Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A gyűlölet kultúrája - a sovinizmus, mint üzlet

2012. június 12. - Harun al Rasid

mert igény van rá?

mert igény van rá?

Nem napjainkban, hanem már kilencven évvel korábban felfedezték, hogy a nacionalizmus és a sovinizmus nemcsak eszme, hanem jól jövedelmező üzlet is. – Adolf Hitler és a német nemzetiszocializmus ideológusai nem a történelemre, hanem a germán, árja illetve az északi népcsoportok mítoszaira, legendáira alapozva teremtették meg azt a hamis világképet, melyet a népnek felmutatva először lelküket formázták át, majd sorsukért eleinte a szomszédaikat, majd az egész világot okolva borították lángba Európát. A „Führer” nyolcmilliós példányban jelentette meg hírhedt Mein Kampf című művét, melynek egy-egy példánya nem hiányozhatott egyetlen német család könyvtárából sem, hasonlóan Alfred Rosenberg „Der Mythos des 20. Jahrhunderts” c. sikerkönyvéhez.

Szellemi élet a Hungarista Munkásállamban

A magyarországi nemzetiszocialisták 1944-ben – némileg eltérve a fajelméletre alapozott NSDAP kulturpolitikájától – elsősorban kultúrpatológiai jelenséget láttak a zsidóságban, azaz egy olyan szellemiség hordozóját, amely nem hozható összhangba a hungarizmussal, mivel, vallották, a zsidóság nem része a nemzetnek, ellentétben sok más népcsoporttal. Szálasi Ferenc „Nemzetvezető” konnacionalizmusnak, aszemitának hidette politikáját – tehát egy olyan eljövendő munkásállamot ígért híveinek, ahol a Nagy-Magyarország minden nemzetisége békésen élhet majd, természetesen a magyar „vezető nép” irányítása mellett.

A zsidóság számára – retorikájában – a békés elválást, az ország területének elhagyását ajánlotta, ugyanakkor a hatalomátvétel első napjától elkezdték a gettók felállítását, a még életben maradt zsidó honfitársaink esélye sem maradt a békés elválásra.

Wass Albert mellett Kiss Ferenc, Páger Antal, Szeleczky Zita, Omelka Ferenc, Bosnyák Zoltán, Nyírő József, Szabó Dezső, Muráti Lili, Sértő Kálmán, Rökk Marika, Dövényi Nagy Lajos, Alföldi Géza, stb. jelentették azt a fajta szellemi nívót, amely nem sokban különbözött Streicher és Goebbels Kulturkampfjától a Harmadik Birodalomban.

Szálasi Ferenc politikai szenvedélyének delíriumában volt egyfajta nemzetmentő messiástudat. – „Én nem vagyok fanatikus – fejtegette miniszterei előtt – én több vagyok annál. Bennem igazság van… arról nem tehetek, hogy a hungarizmus alapigazsága bennem és a nemzetünkben született meg.” – Ego sum via, veritas et vita…(Én vagyok az út, az igazság és az élet). Talán eljutott volna messiástudatában idáig is, de erre már nem volt ideje.

Mint példaképe, Adolf Hitler, a „Nemzetvezető” is csak egyetlen jelentősebb művet hagyott az utókorra, Cél és követelések címmel, melyben a harmadik évezrednek is üzent:

„A nép úgy véli, hogy a szélsőjobboldal és a nemzetiszocializmus egy és ugyanaz…” – írta 1940. május 21-én, a szegedi börtönnaplójában. Ebben talán nem is tévedett.

Náci propaganda az antikommunizmus álarcában

A második világháborút követően – miközben a szövetségesek egymással is szembefordultak és elkezdődtek a hidegháború évtizedei – a majdnem teljesen megsemmisített nemzetiszocialisták lépésről-lépésre, a megtorlás utáni időszakra felkészülve illegális szervezeteket hoztak létre. Ennek képezte részét a Hitlerjugend (HJ) maradékából organizált Werwolf partizánegységei, melyek elsősorban a Rajna-vidéken tevékenykedtek, az ODESSA – amely az életben maradt náci, hungarista és fasiszta vezetők Európából történő kimentésével, elrejtésével foglalkozott – az NSDAP/AO és a Hungarista Mozgalom Hírszolgálata.

Az említett titkosan működő közösségek elsősorban kulturális egyesületek, irodalmi körök, hagyományőrző klubok, társaságok formájában tartották a kapcsolatokat. – Ismert vagy kevésbé ismert, hogy még az amerikai székhellyel működött Humanisták Világszövetségét is ők hozták létre prof. dr. Tarnói László vezetésével… Íly’ módon jött létre több tucat, fél száz „irodalmi műhely”, könyvkiadók – 1956-ot követően az emigránsok százezreiből létrehozott szabadságharcos szövetségek, majd végezetül az 1956-os Magyarok Világszövetsége. (Ki ne emlékezne Budapesten a Magyar Gárda-előd „Magyar Antifasiszta és Antikommunista Szövetségre” – melynek élén a nemzetközileg ismert kanadai állampolgár, Porubszky István, a hírhedt „Potyka bácsi” állt. Ezek a, napjainkban szokatlan és következetes, katonás fegyelemmel irányított szervezetek a háborút követő hosszú-hosszú éveken át még a nemzetiszocialista kifejezéstől is tartózkodtak – tevékenységüket hazafias vagy antikommunista jelzőkkel látták el.

Bár 1945-től az 1990-es Antall-féle hatalomváltásig a pénz – mint haszonszerzés – nem játszott különösebb szerepet a neonácik világában. Az utóbbi két évtizedben, ahogy mindinkább nyilvánvalóvá vált számukra is a korlátlan szabadság, az öngyilkos demokrácia adta lehetőség, viszonylag korán rájöttek arra, hogy a hungarista szubkultúrából jól meg lehet élni, kihagyhatatlan üzleteket lehet csinálni a túlfűtött nacionalizmus, az idealizált Harmadik Birodalom romantikájából…

Nemzeti Kulturális Alap és a nemzetiszocialisták

Ha valaki napjainkban felkeresi Budapest belvárosában a Múzeum körút 7 szám alatt lévő (felújított!) hivatalosan bejegyzett Könyvudvart – a Rittler-Jajczay Bt. tulajdonában lévő inkább politikai, semmint kulturális missziót teljesítő céget – oly’ bőséges nemzetiszocialista propagandaanyagokat vásárolhat magának, melyekről még maga Szálasi Ferenc sem álmodhatott életében. A cég kínálatából akár egyetlen nap alatt földtől a plafonig berendezheti könyvtárát.

Dr. Jajczay Frigyes úr természetesen kanadai magyar… Mert bár korábban is szoros kapcsolatok fűzték a nyilas emigrációhoz (Pákh Sándor, Pákh Imre, Szrebrodolszky Maita, Szász Lóránt, Major Tibor, Püski Sándor, Bánkuty Géza „irodalompártolókhoz” hasonlóan) – csak az első Orbán-kormány idején jött rá, hogy a Közép-Európában lévő Magyarország kincsesbánya is lehet, ha valaki a belvárosban hajógyártásra adja a fejét. A gondolatot tett követte és a külföldi beruházót mindig szivesen látó ország fővárosában máris bejegyezték a

Hajóépítő és Tervező Betéti Társaságot (Budapest, V. ker., Magyar utca 8-10 – cégjegyzékszám: 01 06 014841). – A magyar fővárosban természetesen azóta sem építettek egyetlen tengerjárót sem… ugyanúgy nem, mint az emigrációs hungaristák sem azzal foglalkoztak, amely tevékenységük hivatalos bejegyzésekben szerepelt.

Az említett kanadai úriemberen kívűl dr. Batiz Ákos, Gerley Éda és Gerley Imre is társult a „hajógyártókhoz” – de miután 2007-ben a Gyurcsány-kormány adóhatóságai végrehajtási végzést adtak ki a cég ellen adóbefizetés elmaradása miatt, most, a nemzeti kormány éveiben igyekeznek minden pénzforrást fekutatni… esetünkben a német-magyar nemzetiszocialista irodalom terjesztésével.

Korábban már említettem a Wass Albert-, Kecskési Tollas Tibor-könyvek kiadásával több százmilliós vagyonokra tettek szert a vállalkozók – hiszen tevékenységüket a Nemzeti Kulturális Alap is komoly támogatásban részesítette – így azután a mai világban, itt a Duna-Tisza közén igazán bolond embernek számít az, aki ír, ahelyett, hogy Hitler, Szálasi, Nyírő, Wass Albert, Szabó Dezső vagy Marschalkó könyveit forgalmazná.

„Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország…”

Aki a vadregényes, kétes multú Budapestre készülődik, a majdnem üres zseb mellett is becses ajándék- és emléktárgyakat vihet haza. Kapható itt, az említett irodalmi értékek mellett, minden szinten szinte minden. – Táltosdob, Árpád-sávos karkötő, nyilaskeresztes karszalag, horogkereszttel díszített T-shirt, nemzeti zászló királyi címerrel vagy Kossuth-címerrel, egyenruházat Horthy idejéből, első és másodosztályú Vaskereszt Adolf Hitler éveiből és a bővérűek még az ezer székely leánynak álcázott konzumnők közül is választhatnak – de ők viszonylag borsos áron viszik vásárra a bőrüket.

A Sarkady István nemzettestvér sikerén – a Nemzetek Európája Kiadó bevételén – felbuzdulva immár a Jobbik Magyarországért Mozgalom igaz magyarjai is kulturális vállalkozásokba kezdtek. Szegedi Csanád EP-képviselő, a radikális nacionalistának nevezett parlamenti párt alelnöke „Turul Márkabolt” néven nyitott ún. hagyományőrző vállalkozást – boltvezetőnek pedig Szabó Gábor pártigazgatót szemelte ki.

Budaházy György, aki ellen a közelmúltban még terrorcselekmények elkövetéséért büntetőeljárást folyt, sem szegényember: a „Szkíta Magyar Kézművesbolt” nevet viselő cége jelentős jövedelmet biztosít családja számára. – Annyit nem, mint amennyit Orbán Viktor eddig összekuporgatott (mert ugye melyik hazánkfia tudná megvenni a néhai József főherceg majorságát és kastélyát!), de ezek a boltok – a szabadságharc éveiben – szépen jövedelmeznek.

Az Emese Álma, Fehérlófia, Két Hollós, Magyar Harcos, Turánia, Hun-idea Hagyományőrző és hasonló elnevezésű üzleti vállalkozásokra részletesebben már nem is térek ki. – Ezek a kulturális igényeket kiszolgáló kereskedelmi egységek, hazafias boltok egy dologban azonos elvet vallanak: a nemzetidegen százezreknek semmi keresnivalójuk sincs Magyarországon!

Ezzel lehet azonosulni, de megfelelő személyi testőrség hiányában nem tanácsos vitába szállni… – Az ország első emberének küldetéstudata van, melybe a fehér ló és a hungarista jelképek is bőven beleférnek.

Szemenyei-Kiss Tamás

Ez az írás a Kanadai Magyar Hírlap -ban jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr378309874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

263927 2012.06.12. 16:07:40

Szia Harun! Miért nem tudnak Budaházyval mit kezdeni? Csak nem ártatlan? Jó írást hoztál, olyan jó nácizósat, ami divat manapság liberálfasisztáéknál!

34417 2012.06.12. 16:14:27

[Nagytibor](#1395373) kérdezd meg polt pétertől. talán nem is akarnak mit kezdeni vele. az ő kutyájuk kölyke, vagy nem?

34417 2012.06.12. 16:15:23

[Nagytibor](#1395373) missing már nevezett fasisztának. ha te is azt teszed, elküldelek a jó kurva anyádba. vélemény? nem ártana a cikkben felsorolt tényekkel is foglalkoznod.

263927 2012.06.12. 16:24:27

Harun! Te a Kanadi Magyar Hírlap vagy? Ott jelent meg a cikk, nem? Csak úgy a logika szerint nem tűnt fel, hogy akkor evidens, hogy az a lap liberálfasiszta? Amúgy meg jobban tennéd, ha nem sértegetnél! Én is tudok trágár lenni, csak én nem szeretek! Tények? Milyen tények? Az tény, hogy Budaházyt nem ítélték el! Lassan még kártérítést is kap! Hú, te de negy pofon lesz ez liberáliséknak! :-)

34417 2012.06.12. 16:29:34

--. Nagytibor 2012. 06. 12. 16:24 nem, kisfiam, teneked fogalmad sincs a trágárságról. a kanadai magyar hírlap szellemiségéről meg fingod se. figyelmeztettelek, nem sértegettelek. avagy a logikád szerint nem tűnt fel, hogy feltételes módba helyeztem? amúgy az anyád kurva? nem. nahátakkor? leragadtál szar...oppá, budaházynál. más kifogásolni valód a cikkben nincs?

263927 2012.06.12. 16:35:32

Szavaid minősítenek! Nagyon minősítenek!

265793 2012.06.12. 16:36:35

Rasid! Ez borzalom! Nem is gondoltam, h ilyenek vannak! Budaházyról, meg tudnék Neked mesélni! Meséljek? :-))

34417 2012.06.12. 16:37:59

6. trex 2012. 06. 12. 16:36 ne nekem, mindenkinek! legfeljebb beperel ez a hófehér jellemű fajmagyar rágalmazásért:-)

11381 2012.06.12. 16:42:42

Rasid, nagytibort, szerintem nyugodtan elküldheted már most a halál faszára. nem tudom ki ez a ficko, de hogy egy aljas dög az biztos. nem érdemes lenácizni, mert még azok is különbek nála. Szóval, ha látod, nyugodtan törüld. nem fog hiányozni.

34417 2012.06.12. 16:45:45

--. Nagytibor 2012. 06. 12. 16:35 nem kétséges. inkább ez, mint a magadfajták eszem- és gondolatvilága. mert az is minősít, nagyon.

263927 2012.06.12. 16:46:00

Kopacsi! Nahát, te tolerancia bajnok! Bűnöző mentegető vagy és épp ellenem uszítod a többieket. Ki vagy te, hogy ezt megengedheted magadnak? Én nem küldelek el sehová, mert volt gyerekszobám! Kár, hogy neked nem jutott! Ja és milyen nácinak lenni kedves? :-)

34417 2012.06.12. 16:50:32

9. kopacsi 2012. 06. 12. 16:42 nem teszem, meghagyom elrettentő példának. mivel már nem köt a hcjd szendesége, el is küldöm, ha kell. ezzel a "fickóval" annak idején, amikor indult a nolblogos ellenszék, egy asztalnál söröztünk, mert úgy gondoltam, hogy különböző platformokon álló, de a rezsimmel szembeni kritikát képviselők egy fórumon is megférnek. tévedtem. nem tudom, mi vitte a nacionalizmus utcájába, de nem is vagyok kíváncsi rá. majdhogynem szégyellem, hogy ismerem.

34417 2012.06.12. 16:53:14

--. Nagytibor 2012. 06. 12. 16:46 na, ez az a pillanat, amikor felkérlek, hogy nagyon gyorsan magyarázd meg, kire gondoltál, amikor bűnözőt emlegettél. de konkrétan, név, vétek és ítélet szerint, ellenkező esetben tényleg mehetsz a judith által megnevezett céltárgyra!

263927 2012.06.12. 16:54:34

Ne legyen lelkiismeret furdalásod Harun! Mint a huzat úgy törlöm a telefonszámod és most szóltam a cikkeidhez utoljára! Nem kötelező az én ismerősömnek lenni véletlenül sem! Ebből is látszik ki a toleráns! Sajnállak!

263927 2012.06.12. 16:58:33

Na akkor még kivételt teszek és utoljára szólok! Kopacsi hozzászólt a Kanadáról szóló cikkemhez! Ott azonnal írtam is neki, hogy a kivándorolt és menedéket kérő bűnözőket védeni nem trendi dolog. Köztudott épp Kanadában volt csicskázattás, rabszolga tartás és a menekültek lenyúlása és ezek magyarok voltak. Juditunk rögtön cigányra fordította ezt és így ugrott nekem! Nem azért tettem, mert te itt hőbörögsz, hanem azért mert én egy normális ember vagyok, nem liberális!

11381 2012.06.12. 17:09:37

Aki engem ismer, tudja, hogy tudok viselkedni. És a legritkább esetben küldök akárkit is oda, ahova ezt az alakot. De most kiverte nálam a biztositékot. És igaza van, vele és a hozzá hasonlókkal szemben nem vagyok, nem is voltam, és nem is leszek toleráns, mert ezek mérgek, amik átitatják az emberi létet. Megyek mosakodni, mert mág rájuk gondolni is piszkosnak érzem magam..

34417 2012.06.12. 17:13:15

--. Nagytibor 2012. 06. 12. 16:54 jujj, de rosszul esik! de javaslom, értékeld magad a helyeden: a sajnálat nem engem illet.

34417 2012.06.12. 17:15:42

--. Nagytibor 2012. 06. 12. 16:58 az, hogy normális lennél, barokkos túlzás:-) amúgy a kivándorolt cigányok nem magyarok voltak? ellenben bűnözők?

34417 2012.06.12. 17:17:22

16. kopacsi 2012. 06. 12. 17:09 bocs, de egy kicsit elment a kommentfolyam egy rossz irányba. ha éppen nem wolfi, de egy másik agyonmagyar hungarista majd csak ide fog piszkítani. majd takarítok.

25758 2012.06.12. 17:55:37

Cím: A gyűlölet kultúrája.... Olvasom a hozzászólásokat. Tökéletes lenyomata a címnek. A blog publikálója megállapítja, hogy a kommentfolyam rossz irányba ment. :) Aha. Erősen. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a hivatásos gyűlölködők múlt század közepi átörökített érzéseiket a mai viszonyokra kivetítve, mindenféle objektív értékelést gátolva,... gyűlölködnek. Mert máshogy képtelenek érvényesíteni gyenge érveiket.

280144 2012.06.12. 18:10:18

nagytibor anyad a liberalfasiszta te neonaci gyoker!

11381 2012.06.12. 18:14:48

Na, ez tetszik nekem. Most és hirtelen a Kanadában menedékjogot kereső romák Magyarok lettek. Tibor, mit gondolsz, kit lehet ilyen alattomos módszerekkel átverni? Mit tudsz te egyáltalán kanada mendékjogáról, és hogy azt itt egyesek mire és hogyan használják föl? Pillanatnyilag Kanada a Harper féle "konzervativ" többségével együtt szintén eláshatja magát. Mintha Orbántól vett volna leckéket az ürge.

11381 2012.06.12. 18:15:59

Különben én vállalom azt, hogy liberális vagyok. Tibor, te vállalod, hogy fasiszta vagy?

34417 2012.06.12. 18:27:27

20. ImreS 2012. 06. 12. 17:55 már vártalak mélyen szántó, a post gondolatait érdemben tárgyaló hozzászólásoddal.

34417 2012.06.12. 18:28:20

23. kopacsi 2012. 06. 12. 18:15 hagyd, megígérte, hogy nem szól többet hozzám. majd letörlöm a könnyeimet.

34417 2012.06.12. 19:44:32

21. szilvasgomboc 2012. 06. 12. 18:10 bocs, de olyan vagyok, mint dr. haus. ilyeneket csak én írhatok a táblára!

11692 2012.06.13. 03:42:56

Szia, valahogy bevonzod ezeket a rettenetes embereket, mi a titkod? Egyébként pedig, igen felcseperedtek a kis sárkányfog-vetemények, mert hagyták, hagytuk...:( ...és még Szilvásgomócra is rámutathatnak, és jól elverhetik...akkor hogy fogy ekkora baromságokat beszélni?

110481 2012.06.13. 10:20:55

Az élet komplikált! És néha elképesztő! Mig a nyilas Páger seggét a kommunista vezetők vállvetve nyalták (a Rákosi időkben, hogy hazajöjjön, utánna megszokásból), addig a polgári EST ujságcsoport (munkatársak Molnár Ferenc, Bródi Sándor, Herzeg Ferenc, Móricz Zsigmond stb.stb.) elnökét (Gombaszögi Frida) meg száműzték. A hölgy a győri szinházban egyféle pótmammként műkdött. És lehetne sorolni a kompromitálódott műveészeket élen Kisfaludy-Stroblal, akiknek a kommunisták nyaliztak.

Szemenyei-Kiss Tamás 2012.06.13. 11:07:11

Nemzeti emléktárgyak boltjai, állami támogatások, párttámogatás, kiemelt parlamenti honoráriumok, nemzeti könyvesboltok... Akkor most üldözik vagy támogatják a magyarországi neonáci szervezeteket? Ki vállalkozna választ adni a leglényegesebb kérdésre?

34417 2012.06.13. 12:00:27

27. evalajos 2012. 06. 13. 3:42 óh. ők csak mazochista hódolóim! a szöges korbács és a cingulus használata helyett járnak ide olvasni:)

34417 2012.06.13. 12:01:28

28. zili 2012. 06. 13. 10:20 és?

12635 2012.06.13. 13:06:29

29-re, egyszerű a válasz, bizonyos körökből támogatják... és késő van már... csírájában kellett volna elfojtani és ez bizony, a csíra elég régen keletkezett... bizonyos gárdaanyu pl. feltűzhette a zászlót és béksen tűrték a palotából, de ez csak egy pici pont, van sok... a hivatalos kormány mostanság sem határolódik el semmitől... nem tudom min csodálkozunk mikor O.V. közös fényképen vigyorog B.Zs.-vel (orgoványi erdő) és hasonló kis epizódok...

163107 2012.06.13. 13:15:40

Págerről milyen gyilkos dolgot tud zili? És honnan tudod, hogy nyilas párttag volt? Inkább a neje volt benne a dolgokban, az szavalt, mit a Szeleczki, Páger legfeljebb abban bűnös, hogy nem szólt ellene. S mivel a világ valaha élt legjobb, legnagyobb színészóriása volt - amikor még a kommunizmus idején megtért, belátta hibáit - majd bolond lett volna a rezsim bántani. Kiss Ferencnek is megbocsátott a színészi szakma, és jól tette (pedig Págernél 100-szor jobban exponálta magát), én láttam egy keskenyfilmet a szegedi Lear királyával, és mondhatom, a világon senki annál jobb nem lehetett - és elképesztő élmény lehetett. Gombaszögi Frida. Nagyasszony volt, hatalmas vagyonnal, vállalkozásokkal, az 50-es években valóban vidékre került pár évig, aztán: "...1953-tól újra a budapesti Nemzeti Színház művésznője; 1953–1956 között a Színművészeti Főiskolán magatartástant tanított. Ezután már csak apró szerepekben volt látható." (mert hát benne volt a korban).

163107 2012.06.13. 13:20:10

Gordius. Hja érdekes jelenség a zsoca!!! Mert amikor még becsültem, ilyeneket írt ám: http://fsp.nolblog.hu/archives/2009/02/08/Bayer_Zsolt_szegyene/ Makoveczről: "Minden alkotásáért rajongok, Makovecz úr. Halálos biztonsággal állok meg bárhol az országban egy-egy épület előtt: ez Makovecz-ház. Meg kell állnom, ha csak percekre is, és beköltöznék egyszerre mindegyikbe, templomba vagy villába, hogy otthon legyek. Jó olyankor és büszkeség magyarnak lenni. Ön azt mondta, a MÚK megalakulásával "végre a tisztesség jut szóhoz". Egyetlen mondattal kétségbe vonta sok száz ember tisztességét - köztük az enyémet -, s tette ezt minden lelkifurdalás nélkül. Ez az ön szégyene, Makovecz Imre úr, és nincs rá mentség. Nincs felmentés, mert pirulnom kell ön miatt... " (mer MUOSZ-is volt a Zsoca...:-DDD) Még Balczót is megrója, érdemes elolvasni - haj, nincs mindenkik annyi köpönyege, mint ennek a két deli legénynek...:DDD

34417 2012.06.13. 13:28:15

33. Osszián (szerkesztő) 2012. 06. 13. 13:15 ugye, nem komoly, hogy zilit autentikus forrásnak tartod?

163107 2012.06.13. 13:43:00

zili azt nem tudja, hogy ha én fent vagyok az oldalon, úgyis mindennek utánanézek. eleve úgy írok, hogy tudom, amit tudok, de megerősítés sosem árt - ezt Medvétől tanutam, aki önmagában egy lexikon volt, de mint írta, mindig bebiztosította magát vagy a könyveivel, vagy a barátjával (google). Már többször írtam Jehunál, hogy Mo rohamtempóban fasizálódik. A cikk erről szól. Ennek jó vége nem lehet, sőt rossz se, csak katasztrofális.

163107 2012.06.13. 13:47:28

Újra a Zsoca - 2002-ből: "A fasizmus nem az utcán kezdődik, fütykösforgató, köpködő, üvöltöző "ünneplők" között. És a legborzalmasabb az okos, szép arcú - a széplelkű gyalázkodó, akiért rajongani lehet. Háromszor néztem végig az ön "küldetését", Balczó András. Az édesapám vitt el először, "ezt a csodát látnod kell" - mondta, és igaza volt. De miféle küldetés mondatja önnel, hogy " a becsületes zsidó hányad(sic!) - Jézus hatalma híján - képtelen megakadályozni véreit sátáni játszmáikban. Nem tudják, hogy a ¸hazugságnak és gyilkosságnak atyja¸ - akitől eredményesnek tűnő eszközeik miatt elszakadni nem szándékoznak - őket, a választott népet tartja elsősorban elpusztítandónak." Most hová, kihez fussak? Hogyan magyarázzam meg, mit érzek, milyen és mekkora a fájdalom bennem, amiért ön a legiszonyúbb dombra hurcolja fel sértettsége, mellőzöttsége keresztjét? Mit tegyek? Mit tehetek? Végül is mi történhet?" Na ez történt, Zsoca, ez történik, az 1998-as újra megtérésed (fidesz) óta. a fasizmus ül tort, még csak kicsi tort. De bameg, ha mi, akik nem dőltünk be se a mákonynak, se a nagy dohánynak, és nem kell földbirtok se - nem vigyázunk, hát akkor nagy tor lesz itt, és mindnyájan beledöglünk.

34417 2012.06.13. 13:47:58

[Osszián](#1395797) nos, nem az egész magyarország, hanem annak vezérlő (nemi)szervei, akik cinkosan szemet hunynak egy primitív, erőszakos, tudatlan réteg térhódítása felett.

34417 2012.06.13. 13:50:39

[Osszián](#1395802) danse macabre...

110481 2012.06.13. 14:50:40

31.-re Csupán a nácik és a kommunisták közti oda-vissza járásokra utaltam.

110481 2012.06.13. 15:00:02

33.-ra Págerről javaslom elolvasni MGP könyvét. Olyannyira kiscserkész volt, hogy ott volt Szálasi nevezetes eskütételén is. Biztos csak odatévedt! Amugy meg tényleg tehetség volt, de ez nem ment senkit. Lukáccsal kapcsolatban Heller magyarázkodott, hogy igaz, hogy (vér)pöttyös az életrajz, de egy ilyen koponyánál belefér. Te uezt mondod Págerről. Egyébként Eicmann sem bántott személyesen senkit. Szerintem minél kiemelkedőbb valaki, annál jobb példát kell mutatnia. Kifogásoljátok a karszalagosokat (joggal), de pont a Páger, meg Lukács-félék azok, akik eleven példái annak, hogy bármilyen disznóságot megtehetsz, még egy rendszerváltásnál sem történik semmi. A lényeg a jó helyezkedés.

110481 2012.06.13. 15:19:45

33.-ra Frida néni "öreg" volt? Nekem is úgy tünt, bár csak 2 évvel volt idősebb apámnál. Amugy nagyon lezserül kezelitek a "vidékre került pár évig" szöveget. Nem szoktam ilyet kivánni, de nem ártana, ha "néhány évgi" Ti is nyomorognátok úgy mint Ő. Amugy Győrben imádták.

163107 2012.06.13. 15:28:43

Olvastam MGP könyvét. Idézd már belőle azt a részt, amely azt bizonyítja, hogy P.A ott volt Szálasi eskütételén. Konkrét idézet kéne, ami nem pletyka - mert különben azon gondolkodom el, mi keresnivalója volt egyáltalán ott??? Necces volt, igen. Nagyon úgy néz ki, hogy nem volt gerinces, odaállt egy gyilkos ideológia mellé - nem tevőlegesen, csak épp az időnkénti szerepeivel. Még kemény diktatúra volt, amikor hazakérezkedett. Én elhiszem, hogy nagyon megbánt mindent. És óriási színész volt. Ez is

163107 2012.06.13. 15:42:52

Változatos élet volt Gombaszögi Fridáé. Én ugyan nem láttam, még filmben sem - húgát, Ellát igen, de a kutatásaim nyomán mégis szerepel a neve. Őt valami elmebeteg hódolója fejbelőtte, túlélte a merényletet, de valami ferdeség maradt az arcában, akkoriban még nem voltak plasztikai sebészek. Pedig eredetileg ő volt a legszebb a 4 Gomba lány közül (mind színésznő lett). Később Karinthyné Böhm Aranka révén talélkoztam a nevével, aki a fiatal szeretője miatt ugrott i a balatoni üdülő emeleti erkélyéről - nos ez a fickó a Frida gyereke - 4 évvel volt nála (az anyánál ) fiatalabb Aranka. Frida 1890-be született. A 60-as korosztálynak ma se nagyon van szerep lehetősége. Gondolj Almássy Évára. De nagyszerű asszony volt. És eszes - a vállalkozásai is remekül mentek. egyszer írok róla.

199664 2012.06.13. 15:50:21

Na,Zili,azért csak várjunk azzal az ítélkezéssel! Ugyanis ugyanott tartasz,ahol a pofátlan Navracsics! Ő ugyanis azt mondta,mikor Vadai Ágnes megkérdezte az ogy-ben,hogy a kormány mikor akarja rehabilitálni Szálasit is,akkor azt válaszolta,hogy nagyon sajnálja,hogy ezt a kérdést pontosan az az utódpárt teszi fel,aki a háború után keblére ölelte a nyilasokat,és tömegével vette fel őket a MSZMP-be! Ennél pofátlanabbul mocskolódni nem nagyon lehet! Ráadásul az a legnagyobb hiba,amit sajnos Vadai sem vett észre,vagy nem akart,az az,hogy pontosan a nyilas-pártoló kormány tagja mondta el ugyanezt,éreztetve azt,hogy a MSZP-nek,közvetlenebbül Vadainak semmi köze ahhoz,hogy a kormány hogyan viszonyul a nyilasokhoz!Akár még Szálasit is rehabilitálja! Páger disszidálása után külföldön megbukott,míg idehaza ünnepelt színész volt! Nagyon hosszú "diplomáciai" huzavona után került haza,és jó pár évig azért nem a legmenőbbek között volt! Az viszont érdekes,hogy az olyan hajazású köpönyegforgatók is,mint te,hol ezt mondják,hol azt!Ahogy az érdekük kívánja! Most azzal,hogy Págert felemlítetted,mint a kommunisták olyan bűnét,mint megbocsátás ,akartad hasonlítani a mához,ugyanúgy ,mint Navracsics!Szerintem nincs is sok különbség köztetek!Ezt már párszor elmondtam neked! Érdekes módon a nagy-nagy nyilasok azt siratják,hogy a csuhás miniszterelnök(Tildy Zoltán) kivégeztette a magyarság szine -virágát,vagyis a Szálasi kormány tagjait,majd 56 után,mikor Tildy 8 évet kapott,akkor pedig a kommunizmus áldozata volt!(azt már nem is mondom,hogy ugyanezeknek a bősz nyilasoknak mi a véleményük Nagy Imréről,,Maléterről,vagyis a kommunista renegátokról!Olvasd el a hungarista neten!) Tehát,amikor a főnyilasokat kivégezték,akkor miért kellett volna minden apró nyilast felakasztani,aki legfeljebb csak a pofáját járatta,de semmi atrocitásban nem vett részt,56-ban fegyvert nem fogott, stb:! Mellesleg ha ez történik,akkor a fél ország elnéptelenedett volna !Ugyanis a nyilas mozgalom jelszavai,ígéretei 85 %-ban megegyeztek a kommunizmus eszméivel! A Horthy-rendőrség eleinte zöld kommunistáknak hívta őket,és ugyanúgy üldözte is!!Persze,csak eleinte!! Nem is magyarázom tovább!Mindezeket megtalálhatod a neten,még mielőtt foxi-maxi akadémistának mondanál!Annyi idős vagy ,mint én,nem éltél abban a korban.Most akkor miért fényezed,vagy netán mentegeted?! Aztán a nyilasok utólagos megítéléséhez: Kb.a 80-as évek közepén az egyik kollégám azzal jött be a munkába,hogy szentségelt,de nagyon ám!Kérdeztem tőle,hogy mire ez a nagy felháborodás,erre elmondta,hogy szülőfalujának párttitkára egy volt nyilas lett!Kérdésre elmondta,hogy nem az a baj vele,hogy 18 évesen volt az,hanem a viselkedése,néha nyíltan hangoztatta ebbéli nézeteit,és mikor ő felszólalt ellene,akkor a falu lakosai lehurrogták!(Ez már a rendszerváltás előtti pánikhangulatban volt,amikoris a párt erősítése címén minden reakciós felvettek a pártba ,aki kellőképpen szidta a szocializmust!) Másik :ettől a falutól a harmadikban egy volt kisnyilas volt a tsz-elnök,elég jól vezette a tsz-tkét évtizeden keresztül.A rendszerváltással egy időben ment nyugdíjba,mert szükség volt a helyére egy jobb elnökre(a jobb alatt értsd,hogy olyanra,aki sikerrel viszi csődbe azt,hogy aztán olcsón privatizálni lehessen!) Mikor tönkretették,a búcsúgyűlésen,ahol őt is búcsúztatták,elsírta magát,és azt mondta,hogy ennyire gazemberek nem lehetnek a privatizálók,hogy ennyi ember munkáját,életét tönkre merték tenni! Szóval,érted,ugye?!

110481 2012.06.13. 16:15:01

44.-re Igen, változatos! A Gombaszögi-lányok történetéből Oszkár-dij gyanus forgatókönyvet lehetne irni, ha lenne itt filmgyártás. És micsoda irodalmi kapcsolatai voltak: Molnár Ferenctől móriczon át, Herzegig. Ha ma egy ilyen kaliber lenne...

110481 2012.06.13. 16:17:33

44.-re Olvasd el mégegyszer a könyvet! Személyesen meséli el, hogy került oda. És vajon miért reszkette végig Ausztriát attól, hogy a táborokból hazatartó zsidók felismerik? Pl. Jávornak nem kellett reszketni.

110481 2012.06.13. 16:31:52

45.-re Van néhány gond az eszmefuttatásoddal: - A nyilasokat nem az MSZMP, hanem az MDP vette fel. De az MSZMP-t is lehet mondani, hisz máig tart a jogfojtonosság. Nagy hiba! - A "diplomáciai huzavona" pontatlan. Páger pénzügyi igényei ugyanis bőven túl voltak a pofátlanság határán. - A köpönyegforgatást hagyjuk! - Tildy református volt, tehát nem lehetett "csuhás". - Örülök, hogy 85%-ban azonosnak minősited a kommunistákat, meg a nyilasokat - Igen, az volt a normális helyzet, mikor Szálasi meg Rákosi egyszerre ült. - "Szóval érted, ugye?" Na most mit akarsz ezzel mondani? Hajrá nyilasok?

34417 2012.06.13. 16:46:27

attól tartok, eltértetek a post témájától. páger nyilas volt, ennyi. később a nemzet színésze lett - na, nem kitüntetettként, hanem a közönség megbecsülése szerint - és ez nem köthető rendszerhez, párthoz. zili, megkérlek, hagyj fel a tereléssel. esélyed sincs, hogy ossi ne tudna megfelelni neked bármire, de így csak mellékvágányon fut a történet. ami pedig a nácik és kommunisták oda-vissza járását illeti, valami hasonló akad bőven a fidesz háza táján, csak nem nácikkal, hanem őskommunistákkal. de ez persze a fidesznél bocsánatos bűn. akad ebben a táncikálásban még nyilas is.

rakenroll 2012.06.13. 20:22:40

szilvasgomboc 2012. 06. 12. 18:10 A te anyád a liberálfasiszta, te neonáci gyökér! (Amúgy vehetnél magadnak magyar nyelvű billentyűzetet. Nagyon snassz dolog ékezetes betűk nélkül anyázni, liberálfasisztázni és neonáci gyökerezni, te szánalmasan ballib, ótvar büdöset fingó majom!)

rakenroll 2012.06.13. 20:36:06

harunalrasid 2012. jún. 12. 15:49 Bőven szánalmas és gagyi dolog, hogy egy az egyben (copy and paste üzemmódban) közöltél egy cikket. (Ahelyett, hogy a saját gondolataidból merítkeztél volna... Vagy nincsenek saját gondolataid? Azért volt az indigózás?) Amúgy a cikk szerzője tud róla, hogy ide másoltad az írását? És legalább kért susit az utánközlésért? Vagy a Kanadai Magyar Hírlapot felveti a pénz? Mert az Amerikai Népszavát igen: Bartus László ellen pénzügyi visszaéléssel kapcsolatos nyomozati eljárás van folyamatban az USA-ban. Szegény (sic!) magyarországi ballibek... Két éve tavasszal akkorát buktak a választáson, hogy hú meg ha. Emiatt csökkent az állami apanázsuk. Azóta nem tudják támogatni az USA-ból mocskolódó Bartus féle söpredéket. Az meg lehet, hogy lenyúlta a lóvét? Azért nyomoznak ellene az USA-ban?

rakenroll 2012.06.13. 21:05:01

22. kopacsi 2012. 06. 12. 18:14 Tudod mamóca, az érvényesen szavazó választók többsége döntött arról, hogy Harper kormányozzon. (Nem pedig Harper nevezte ki magát miniszterelnöknek...) Biztos nem voltak megelégedve a választók a másik oldal kormányzásával, akárcsak itt, Magyarországon. Látod, hogy milyen vagy (milyenek vagytok)? Csak a saját politikai oldalatokat nem kritizáljátok soha: szerinted (szerintetek) rajtatok kívül mindenki hülye. Nemhiába, hiszen a kettősmérce alkalmazásában ti vagytok a királyok. Nagyon ballib a dumád: kéretten cicomázott, műmájer, hóterőltetett, gyenge.

rakenroll 2012.06.13. 23:42:53

51. rakenroll 2012. 06. 13. 20:36 Kiegészítés: Még mielőtt Osszián felvetné, elmondom, hogy én ezt az információt olvastam a neten. Nem állítom Bartusról, hogy teszem azt pl.adócsaló lenne, hanem csak annyit mondok, hogy olvastam a neten (vagyis nem én találtam ki), hogy van egy ügye az USA-ban. Hogy ez az ügy most hol tart, azt nem tudom. Nem mostanában olvastam. Amúgy, aki ma Magyarországot, a magyar államot és a jelenlegi magyar kormányzatot lefasisztázza (tudniilik, hogy aki szerint ma Magyarországon fasiszta állam épül(ne)), az a szememben söpredék. Sokan vagyunk így, ezzel a véleménnyel. Nagyon sokan...

34417 2012.06.14. 07:21:44

[rakenroll](#1396003) hát, kicsi pitykésem, hiába álcázod magad, a stílusod elárul:-) ami pedig a billentyűzetet illeti, nem kellene tudatlanságodat elárulni. nem kell azt cserélni, elég a code page cseréje. ja, hogy nem tudod, miről beszélek? pech. a gugli a barátod:-)))

34417 2012.06.14. 07:25:05

[rakenroll](#1396013) tudod, ha valaki szerkesztő, akkor meglehetősen nagy szabadsága van abban, hogy onnan vegyen át írásokat, ahonnan akar. ha nem lennél ennyire ostoba, és pl. beleolvastál volna az ellenszék vélemény magazinba, nem égetnéd magad ennyire, ugyanis a szerzőnek saját rovata van ott, ergo a közléseim teljesen legálisak. de hát, vakondnak magyarázzam a napsütést? felesleges.
süti beállítások módosítása