Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Az időskor tisztelete

2011. március 14. - Harun al Rasid

„Tiszteld az idős embert, mert te is megöregszel!”

Amikor először olvastam a hírt, egyből az ugrott be: ez bizony csak egy lejárató célú médiahecc lehet. Aztán böngészgettem más lapokon is, és be kellett lássam, ihaj, de rettentő nagyot tévedtem. A hír, igaz, és szó sincs hírlapi kacsáról. Aki pedig felborzolta a kedélyeim, ő Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, aki ha nekidurálja magát, nemcsak a forintárfolyamot dönti be, de néha olyan elmés dolgokat képes kitalálni, hogy az ember csak ámul és bámul. Igen, mint az a bizonyos rácsodálkozós Jenő, a moziban.

A civis város nagybecsű polgármestere, - akinek mellesleg már saját mellszobra is van, s így a személyi kultuszt illetően talán még Rákosi Mátyás is elbújhatott volna mögötte – a családi szavazati jog bevezetését támogatja és szorgalmazza. Igen ám, de ennek ellenére viszont úgy gondolja, hogy ne az idősek döntsenek a sorsunkról.

Szerinte ez egy olyan újítás lehet, amelyet más országok is követhetnek majd.

Egy frászt követnek minket kedves Kósa úr, egy frászt! Nem követni, hanem szerintem elképedni fognak. Nem is kicsit. Egy ilyen törvény bevezetése ugyanis szerintem olyan diszkrimináció lenne, aminek következményeként hazánkat is szépen kiírnák a demokráciát tisztelő országok sorából, és amely törvény alkalmazása ellentétes lenne az ősrégi tradicionális európai joggyakorlattól. Gondolja kedves Kósa úr, hogy az a vén Európa, a demokráciát illetően tanácstalan, és nem tudja, hogy mitévő legyen? Nem tiszteli a hagyományait, és tippeket, ötleteket vár Önöktől?

Ha az ókori Görögországot említjük, akkor többünknek Athén jut eszébe. (és a Görögjoghurt) Innen származtatjuk a nyugati civilizációt, a filozófiát, a tudományokat, a művészetet, az építészetet, sőt, maga a demokrácia is innen ered.

A vének tanácsa, más néven a gerusia, az ókori Görögország törvényhozásában a legfőbb jogdöntő szerepet töltötte be. Spártában államtanácsként is funkcionált, és a legfontosabb államügyek esetén, egy un. döntés előkészítő joggal bíró testület volt. A vének tanácsa tehát már az ókorban, - ha úgy látták, hogy a törvények ütköztek a polisz érdekeivel,- akár még a népgyűlés határozatait is érvényteleníthette. Olyan hatáskörrel bírt, mint nálunk az Alkotmánybíróság, akik jogkörét a Fidesz-kormány persze szintén korlátok közé szorítana.

És most itt az újabb agyrém, amely gondolat szerintem önmagában is felettébb elképesztő. Úgy tisztelné a Fidesz az idős embereket, hogy még a szavazati joguktól is megfosztaná őket.

- Nagymama, nagypapa, mi most elmegyünk a Fideszre szavazni, ti maradjatok otthon!

Kósa úrról egy volt kollégám jut eszembe. Ő, miután felöntött a garatra, (jó, csak egy kicsit volt szalonspicces) több kárt okozott, mint hasznot, s ezért megkértük, inkább üljön le, és ne csináljon semmit. Ő az alkoholtól volt, a Kósa úr pedig a hatalomtól van megittasodva.

Hogy a Kósa úr miért akarná nekünk beadni a cukros cumit, és miért nem adna szavazati jogot az idős embereknek? Nos, arra én csak tippelni tudok. Szerintem attól félnek, hogy a nagy élettapasztalattal bíró idős emberek, - akiket emiatt talán kevésbé képesek manipulálni, és ráadásul a közéleti szerepvállalásukat illetően is jóval aktívabbak, mint a fiatalabb generáció tagjai - nem rájuk szavaznának, hanem az MSZP-re. Gondolták, „itt az idő”, s immár a magyar nyugdíjasok kora is lejárt. Többé már nem fogunk az ígéreteinkkel rátok licitálni, és nem kell a ti szavazatotok. Kiépítettük a magunk szavazóbázisát, akik hálával, és ha arra jogot adunk nekik, a szavazatukkal is tartoznak nekünk. Ha ez összejön, ők persze kortól függetlenül szavazhatnak majd. Ránk. Hármunkra, mert három a magyar igazság…

Tessék mondani, - lehet ennél mélyebbre süllyedni?

Források és linkek, amelyekre érdemes kattintani:

http://hirszerzo.hu/belfold/20110312_kosa_gyermekek_szavazati_jog

http://nol.hu/belfold/csaladi_szavazati_jog__a_fidesz_szerint_ne_a_nyugdijasok_dontsenek

http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20100603-kosa-lajos-fideszes-polgarmester-kiutotte-a-forintot.html

http://www.freeweb.hu/xantana/tortenelem/fogalmaktori.htm

http://hu.wikipedia.org/wiki/Polisz

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A1rta

http://hvg.hu/itthon/20110312_jobbik_szavazati_jog_hataron_tuliak

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr988309198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12635 2011.03.14. 20:42:13

Géza, Kósa Lajos még nem tudja, ezzel mekkorát lehet bukni. Először lekenyerezzük a nyugdíjasokat, szavaznak, kezet csókolnak, aztán sárba tiporjuk Őket. Kósa úr talán árva gyerek, nincsenek szülei, nagy szülei, és nem beszélve arról egyszer Ő is lesz öreg. Hol van most éppen a Fidesz idősügyi biztosa, mert ha jól tudom ilyen valaki is van?

114634 2011.03.14. 20:46:23

Szia Gézám! Ennél lejjebb nincs! Orbánc a nyuggerek pénzét is lenyúlja, Kósa még a szavazati jogukat is meg akarja vonni! Van egyáltalán szükség a nyuggerekre? Szerintük nincs! Csak választáskor! :-((

103485 2011.03.14. 20:48:56

Kézcsók drága Gordius! Igen, van neki, ha jól emlékszem az urat Iván Lászlónak hívják. Csak tudod, azóta sok minden változott. Kattints a linkre, és nem csalás, nem ámítás, meg fogsz lepődni! http://ertunkvannak.hu/kepviselo/198?page=0%2C0%2C1%2C1

103485 2011.03.14. 20:53:24

Szia Raptor Barátom! Nagyon úgy tűnik, a Fidesz a magyarországi nyugdíjasok szavazatára már nem tart igényt...

114634 2011.03.14. 20:57:37

4. Bogdán Géza (szerkesztő) De Gézám! A koronázáshoz sem kellenek?

179584 2011.03.14. 21:06:10

Egyszerü. Meg kell vonni a nyugdíjakat, és ki kell vinni az öregeket valami elhagyott helyre, vagy föl a Fuji Jamára. Más népek kitalálták már, hogy kell megszabadulni a nyügös öregektöl. A nyugger csak ne szavazgasson itt össze-vissza!!! A fiatalok meg a beigért gyerekszám után is kapjanak plusz szavazati jogot!!!

103485 2011.03.14. 21:10:56

Nagy kár ez kedves Raptor Barátom, és nagyfokú felelőtlenség, mert Orbán miniszterelnök úrnak a koronázási ceremóniához igazán jól jönne egy neki kezet csókoló nyugdíjas ember. http://tinyurl.hu/ENuj/

179584 2011.03.14. 21:12:10

Bocs, még valami. A FIDESZ a Fiatal Demokraták Szövetsége elnevezés rövidítése. Amikor alakult, tényleg fiatalokból állt. Az azóta eltelt évek rajtuk is nyomot hagytak. Saját tapasztalatom, milyen gyorsan elszállt az utóbbi 20-25 év. Mint annyi máson, ezen is elgondolkozhatnának nagy bölcseink!!!

12635 2011.03.14. 21:14:34

3-ra, mondhatnám úgy is, hogy nem is lepődtem meg annyira...

103485 2011.03.14. 21:22:36

Kézcsók drága Marijja! Nem úgy van az biza'! A nyugger, az igenis szavazzon, mert az a dolga! Csak most már nem a magyarországi, hanem a határon túli. A honi nyugger ugyanis még képes lenne arra is, hogy a szavazófülkében hazaárulást kövessen el, és a csúf MSZP-re, vagy a rút LMP-re szavazzon. Akkor pedig nem lenne fülkeforradalom, és kötne meg a beton.

179584 2011.03.14. 21:33:31

10. Bogdán Géza: Pironkodok, megtanulhattam volna szabatosan fogalmazni, teljesen jogos a kritika! A betonnak pedig tisztességesen kell kötnie, alapos vasalás is kell hozzá!

103485 2011.03.14. 21:39:13

Nem kritika volt drága Marijja, és nem kell semmiért pironkodnod. Ellenkezőleg. Olyan remek magas labdát adtál, hogy kénytelen voltam lecsapni rá, és csak poénkodtam egy kicsit.

relatív 2011.03.14. 21:41:25

Kedves Bogdán Géza ! Érdekes ez az életkor kérdés, mert ha jól meggondoljuk talán maguk ellen beszélnek, amikor ilyen-olyan inditatásból hangokat adnak ki magukból ! Nézzük a tényeket, mert ha meggondoljuk, kik mennek szavazni - általában, a szocializációjuk indíttatásából - , többnyire a magasabb életkorúak, és jelesül azok közül IS a minél magasabb korúak. Tehát - valószínűleg - ebből a korosztályból jött össze az az 53 % IS ! Hozzátenném, hogy a demagógiára IS az idősebbek fogékonyabbak, így a hazugságaikat sokkal nagyobb számban fogadják kedvezőbben, mint a fiatalabb nemzedék ! Relatív ezért - nyilván evvel nincsenek tisztában, hiszen a gondolkodás nem az erős oldaluk - a jelenlegi vezetés maga ellen szónokol, ami ( talán ) nem IS oly nagy baj ! A tisztelet pedig - amit sugall a bevezető cím - szerintem a kort csak kissé érintheti, mivel az ismert példák erre jócskán rácáfolnak. A "kézcsók" sem egy fiatal elkövetőé volt anno ! Fiatalok és idősek a tevékenységük, becsületességük okán váltanak - és egyenlő mértékben - ki tiszteletet maguk iránt, általánosan ! Az egyéni rokonság okán keletkező idősek iránti tisztelet pedig egy más tészta ! Ez az ismertetett, vagy a hozzá hasonló ferde gondolkodásra utaló törekvések pedig abból fakadnak, hogy maguk sincsenek meggyőződve erejükről, ezért ez a sok görcsös hatalom-biztosítási rugózás, amit sorozatban ötölnek ki !

114634 2011.03.14. 21:51:55

12. Bogdán Géza (szerkesztő) Gézám! Egy úrhölggyel szemben egy úriember nem csap le semmilyen labdát! :-)))))

103485 2011.03.14. 22:00:02

Kedves Relatív! A meglátásod nagyon korrekt. A gondolkodás szerintem sem erős oldaluk, különösen Kósa úrnak, aki a meggondolatlan beszédével már nem először futott zátonyra. Meglásd, addig nyakaskodnak, amíg egyszer csak elsüllyed a hajó.

179584 2011.03.14. 22:05:36

12. Bogdán Géza Sosem volt labda-érzékem, természetes, hogy lecsapod! A poénkodás meg igencsak jót tesz az embernek manapság. Ezt Raptor kolléga is tanusíthatja, mi is el szoktunk szórakozni, ha van téma.

103485 2011.03.14. 22:05:39

Raptor Barátom! Tudod, Marijjával mi egy csapatban játszunk. Kaptam tőle egy remek gólpasszt, és mivel közös a dicsőség, gondoltam berúgom a gólt. Szerintem ezért ő sem haragudhat rám. Ha netán mégis megsértettem volna, úgy itt, mindenki színe előtt, tisztelettel bocsánatot kérek tőle!

179584 2011.03.14. 22:08:08

14. Raptor Nagyon kedves volt a lovagiasságod, hálatelt szívvel köszönöm - de ne várd, hogy viszonzom, he-he.

103485 2011.03.14. 22:09:24

Drága Marijja! Téma, az mindig van. Szerintem inkább szórakozzunk, semmint búslakodjunk.

14055 2011.03.14. 22:56:35

Géza, kedves Géza, azért az öregek nem biztos hogy az Mszp-re szavaznának :) vagy csak 2 választás van Magyarországon? :)))))))))))

103485 2011.03.14. 23:12:30

Kézcsók drága Zsuzsa! Igazad van, ez is elképzelhető. De akkor áruld el nekem, miért akarja tőlük a Kósa úr megvonni a szavazati jogot? :)) Eddig 2 választás volt, ám könnyen elképzelhető, hogy ez is változni fog. Mert hogy is mondta anno Mátyás király? Egyszer volt Budán kutyavásár. Ez a mondás az Orbán-érában pedig már a szavazásra is érvényes lehet. Hála a határon túli nyugdíjas szavazóknak, a Fidesz már majd az első fordulóban győzni fog, és nem lesz szükség duplázniuk. :))

14055 2011.03.15. 00:18:23

Géza, ki az a Kósa úr? :)))

34417 2011.03.15. 03:04:47

igazad van, zsuzsa, kósa minden, csak nem úr. viszont egy kicsit szembe megyek az árral, ugyanis véleményem szerint a kor csak egy állapot. képességeink szerint élünk vele. EZEK, akik nem tisztelnek semmit, nem fogják tisztelni az időseket sem, hiszen véleményük szerint mi éltük fel az ő jövőjüket. én egy önző disznó vagyok: EZEK jövőjét igazán szívesen élem fel. a jelenlegi állapotom szerint van még úgy kb. 20 évem. ez idő alatt mindegyik sorra kerülhet, hogy kinyalja...csak ki kell várnia a sorát:-)

114634 2011.03.15. 05:45:11

17. Bogdán Géza (szerkesztő) Gézám! Vicceltem! :-))

194491 2011.03.15. 06:34:45

Kedves Géza, Azt gondolom Kósáék igen rövid távra terveznek, vagy így képesek csak látni...azaz rövid távon..még pontosabban: nem látnak tovább az orruknál. Először is, evvel a kijelentéssel abbéli félelmének adott hangot, hogy ő - valamint társai - nem fognak megöregedni. Másodszor, aki fiatalon gyönge szellemi képességeit tekintve, mondjuk ki: buta, azt öregen sem az eszéért szeretik, tisztelik. Vagyis mindegy, hogy öreg, vagy fiatal, mindegy hogy férfi, vagy nő az ember. Szellemi kapacitás, képességek, szocializáció stb...stb...ettől függ, hogy hogyan él, s nem utolsósorban, hogy mire adja voksát az életben...meg a szavazófülkében. Persze lehet, hogy nem is félelmének adott most hangot Kósa, hanem reményeinek..Nevezetesen annak, hogy ilyen tervek láttán-hallatán a józanabb polgárok előbb-utóbb megsimogatják buksijukat és elküldik őket aludni, azaz álmodni....Álmodj kicsi fiam Lajos! Majd kapsz fakardot is ha felébredsz, meg vár rád a tejbepapi...Addig anyu meg apu dolgozik rád és testvérkéidre, hogy legyen továbbra is mit aprítanunk a tejbe...Még tűzoltó is lehetsz, vagy katona...esetleg vadakat terelő juhász!!!! Apropó....az már megvolt... üdvözöllek Géza, remek volt a posztod Valéria (most még 666)

114634 2011.03.15. 07:41:49

25. Valéria666 Kedves Valéria! Remélem a 666 itt nem a sátán szimbóluma?? :-)))

103485 2011.03.15. 08:00:28

Azt kérdezed drága Zsuzsa, hogy ki az a Kósa úr? A Kósa úr az, aki ha közösen kifőznek valamit, az ételt a maga ízes orgánumával (értsd: orrhangon) verbálisan elénk teszi, megkóstoltatja velünk. Aztán onnantól kezdve már sok választásunk nincs. Ha ízlik, ha nem, akkor is lenyomják a torkunkon.

194491 2011.03.15. 08:06:29

26-ra na igen...aki amit ismer, az után ítél , abban hisz és attól remél :))) Amit nem ismerünk attól nem félünk - mondhatnám erre :))

114634 2011.03.15. 08:09:44

27. Bogdán Géza (szerkesztő) Gézám! Még szerencse, h Kósa egyenlőre "csak" orálisan teheti!! Egyébként Zsuzsa az úr kifejezést nem érti! Mondjuk engem ilyen "urak" már megloptak!! :-))

114634 2011.03.15. 08:12:54

28. Valéria666 Kedves Valéria! Viccnek szántam!! Nem bántó, vagy minősítő szándékkal írtam :-)))

103485 2011.03.15. 08:14:45

Szia Kalifa Barátom! Tudod, immár az időseknek is be kell látniuk, hogy nem ők lesznek a Fidesz favoritjai, hanem a határon túli nyuggerek. Változnak a szelek. A Fidesznek 2/3-a van, és fülkeforradalmat nyertek. Végre beteljesülhet Orbán úr álma, amit mellesleg már az első kormányzásakor is hangoztatott, csak azt az idős emberek. már elfelejtettek: "a nyugdíjasok felélik az unokáik jövőjét"!

194491 2011.03.15. 08:21:29

30-ra kedves Raptor hááá én is úgy gondoltam!!!! :))))

103485 2011.03.15. 08:31:21

Kézcsók drága Valéria! Szerintem meg a Kósa úrék nem rövid távra terveznek, hanem éppen ellenkezőleg. A határon túliakkal szeretnék magukat bebetonoztatni a hatalomba. Aztán, hogy a beton megköt-e, az csak a jövő zenéje, előre viszont nem tudhatjuk. Mindenesetre, ha önös érdekből lehetővé teszik, hogy mások döntsenek a mi sorsunk felől, akkor az tényleg nagy disznóság lesz. Ha ezt meglépik és elkövetik ellenünk, a Fidesz se csodálkozzon rajta, ha esetleg majd mi is kitakarítjuk a disznóólat. A Raptor Barátomnak igaza van. A 666-ot szerintem is vedd ki a nickedből, mert a végén még azt hiszik, sátánista vagy. Köszönöm az elismerést és puszillak: Géza

114634 2011.03.15. 08:37:33

http://nepszava.com/2011/03/magyarorszag/kosa-kerjen-bocsanatot.html

194491 2011.03.15. 08:50:26

33-ra kedves Géza reményeim szerint visszamegyek a régi oldalamra :))) Tán addig nem vetül rám a sátánizmus gyanúja :) Rövid, vagy hosszú? Hát abban igazad van, a jövő eldönti a kérdést. üdv..

103485 2011.03.15. 09:27:02

A 34.-re: Örülök, hogy ezt a linket betetted ide Raptor Barátom! Úgy tűnik, a különböző érdekképviseletek már kezdenek feleszmélni, és erre utal az Amerikai Népszava cikke is. Szerintem a Kósa úr nem fog bocsánatot kérni. Akkor sem tette meg, amikor a Varga és a Szijjártó úrral közösen, államcsődöt vizionáltak, aminek a keserű levét a devizahitelesek itták meg. A Kósa úr, mivel ő valójában csak a kormánya tervét tárta elénk, majd elkezd magyarázkodni. Vagy helyette valaki más. Viszont lefogadom, hogy még a Medgyessyt is belekeverik, és előhozakodnak az államadóssággal is. De hidd el Raptor Barátom, hogy a szél, egészen máshonnan fúj. A Kósa úr csak tesztelte a közvéleményt. A fáma valójában arról szól, hogy szeretnék elfogadtatni a közvéleménnyel, hogy a határon túli magyarok is kapjanak szavazati jogot. És ez a lényeg, a magyar nyugdíjasok ehhez csupán eszközök. Ne feledjük, hogy ebben az országban, a rendszerváltás óta tartó folyamatos árokásások következményeként, nagyok a társadalmi feszültségek, és, mert sokáig voltak kedvezményezettek, sokan haragszanak a nyugdíjasokra. Szóval, sokan lennének olyanok, akik még tapsolnának is, ha tőlük megvonnák a szavazati jogot, és azt inkább a határon túliaknak adnák...

114634 2011.03.15. 09:53:08

36. Bogdán Géza (szerkesztő) Gézám! Érdekes módon, mindig a nyuggerek isszák meg mindennek a levét! Ők azok, akik már másképp nem tudnak változtatni a sorsukon, mint a szavazáson való részvétel, és az őket becsapók megbüntetése! Most ezt akarják megvalósítani, elérni, h ne élhessenek ezen jogukkal! Figyeld meg Gézám, még nagyon nagy meglepetések lesznek, ha ezek nem lesznek sürgősen eltakarítva!! Sajnos!! :-((

103485 2011.03.15. 10:19:06

Egyetértek Raptor Barátom! Hogy ez bekövetkezzen, viszont el kell telnie egy csomó időnek, és az embereknek is fel kell nyílnia a szeme. És persze az MSZP-nek össze kell szednie magát. Ez az egész cirkusz egyébként egy előre megírt forgatókönyv szerint zajlik, tehát mindenkinek központilag van kiosztva a szerep. Lalikám, te elmondod, igazságtalannak tartod, hogy az idős emberek döntsenek a sorsunk felett. Ez vélhetően ugyan nagy felháborodást fog kelteni, de ne törődjetek vele, mert az ostor úgyis a végén fog csattanni. Janikám, ha támadják a Lalit, szervezed meg, és védjétek meg őt, és ne hagyjuk, hogy neki kelljen magyarázkodnia. Gáborkám, te követeld, hogy a határon túli magyarjaink is kapjanak szavazati jogot. Ezért cserében a Sanyi majd szemet huny, amikor te és a gárdád, a cigányokat rezzegetitek. Két dolgot kérek tőled Gáborkám. 1.) Hangoztasd, hogy neked a becsületes romák a testvéreid, és te csak azért vagy ott, hogy megvédd őket. 2.) Ha lehet, ne a karikás ostoros Gyula interpelláljon, mert az úgy tűnne, egy zagyva beszéd, és ha még fenyegetőzne is, akár verbálisan, vagy odasuhintana az ostorával, annak hátha nem lenne kellő foganatja. Uff, beszéltem. Viktor voltam, a ti dakota főnökötök.

69910 2011.03.15. 11:11:36

Úgy tűnik, hogy Kósa úr, Orbán Viktor legjobb magyar tanítványává lépett elő. Viktor sem szerette, nem szereti az öregeket. Emlékszem még arra, amikor az Antall kormány idején, a költségvetési vitában ellenzéki színekben, ekként szólalt fel: "nem engedhetjük, hogy a nyugdíjasok megegyék gyermekeink jövőjét". S amikor hatalomra került, nem is engedte. Azonnal, még a horni nyugdíjtörvény érvényesülése előtt, -- nem érvényessége, érvényesülése, előtt -- megnyírta a nyugdíjtörvényt a nyugdíjasok kárára. Azaz, a nagyobb (nem nagy) nyugdíjakból elvett, abból adott a kicsiknek, valamennyit, valamennyicskét, s még maradt is belőle az államkasszában, jócskán. De legutóbb, az idősek napján, már szinte hízelgett az idős embereknek. Mondván, -- csak mondván -- hogy az "idősekben rengeteg a tapasztalat, s nekünk fiatalabbaknak, tanulni kell tőlük.". Ezen szép gondolatok kimondása után, mégsem tarthatta illőnek, hogy személyesen fokozza le a gerontokat. Jöjjön hát a mindenre kapható, gátlástalan Kósa Lali, hirdesse ő az igét. Majd utána ledorongolja, mint azt az adjutánst, aki el akarta venni az ingyen-utazást a szegény öregektől. S akkor ismét Ő, Viktor lesz a jani. Százados.

114634 2011.03.15. 11:14:36

38. Bogdán Géza (szerkesztő) Gézám! Tökéletesen látod, írtad! Sajnos ez megy! Mindig van egy ügyeletes hülye, akire ki van osztva a feladat!! Reméljük, h hamarosan véget ér ez a lidérces álom!!

103485 2011.03.15. 12:03:55

És arra emlékszel kedves Százados, amikor Orbán úr a T.Házban bekiabált, és azt mondta: "csuhások térdre, imához"? Változnak az idők kedves Százados Barátom, és idővel az elvek is. Akkor még liberális volt, most pedig már keresztény konzervatív. Hogy ezt köpönyegforgatásnak nevezik? Na és, - az kit érdekel? Őket ugyan nem. Nekik a lényeg, hogy mindig a húsosfazék közelében legyenek. Minden viccet félretéve, azért az MSZP sokat tanulhatna tőlük. A Fideszben ugyanis, ha valaki mond egy kapitális baromságot és az illetőt amiatt az ellenzékiek támadják, ők egyből zárják a soraikat, és szinte mindenki teljes vehemenciával ugrik, hogy megvédje őt. Ez az MSZP-ben éppen fordítva van. Mondj egy okos dolgot, és a saját párttársaid ugranak rád és szednek ízekre. A Fidesz pedig elégedetten hátradőlt, és vigyorogva kontrázott nekik. Meg is lett az eredménye, mert az MSZP, - akik véleményem szerint a hibáik ellenére is sokkal jobban kormányoztak, mint ahogy most a jelek szerint arra a Fidesz képes - csúfosan megbukott. Ki lett a s. gg. ny. s. nyertese? Szili Katalin, őt ugyanis megjutalmazták. Üdv.: Géza
süti beállítások módosítása