Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán tíz kérdése

2011. május 03. - Harun al Rasid

mert kérdezni tudni kell

mert kérdezni tudni kell

A birtokomba jutott egy, a Hivataltól kiszivárogtatott kérdőív, amit az illetékesek Orbánnak tulajdonítanak.

Igen, annak a bizonyos tíz kérdésnek, ami szociális párbeszédre hívja a népet, na, annak a piszkozata.

Most tekintsünk el attól, hogy a "szociális párbeszéd" kifejezés az 1980-as évek közepén bukkant fel először az európai terminológiában, és eredeti értelmében a munkaadók és a munkavállalók csúcs-szervezetei közötti bipartit párbeszédet jelentette. Később a fogalom jelentése kiszélesedett, szinte gyűjtőfogalommá vált: mindazon intézményeket értették alatta, melyek a munkaadók és munkavállalók intézményesített bevonására szolgáltak, beleértve a tripartit konzultációt és tárgyalásokat is.

Tekintsünk el attól is, hogy ez, akárhogy nézzük, eleddig egyetlen szinten, és egyetlen témakörben nem fordult elő, így nem igazán érthető, hogy Orbán ezek után hova, mire helyezi ki ezt a fogalmat?

Az orbáni szociális párbeszéd a zemberek megkérdezése, hasonlóan az előző majomcirkuszhoz. Azon kívül, hogy ez is kurva sok pénzbe fog kerülni, és ugyanúgy, ugyanabban a szélesre tátott szájú, fonott iktatóban fogja végezni - na jó, előtte látványosan még munkát fog adni egypár borítékbontogató diákmunkásnak - még csak nem is veszi a fáradságot, hogy álcázza magát.

A párbeszéd ugyanis - ez körülbelül a gimnáziumi irodalom második évének a tárgya - két fél kölcsönös információcseréjét jelenti, visszacsatolásokkal. A fene tudja, de én sehol sem látom a másik felet. Sőt, az egyiket se. Orbán kérdez, a zemberek válaszolnak. Hát, ez minden, csak nem párbeszéd.

De lássuk a kérdéseket.

"1. Hogy van?

2. És én hogy vagyok? Látszik rajtam, hogy jobb ember lettem?

3. Hogy ízlik a csirke far-hát? (Mivel olyan fene nagy a szociális érzékenységem, megsúgom, hogy a Bosnyák téri piacon, az egyik bontott lábasjószág áruda mögött mindig ki van téve 4-5 rekesz bőnye, meg mellcsont, amit tkp. meg kellene, hogy semmisítsenek, de a tulajdonos, aki majdnem olyan szociálisan érzékeny, mint én, oda rakja, hadd vigyék! De siessen, mert délre általában már nem marad semmi!)

4. Mit szól hozzá, hogy 50 ezer forintra büntetjük azt, aki életvitel szerűen az utcán él? (Megsúgom, ez átmeneti intézkedés, azt mégsem mondhattuk, hogy ha utcán élsz, börtönbe zárunk, de ne tessék aggódni, már dolgozunk az ügyön!) Hát még a kilakoltatási moratórium megszűnése! Ugye, milyen okos dolog? Egy csomó pénz bennmarad az államkasszában, mivel nincs lakáscím, ahová a juttatásokat továbbítsák!

5. Ki tudja fizetni a lakáshitelét? Nem? Ejnye-bejnye, nem kellett volna túlköltekezni! Milyen 16%-os adókulcs? Mi közöm nekem ehhez?

6. Hogy áll a villanyszámlával? Hát, a gázszámlával? Ugyan, kérem, ne tessék nekem itt panaszkodni, az ősembernek se volt se villanya, se gáza, még közös költséget se fizetett, mégis, milyen jól elvoltak!

7. Mit szól ahhoz, hogy ez után a gyereknek nem kell iskolába járnia 16 éves kora után? Hát nem nagyszerű? Elmehet utána betanított munkásnak, fél pénzért, így majd sokkal kevesebb nyugdíjat kell neki fizetni, ha oda kerül, milyen takarékos megoldás, nem gondolja?

8. Örül-e annak, hogy megszűnik az ombudsman-i hivatal? Na jó, elmagyarázom, mert látom, nem teszik érteni ezt az idegen kifejezést. Az ombudszmanó az az ember, akihez fordulni lehet, ha jól kib@tak az emberrel, és mindenhonnan elhajtották. Hát, ez már többet nem lesz. Ugye, milyen jó?

9. Örül-e annak, hogy megszigorították a btk-t? Most már nem lehet csak úgy, fel s alá sétálni az utcán, látszatot keltve! (Igaz, eddig is volt valami rissz-rossz paragrafus, ami valami olyasmiről szólt, hogy "...büntethető az, aki olyan cselekményt valósít meg, amivel mást arra kényszerít, hogy valamit tegyen, vagy ne tegyen, vagy eltűrjön", de nem várhatjuk el minden sarki rendőrtől, hogy ezt ismerje!)

10. Mi a véleménye arról, hogy a zemberek tájékoztatása sokkal fontosabb a gazdasági helyzetnél (by Lézer János)?

Igyekszünk ezt a kérdőívet is, mint ahogy az alaptörvény tájékoztatót, puha, illatos, négy rétegű papírra nyomtatni, hogy céljának megfelelően használhassák!"

Eddig a kiszivárogtatás. Akinek van egyéb ötlete a kérdésekkel kapcsolatban, készséggel helyt adunk neki.

Az a szerencsénk, hogy Orbán csak 10 kérdést tesz fel, és nem 10 parancsolatot ad ki.

Miután jobb emberként tért vissza a Vatikánból, még erre is képes lenne. De rendesen ráb@na. A tőpéldány ugyanis csupa tiltást tartalmaz. A zemberek meg már csak olyanok, hogy juszt'se.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr388309266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

114634 2011.05.03. 09:23:47

Rasid! Képzeld el, ha 10 parancsolat lenne! Mindjárt úgy kezdődne, h NE LOPJ ! Nem tűrik a konkurenciát! NE KÍVÁND FELEBARÁTOD FELESÉGÉT ! Tompika mit csinálna? Azt hiszem, lehetne még sorolni! Így inkább marad a 10 pont!

163107 2011.05.03. 09:34:29

Hát igen, a kölcsönösség... Mert mi lenne, ha az állampolgár is kérdezhetne a miniszterelnöktől? Legalább olyan módon (pedig akkor hogy szidták a demokraták, hogy kamu), mint Horn Gyulát anno. Minden hónapban volt egy fórum, ahol újságírók kérdezhették bármiről a miniszterelnököt. Aki a maihoz képest ennélfogva maga volt a nyitottság és demokrácia. Mellébeszélt többnyire, de nem hazudozott boldog országról, ahol a világon a legjobb élni, és azért válaszolt.

12635 2011.05.03. 10:07:50

egy dolog pl. érdekelne, (most egy) mi ez a nagy pápa iránti lelkesedés, meg szentté avatási szertartáson való részvétel, hiszem O.V. ha jól tudom református... amúgy meg ki ne emlékezne erre „Csuhások! Térdre, imához!” olvastam megtéréséről egy jó elemzést, ezt találtam benne "politikai keresztény"

34417 2011.05.03. 10:10:36

3. gordius 2011. 05. 03. 10:07 politikai keresztény...ez nagyon jóóóó!

171423 2011.05.03. 10:45:02

3. Hogy ízlik a csirke far-hát? Na aki itt 2010-ben csirkefarhátat eszik az aztán szavazgathat ugyan bárkire vagy a bárkinek az ellenkezőjére annak már jó nem lesz soha Nem baj neki is lesz egy kis öröm az életbe Akár a következő választáson a szavaztával elhajthatja az Orbánördögöt ugrálhat örömébe hogy "beee..... most aztán jól kibasztam vele" aztán 4 évig várhatja a csodát közben meg eheti tovább a csirkefarhátat

171423 2011.05.03. 10:45:52

Javítás 2011 -ben eszi a csirkefarhátat

34417 2011.05.03. 10:51:39

5. kimitake hiraoka 2011. 05. 03. 10:45 ugye, belátod, hogy nem ez a lényeges kérdés? bár, ahogy a városligeti majális résztvevőit szerencsétlen, lepusztult lúzereknek nevezted, nem lehet csodálkozni ezen a véleményeden. amúgy a csirke far-hát kilója 280-340 huf között mozog, attól függően, hol veszed. két darabból, ami kb. egy százas, elég tartalmas levest lehet főzni, főleg, ha akad hozzá egy kis zöldség is. aki pedig ma csirke far-hátat eszik, megnyugtatlak, nem szavaz senkire. de azért, ne örülj annyira annak, hogy neki már soha nem lesz jó.

171423 2011.05.03. 11:00:08

7. harunalrasid (szerkesztő) 2011. 05. 03. 10:51 "bár, ahogy a városligeti majális résztvevőit szerencsétlen, lepusztult lúzereknek nevezted, nem lehet csodálkozni ezen a véleményeden." Mert azok is Ők azok aki már 94-ben 3,6-as kenyeret várták vissza ők azok akik "több pénzt a zembereknek" meséjét elhitték ők azok akik a Lendvai Ildikó csekk alakú szórólapjait lobogtatták ők azok akik 2006-ban azt ordították hogy Igeeeeenn.... ők azok állandóan valakitől csodát várnak Csak sajnálni lehet őket

34417 2011.05.03. 11:40:50

8. kimitake hiraoka 2011. 05. 03. 11:00 akkor sajnálkozz, de csak szép csendben. ellenkező esetben még kiderülhet, milyen sajnálatra méltó emberke is vagy te, a nagy szociális érzékenységeddel.

12635 2011.05.03. 12:58:26

Kimi, Te szoktál gondolkozni, nagyon is jól., bizonyos kérdésekben el kell vonatkoztatni a tényeket egymástól, külön külön kell nézni a dolgokat, Anyagi és megélhetési kérdésekről szólnak a lényeges dolgok, ezt csűri csavarja a politika is, a PÉNZ, PÉNZ... a bajok régiek, csirkefarhátat enni lehetett már, no meddig menjek vissza, az első nagy leépítési hullámok 1998 táján kezdődtek, az euforikus, szabadok vagyunk élmények lefutásával, aztán a jelent tekintve lehetett enni csirkefarhátat, 2008-ban, 2009-ben és most is... a nagy gond ott van, hogy a csirkefarhát és a homár között egyre nagyobb és mélyebb a szakadék és hiányzik a jók kis biztonságos középarányos, a hagyományos rántott húsi... a majális részvevői pedig nem szerencsétlen, lepusztult lúzerek, hanem a szüleink és a nagyszüleink, akiknek a csirkefarhát helyett, mos biztonságos nyugdíjat kellene "élvezniük", ők azok akik valóban ledolgozták életüket az akkor még létező gyárakban és egyéb munkahelyeken...őket a harácsoló, önző politika tette oldalvonalra...pedig emberek... ha pedig tovább megyek, csak meg kéne nézni úgy a történelem folyamán, mint a jelenben, hogy az a korosztály, a félredobott generáció egyáltalán nem lebecsülendő 50 - 80-ig életerejük és szellemi teljesítményük csúcsán alkottak és alkotnak közülük számosan...nem sorolok neveket...(akiket hagynak és tapasztalataikkal sokszor többre mennek, mint az olyan fiatalok, akik most olyan eszméket kajtatnak, aminek nem is ismerik az igazi értelmét, nem élték át csak jól rosszul hallottak róla) nem Rólad van szó, Kimi, meg nem is akarok én vitatkozni, csak úgy általánosságban mondom, hogy nem kell az öreget eltaposni... (szerintem sem O.V. sem Lázár János, sem Szíjjártó Péter nem ússzák meg az öregséget) a pártoknak pedig értelmes munka helyett egymás bűnöseit keresgetni, kutatgatni a múltban teljesen értelmetlen, mert nincs olyan, hogy valahol mindig minden rendben legyen, mindig lesznek csalók, korrupcióra rávehető, jellem gyenge emberek, de az egyének hibáiért sosem lehet egy egész csoportot "rágalmazni"

34417 2011.05.03. 13:18:27

10. gordius 2011. 05. 03. 12:58 upppsz...ez nagyot szólt! helyettem is, gordius. köszönet érte!

12635 2011.05.03. 13:43:08

nincs mit... amit ma lúzerségnek próbálnak nevezni, azt régen úgy hívták, tisztes öregség... az öregedés élettani sajátosság és nem feltétlenül jár testi, szellemi leépüléssel, noha előfordul az is, nagy észben attól is függ milyen géneket örököltünk és hogy gazdálkodunk adottságainkkal...nem vagyunk egyformák... láttam én már 40-es életkorú embert, aki az agyát is és a testét is elitta már...a szellemi erejéről nem is beszélve... és ott van pl. Bálint gazda (épp Ő jutott eszembe) aki 90 felett felépült a balesetből...

34417 2011.05.03. 14:21:25

[gordius](#1195282) nos, valami ilyesmire céloztam akkor, amikor misima "érzékenységre" céloztam. tényleg sajnálatra méltó ember, aki így gondolkozik. inkább ne is öregedjen meg. nem jól viselné.

12635 2011.05.03. 14:37:32

nem kell Őt sajnálni, megvan a magához való esze és nem is tiszteletlen csak néha kicsit elrugaszkodik... mi is voltunk fiatalok is, sőt még annyira is, hogy azt mondtam a negyvenesekre, hú e öregek...de sosem éreztem az előttem élő korosztályokat lúzernek... én szinte mindent édesapámtól tanultam, ami lényeges, ami emberi és nagyanyámtól meg nagyon sok okos, praktikus hétköznapi dolgot... az eme eszembe se jutott sose, hogy az én szeretteim és rokonaim ugyan kivételek, de a többi öreg "szerencsétlen lúzer" ez az oszd meg és uralkodj politika része, mit érez Kósa Lajos és Lázár János édesanyja , édesapja amikor gyermekeik az idősebbekről beszélnek...kb. a mi korosztályunk lehetnek...ja Ők a kiváltságos lúzerek?

192755 2011.05.03. 14:44:48

Hát igen. A hires szociális érzékenysége Orbán Viktornak... valóban. Nagyobb baj, hogy erős támogatottságra talál ezzel mindazok körében, akik per pillanat jobban jártak. Mert hát ugye ki a fenét érdekli a másik ember? Micsoda ballibsi demagógia az empátia, nem?! Egyébiránt:***

14927 2011.05.03. 14:57:47

Nekem is lenne, de csak egy igen fontos kérdésem Orbán Viktorhoz. Mikor húz már el a jó francba ? Na én erre várom a válaszát, akár mélben, akár nyíltlevélben

34417 2011.05.03. 15:27:45

4. gordius 2011. 05. 03. 14:37 na igen...de tudod, milyenek az anyák...még ha akasztófára való zsivány is a fiam, de hát megbocsájtok neki, mert ki bocsásson meg, ki szeresse, ha nem az anyja?

12635 2011.05.03. 16:05:51

Rasid, azért valami olyasmi is van benne, hogy neveltem és hatottam a fiamra...

34417 2011.05.03. 16:15:42

tételezzük fel a legrosszabbat: kósának, lázárnak, de még orbánnak is van anyja...

prozax 2011.05.03. 17:11:36

A TÖRVÉNYEK MINDENKIRE VONATKOZNAK még azokra is akik törvény felett állónak gondolják magukat:)))

prozax 2011.05.03. 17:16:10

A csirkefarhát ára az elmúlt két ciklus alatt 400%al emelkedett. Ezt mondta legalább is Gyurcsány anyja ,akiről köztudott , hogy télen a sütővel fűtt csak olyan érzéketlen a milliárdos fiacskája. Viszont Katus néne most szeretheti a Viktor bácsit ,mert befagyasztotta a közüzemi dijakat.Igy talán Katus néni is túlélheti a következő telet ha már fia ilyen szociálisan érzéketlen!

34417 2011.05.03. 17:35:43

[prozax](#1195393) tudod te, miről beszélsz, vagy csak a szokásos terelésedbe kezdtél? hol téma itt az elmúlt két ciklus, meg a közüzemi díjak? amúgy te tudod, mennyi volt 8 évvel ezelőtt a csirke far-hát ára? szerinted 56 forint volt? ne má... és, a bőrös nyaké? hát a csirkelábé? tudod, hogy van orbán?

prozax 2011.05.03. 18:01:35

8. Teljesen egyetértek!

34417 2011.05.03. 18:40:31

23. prozax (látogató) 2011. 05. 03. 18:01 nos, ugye, nem kell mondanom, milyen szánalmas emberke is vagy te, ha ez a véleményed! gondolom, apádat, anyádat is így minősíted.

115271 2011.05.03. 20:21:49

Tessék mondani Orbáncsi, hogyan fogják bizonyítani, hogy valaki életvitelszerűen él az utcán? Vegyünk például engem, aki minden nap ugyanazon a padon ülve fogyasztom el kedvenc kaviáros szendvicsemet egy pohár 1953-as egri bikavér társaságában, majd elszívok egy kubai szivart, és egy órácskára bevágom a szunyát, immáron 21 éve. Ez már életvitelszerű utcán töltésnek számít? Vagy akik 30 éve két-három órát buszoznak, hogy eljussanak robothelyükre és vissza, ők is életvitelszerűen töltik fél életüket az utcán? Vagy akik 21 éve ott ücsörögnek egy padon, a Duna parton a József Attila szóbortól balra abban a bazinagy cifrapalotában, őket mikor büntetik már meg végre életvitelszerű semmittevésért? Apropó József Attila. Csak őt le ne tartoztassák!!!! Ezektől minden kitelik!!! http://womanonthemoon.nolblog.hu/archives/2011/04/25/Husvet-sziget/

195508 2011.05.04. 12:59:51

T. Szerző! 3. Ponthoz: ilyet másutt is csinálnak a hentesek, de igazság szerint inkább a kutyások viszik (rizzsel megfőzve olcsó és laktató). Vau, vau :)

34417 2011.05.04. 13:56:46

26. Kincsem 2011. 05. 04. 12:59 meglehet. nekem nem állt módomban megítélni, hogy akik viszik, kutyások-e, vagy csak élnek a lehetőséggel. valamikor, amikor még szégyellték magukat a zemberek, ha csirke far-hátot vettek, kötelezőnek érezték megjegyezni, hogy a sorban állók nehogy sajnálkozzanak: a kutyámnak viszem! ma már nem szégyellik magukat.

195508 2011.05.04. 14:04:17

27. harunalrasid (szerkesztő) 2011. 05. 04. 13:56 Gobbi Hilda sem szégyelte annak idején... :)))

34417 2011.05.04. 14:17:36

28. Kincsem 2011. 05. 04. 14:04 nem hát. színpadon, filmben én se szégyellném. csakhogy - tételezzük fel - gobbi hildának ez a kedvence volt, mert szerette a belőle készült leveskét, jól bezöldségelve, kurkumával színezve, aranyló zsírkarikákkal a színén, és nem mindennapjai túlnyomó eledele volt.

36670 2011.05.04. 17:24:42

Köszönöm! (A bosszankodásnál sokkal jobb egy kis "röhögés"!) És ezzel nem fércművesíteni /degradálni akartam volna az olvasott művet, mer thát: Nagyra értékelem!

34417 2011.05.04. 17:46:15

[kelemenjanos](#1195844) nincs más fegyverünk, csak a nevetségessé tétel. mondjuk, a valódi orbáni kérdéseken, úgy 800 millérét is inkább sírni lehetne, pedig de jó is lenne kinevetni!

199664 2011.05.04. 20:16:35

Kalifa barátom! Elég jók a kérdések,de azért kiegészíteném pár gondolattal! Az ősember könnyen lakott barlangokban,ma már ez kicsit problémás!Azért,mert az összes ismert barlang,már ami az őskorban összkomfortosnak számított,természetvédelmi terület ma már ,és léegalább olyan büntetés várna rád,mint amit Tartós Pifti vezetett be Bp.-en! Aztán a csirkefarhát! Nem szégyelném én,mert kirántva imádom(levesbe már kevésbé),de ma már a farhát erősen kicombosodott,ami azt jelenti,hogy java részét a combhoz vágják ! Így aztán sikeresen el van szabva a csirkecomb is,mert keveredik a farhát ízével,és az apró csontokkal.Nem tudom ,ki hogy van vele,de ha cscombot eszem,nem szeretem köpködni az apró csontokat!A farhát meg azért,mert széles magyar honban nem kapni olyant,amelyet így szétfaragva érdemes lenne kirántani. Az üzletben úgy néz ki,mintha a csirke szeletelését ventillátorral oldották volna meg. Misima! olvastam tőled mostanában normális dolgokat is(azelőtt kevésbé),de ma valahogy alulmúltad önmagad! Tudod,nyugger létemre eddigi életemet végig dolgoztam,dolgoztam nyugdíjazásom után is,igaz ,lúzerként,mert csak biztonsági őrnek voltam jó(nem magam miatt!),amit olyan szégyenletes órabérrel "díjaztak",hogy azt le sem merem írni! Szóval,azért Gordius válasz-csapásával nagyon egyetértek,és ha az fájt egy kicsit,az nem baj!Legalább magadhoz térsz egy kicsit!Ideje volna Úgy mindenkinek! Valamikor,hajdanában imisti néven kommenteltem,de azóta már két nicknevemet is amortizálták műkedvelő moderátorok,és nagyon magabiztos,olyan megmondó bloggerek egyaránt!Ezért kérek mindenkit,hogy ha ismeretlen nicknévvel,talán pofátlan módon ,valakit régi ismerősként szólítok meg,ne lepődjön meg!

34417 2011.05.04. 20:28:18

32. pietnik 2011. 05. 04. 20:16 ahoj, kollega:-) hogy van a térded? ha nem is szambázol, de már nem jelent gondot, ugye? szégyen és gyalázat, de én az állateledelesnél olyan csirke far-hátat veszek a kutyáimnak - igaz, ausztriai bontás,szépen, szabályosan, mintha szikével szabták volna ki - hogy amikor megsütöm nekik, a nyálam is megcsordul! annyi zyír sül ki belőlük, hogy két napig a száraz eledelüket azzal ízesítem, jól becsapva az orrukat:-) misima meg most kivételesen elgaloppírozta magát. biztosan rossz passzban van, talán rájött, hogy mégsem járt olyan jó a 16%-kal.

195508 2011.05.04. 21:22:18

29. harunalrasid (szerkesztő) 2011. 05. 04. 14:17 (Nem szeretném vakvágányra vinni a blogot!!), de sokszor az egyszerű megoldás sokkal jobb, mint a túlcillezált, többszörösen felböfögött (ti. már egyszer elfogyasztott és megemésztett) "étel". Ha nincs más, megeszem a far-hát "kutyaeledelt" is. Képes ezt mindenki megtenni manapság kis hazánkban? (A szuper pólós, fekete BMW-5-ös, macsós "mifélénk" is...?) :)

12635 2011.05.05. 00:29:44

Köszönöm Pietnik!

34417 2011.05.05. 06:12:34

34. Kincsem 2011. 05. 04. 21:22 bocsesz, de rá van a zacskójára írva, hogy állateledel, emberi fogyasztásra nem alkalmas. pedig dehogynem. csak hát, az osztrákok másképpen gondolják. de a németek is. egy hentesnél ott kínálta magát a pultban az oldalas. exem, miután vett ezt-azt, azt is kérte, mert akart csinálni a német barátjának egy jó kis sült oldalast. a hentes becsomagolta, majd közölte, hogy ennek nincs ára, mert ez kutyaeledelnek van szánva. upppsz...

pietnik 2011.05.05. 09:46:10

Kalifám! Köszönöm kérdésed,csak elvagyok a vadonatúj,kétsoros önbeállós 6000-es csapágyaimmal. Csak az a baj ,hogy szambázni,vagy azt az 50 métert lefutni,amit megígértem magamnak a műtét után,nem hiszem,hogy fogom tudni valaha is!De az már eredmény,hogy normálisan tudok lépni,és nem gyötör éjjel-nappal az a kinzó térdfájdalom,ami a végén már elviselhetetlen volt! Kellemetlenségek vannak most is,bedagad a lábam,és lúdtalpbetétet kell hordanom!Ahogy ki egyenesítették a lábam,akkora lúdtalpam lett(addig is volt!),hogy külön libapásztort kellett volna hozzá fogadni! És a térdkalács feszültsége csak lassan múlik,de,mondom,már így is jobb,mint a csapágycsere előtt! Aztán a témához! Ez a nyavalyás királyi tv nem változott egy szikrányit sem,de ha mégis,akkor csak rossz irányba! Néztem az esti hiradót május elsején,és azt láttam,hogy a jobbik,meg másik helyszínein a fiatalokat mutatták zömmel,vagy jól vasalt idősebbeket,míg a mszp majálisán direkt,legalább három alkalommal idősekre,megtört emberekre közelített rá a kamera! És csak azt montírozták be,amikor Gyurcsány emlegette a "no pasaran"-t,már eléggé rekedten,de azt legalább vagy négyszer,mintha Gyurcsány valamiféle transzban állandóan csak azt óbégatta volna! Más közvetítésekből lehetett csak megtudni,hogy a mszp majálisán szép számmal voltak fiatalok is,és GyF a többiekhez képest elég ütős beszédet mondott,és a többi mszp-s szónok is! Undormány az egész,ugyanúgy,mint a szájbarágós,álkérdések is! És csak azon csodálkozom,hogy a troll-kommentelők ezt a sok idiótaságot,meg a sok ezzel, kapcsolatos leépítést ,amit tőlünk kapnak ,hogyan viselik el!A moderátort már tudom,ő tönkreteszi a nick-nevemet a törlés mellett,de mi van a kormány mellett önként üvöltöző,bizonykodó,mocskolódó félidiótákkal?

13252 2011.05.05. 10:54:00

szerintem Orbán Viktor így ellensúlyozza Demján a művészetoktatás elleni kirohanását: ezek a kérdések igazán kreatív gondolkodásra, válaszra ösztönöznek . ez a poszt sem született volna meg, tényleg örök hála Orbánnak :DD

34417 2011.05.05. 11:23:19

37. pietnik (látogató) 2011. 05. 05. 9:46 édes öregem, ez eredményezi a misimák torzulását. orbánék mindig is ügyesek voltak az amortizációs propagandában, a legörbült szájú, könnyes szemű dekorációban, most, hogy a távirányító is náluk van, mitől változtak volna meg? tudod, él a mondás: amíg akad lósz@r, addig veréb is lesz!

34417 2011.05.05. 11:24:14

38. drailingina 2011. 05. 05. 10:54 nem lehet tudni, mi volt előbb: a tyúk, vagy a tojás?

11951 2011.05.05. 17:15:03

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=422877 Szerintem jó ötlet,meg kellene csinálni....
süti beállítások módosítása