti azért vagytok itt, mert nekem kell a tömeg. (azt hiszem, hogy aki fütyült, ezért fütyült, nem másért.)" "A korábbi felszólalásokra, köztük Gyurcsány Ferencére, és az újrakezdődő "Öszefogást!" skandálásra utalva Mesterházy Attila azt hangoztatta, "ha valóban le akarjuk győzni Orbán rendszerét, ha valóban úgy gondoljuk, hogy nem az önzésről szól a politika", akkor az ellenzéki politikusok nem lehetnek egymás ellenfelei, és téved, aki ezt szem elől téveszti. " Ez volt a reakciója. Mi mást mondhatott volna?

286628 2013.10.27. 09:33:06

50. Osszián (szerkesztő) Ossi! Azt, h rendben, megvizsgáljuk, megvitatjuk az összefogás lehetőségét - mert igény az qrvára van rá - de nem! Ehelyett bejelentette, bejelentették, h a tárgyalások lezárultak! Tehát mindenkit kirekesztettek magukon kívül! És ez nem hiba, - bűn! Nos ezért is inkább Gyurcsányra és pártjára fogok szavazni! :-)

163107 2013.10.27. 09:34:35

Valika, nem kérdőjeleztem meg Gyurcsány kvalitásait. De letagadhatatlan, hogy 2006 óta hullámzik a víz körülötte. Ezeket a hullámokat részben mások kavarták, részben a történelem, de nagy részben ő maga, éspedig éppen a fegyelmezetlensége miatt. Amiket leírok, azok dokumentumok, az érzelmeim kevésbé vannak jelen, de nem beszélhetek magamról harmadik személyben, hát így folyton magyaráznom kell, hogy a múltkori bejegyzésem is igaz volt Gyurcsányról (Gyurcsány tisztessége), és ez is igaz Gyurcsányról, mert ez meg az érem mások oldala. Azt érzékelteted, hogy alkalmasabb Mesterházynál. Hja, ezt nem nekem kell megértenem, nekem megfelelne Fletó is, vagy az öreg ördög legkisebb fia, vagy egy újjá született Szt László, mert én már oda jutottam, hogy mindegy ki, de valaki zavarja el ezt a maffiát. Viszont erre a tömegek a legalkalmasabbak. Ehhez 3 millió ember kell, vagy közel annyi. Nos, sajnos az a tapasztalatom, hogy ennyi ember könnyen szavazhat egy új arcra, próbáljuk ki alapon, mert ami van, annál csak jobb lesz, DE Gyurcsányra ennyi ember NEM szavazna, még a tizede se! Hát mit tegyünk, ez a racionalitás. Ezért éreztem én mindig azt, hogy Gyurcsánynak a háttérben és csendben kellene maradni, a kiválást, a DK-t sem ünnepeltem - viszont szürke eminenciásként többet tehetett volna, és hasznosabb lenne. Csak éppen le lettek volna vágva a szárnyai, na nem az a tipus, aki szeret hátra vonulni.

163107 2013.10.27. 09:41:48

"...viszont aki nincs ellenzékben az nem hazafi :)" Sajnos, Zsuzsa, ez van! Haszonleső maffiózók vannak a nyakunkon, és lefelé meg egyre több pióca. Csak nézd meg, hogy vannak különféle intézetek (nőnek mint a gomba nincs annyi körömreszelő, ami elég lenne a sok semmittevőnek) kistafírozva, hogy lesznek tini lányok jó fizetésekért (mások meg milliókért) tanácsadók, hogy folyik a pénz határon túlra, cöfre, menetelésekre, sógoroknak komáknak, azok retyerutyáinak a TE adódból,amiért te nagyon megdolgozol. Na meg az én adómból és a többiéből. Stadionok, közgép, mészárosok, száz és száz milliárdok... és akinek lehull egy morzsa, az hajlong és csókolja a Don kegyelmes lábait. Igen, ez hazaárulás. És nem is lehet jó vége.

286628 2013.10.27. 09:44:34

Ossi! Még egy dolog! "A korábbi felszólalásokra, köztük Gyurcsány Ferencére, és az újrakezdődő "Öszefogást!" skandálásra utalva Mesterházy Attila azt hangoztatta, "ha valóban le akarjuk győzni Orbán rendszerét, ha valóban úgy gondoljuk, hogy nem az önzésről szól a politika", akkor az ellenzéki politikusok nem lehetnek egymás ellenfelei, és téved, aki ezt szem elől téveszti. " Látod, ez a tipikus Orbán-féle kettős beszéd! Pontosan olyan, mert nem a tényre reagált konkrétan, hanem elkezdett maszatolni, általánosítani! Pedig nagyon nagy szükség van az igaz szóra! Mindenkitől! Nem csak Gyurcsánytól!

163107 2013.10.27. 09:48:37

Szia Rasid! 47. keleti bölcs (szerkesztő) 2013. 10. 27. 8:48 az a baj, hogy megint a 2010-es állapot kezd kialakulni. akkor a pór nem a fideszre szavazott, hanem az mszp ellen. most is úgy néz ki, hogy nem a baloldalra, hanem a fidesz ellen" Így van, de ez nem baj. Ez most természetes. ez a maffia annyi kárt okozott a 3/4 országnak, hogy az lenne a természetellenes, ha nem alakulna ki egy protest-szavazó réteg. Kérdés, hogy mennyien elég elszántak, hogy el is menjenek ixelni. Azt meg évek óta írom, hogy a világ legtöbb országában eszébe se jut senkinek, hogy egy kormányfőnek karizmájának kell lenni. Az szektavezéreknek, meg prófétáknak kell. Sőt, inkább káros, mint hasznos. Kábítani kell, handabandázni, holott nyugodt, szürke, csendes építőmunkára lenne már szükség. 1998 óta itt nincs nyugalom.

163107 2013.10.27. 09:53:40

Kobra, az adott szituációban mindenki más ilyen módon reagált volna. Nem is tudom, én pl. mit mondtam volna ilyen váratlan szituban. Mindenesetre mi lett az eredménye? Szalagcímek: "Egymást pofozták a baloldaliak az október 23-i tüntetésen" - Origo Orbán harcba hívott, az ellenzék egymásnak ment – így telt ... - Hír24 Jó ez? Nem jó, nagyon nem, főleg a bizonytalanokat bizonytalanítja még jobban. Újra és újra hangsúlyozom, van itt ellenség - nem egymás közt kell keresni - és sokkal megfontoltabbnak kellene lenni.

286628 2013.10.27. 10:00:46

56. Osszián (szerkesztő) Ezt aláírom Ossi! De! Miért mindig azt kell szapulni, aki megmondja, kimondja a frankót? Eddig mindig Gy.F. lett szapulva! Most a "szövetségeseket" senki nem bántja! Miért?

204112 2013.10.27. 10:05:38

Jó reggelt! Hogy mit álmodtam! Monitor, sötét képmezőben elszórtan elmosódó fehér feliratok , jobb alsó sarokban pirosas , teljesen kivehető szöveg Hoppál Nolblog Befogom a szám

286628 2013.10.27. 10:06:05

56. Osszián (szerkesztő) Nem Ossi! Az 51.-ben leírtam, h mi lett volna, ha azt mondja! Óriási siker(e) lett volna és nem kellene keseregnie! Számomra ezért nem elfogadható M.A., mint ME.-jelölt! Orbán úgy lemosná őt, mint a veszedelem!

70185 2013.10.27. 10:09:25

"most is úgy néz ki, hogy nem a baloldalra, hanem a fidesz ellen fognak szavazni." Ez az esélye maradt az ellenzéknek.Kérdés hogy a sok nyomorult - akit a Fidesz tett azzá - elmegy-e szavazni. Ez az egyik döntő kérdés.A másik,hogy kire?Mert a mostani töketlenkedésnek az lesz a vége hogy a Jobbik fog elvinni egy csomó szavazatot az Orbán elleniektől.Viktornak a jelenlegi helyzetben csak hátra kell dőlni,a 2/3 kivételével már nyert ügye van mert az ellene szavazók elosztódnak.

286628 2013.10.27. 10:12:09

Ossi! Nézd meg Péter postját! :-)

301782 2013.10.27. 10:21:41

52. Osszián (szerkesztő) 2013. 10. 27. 9:34 Osszián, sztem nem GYurcsány Ferenc kvalitásairól beszélünk. Viszont nem beszél senki Mesterházy kvalitásairól...beleértve Téged is. Ha jól és figyelmesen olvastam, bár nem mindig szokásom :) Amúgy tudod, nemigen politizálok, igazán. Régen felhagytam evvel, nem idegesítem magam feleslegesen, viszont az október 23-i kampány nyitány engem sem hagyott hidegen. Bármerre megy az ember, erről beszélnek és nem túlzok most. Kell -e karizma egy vezérnek? Nos szerintem igen. Hivatalnoknak is, ha vezető beosztást vállal. A mögötte felsorakozó szakértői csapat lehet, sőt kell, hogy tényleg szakértő és intelligens, tisztességes és ha politikusról, vagy képviselőről beszélünk, akkor tényleg a KÖZ érdekében kell, hogy ténykedjen. Nem a saját fizuja érdekében. Ezt nem is kívánom tovább elemezni, eleget beszéltek már róla és sokan. Nem tartom magam GYF - fannak... tulajdonképpen nekem nem személy szerint, név szerint fontos, hogy ki lesz a ME 2014-től. Ezt azért úgy gondolom, jó ha világossá teszem. Viszont nem csodálkozom azon, hogy GYurcsány Ferenc nem akar háttérben maradni, hiszen látja, hogy az előtérben milyen amatőr módon szerepel éppen Mesterházy (is). De különben is. Ha már egy "arc", miért ne szerepeljen? Volt egy kedves fiatal ismerősöm, aki valahogy úgy gondolta, hogy az eszesebb - értsd riválisabb(bocs, ez hülyén hangzik) - kolléga mondja meg hátulról a jó megoldásokat, adjon tanácsokat, aztán szépen szerényen lépjen hátra, maradjon csendben addig, amíg nem szólítják. Ezt mondta egy heves vállalati (irodai) veszekedés után. Természetesen ne legyen a tehetségesnek ambíciója sem (minek az neki, hiszen tehetséges?), viszont maximálisan legyen segítőkész a tehetségtelennel - értsd itt a fiatal ismerőst - . Van ilyen ember? Talán van, aki taktikusan marad háttérben, na ő az üzletember-típus. De ott sem mindenki ilyen. Láttam.

163107 2013.10.27. 10:23:51

Rapti, a beszédében mondta, hogy a tárgyalásokat lezártuk? Nem utána írták Gyurcsánynak? Mert ezt a mondatát én nem találtam a beszédben. Azért kellene nagyon vigyázni, mert tudjuk, milyen a szenzációhajhász média és az aljas jobboldal. Azért akkora botrány nem volt, mint amekkorára fel volt fújva. Az index még nem is jelezte a percről-percre közvetítésben, csak annyit, hogy Mesterházy egy pár pillanatig nem tudott megszólalni, mert a tömeg egy része azt skandálta, hogy összefogást. Én nem nézek tévét, legfeljebb hallgatom a másik helyiségből, így estig álmomban se gondoltam, hogy :"pofozta egymást az ellenzék", meg "egymásnak estek". De ha ezt a semmit így fel lehetett fújni, és majd itt a zombik márc. 15-ig emlegetik kárörvendve, akkor nagyon oda kell ezután figyelni.

204112 2013.10.27. 10:26:08

56. Osszián Tudod, mi a baj, Osszi? Hogy ez a nép soha nem az összefogást kereste. Amíg ennek az oka nem tisztul le, addig ez lesz. Vezérkedés, egymásnak feszülés, rivalizálás, igen, az egész ország kárára, mert soha nem a közösség érdeke van szem előtt, hanem A Hatalom megszerzésének és gyakorlásának az eufóriája. Ennek csak maga a nép vethet véget, ha erre megérik. Szerintem alakul a kritikus többség, de ahhoz a felismeréshez, amely egy új rend megteremtéséhez vezet, a magyarok még nemhogy nem jutottak el, de bizony messzebb vannak, mint Makó Jeruzsálemtől. És tudjátok, mit gondolok új rendnek? Egy olyan szabad létformát, amely egyesíti a liberalizmus és a szocializmus minden , a boldogulást szolgáló tételét. Sokáig úgy láttam, ennek Gy. a képviselője. Ma már másképpen gondolom. Egy újnak tűnő társadalom bennünk kell, hogy megérlelődjön, és akkor, de csak akkor ki fognak választódni közülünk azok az emberek, akik a megvalósításában az élre állnak. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a ma a letisztulásról szól, és enélkül nincs se kormányváltás, se érdemi változás. Szerintem Mesterházy egy egyszerű karrierista, és Bajnai nem szerelemből állt össze vele, hanem a szoc. tábor szavazatáért, de nem önös célokkal felvértezve, hanem deáki megfontolásokból.

301782 2013.10.27. 10:28:44

62. Valika 2013. 10. 27. 10:21 bocs..valami lemaradt : A tehetséges vezetőnek termett kollegát háttérbe kívánó fiatalember később vezető szerepet kapott..ne kérdezd, hogy melyik pol. érában :(

301782 2013.10.27. 10:31:09

64. Nyírfa 2013. 10. 27. 10:26 Egyetértek veled abban Nyírfa, hogy a ma a letisztulásról szól. Az ellenzéken szervezkedő, összefogó politikusoknak iszonyú nagy a felelősségük, ezt nem szabad/na eljátszani.

193936 2013.10.27. 10:32:20

10. Osszián (szerkesztő) Mire eljutottam odáig,hogy válaszoljak,addigra mások már sokkal jobban megfogalmazták,mint én tudtam volna. Én mindhárom pártot elfogadom,a vezetőivel együtt.(Még az LMP álláspontját is tiszteletben tartom,még ha nem is értek vele egyet.)Nem vagyok hajlandó belemenni abba a játékba,amit párthívek,támogatók művelnek. Az a másik a hülye,azzal a párttal soha... Mindegyik pártnál voltak hülyeségek,rossz megnyilvánulások,mindegyik akarja erősíteni a pozícióját.

204112 2013.10.27. 10:32:23

45. Valika Egyetértés!

163107 2013.10.27. 10:33:40

Drága Valika. "Volt egy kedves fiatal ismerősöm, aki valahogy úgy gondolta, hogy az eszesebb - értsd riválisabb(bocs, ez hülyén hangzik) - kolléga mondja meg hátulról a jó megoldásokat, adjon tanácsokat, aztán szépen szerényen lépjen hátra, maradjon csendben addig, amíg nem szólítják. " Hát eszembe jutna ilyen Gyurcsánnyal kapcsolatban, ha nincs a végletekig lejáratva? Ha nem tudnám, hányan rázkódnak össze a neve hallatára? Itt, a baloldalon. Egyrészt prímán sikerült a fidesz 10 évig tartó karaktergyilkossága. Mert még Szíjjártó kezdte, 2003-ban. Másrészt van valami a habitusában ami taszítja (vagy éppen sokakat vonz) az embereket. Ha az ellenkezője állna: ott áll Gyurcsány, a tehetségével, a szónoki képességével, a borotva éles eszével és 50%-os a szimpátia indexe - mondanám én, hogy húzódjon hátrább egy darabig? Tehetetlennek érzem magam, hogy annyira nem tudom elmondani, mit miért írok. Mesterházy kvalitásai: 2010-ben egy széteső, tönkrevert párt volt az mszp. Egyben tudta tartani, ki tudta iktatni a vén bölényeket, és növelni tudta a támogatottságot. Ez bizony nem semmi. Kiszámíthatóbb, higgadtabb ember. Én Botkát jobban szeretném, és jó miniszterelnök lenne, de nincs beleszólásom.

238500 2013.10.27. 10:34:53

29 Osszián "Botka elmondta, és ez is az igazság, hogy végül is a párt és a frakció a végsőkig kitartott mögötte. Épp az ötletelései és hektikus viselkedése okán nem lehetett könnyű." ---------------------------------- Botka hazudott. Az MSZP már az öszödi beszéd előtt közölte Fletóval, hogy nem fogják támogatni a REFORMPROGRAMJÁT. Csak arra kellett nekik Fletó, hogy megnyerjék a választásokat. Az MSZP már a legelején cserbenhagyta és elárulta Fletót, akinek konkrét, kidolgozott programja volt. Az öszödi beszéd hangvétele pont ezért olyan, amilyen. És mivel az MSZP mindenre nemet mondott, Fletó kénytelen volt újabb és újabb javaslatokkal előállni, hátha azok valamelyikét elfogadja a szoci frakció. De a szoci frakció a saját programját, a semmittevés folytatását akarta végrehajtani, és Fletó nyilvánosan is elhangzó "ötletei" ebben csak megzavarták. Ezért úgy próbálták beállítani a dolgot, mintha ők pontosan tudnák, hogy mit akarnak csinálni (valóban tudták, hogy semmit sem akarnak csinálni), és csak Fletó szeszélyes ötletelése volna az, ami akadályozza őket ebben. Csak egy példa: Fletó egy teljes adóreformmal akarta kezdeni a kormányzást. Ez az adóreformot még Békesivel együtt dolgozták ki. Ez alapozta volna meg a gazdaság fellendülését. De az MSZP helyből elutasította az egész átgondolt adóreformot. Hanem helyette nekiálltak mindenféle átgondolatlan adóreform-ötletekkel dobálózni a nyilvánosság előtt. Aztán pedig megvádolták fletót azzal, hogy azt sem tudja, hogy mit akar, csak ötletel.

163107 2013.10.27. 10:47:43

70. Itoérambolafoci 2013. 10. 27. 10:34 29 Osszián "Botka elmondta, és ez is az igazság, hogy végül is a párt és a frakció a végsőkig kitartott mögötte. Épp az ötletelései és hektikus viselkedése okán nem lehetett könnyű." Nem hazudott. Végig mögötte álltak. Itt megint két különböző dologról van szó. Könnyen lehet, hogy a szocialisták, a párt megijedt a nagy tervektől. Részben azért, mert sokan látták, hogy nem lesz azt olyan könnyű megvalósítani, és "fájni fog" - emellett könnyen bele lehet bukni. És már a nyáron látszott is a zuhanás, mert a magyar ember a reform szótól is betorzul. És innentől jöttek a vis majorok. Az őszödi beszéd kiszivárgása, a csőcselék randalírozása, az okt, 23-i felfordulás. És az ország többsége Gyurcsány ellen. Mit tett erre a párt? Ezeket csak most gondolom végig. Ha neked lenne igazad mindenben (mert részben az van), akkor soha jobb alakalmat nem talált volna a párt, mint azt az őszt: egyszerűen NEM szavaznak Fletónek további bizalmat. De szavaztak. Hol hazudik itt Botka? És még további két és fél évig. Nem feledkezel el véletlenül a népszavazásról? Hogy tudott volna olyan közegben reformokat végigvinni? És a világválság. Épp, hogy túléltük. Egyébként meg, ha a legelején cserbenhagytál Fletót (nem hagyták) akkor nem kellett volna már a legelején felállni? Én azért nem felejtem el, hogy aki helyrerántotta az ország szekerét, az Bajnai volt.

204112 2013.10.27. 10:49:21

66. Valika Szerintem attól van ekkora káosz, hogy kivétel nélkül mindenki érzi-érzékeli a belső, ezáltal külső változások szükségességét, s annak valóban zajló folyamatát. Hogy ki mennyit ért belőle, mennyire tudatosítja, mire használja, erről szól a mai közélet, s erről szólnak a magunk mindennapjai is. Én Bajnait érzem a legfelelősségteljesebbnek, valahol, egészségesen középúton, de messze nem ő a legmodernebb. Gyurcsány az úttörő, de, éppen azért, mert az úttörők bevállalósak és sokat kockáztatnak, őt valaki vissza kell, hogy fogja, lassítsa, megfontoltságra bírja. Nekem Juhász is bejön, van valami a fiúban, amit figyelemreméltónak érzek, talán az ifjúság szabadságtudata egyesül benne egy konzervatívabb érdekmegfontolással - jó közegben , szerintem, határozottan fejlődőképes, és Bajnait megfelelő "közegnek" érzem mellette. A legkevésbé fejlettnek Mesterházyt érzem, sajnos. Nem érzi azt a hatalmas felelősséget, amit Te is említesz. A PM-re érdemes figyelni, ezek a fiatalok olyan tehetséggel rendelkeznek, amely talán a legalkalmasabb az általam is elképzelt társadalmi rend megvalósítására.

294994 2013.10.27. 10:50:14

Úgy látszik, hogy ez a két-ágú 'összefogás' rendesen nagy esélyt adott a jelenlegi regnálók továbbélésének. Függetlenül bármily indíték alapján latolgatók véleményétől, reálisan csak egy széles - és a hangoztatott pártos véleményektől függetlenül (!) - szavazóbázis ad lehetőséget ( és még különösen tekintettel az ismert törvényi szabályozásra IS ). Bármely - láthatólag egyéni - igyekezet ezt meggátolja ! Ezt kell látnunk, minden pártállásra való tekintet nélkül ! A DK hangoztatott véleménye erre az igyekezetre - és hangoztatva semmilyen egyéni tolakodás nélkül, sőt annak éppen ellenkező ígéretével - hajaz, bármilyen ellentétes, alapvetően előítéletes véleménnyel szemben. Latolgatásra nem kellene fordítani időt, hanem a - itt. a 23-i felszólalók mindegyikével, de még akár annak körének szélesítésével IS - legszélesebb szavazatot biztosító, de egyértelmű ( tekintettel a szavazás alkalmával nehezen eligazodóra ) jelöléssel kell a voksolásra készülnünk, ami az egyfordulós választásnál előfeltétele egy győzelemnek. Ismételten kitérnék, hogy ehhez olyan program kell, ami ezt a széles szavazó bázist azzal kecsegteti, hogy a szükséges lépéseket teszi meg hatalomba kerülésekor az adott párt. Ezért nem az egyes pártnak kell szavazókat 'gyűjtenie' ehhez, hanem a szavazók igényeihez kell igazítania a párt-programot !

301782 2013.10.27. 10:50:48

69. Osszián (szerkesztő) 2013. 10. 27. 10:33 abszolút elhiszem, hogy a baloldalon: ..."Ha nem tudnám, hányan rázkódnak össze a neve hallatára? Itt, a baloldalon. " Nem Gyurcsány-védőbeszédnek gondoltam a mondandómat. Korántsem! Itt jut eszembe, hogy Bajnait sajnálom. Nem lenne jó, ha ő is áldozatul esne az újabb karaktergyilkolászásnak, mert nagyon úgy néz ki, hogy erről van ismét szó. A "nép" akaratáról, igényéről pedig csak annyit : Tetszik nem tetszik, de az OV-től is hallható, látható stílusnak, mentalitásnak hatalmas a bázisa ma Magyarországon (oldaltól függetlenül). A vállaltan „hithűek” egyetértő csoportja (szerintem kevesen vannak) mögött ez a bázis lenyomata egy nép elbutulásának. Ő akár ikonja lehet ennek. Ki meri ezt felvállalni, nyíltan? Senki. Naná….Ezért aztán megy a szédítés (egymás szédítése is). Ebben a nagyrészt az átkosban szocializálódott néptömegben a nevelőtől, lelki-élet munkáson, tanítón át egészen az úgynevezett gondolkodóig bezárólag felelősségén kéne most vitatkozni – a tisztulás kapcsán – viszont nagyon kevéssé érdemes. Mi lesz itt a megoldás? Messiás kell? Ugyan…azonnal keresztre feszítik. Technokrata kell? Ugyan….jön egy karizmatikus „lelki ember’ és azonnal megtorpedózzák. Mi lesz a megoldás? Ha tetszik, ha nem mégis a szélesebb rétegek bevonása, olyan személyek segítségével, akik képesek a nép nyelvén IS elég jól megszólalni!! Ébresztő!!!

238500 2013.10.27. 10:57:39

Kedves Osszián, szerintem szem elől tévesztetted a lényeget. A teljeskörű összefogásra csak addig volt esély, amíg úgy látszott, hogy az ellenzéki erők elfogadják Bajnai tanácsát, hogy először az ország előtt álló teendőket vitassák meg. És csak akkor kezdjenek el jelöltekről vitatkozni, ha már tisztázták, hogy mi az a gazdaságpolitikai program, ami mögé mindannyian hajlandók felsorakozni. De ez a lehetőség köddé vált akkor, amikor amikor az MSZP kierőszakolta, hogy már azelőtt kössenek "szövetséget" Bajnaival, mielőtt még az ÖSSZES ELLENZÉKI ERŐVEL sikerült volna megegyezni egy közös cselekvési programban. - - - - - Amígy volt lehetőség a közös program kialakítására, addig Gyurcsány visszafogta magát. De miután nyilvánvalóvá vált, hogy senki sem akarja az összes ellenzéki erőt egy közös program kialakításával egyesíteni, hanem az MSZP csupán leszalámizni próbálja őket, már nem volt semmi vesztenivaló, tehát Gyurcsány is élesebb tónusra váltott. Az az út, amin jelenleg az MSZP halad (és ahova Bajnait is magával rángatja) nem vezet sehova se. Jelen pillanatban egyedül Gyurcsány és a DK próbálja jó irányba, az összellenzéki tárgyalások teljes újrakezdése irányába terelni az eseményeket. Vissza kéne térni az alapvonalra. Bajnai lépjen ki a pártjából, és ezentúl kizárólag csak pártfüggetlen potenciális kormányfőjelölt gazdasági szakértőként szerepeljen. Az ellenzéki erők pedig alakítsanak munkabizottságot az ország jelenlegi helyzetének kiértékelésére, és egy mindegyikük által elfogadhatónak ítélt gazdaságpolitikai program összeállítására. És csak utána jöjjön a közös jelöltállítás.

238500 2013.10.27. 11:07:19

71. Osszián Félreérted az MSZ viselkedését. Az MSZ-nek szüksége volt Fletóra ahhor, hogy megnyerjék a választásokat, és négy évig képviselői fizetést kaphassanak. De semmit sem támogattak abból, amit Fletó csinálni akart, és amivel Fletó valójában választást nyert. Az MSZP-nek esze ágában sem volt Fletót leváltani, mivel a belső érdekellentétek miatt nem tudott volna helyette senkit sem állítani. És az új választásokat jelentett volna, ahol már az MSZP - Fletó nélkül - garantáltan veszített volna. Ezért az MSZP tudatosan hagyta pozícióban Fletót. Csak éppen nem támogatta semmiben sem. Fletó pedig azért nem mondott le, mert előre látta, hogy ennek durva jobboldali fordulat lenne a következménye, és ő nem azért feccölt hat évet a politikába, hogy önként átengedje Orbánnak a terepet. Bajnai pedig akkoriban még nem volt felkészülve arra, hogy jokerként elő lehessen rántani az ingujjból. Bajnainak kellett még az a két és fél év, hogy képbe kerüljön. Sajnos, a profi munkához rendes felkészülésre van szükség.

163107 2013.10.27. 11:26:14

Az a nagy helyzet, hogy itt szinte mindenkinek igaza van. Ezt kimondani nem opportunizmus a részemről: én egyébként sem támadok le senkit, mert eltér a véleménye, (ez fordítva szokott így lenni - az egyik gyurcsányista hitvány alaknak aposztrofált, mert bírálni mertem Fletót). A zombik azok mások. Velük nem vergődöm, és nem magyarázok semmit. Ott nekik a MNO, meg az echo tévé. Az biztos, hogy kívülről látva egyszerűnek tűnik: teljes körű összefogás. Oké. Kikkel? Itt tömegbázisa a két szövetségesen kívül a DK-nak van, személy szerint Gyurcsánynak. Akik részt vettek 23-án, csak névleg pártelnökök, 0 támogatottsággal, egy vasúti fülke elég nekik. Vagyis: a DK-val kellene összefogni még, az LMP nem partner, de jobb is, mert szerintem Schiffer igazi fideszes trójai faló. "Az ellenzéki erők pedig alakítsanak munkabizottságot az ország jelenlegi helyzetének kiértékelésére, és egy mindegyikük által elfogadhatónak ítélt gazdaságpolitikai program összeállítására. És csak utána jöjjön a közös jelöltállítás." Ez nagyon jó. És ez reális is, ezen dolgoznak - egyébként magam is ezt javasoltam vagy itt, vagy a másik blogomon. Most nincs közös jelölt, Fletó akar közös jelöltet. "Bajnai lépjen ki a pártjából, és ezentúl kizárólag csak pártfüggetlen potenciális kormányfőjelölt gazdasági szakértőként szerepeljen." Nem jó már. Késő. Újabb csavar, újabb bizonytalanság - ezt a választók nem díjaznák. Ezt már így kell végigcsinálni.

301782 2013.10.27. 11:28:18

72. Nyírfa 2013. 10. 27. 10:49 Nyírfa, igen, a felelősséget nem csak ismételgetni kéne - nem egyszer hallom a felszólaló ellenzék szájából - de tudatosan kéne használni! Említettem valahol az előbb, hogy mindenütt a 23-i eseményekről beszélnek, ami valljuk be nem baj. Persze ez csak az én véleményem. Tegnap a helyi piacon jártomban is nagyon sok véleményt hallottam, pedig eléggé rövid ideig jártam-keltem a népek között. Pista bá' az egyik jól ismert megmondó ember (he-he), szóval ő azt mondta, miközben jókat nevetett), hogy : " azért volt ez most jó így, mert így majd most meg lehet látni, kiktől kell még megszabadulnia a Fidesznek". Először arra gondoltam, lükeséget mondott az öreg...aztán elgondolkodtam és a vér is meghűlt az ereimben. Hallottam olyan véleményt is, amely szerint " azért is jó volt ez a Fidesznek, mert az embereknek az lesz a végkövetkeztetésük, hogy maradjon inkább OV hatalmon, majd csak megcsömörlik tőle" - komolyan így mondták, szó szerint. :)

163107 2013.10.27. 11:32:21

76. Itoérambolafoci 2013. 10. 27. 11:07 71. Osszián Félreérted az MSZ viselkedését." Konkrétumokat kérnék, foci. Elmélet amit írsz. Hogy ezt gondolták, azt gondolták, ezért tartották meg, amazért álltak ki mögötte. Ő miért maradt 2006 után. És most miért töprengett el, hogy akkor kellett volna lemondani. Az SZDSZ gyalázatos szerepéről is elfeledkezel. Hogy ők tovább is reformokat akartak? Rosszhiszeműen, hisz csak a vak nem látta, hogy itt már jó, ha túléli a gazdaság a válságot. Meg egyebeket. De ott tettek be az akkori kormánynak, ahol tudtak, persze öngyilkos módon. Semmi rosszat nem látok abban, hogy az mszp is túlélni akart.

163107 2013.10.27. 11:39:18

"Ebben a nagyrészt az átkosban szocializálódott néptömegben a nevelőtől, lelki-élet munkáson, tanítón át egészen az úgynevezett gondolkodóig bezárólag felelősségén kéne most vitatkozni – a tisztulás kapcsán – viszont nagyon kevéssé érdemes. Mi lesz itt a megoldás?" Még csak nem is az átkos. Inkább, valami különös generációs bukfenc alapján a Horthy urambátyám, alattvalói attitűd. Hiszen az átkosban azért nem kellett gazsulálni, nem volt ilyen mértékű nepotizmus, rokonok helyzetbehozása, nem volt a hű embereknek ekkora méretű kistafírozása - igaz a két háború közt azért maffia se volt. De a dzsentri tempót felvette az a szaros lábú társaság. Ezért külön utálom ezt a parvenü brancsot. Bokros félig meddig kívülállóként azt mondta: még 4 évet az ország ezekkel nem bír ki. Persze a tatárt is kibírta, úgy, ahogy.

294994 2013.10.27. 11:40:51

Az 'összefogás' tekintetében nem számító párt-kezdemények támogatottsága a most még nagy számú 'nem állást-foglalók'- tól azért elég sok támogatást kaphat szavazat szinten a voksoláskor egy esetleges széleskörű összefogás esetén ! Mégpedig azért, mert a most támogatottságot jelző pártokra sokan (?) averzió miatt - ilyen lehet a jelenlegi vezető pártból kiábrándultak sokasága IS - nem szívesen szavaznának, de egy széles összefogás esetén reménykedhet a többféle identitás IS egy számára kedvező következő kormányban !

163107 2013.10.27. 12:20:14

Ezt írtam nem is olyan régen. És nem vonom vissza. Bíráltam én Fletót a maga idejében is, most is merem, demokrata vagyok, nem csicskája senkinek: "Ébredjen fel az ellenzék. Röhögjük ki Zsocát (Bayer Zsolt kihagyhatatlan önleleplező cikke), aki szerint azért zsenánt a trafikmutyi, mert a szocialista polgármesterek szokása volt ez (mikor, hol – hát azt a Zsoca-félék nem szokták dokumentálni), és borzasztó snassz, hogy ő (aki nem is polgi) kimaradt belőle... :-DDDD Ja és el kell menni a 25 éves műkörmöshöz, mert az egy aranykalászos gazda... :-DDD „– Jelenleg műkörömépítésből élek, de aranykalászos gazdatanfolyamot is végeztem – mondta a gyesen levő kismama, aki két külön pályázaton, összesen két és fél margitszigetnyi földterület bérleti jogát nyerte el Borsodban a helyi gazdák előtt.” Hehe. Jön Zsoca: "Hölgyeim és uraim, az a műkörmös egy aranykalászos gazda volt,„ aki a szocialista rezsim idején nem jutott földhöz, munkához, és nem segélyért ácsingózott a városháza előtt, hanem kitanulta a műkörmös szakmát, és abból élt.” De a trafiknál ne legyen mutyi – írja Zsoca, átbucskázva a vak komondoron. Aztata szomorú szocialista istenit a világnak! A műkörmös kislyány (1989-ben született, a szegény kis Döbrögi) NEM jutott földhöz a szocialista rezsim idején! 20 évesen még a Bajnai se adott neki földet! Most megmán jut – jaj, Zsoca, túl sok a koleszterin, kipukkad a fejed. Kész lesz a leltár 2014-re. Borzasztó sok kidobni való lesz. Csak ki ne dobjuk a fürdővízzel a gyereket is, a valódi demokratákat – Gyurcsányt, aki nem kért pénzt a munkájáért, és akit a legocsmányabb módon támadnak ma is: csak tudnám, miért??? Csak nem tetszenek tőle félni?" Akkor most az van, hogy itt egy sereg tisztességes ember azt mondja: legyen teljes összefogás. Én is ezt mondtam már évekkel ezelőtt. Na de akkor úgy legyen, hogy összhangban muzsikáljon minden összefogni akaró párt.

286628 2013.10.27. 12:32:07

Ossi! Egy kérdésem van csak! Mi a bánatos pélóért hívták meg Fletót a 23.-i gyűlésre, ha nem akarnak vele, velük összefogni? Miért hagyták beszélni?

163107 2013.10.27. 12:47:37

83. kobra 2013. 10. 27. 12:32 Ossi! Egy kérdésem van csak! Mi a bánatos pélóért hívták meg Fletót a 23.-i gyűlésre, ha nem akarnak vele, velük összefogni? Miért hagyták beszélni?" Na de édes öregem, hát fordítva volt? Fletót senki se hívta, maga jelentkezett, aztán Bajnai elfogadta a felállást, Mesterházy is belement. Még abba is, hogy minden encse-bencse pártocska elnöke (elnök, az van Fodor, Ungár stb, csak szavazó nincs), ugyanannyit beszélhessen. Másodpercre. Itt bizony a szocik és Bajnai kötött kompromisszumot, amit Fletó, szokásához híven, hátbaszúrásra használt fel. (l. Medgyessy). De a politikában ez megszokott. Amerikában élesen harcol egy párt két jelöltje egymással. (L. Clintonné és Obama 2008). Vagyis - éppen az együttműködés demonstrációjaként elfogadták Fletóék felvetését - akik aztán beleköptek az egészbe.

15184 2013.10.27. 13:34:02

41. "az mszp mint baloldali párt? Már mitől volna az? kőkemény jobboldali liberális párt az" Így igaz. Én mint jobboldali ezért vagyok hajlandó szavazni rá.

294994 2013.10.27. 13:55:16

Talán illene egy tanult embernek annyi tisztelettel lennie, hogy a volt miniszterelnök urat ( legalább IS ! ) a nevén nevezze, ha nem IS a szíve csücske! A blog, és a hozzászólások IS lényegében a hogyan tovább kérdést feszegetik az ismert jelenlegi politikai környezettel szemben állók. Tisztán a lehetőségekre figyelemmel az a nyilvánvaló, hogy relatív többséget kellene szereznünk egy kedvezőbb környezetet biztosító következő kormányzat részére. A személyes törekvéseket ezért a vezetői szinten IS háttérbe kell vonni, és a legszélesebb támogatás irányába kell szervezkedni ( ebbe az irányba megy a DK ! ) amihez - az egyértelműség végett szerintem IS - közös egyéni jelöltek, és közös vezető, lista szükséges. Ennek hiányában egyrészt sokan nem mennek el szavazni, illetve káoszt okozna a szavazáskor sokaknak a silabizálás miatt,ami relatív a jelenlegi hatalom bebetonozottságát hozná, mert kevesen lennének a tudatosan ellenük szavazók !

301782 2013.10.27. 13:55:48

80. Osszián (szerkesztő) 2013. 10. 27. 11:39 "Még csak nem is az átkos. Inkább, valami különös generációs bukfenc alapján a Horthy urambátyám, alattvalói attitűd. Hiszen az átkosban azért nem kellett gazsulálni, nem volt ilyen mértékű nepotizmus, rokonok helyzetbehozása, nem volt a hű embereknek ekkora méretű kistafírozása - igaz a két háború közt azért maffia se volt. De a dzsentri tempót felvette az a szaros lábú társaság. Ezért külön utálom ezt a parvenü brancsot. Bokros félig meddig kívülállóként azt mondta: még 4 évet az ország ezekkel nem bír ki. Persze a tatárt is kibírta, úgy, ahogy." Nem hinném, hogy ellentmondás lenne amit írtam és amire válaszoltál. Gondold csak meg. Az un. átkosban szocializálódott és valamiféle vezetővé avanzsált emberek nagy része milyen életkorú emberek tanítványa volt, akár egyetemen, akár csak otthon? A Horthy - érában született álmok, vágyak megvalósulása késett, de nem múlt el nyomtalanul. Így van ez. Messzire kell nyúlni és szélesebb körben, ha elkezdi az ember bogozni a dolgokat. Apropó Horthy - éra. A katonás drill és a fegyelmezettség követelése milyen messze van egymástól? No, csak úgy mellékesen. Mindent nem lehet a racionális bal agyféltekénkkel megoldani, azt mondják az okosok. De visszatérnék inkább a realitásokhoz. Valójában mit is akarok konkrétan én? (mindenfajta érában, bármilyen személyiség irányítása mellett) Olyan köz- és gazdasági állapotot, amiben a legegyszerűbb állás megszerzéséhez sem kell hithűnek lennem és a tisztesség és becsület határain belül véleményemet kinyilváníthatom. A munkám és képességeim alapján alkalmazást és evvel arányos fizetést kaphatok, illetve jogosan elvárhatom. Evvel együtt számítanak az érzelmek, hogy a francba ne!

163107 2013.10.27. 14:44:44

Sosem értem, mikor kerül valaki spamra- korigáltam. Max. Szociáldemokrácia. Egyensúly.

11256 2013.10.27. 14:47:43

Osszián, 50: szerintem érdemes lenne megnézni videón (az Együtt2014-nél, vagy youtube-on, már külön kipreparált Mesterházy-beszédet is láttam valahol linkben), annyi biztos, hogy bekiabálások ("együtt" és "összefogást") korábban is voltak, más előadóknál is, csak ők nem akarták túlharsogni a közönséget. az valóban kínos volt, hogy Mesterházy szerintem pánikba esett. ezért mondtam, hogy a jelek szerint nem úgy értette, ahogyan/aminek az eredetileg indult, hanem ragaszkodott a saját jövőképéhez és forgatókönyvéhez, ami úgy tűnik, csak annyi, hogy 1. mi ketten vagyunk a legnagyobbak, 2. mi egymással megegyeztünk, 3. a többiekre semmi szükség, 4. ha mindenki ránk szavaz, akkor győzni fogunk. ha viszont ez valósul meg, akkor a kisebb pártok a kisegyházak sorsára jutnak! akkor akár ne is induljanak a választáson, mert ez az ára a kormányváltásnak, hogy a szavazóikat hozzájuk irányítják. (Kuncze és Bokros pontosan ezt tenné - ehhez képest Kunczénak csúnyán nekimentek, nem?) éppen itt van a baj az MSZP nagy felháborodásával: - ha az összes baloldali és liberális szavazóra igényt tart, akkor elemi érdeke lenne az összefogás, egy hangsúlyozottan laza szövetségben, kifejezetten a közös listához (ebben a megközelítésben a kormányváltás/rezsimváltás a lényeg, a szakértők meg közben szépen összetolják, hogy milyen lépéseket kell megtenni ahhoz, hogy ne legyen visszacsinálható, és azt a majdan alakuló kormány alapul veheti) - ha a szavazataik kellenének, de a pártjaik nem, akkor viszont szólítsa fel egyenesen a pártokat arra, hogy kövessenek el harakirit (mint fent - burkoltan egyébként ezt teszi), különös tekintettel arra, hogy a kispártok aztán tényleg nem elég szervezettek ahhoz, hogy utasíthassák szavazóikat a megfelelő helyre rakott x tekintetében, tehát amíg ők is indulnak (hogy a kétpárti egyezség értelmében aztán csúfos vereséget szenvedjenek), addig fennáll a veszélye a totális sikertelenségnek (=a két párt nem elég a kormányváltásra, de több szavazatot kapnak, mint amennyi egyébként érkezett volna rájuk, a kicsik pedig hát... így jártak...) ez viszont azt jelenti, hogy Bajnai talán győzni akar, de Mesterházy nem. különösen csúnya, hogy csak a baloldalt és a liberálisokat akarják kihasználni erre a célra, és ebben van számukra a legnagyobb veszély is -- arra ugyanis semmiféle biztosíték nincs, hogy a 4K! vagy a kutyás párt vagy akár az LMP egy csomó szavazatot nem visz majd el azért, mert a bizonytalan szavazó elmegy ugyan, de az MSZP-re azért mégse szavaz, vagy éppen a libák jutnak csak az eszébe, nem is beszélve a sok egyéni jelöltről, akire apolitikus szavazó talán szívesebben is voksol. (pláne, ha az illető éppen az új földesúr, aki a térség felvirágoztatásáért indul, semmi másért?) vagyis Mesterházynak tudomásul kellett volna vennie, hogy nem a maga alá gyűrendő politikusok és pártok a versenytársai, és ezek a pártok és csoportosulások csak totális önfeladással tudnának segíteni, a maguk kárán, és alapvetően csak abban, hogy néhány képviselői hellyel több legyen nekik. ezért korlátozni a pluralizmust... nem túl nagy ár az?

11256 2013.10.27. 14:50:59

bocs, látom, nagy a vita, de én csak az 50-ig olvastam, este majd jövök még, ha van valami, ami eszembe jut azokról :)

163107 2013.10.27. 14:51:23

86. oldalborda 2013. 10. 27. 13:55 Talán illene egy tanult embernek annyi tisztelettel lennie, hogy a volt miniszterelnök urat ( legalább IS ! ) a nevén nevezze, ha nem IS a szíve csücske!" Ugyan miért. Ha valaki Fletót mond, az inkább a szeretet, az együvé tartozás - stb. A tisztelete ki kell vívni, oldalborda. Amikor én annyit említek: kondás - na akkor mindenki tudja melyik magyar miniszterelnökről van szó, pedig elhiheted, Kossurt óta mindegyik nevét és munkásságát jól ismerem. S van, akit ezek közül tisztelek, és van akiket nagyon nem.

163107 2013.10.27. 15:00:37

Evianna drága.ugye nem kell újra és újra bizonygatnom nagyrabecsülésemet? És, hogy mennyire adok a véleményedre. "...vagyis Mesterházynak tudomásul kellett volna vennie, hogy nem a maga alá gyűrendő politikusok és pártok a versenytársai, és ezek a pártok és csoportosulások csak totális önfeladással tudnának segíteni, a maguk kárán, és alapvetően csak abban, hogy néhány képviselői hellyel több legyen nekik. ezért korlátozni a pluralizmust... nem túl nagy ár az?" Remélem, ezt Mesterházy is megtapasztalja - amúgy meg a választmány elnöke Botka. Ha Attival hirtelen nagyon elszaladna a ló, ott a kantár, ami visszarántja a pegazusát. És még abban sem lehetünk biztosak, hogy marad ez a választási törvény. Sok fideszesnek az a véleménye, hogy a két forduló jobb nekik.

294994 2013.10.27. 16:28:50

Ha a tiszteletet ki kell érdemelni - nem jár az az egyik embertől a másik embernek alapban - akkor talán elmondanád, mivel ? ( talán egy magas beosztás maga, ha nem játszotta el a becsületét megérdemel ennyit ) Persze, ha kebel-barát, akkor lehet a baráti körben ezt a közvetlenséget hangsúlyozni . A nevezett személy ellen fellépők ( általában érdek alapon ) semmi konkrét, megbocsáthatatlan hibát nem tudnak felhozni ( a rágalmakon kívül, és azt gondolom tudod, hogy mit jelent a rágalom ) a sokszori kérésem ellenére sem, így annak nincs relevanciája, még a perekben sem sikerült, inkább ellenkezőjére ! Az egyes vélemények pedig Vice-versa. Egy politikai lehetőséget szalasztott el az MSZP elnöke, akinek - látva, hallva a tömeg általános állásfoglalását - annak élére állva igazi vezetőként dönthetett volna, kihasználva a lehetőséget ! Sajnos elmulasztva azt még tetézte a durcával, ami meg IS pecsételte sorsát !

163107 2013.10.27. 18:11:53

Oldalborda. "A nevezett személy ellen fellépők ( általában érdek alapon ) semmi konkrét, megbocsáthatatlan hibát nem tudnak felhozni ( a rágalmakon kívül, és azt gondolom tudod, hogy mit jelent a rágalom ) a sokszori kérésem ellenére sem, így annak nincs relevanciája, még a perekben sem sikerült, inkább ellenkezőjére !" Rengeteg hibát követett el Fletó. Ma is azt teszi. Másról se írtam csak konkrétumokról. Nem szoktál olvasni. Erényei is vannak, ezt is le szoktam írni.

294994 2013.10.27. 19:04:19

Olvaslak, és tisztellek IS írásaid alapján, kivéve a volt miniszterelnök úr elleni ádáz harcod. Egyébként nem tisztem senki - pláne, ha nincs IS szüksége erre, mert nincs alapja egyik támadásnak sem - a volt miniszterelnök urat védeni, de konkrétumot ( amely kimondottan az Ő hibájaként hozható fel ) még senki, Te sem tudtál említeni !

294994 2013.10.27. 19:16:48

Egyébként nem a volt miniszterelnökről szól a herce-hurca ( ezt csak a jelenlegi regnáló, és a neki 'bedőlők', vagy kimondott irigyei állítják ). Ő maga többször nyilatkozta : semmiféle 'egyéni' törekvése nincs, amit magam erősen sajnálok, de ez van ! A főfeladat a regnálók eltakarítása, mely sok okból indokolt, és ehhez csak a fentebb IS ( és minden normális vélemény szerint ) részletezett úton van lehetőség, amit nem kell semmiféle egyéni-, vagy párt-érdek miatt kihagyni !

163107 2013.10.27. 20:00:24

Elfelejted oldalborda, hogy Fletót nem csak bírálom, de dicsérni is szoktam. Temetni még nem...

12635 2013.10.27. 21:14:52

Kissé későn, de ideértem...Lustát idézve: "Rajtunk választókon múlik a nagy takarítás. Ezért nem lehet senkit sem kizárni. Nincs ilyen, hogy baloldali összefogás, itt összefogásról lehet csak beszélni, amely eltakarítja azt a felcsúti trágyadombot.." - én is annyit tudok csak mondani, hogy rajtunk múlik, addig a pillanatig, amíg a fülkébe lépünk még sok minden változni és történni fog, csúnya kampány lesz még, bárhonnan nézzük, de akkor ott egyedül a függöny mögött jó helyre kell tenni az x-et és az nem a Fidesz... egyébként osztom Osszi vélményét, Gy.F. tehetséges és karizmatikus politikus, de néha kicsit hirtelen...pedig, ha valakinek van gyakorlata, hát neki igen...

11256 2013.10.27. 21:31:42

92. Osszián: kösz, nagyon kedves vagy, de itt azért szerintem nem Mesterházy a probléma, hanem az ún. bölények, akik 2006-ban hátba támadták a saját elnöküket (kiszivárogtatás) és 2008-ban ellehetetlenítették a saját kormányfőjüket (nem álltak mellé a népszavazás ügyében), mert azt hitték, hogy vissza lehet térni a nyugis szép útra, ez a hapsi pedig csak bajt csinál. Mesterházy az ő frontemberük és védőjük, márpedig arra nem elég 5,5 hónap, hogy a belső erőviszonyokat a párt újragondolja és -rendezze. ráadásul Botka, aki szerintem azért autonóm személyiség, újabban a párt védelmében sokkal veszélyesebben támadja azokat, akik nem akarják segíteni az MSZP koncepcióját és szavazókat visznek el tőle. (ezek már orbáni mélységek: azzal vádolni az ellenfelet, amit mi magunk csinálunk) lehet, hogy csak mentséget akar találni előre az esetleges választási vereségre, de ha így folytatják, akkor erre a mentségre és magyarázatra szükség is lesz. csak ez nem vezet sehova. én ugyanis azt hiszem, hogy az ország megnyomorításának, az emberek elszegényítésének és megfélemlítésének konkrét célja van: olyan helyzetbe hozni széles rétegeket, hogy a túlélés legyen a legfőbb gondjuk és a káröröm a legnagyobb örömük, mert akkor nem fognak lázadozni. azért nem, mert nem mernek, és mert túl sokat kockáztatnak. (mert akkor még azt a nagy semmit is elveszítik, amit üggyel-bajjal összekapartak maguknak.) néhány év múlva azonban már ez a politikai rend és irányítási mód lesz a természetes, a lázongás esélye egyre kisebb, és még azok is a NER pártolói lesznek, akiknek az életét csúnyán elrontották a mostani átalakítások. (az "akkor másnak se legyen jobb, mint nekem" típusú reagálás. vannak hagyományai....) ezért lenne jó, ha még a választás előtt lehetne valamit lépni - a választási törvény és az eljárási törvény módosítása például nagyon fontos lenne (különös tekintettel a külföldön dolgozó/tanuló magyarok és a kettős állampolgárok eltérő kezelésére), illetve én fontosnak tartanám, hogy egyszerre legyen a hazai és az EP-választás (ahol a kettős állampolgároknak szerintem végképp nincs semmi keresnivalójuk: George Patakinak se - bármennyire élvezi a jó bulit -, a 96 éves székely bácsinak se - miért nem elég neki 1 uniós képviselő? -, meg az állampolgárságot pénzért megszerző "titkos" ukrán új honfitársnak se, aki talán nem is fog tudni róla, hogy szavazott.) már csak azért is jobb lenne egyben lezavarni, mert a másodikra már végképp nem mennének el a választópolgárok, miközben az azért egy nagyon fontos ráerősítési illetve korrekciós lehetőség: aki nagy EP-frakciót tud összehozni, az igenis, bizonyos fokig "Moszkvának" használhatja Brüsszelt, mert előnyösebb helyzetbe kerül odakint, fontossá válhat frakciója - vagy egy másik frakció - számára, és szükség szerint támogathatja vagy gáncsolhatja a régi vagy új kormányt. ami azt illeti, Gyurcsány és a Bajnai-Mesterházy páros nagyon nem illik össze, ez kezdettől világos volt, mert sok szempontból a nagy kettős közelebb áll Orbánhoz. ez meg is fogja a dolgukat nehezíteni, mert végül is mi bajuk van vele, ha sarkalatos kérdésekben ugyanazt mondják vagy akarják? (most hallom, hogy Bajnai is támogatja a székely autonómiát - nincs jobb dolga? Együtt a CÖF-fel???)

163107 2013.10.27. 21:55:59

Szia Gordi! Most olvasom, hogy még Mesterházy beszéde alatt faképnél hagyta a rendeszvényt és lelépett. "Bajnai Gordon - mint folytatta - Mesterházy Attila "kiskandálása" mellett azért is nagyon mérges, mert Gyurcsány Ferenc elhagyta a rendezvény helyszínét az MSZP elnökének beszéde közben." Nem tehetek róla, most semmi mentséget nem találok Gyurcsány viselkedésére. Épp az ellenkezője lett volna a hasznos: együtt ünnepelni, együtt szétszéledni, esetleg együtt a színpadon elköszönni a szónokoknak - Mesterházynak adok igazat: Mesterházy Attila volt, aki kiemelte: talán még soha nem volt példa arra, hogy hasonló célokért felsorakozó szervezetek előzetes megállapodás alapján megtartott rendezvényén az egyik felszólalóba megpróbálják szervezetten belefojtani a szót. Megerősítette ugyanis: neki úgy tűnt, igenis szervezett volt a skandálás a beszédekor. Ez nem az összefogás forgatókönyve, hanem az ellenzék szétveréséé - fogalmazott az MSZP elnök-frakcióvezetője. A demonstrációnak azt kellett volna sugároznia, hogy van egy közös cél, amiért mindenki tesz, ám nem ez lett az üzenet, ami egyvalakinek biztosan jó volt, a Fidesz elnökének - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy "egymás amortizálása, a rombolás egy embernek jó, Orbán Viktornak"

294994 2013.10.27. 21:58:02

evianna bejegyzéséhez kapcsolódva - a magyar valóságba belesímuló 'baloldali' médiával egyetemben - mind jobban láthatóvá válik a két 'össze-szövetkezett ' -ek azon törekvése, hogy a saját hatalomba kerülése csak a cél. Sorozatban - látványosan - támogatnak olyan törekvéseket, mely a jelenlegi regnálók teljes hatalmi törekvéseivel párhuzamos gondolatoktól nem nagyon különbözik, és ehhez mindenki támogatását várják el, a szélesebb összefogás, törekvések kizárása mellett. Ezért mind nagyobb mértékben bizonytalanítják el a nem határozottakat, mely egy további hasonló összetételű Parlamenthez vezet ! Meddig bírja ezt a színjátékot az ország ?!

163107 2013.10.27. 22:06:50

Igazad van Evianna, és sokszor beszéltünk már erről: az ország megnyomorítása nagyon is célzatos. Ha az emberek a túlélésre koncentrálnak, ha meg vannak félemlítve, akkor hatalom úgy lophat, ahogy akar. Mert a fiúk másik célja a hatalom megtartása mellett, hogy hallatlan jövedelmekre, nagyúri birtokokra tegyenek szert. Az ország már akkor is szegény volt, amikor átvették a kormányt, azóta érdemes megnézni, hogy a latinamerikai trend hogy uralkodik el az országon. Az elmebeteg militáns terveket sző, az ellenzék egymással van elfoglalva, és már fél év sincs hátra: ilyen reménytelen helyzetben a hatvanas évek eleje óta nem volt ez az ország. Vagy talán még akkor se. Teljesen logikus, hogy egyszerre legyen a két választás, de nem lesz, mert a kondás áprilisban akarja. Egyébként nem arra céloztam a fenti kommentben, hanem arra, hogy egyes fideszesek arra gondolnak, hogy a két forduló (mert mindig egyéniben voltak erősebbek) jobb lenne nekik. Na és, miből áll megint átszabni?

163107 2013.10.27. 22:16:06

Nem értek veled egyet, oldalborda. Hogy hatalomba kerülés - nos minden pártnak ez a célja széles-e világon. Kérdés, hogy él vele, aki megszerzi, vagy visszaél. A kondás visszaél, a brancsával, sőt szétlop mindent, nem kispályás módon, hanem hatalmas mértékben. Ehhez egy vezénylő akarat kell, vita ott nincs: egy ember diktálja az egészet. Már az biztosíték arra, hogy NEM ezt a szisztémát követi a mostani ellenzék, hogy szuverén egyéniségek, nem csicskása egyik a másiknak. Demokratikus pártok magyarán, akik demokráciát akarnak. Hogy ezt visszaállítsák, mindent meg kell változtatniuk! Újra lesznek fékek és ellensúlyok, párbeszédek, a parlament nem lesz ledegradálva, ahogy a gazdasági szereplők sem. "Sorozatban - látványosan - támogatnak olyan törekvéseket, mely a jelenlegi regnálók teljes hatalmi törekvéseivel párhuzamos gondolatoktól nem nagyon különbözik, és ehhez mindenki támogatását várják el, a szélesebb összefogás, törekvések kizárása mellett." Én ennek nem látom jelét. Szélesebb összefogás - nos itt csak a DK maradt ki (a kis pártok falusi váróteremnyi szimpatizánsai nem osztanak és nem szoroznak). És csak a szavazatukra van szükség, a bejkeverőikre nem.

12635 2013.10.27. 22:27:38

100-ra Osszi, pesszimisták a fiatalok is, beszélgettem a fiammal, azt látják ők is, hogy erőtlen az ellenzék és igazi egység nélkül pedig nem megy...

301782 2013.10.28. 06:31:36

Jó reggelt, sziasztok :) 100-ra Kedves Osszián Ezt írod: "Most olvasom, hogy még Mesterházy beszéde alatt faképnél hagyta a rendeszvényt és lelépett" Akkor én most már semmit nem értek...de nem baj. Illetve hogy a fenébe ne lenne :( "Egyre laposabb a vita 23-áról. Csendben jegyzem meg: nem igaz, hogy nem vártam meg Mesterházy beszédének végét. Még tapsoltam is. Aztán, hogy megelőzzük a rendezvényt elhagyó nagy tömeget, Klárival, Vadai Ágival és Molnár Csabával elindultunk kifelé. Majd jött a Himnusz, ezért megálltunk és énekeltünk a többiekkel. Nem kellene abbahagyni ezt a kicsinyes vádaskodást?" Ezt pedig a közkedvelt közösségi portálon tette közzé az érintett, azaz Gyurcsány Ferenc. Valamit szóvá kell tennem, hiába no, nem hagy nyugodni és elnézésedet kérem, hiszen éppen elégszer értettünk egyet, biztosan emlékszel... Miközben szinte folyamatosan azt hallom az ellenzéktől, hogy nem valami ellen,hanem valamiért kell összefogni és egyáltalán tenni valamit, ezzel szemben állandóan megy az ekézés, mi több lejáratás...legalábbis ez jön le. A népeknek mindenképpen. Tudom, sokat beszélünk erről, hidd el, nem a levegőbe beszélek.

286628 2013.10.28. 07:01:45

105. Valika Megelőztél Valika! :-)

301782 2013.10.28. 07:12:34

106-ra szia Kobra, látom, Te is olvastad a közleményt! Tudod, ez kellemetlen már. Sajnálom és nagyon rosszul esik látnom, ami mostanában zajlik, miközben eszemmel érteni vélem , kampányidő van, ha tetszik, ha nem. No, de az ellenzék harcol saját berkein belül! Igaz, ez is rendjén való volna.... csakhogy ...csakhogy .. korábban kellett volna talán ezeket a fordulókat lejátszani. Nekem legalábbis ez a véleményem, bár teljesen civil vagyok és csak kívülről figyelem a fejleményeket. Amivel egyetértek az a nyilvánosság felvállalása! Nem zárt ajtókon belül kell, hanem a népek tudomására hozva kell a vállalható nézeteltéréseket megvitatni. Így kell és így kellet volna :( Ez az egyik, ami komoly értéke kell hogy legyen a demokratikus ellenzéknek.

158368 2013.10.28. 07:47:03

Első írásod,mellyel nem értek egyet. A 2010 előtti dolgokat már kár felhozni,a következményeit nyögjük. Amit Mesterházy és Bajnai összefogásnak nevez,az nem az,csupán kettejük felületes megegyezése,hisz még azt sem tudják,melyikük Orbán kihívója. Ez a megegyezés avval a sanda reménnyel jött létre,hogy a DK szavazói-fideszváltó indulatukban-majd úgyis reájuk szavaznak. Ezért Gyurcsányt kirekesztették.Hoztak egy dogmát,miszerint Fletó többet taszít,mint vonz. Ezzel fedik a kirekesztés valódi okát;a tehetségtelenség féltékeny irigységét a rátermett,tehetséges felett. A nép teljeskörű összefogást akar.Mikor ezt tudatták Mesterházyval,ő zöldfülűként viselkedett,majd asszonyosan duzzogott,Ez a himpellér a dörzsölt Orbán ellen? Hogy alkalmatlanságát kétségtelenné tegye,szándékos provokációnak nevezte a nép spontán megnyilvánulását. Érdekes módon a DK népszerűsége azóta nő,mióta kiderült,hogy nincs szövetségben a szocikkal.Lehet,hogy a bizonytalankodóknak pont ez tetszik? Lehet,hogy ők pontosan tudják,hogy Gyurcsány nélkül nem lehet leváltani a felcsúti gyarmatosítókat? Azt hiszem,ezt még azok is tudják,akik különben pont az ellenkezőjét hirdetik...

180524 2013.10.28. 08:25:40

Üdv, akiket illet! Végigolvastam a kommenteket, párszor majd' megszólaltam, de vártam, s megérte. Valika 107. hsz.-ban van egy kulcsmondat, ezt akartam magam is már tegnap, idézem: " No, de az ellenzék harcol saját berkein belül! " Ez itt a lényeg, kérem!!! Mert ahelyett, hogy a legfontosabb dologra koncentrálnák erőiket, egyszerűen "kiszorítósdi" folyik. S ezt a legnagyobb baj... A következmény pedig borítékolható...

163107 2013.10.28. 10:06:02

104. gordius53 2013. 10. 27. 22:27 Hogy ne lennénk pesszimisták a fiatalok, olyan jövőképpel. Az ellenzéknek meg (legalább a két összefogottnak) a kormány ténykedésének bemutatásával kell eztán foglalkozni.

163107 2013.10.28. 10:08:38

Kösz Valika. én is idéztem, Te is idéztél, egyikünk se volt ott, de megint nyilván félreértés történt valahol, én hiszek Gyurcsánynak, és valóban olvastam olyat is, hogy látták a buli után kézenfogva sétálni Klárával.

163107 2013.10.28. 10:18:16

108. hecketaper 2013. 10. 28. 7:47 Első írásod,mellyel nem értek egyet." Ezt én tökéletesen akceptálom, demokraták vagyunk, nem fejbólintó jánosok. De azért nem venném zokon, ha azt is kifejtenéd, hogy hol nem mondtam valót, hol nem ragaszkodtam az igazsághoz. Mert hogy szokásom szerin idéztem bőven, mindkét oldaltól. Tehát olyan vád nem érhet, hogy bármit is én találtam volna ki, hogy befeketítsem Gyurcsányt, ami egyébként nem is állt szándékomban. Vagy a konklúzióban nem értesz velem egyet, amit levontam? "Ezért Gyurcsányt kirekesztették.Hoztak egy dogmát,miszerint Fletó többet taszít,mint vonz. Ezzel fedik a kirekesztés valódi okát;a tehetségtelenség féltékeny irigységét a rátermett,tehetséges felett." Elhiszem, hogy eleve nem szívesen dolgoztak volna vele együtt, de azért ez sem így volt, mert leültek vele tárgyalni. Ő nem fogadta el a tárgyalási alapot, és hagyta ott Mesterházyt. Tudod, a tehetséget rosszra is lehet ám használni. Rosszat Fletó nem akar, de a viselkedése kártékony tud lenni, emellett meggondolatlan, ami megint csak árt az ügynek. Amit a múlt szerdán csinált, végképp nem kellett volna. Az ilyesmit hívják hátbadöfésnek - és ha már annyiszor megcsinálta, akkor mire lehetne egy együttműködés esetén számítani rá?

163107 2013.10.28. 10:23:21

109. maiman 2013. 10. 28. 8:25 Üdv, akiket illet! Végigolvastam a kommenteket, párszor majd' megszólaltam, de vártam, s megérte. Valika 107. hsz.-ban van egy kulcsmondat, ezt akartam magam is már tegnap, idézem: " No, de az ellenzék harcol saját berkein belül! " Maiman, nem harcolna, ha nem lenne ez az izgága atombomba, amelyiktől minden percben várni lehet, hogy felrobban, vagy felrobbant, szétkúr másokat.

163107 2013.10.28. 10:30:53

És annyit megkérdeznék tőletek: Gyurcsánynak ti nem látjátok a habitusát? egy kicsit úgy vagytok vele, mint az Orbán hívek a bálványukkal, szemet hunyni minden olyasmi felett, amit rosszul csinál, és a felelősséget a másik félre tolni, minden esetben. Ennyi izgágaság, rossz mondatok (szocik pénztárpénzek), követelőzés attól a párttól, amelyiket otthagyott, ez a szerencsétlen ünneplés, ami nélküle nem lett volna botrány... Mit gondoltok, más mit lépett volna, amikor már annyi borsot kapott tőle az orra alá?

301782 2013.10.28. 11:54:42

109--re szia Maiman, Egyetértünk, nem is érdemes erre több szót áldozni!! vagy lehet, de nem most... :)

301782 2013.10.28. 12:03:55

114-re Kedves Osszián, miközben azt írom, hogy nem szabadna ekézni az egyazon oldalon állókat, magamban kicsit mosolygok, hiszen én is hasonlóan kritikai véleményeket fogalmazok meg. No, de mecsoda különbség a színpadon - vagy pódiumon, mikrofon mögött, esetleg a tévében - kinyilatkoztatni, véleményt mondani, stb., vagy civilként füstölögni? A felelősségre gondolok ismét. Most nem valami szépet fogok tenni, magamat idézem: " No, de az ellenzék harcol saját berkein belül! Igaz, ez is rendjén való volna.... csakhogy ...csakhogy .. korábban kellett volna talán ezeket a fordulókat lejátszani" Igen, megerősítem korábbi véleményemet, korábban kellett volna!! Most az az utálatos, sanda gyanú szerfelett nem kedvez az MSZP-nek...szubjektív véleményem, természetesen. Merthogy ma olvastam egy írást, amivel nagyrészt egyet is lehet értenem. Egy mondatot idéznék, előbbi véleményem alátámasztására: "az MSZP azt gondolja, „ha nincs más, úgyis ránk fog szavazni”." az idézet innen származik: http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/326899_egy_velemenyvaltozas_ive Azt gondolom érdemes elolvasni.

158368 2013.10.28. 12:08:22

Osszián,írod,hogy Gyurcsány tette tönkre az ünnepet.Egy jelenlévőtől tudom,-szavahihető ember;barátom-hogy spontán kezdődött az összefogás skandálása és ráterjedt az mszp zászlókat lengetőkre is. Az ünnep fényét sokkal inkább fakította,hogy M.A. és B.G. előrehozta a megállapodásuk /szándékosan kerülöm az összefogás szót/eredetileg aznapra tervezett aláírását. Vagyis a többieket kirekesztették,ami kérdésessé teszi,hogy valóban érdekeltek-e Bolseviktor leváltásában.

193936 2013.10.28. 12:09:10

Egyes szám első személyben írom. Valószínűleg,kölcsönös visszalépések után egyéniben csak egy jelölt lesz és arra fogok szavazni.Hogy a három párt közül melyikre,azt majd még eldöntöm.

193936 2013.10.28. 12:11:37

Nem vagyok hajlandó foglalkozni kisded játékokkal.Ki,mit mondott...

301782 2013.10.28. 12:27:36

114. Osszián (szerkesztő) 2013. 10. 28. 10:30 "És annyit megkérdeznék tőletek: Gyurcsánynak ti nem látjátok a habitusát? egy kicsit úgy vagytok vele, mint az Orbán hívek a bálványukkal, szemet hunyni minden olyasmi felett, amit rosszul csinál, és a felelősséget a másik félre tolni, minden esetben." Asszem Gyurcsány lassan sorszámot osztogathatna utálói számára. Várjon csak türelmesen az, ki még nem rúgott bele. :( Nem vagyok GY.F. fan - és nem tartom magam Mesterházy rajongónak sem. Evvan

193936 2013.10.28. 12:48:50

A Párbeszéd Magyarországért (PM) taggyűlése jóváhagyta parlamentiképviselő-jelöltjeit 11 választókerületben. Mindegyik nagyon szimpatikus,de nem hinném,hogy több szavazót tudnak maguk mögött,mint a DK.

163107 2013.10.28. 13:11:54

"Asszem Gyurcsány lassan sorszámot osztogathatna utálói számára. Várjon csak türelmesen az, ki még nem rúgott bele. :(" Na de, amiket művelt? Nincs egy szavad se?

163107 2013.10.28. 13:16:23

117. hecketaper 2013. 10. 28. 12:08 Osszián,írod,hogy Gyurcsány tette tönkre az ünnepet.Egy jelenlévőtől tudom,-szavahihető ember;barátom-hogy spontán kezdődött az összefogás skandálása és ráterjedt az mszp zászlókat lengetőkre is. Az ünnep fényét sokkal inkább fakította,hogy M.A. és B.G. előrehozta a megállapodásuk /szándékosan kerülöm az összefogás szót/eredetileg aznapra tervezett aláírását. Vagyis a többieket kirekesztették,ami kérdésessé teszi,hogy valóban érdekeltek-e Bolseviktor leváltásában." Kik azok a többiek??? Nincsenek többiek. A DK van, slussz. Mondd meg, mit látok rosszul. Mondd meg ezek után (nem volt spontán - Nyírfa hallott egy betelefonálót (ATV), aki elmondta, hogy nem volt spontán. És megelőzte Fletó ellenzék ellenes beszéde. És azt meg megelőzte a pénztárpénzek firtatása (mikor ő volt pártelnök). Nem hecketaper, Gyíurcsány nem játszik tisztességesen. El kell szólítani tőle azt a 100ezer szavazót, és kész. Vele összefogni öngyilkosság.

204112 2013.10.28. 13:23:23

Már régen nem a nevekről van szó, bár hozzájuk köthetőek a szóban forgó attitűdök. Maga az attitűd, az erény, a felvilágosultság, az intelligencia, a program fejlettsége, áttekinthetősége és megvalósíthatósága az, amely döntésre fog bírni. A programra kell figyelni, szerintem, s utána arra, hogy azt kik képviselik.

301782 2013.10.28. 13:26:07

Osszián, igen...illetve dehogyisnem! Ezért linkeltem be az írást...nálam összehasonlíthatatlanul jobban megfogalmazta ezt a cikkíró !! A habitusra még visszatérve, de tényleg csak egy-két mondat erejéig. A címben feltettél egy kérdést: "Jó ez nekünk?" Lehetne így : Kell ez nekünk? Válaszom : igen, a mellékelt ábra azt mutatja. A mellékelt ábra jelen esetben a jelölt, Mesterházy személye. Aki nagyon szerényen szólva is képtelen volt a szerencsétlen helyzetet úgy kezelni, hogy felül emelkedett volna rajta. Éppen az összefogás érdekében, éppen OV leváltása céljából. Vagyis felülemelkedett volna szorult helyzetén, egyéni szégyenérzetén, hiúságán. Miről beszélünk, Osszián? Van olyan karizmatikus vezető a baloldalon jelenleg, aki erős hatással képes megmozdítani - akár csak a jelenlétével is - a szavazóit? Mert ha van, elő vele! Azonban el kell azt is ismernem, hogy Gyurcsány Ferenc egyénisége, ha úgy tetszik habitusa nem a legszélesebb réteget alkotó átlag-magyarban érezteti a rendíthetetlen bizalmat, a masszív biztonságérzetet. Ez tény. Sajnos az ellen oldal vezére sokkal inkább. Erről már fentebb írtam egyik hsz-emben. (..."ikonja lehetne") Viszont Mesterházy sem. És itt a baj. Sőt! Itt a legnagyobb gond. Mert ő még a szerepét sem alakítja túl meggyőzően. Így aztán mégis azt gondolom, a baloldalnak szüksége lenne Gyurcsány Ferencre, mint egy falat kenyérre, ínség idején. (most nagyanyámat idéztem, ha valami nagyon fontosat akart hangsúlyozni, ezt a közmondást használta) Kinek van szüksége Gyurcsány Ferencre?

163107 2013.10.28. 13:48:12

Valika. ezt írja Andor: "A megbízhatatlan benyomások (betelefonálós műsorok, ismerősök ismerősei) azt mutatják, hogy nőtt a Demokratikus Koalícióval rokonszenvezők száma. Sikerült reálissá tenniük esélyeit a parlamentbe való bejutásra. Most ott tartok, hogy talán mégis lesz kire szavaznom 2014-ben, és megbízhatatlan benyomásaim alapján úgy érzem, hogy nem egyedül én jártam be a véleményváltozásnak ezt az ívét." De előtte oldalakon át leírja, milyen csapnivaló kormányfő volt Gyurcsány. Innen akkor hová lépjünk? Kell egy újabb csapnivaló Gyurcsány kormány? Én abban sem értek egyet, hogy Mesterházy nem tudta kezelni a kialakult helyzetet. De igen, tudta. Aki hajdanán nem tudott egy hasonló szitut kezelni, az Göncz Árpád volt, akit szintén kifütyültek, de sarkon fordult. Mesterházy elmondta a beszédét! Nem is rosszul. Mit nem tudott kezelni? Fletó okos, ravasz, agent provocateur alkat. Mint a fideszesek. Behúzta a csőbe Attilát és röhögött a markába. Nem lesz 5%-a, kiesik, és ha az összefogásnak csak fél%-kal sikerül az elsőnek lenni, a töredék szavazatok a győztest illetik.

180524 2013.10.28. 14:04:09

113. Osszián 115. Valika Ossi, Orbán ellen nem lehet gentlemanlike küzdeni!!! Röhejes ez a tesze-toszaság, mint kurva a liliommal wazze... Írta korábban, idézem: "HABITUS" Igen, minimum olyan elszántságú és kvalitású kell, mint maga Orbán. És Orbánnak két potenciális ellenfele van: ő maga és Gyurcsány. Senki más nem tudja letaszítani - minden értelemben - a vezért. Ezek - sajnos vagy nem - tények. S merőben független a saját személyes szimpátiámtól, Barátom. Valika, így igaz, de csak most értem rá, ezt itt fönnebb le kellett írnom.

163107 2013.10.28. 14:04:47

Nyírfa: Helyesebben csak 1 névről. (Gyurcsány, mint aknamező a baloldalon. Jöhetne Diana.). "A programra kell figyelni, szerintem, s utána arra, hogy azt kik képviselik." Egyet értek, igen. De már annyiszor leírtam, egy olyan miniszterelnök, aki nagyon jó szakemberekkel irányít egy országot, egyáltalán nem kell, hogy Billy Graham legyen. Billy ugyanúgy szélhámos volt, mint a nagy dumájú politikusok. Szereplás, taps, hívek és hívők na meg mani, mani, mani... Nem kell karizma. Józan ész kell. Azt hiszi valaki, hogy a nagy felszámolók, szanálók valami karizmatikus fószerek? Lószart mama. Klott könyökvédős bürokraták. Ahogy a nagy cégek főkönyvelői is. Mire mennének dumával, lózungokkal? Itt egy csendes miniszterelnök profilja: "Jyrki Katainen (Siilinjärvi, 1971. október 14.) finn politikus, Finnország miniszterelnöke, a Nemzeti Koalíció elnöke, 2007. április 14 - 2011. június 22. között pénzügyminiszter és miniszterelnök-helyettes." Talán állandóan ordibál, beszédeket mond, hívek előtt pózol? Nem, keveset szól - és kordában tartja Finnország pénzügyeit. Hej, de cserélnénk a finn rokonokkal...

163107 2013.10.28. 14:06:46

"És Orbánnak két potenciális ellenfele van: ő maga és Gyurcsány. Senki más nem tudja letaszítani - minden értelemben - a vezért." De igen. 3 millió szavazó.

180524 2013.10.28. 14:30:22

129. Osszián Ez (is) igaz. Csakhogy egyetlenegy ember lehet min.elnök, Ossi!! Vagy sorsot fogunk húzni, mi hárommillióan? Nem lehet...

301782 2013.10.28. 14:54:34

126. Osszián (szerkesztő) 2013. 10. 28. 13:48 ha nem láttam volna a beszédet, akkor a te elmondásod alapján azt mondanám, tudta kezelni Mesterházy a helyzetet. Szavaid alapján úgy gondolom, egyetértesz Szanyi véleményével, aki szintén egy kategóriába sorolta OV-t GyF-el. Azonban nem árt, ha egy vezér szenvedélyes hangú előadó és eközben teszi a dolgát....

163107 2013.10.29. 00:25:52

Valika, talán annyiban igen, hogy sokat ártott a az mszp-nek. Persze nem egy kategória a kettő. O. hírül se ismer semmiféle tisztességet, az elvei 2 napos perecek - Gyurcsány nem ilyen.

163107 2013.10.29. 00:26:28

Maimanom, majd csak kerül az is.

158368 2013.10.29. 07:56:00

Nem merném mondani,hogy rosszul látod,de az biztos,hogy másképp látjuk. A lényeg,hogy Magyarország újjáépítéséhez és egy minden eddiginél tömegesebb kivándorlás megakadályozásához Orbánékat 2/3-al kell legyőzni. Ezt Te lehetségesnek tartod Gyurcsány mellőzésével,én nem. Alkalmas min.elnöknek Bajnait tartom,ám ő képtelen az odáig vezető harcot megvívni a finesz ellen./lengyel könnyűlovasság-német páncélosok/ Mesterházy egy himpellér,más erénye nincs,mint övé a legnagyobb ellenzéki párt. Ilyen helyzetben Gyurcsány mellőzése a Cramer-hadtest be nem vetésére hasonlít,mikor az oroszok áttörtek Urivnál.

204112 2013.10.29. 08:41:29

Az oktatófilmnek álcázott bajai videofelvételen jár az eszem. Tegnap szerepelt Olgánál Kőrös Gusztáv, aki állítólag megbízást kapott a szociktól. Hogy ennek az embernek a szeme sem állt jól, ez a kiindulópont: számomra egyértelmű, hogy hazudik. Olga hagyta, had meséljen, fura módon nem élt azokkal a technikákkal, amelyekkel az ellenzéki meghívottakkal szemben szokott operálni: gúny, lekezelés, rámenősség. Az azonban már egyenesen kirívó volt, hogy nem utasította rendre Kőröst, aki minősíthetetlen hangnemben gyalázta Mesterházyt. Unom Kálmán Olga fokozódó részrehajlását, és undorodom attól a sok mocsoktól, ami rárakódik az életünkre.

72881 2013.10.29. 10:00:09

Kedves Nyírfa, Olga a harmatnál gyengébb volt, pedig annyi ellentmondás volt a hústorony meséjében, hogy a tizede se lehet igaz. nolra írtam Elhiszi egyetlen egy épeszű ember ezt az "oktatófilm" mesét" Ugyan már. Egyértelműbb nem is lehetne, hogy ezt a rendőrségnek találták ki, hogy mentsék ami menthető (ott se hitt nekik senki, ebben biztos vagyok). Mert: ha én hamis videót akarnék készíttetni, akkor mit tennék? Nos, felhívnék egy távoli ismerőst Székesfehérváron, megkérve, hogy szervezze meg valahogy, de legyen benne minél több cigány,lehetőleg büntetett előéletű, az a biztos. Ez a fehérvári komám aztán összetrombitálna Soltról egy DK-s romavezetőt, az meg egy sereg alakot, akik épp kijöttek a börtönből, majd egy bajai tesót, akinek a házában aztán a hupikék törpikék kártyák fölött oktatófilmet készítünk...-D Eddig csak fél Fejér megye, fél Bács van belekeverve és fél Pest, de nem elég, elkészül az "oktató film", azt a mi 3 mázsás tesónk elviszi Dunaharasztiba (itt már röhögőgörcsöt kaptam), hogy Pest megy is bele legyen keveredve, majd az Üllői úton landolt, onnan a mi Gusztávunk elvesztette a nyomot, csak annyit tud, hogy a Jókai utcai székházban átvették a szocik. Akik mellesleg még aznap feljelentést tettek, és másnap kiegészítésként ezt a rendezői mestermunkát is csatolták... Ebből olyan jó kis rágalmazási per lesz, hogy ihaj.

163107 2013.10.29. 10:11:03

134. hecketaper 2013. 10. 29. 7:56 Nem merném mondani,hogy rosszul látod,de az biztos,hogy másképp látjuk." Nem is olyan régen még máshogy láttam. Én is a teljes összefogás híve voltam, az lennék ma is, ha tudnék abban bízni, hogy Gyurcsány nem kúrja szét. Mert vagy 2 hónapja inkább fúr, mint összefog. Amit Nyírfa említett, az a videó is. Az biztos, hogy a fő szervező egy DK-s volt. Kirúgták, de meg se kérdezték tőle, hogy hogy keveredett bele, és mi a helyzet. az a dkás most tele szájjal mocskolja az mszp-t. Ott volt a szövege a pártpénzekről, amikor ő volt az elnök. A fidesz rögtön felkapta és jó kis mszp ellenes hadjárat indult, persze. Aztán: ő kezdeményezte a közös ünneplést. Mi lett belőle? Most megint üzenget, új ötlettel (nem kér képviselői helyet). Többet árt, mint az ellenfél, sokkal többet, mert attól természetes úgymond, ki figyel oda egy ostoba Selmeczi dumára. De arra igen, hogy az ellenzék egymást ekézi. Most erre megint reagálni kell, visszautasítani, vagy nem mindegy, meg van a téma. Elvonja a figyelmet az érdemi munkától. Nem komoly ember. Értetlen, mint egy autista néha.

163107 2013.10.29. 10:21:16

Szia Nyírfa. Én ennél képtelenebb rablómesét nem hallottam életemben. Ezt csak ilyen dörzsölt cigányok tudták utólag kitalálni, és nagy komolyan előadni, holott 1000 sebtől vérzik a történet, és a csávó annyira összevissza beszélt, hogy látszott, valójában még mindig nem állt össze a története kerek egésszé. Még formálódik, mint a népmesék meg a népballadák. Olga? Tízszer bele kellett volna kérdezni, ahol ellentmondásba keveredett a csávó. Később Karácsonyi tette valamennyire helyre a képtelen története. Kinek jó ez kizárólag: A fidesznek: több legyet is üt egy csapásra: hírbe kevri az mszp-t, a dk-t, a hvg-t kiiktatja a szavahihető lapok sorából, eltereli a figyelmet a csalásairól és egyéb témákról, sőt játszhatja az erkölcs kimagasló bajnokát - az embert rázza az undor, milyen pitiáner, ócska, hülye országban él.

301782 2013.10.29. 10:26:06

Sziasztok :) 132. Osszián (szerkesztő) 2013. 10. 29. 0:25 Na, ez az egyik ok, amiért nem kéne ejteni a baloldalnak GYF-et. A vele szimpatizálók biztosan hasonlóan gondolkodnak az általad is említett dolgokban. Általában nem nézem az ATV-t és más erősen politizáló csatornát sem. Most megnéztem a tegnapi Egyenes beszédet. Mit mondjak? Érdemes volt. Miközben egyik riport jött a másik után, az a következtetés alakult ki bennem, hogy a jövő évi választás nem csupán "mocskos" lesz - mint ahogy sokan jelzik - de valódi "Ismerd meg önmagad!" tesztnek ígérkezik. Sok minden megváltozhat, tisztulhat a kép. Legalábbis most így érzem és szeretném azt gondolni, hogy ez jó nekünk. Valahogyan.

301782 2013.10.29. 10:27:58

135. Nyírfa 2013. 10. 29. 8:41 szia :) Látom Te is nézted az esti beszélgetést! Tanulságos volt! Nagyon fura volt nekem is az általad említett vendég...nem tudom, nem bíznék benne.

163107 2013.10.29. 10:47:15

Gyurcsány mondja: " Számomra az az egyik legfontosabb tény, hogy az Ipsos kutatása szerint a három demokratikus ellenzéki párt támogatottsága három százalékkal, azaz nagyjából kétszázezer szavazóval marad csak el a Fideszétől. Ez semmi a választások előtt öt hónappal. Egy teljes körű összefogás szerintem több embert mozgatna meg. Azt pedig leszögezném, hogy semmivel nincs kevesebb joga a DK-nak a baloldalon szavazatokat szerezni, mint az MSZP-nek vagy más demokratikus pártnak. Egyébként meg nem panaszkodni kell, inkább olyan politikát kell csinálni, amely megtartja a szavazókat." Idáig stimmel. Lenne lehetőség, mert legalább 1 millió a színt nem valló szavazó. És másik 1 millió, akit esetleg rá lehetne venni, hogy emelje fel mégis a seggét. Kérdés, hogy meg lehet.e bízni Fletóban.

204112 2013.10.29. 11:12:56

Sorel, Osszi, Valika és Mindenki, sziasztok! Meggyőződésem, hogy valahonnan jobbról jött a megbízás. Ami ennél is figyelemreméltóbb, az az, hogy az Orbánt leváltani kész pártokba beépültek a trollok, akik segítenek az ellenzék bomlasztásában. És az is ellenemre van, hogy a Hitgyüli látványosan falja fel az ATV eddigi moralitását. Fokra-fokra. Kálmán Olga sem az a Pulitzer-díjas riporter, aki volt. És az a helyzet, hogy nem felejtek. Arra is emlékszem, amikor Mester Ákos, még Kádár alatt, elindított egy közéleti kérdésekkel foglalkozó esti műsort, amelyben nagyon-nagyon udvariasan kérdezte a felvonult politikusokat. Kapott is a nézőktől érte. És mi történt? Mester megkövette a bírálóit, és olyan újságíró-riporteri karriert futott be az évtizedek során, amely példaértékű lehet. Olgára is emlékezni fogok, de hogy milyen minőségben, az egyelőre kétesélyes.

301782 2013.10.29. 13:43:15

141. Osszián (szerkesztő) 2013. 10. 29. 10:47 Tudod, Osszián bennem valahogy felmerült egy olyan - bevallom első hallásra extrémnek tűnő - gondolat, hogy a valóságban a baloldal szétcincálását irányítják így a választások előtt. Kinek, kiknek is az érdeke, hogy elvonja a DK szavazóit? Ellehetetlenítse GY.F-et, vagy akár Bajnai Gordont? Van elég bajuk éppen elég, azt gondolom, ezért tényleg jobb lenne kicsit lehiggadni végleges - sőt végzetes - döntések meghozatala előtt. Azt gondolom. Tegnap Kálmán Olga GY.F.-nek szegezett egy kérdést, vagy kijelentést, már nem is tudom, mi szerint " félnek magától a baloldalon, sőt az MSZP-ben" . Kicsit meg is zavarta GY.F-et - én úgy láttam - ez a nyílt szembesítés, de lereagálta, ahogy kellett. Azért ezen elgondolkodtam. Ki fél? Miért fél? Az én véleményem, hogy el kell oszlatni a félelmeket. Ha meg lehet egyezni, meg kell egyezni. OV-től nem félnek? Az átlagembertől a pártokig stb.stb...? Az összefogásról tényleg azt gondolom, hogy az nem mindig jelent teljes egyetértést! A különbözőségeket kell valahogy - természetesen a lehető legjobban - kezelni...marha nehéz. Ez biztos.
süti beállítások módosítása