Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Lázár ismét hazudik?

2013. augusztus 15. - Harun al Rasid

..........

..........

A rend kedvéért, no meg tanulságként


 

PM Viktor Orban’s office (értsd Lázár) ismét hazudik és a derék média ismét bedől neki.


 

A Reuters értesülése szerint (egy EU-s potentát nyilatkozott nekik): „There are currently no indications of corruption or fraud, but ruther this is a systematic problem relating to the controls not working properly”!


 

A derék magyar média mindezt úgy értelmezi – lehet, nem vagyok túl jóindulatú, de nekem nagyon Lázárosra hajaz -, hogy: „Egy uniós hivatalnok szerint nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy korrupció vagy csalás történt az uniós források felhasználásakor, a pénzügyi kontrollrendszer hibái miatt függesztették fel ideiglenesen a Magyarország számára biztosított EU-s pénzeket.


Hogy Commision offical nem egyszerűen uniós hivatalnok, az akár csak egy elírás is lehet, no de a többi? Az bizony nagyon mást jelent: Egyelőre nincsenek bizonyítékaik – a contextusból egyértelmű, hogy ebben a fázisban nem is kerestek – hogy korrupció és/vagy csalás történt volna, de annál inkább arra, hogy az ellenőrzési rendszerben alapvető hiányosságokat találtak! Ami nem jelent sem többet sem kevesebbet, minthogy: nem képes kizárni sem a korrupció, sem pedig a csalás lehetőségeit.


S ez mindenütt aggodalomra okot adó jelenség lenne. S hatványozottan igaz egy olyan országban, ahol a kormányzat szisztematikusan építi le az ellenőrzés és a felügyelet mechanizmusait!

 

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr218360054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

235117 2013.08.16. 06:48:05

Mint tudjuk, a cseh kormányválság pontosan ilyesmi miatt tört ki, s lettek letartóztatások is. A dolog sokkal rázósabb, mint amilyennek látszik, ugyanis a visszatartott pénzek miatt csúsznak a már befejezett projektekre járó kifizetések, amikért az államnak kellene helyt állnia, de nagyon nem akar, meg alighanem nem is tud. Bebizonyosodott a megelőlegezett félelem az alkalmatlan pártkáderek helyzetbe hozása miatt, lévén, hogy eltávolították a szakembereket. A világ legalkalmatlanabb és leghülyébb vezetője az, aki mindenről tudni akar, és mindenről személyesen akar dönteni, aminek természetes beosztotti reakciója a hát akkor csináld te, ha ehhez is jobban értesz. Itt tartunk és esély sincs ebből kikeveredni, ezek az alakok már a főbűnös miatt sem ismerik el soha az alkalmatlanságukat. A baj sokkal nagyobb, mert a félkegyelmű lázár a beragadt pénzeknek megfelelő összegeket vissza akarja venni a tárcáktól, vagyis duplán bukjuk mindannyian, se EU-s pénz, se ktsgvetési pénz, lehet rákölteni az akasztói stadionokra.

235117 2013.08.16. 07:40:22

Ja, és persze lázár ismét hazudik.

302398 2013.08.16. 07:59:15

Lázár nem hazudik, tényleg ilyen korlátolt barom! Engem már a kijelentés elhangzásakor megfogott a fejtegetése a "Budapestet Brüsszelben contra Brüsszelt Budapesten" témájában, ami a Reuters cikk kapcsán csak megerősödött: Ha kifogásolják, hogy lyukak vannak az ellenőrzési rendszeren, akkor legjobb ha felszámoljuk!

302398 2013.08.16. 08:17:28

Ja ésnem csak, hogy nem hazudik, de őszinte is! Elmondta, hogy: erősíteni kell a köz(gép)-érdek szolgálatát!

62853 2013.08.16. 11:38:04

3. ácsi Teljes mértékben osztom véleményét. hazudni csak akkor lehet, ha tudatában vagyunk az igazságnak. Lézer jankó ennek hiányában nem is hazudhat. Végül is a butaság nem betegség, de a 300 forintos budiforradalmároknak ezek a maffiózók jelentik a lét(et).

14927 2013.08.16. 11:42:06

Lázár csak akkor hazudik, ha kinyitja a száját

291070 2013.08.16. 17:49:45

róna gyuri, m.v. "Nekem is eszembe juthatott volna, de így más tollával ékeskedem! Az Ellenszék szerkije van olyan kedves, hogy időnként kitesz néhány írásomat a NolBlog-ra. Így történt ez tegnap este is. Ott olvastam hozzászólásként a Lázár contra Reuters vélemény-eltérésről szóló fejtegetésemhez, aminek „Lázár ismét hazudik?” a címe: „Ja és nem csak, hogy nem hazudik, de őszinte is! Elmondta, hogy: erősíteni kell a köz(gép)-érdek szolgálatát!”

11256 2013.08.17. 11:25:36

a mondat szerintem angolul sokkal szikárabb: jelenleg nincs korrupcióra vagy csalásra utaló jel, ellenben az, hogy az ellenőrzés nem működik megfelelően, rendszeres probléma (ez most nem egy míves fordítás, de ez a dolog lényege) ebbe a pénzügyi kontrollrendszer(?) hibái hogyan kerültek be? pénzügy, kontrollrendszer nélkül nincs, de kinél van a hiba? mert ha az EU-nál, akkor minden folyósítást leállítanának, minden tagállam vonatkozásában. ha viszont nálunk, akkor miért rendel el a kormány vizsgálatot 2007-ig visszamenőleg? precedenst keres és újabb vádat Gyurcsány és Bajnai ellen? egyszer már (a kormányváltás után volt egy közel egy éves mosolyszünet, mert a kirúgott szakemberek helyére politikai megbízottak jöttek, akikkel egyszerűen nem tudtak szót érteni. (nem mintha az NFÜ-nél valamiféle különleges káderek és szakértők dolgoztak volna korábban, de tudták, mi micsoda, beszéltek nyelveket - a fideszeseknél azonban az ilyenből már mindjárt államtitkár vagy helyettes lett) aztán jött az OLAF célvizsgálata, amely után 2 vagy 3 op. program finanszírozását felfüggesztették, most pedig már csak 2 maradt: ne beszéljen nekem senki, hogy azoknak más a "pénzügyi kontrollrendszere"!

302398 2013.08.17. 19:05:07

zu 8: Bocsánat hölgyem! De nem rendszeres, hanem rendszerbéli! A két nem felfüggesztett pedig : az egyik már lezárult, a másik meg technikai, magának a szervezetnek a működését finszírozza normatív alapon!
süti beállítások módosítása