Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Mijafranc történik itt?

2011. március 11. - Harun al Rasid

a 2/3 a fejére esett?

a 2/3 a fejére esett?

Mi a franc folyik ebben az országban? A kérdés felesleges: épül a diktatúra. A félelem diktatúrája. Mert nem kérdéses, Orbán fél.

Magánhadsereg (TEK) után, népnyomorítás, törvényesített magántulajdon lenyúlás, befenyített rendőrség, szólásszabadság megvonása, cenzúra, az oktatás, kultúra, művészetek kiherélése, a közpénzeket lenyúló, csaló fideszes képviselők, csaló, elszámoltató, adót nem fizető, nyugdíjrendszert szétverő kormánymegbízott asszony, törvényesített fizetéscsökkentés a népnek, törvényesített fizetés növelés a tehetőseknek, bűnös társadalmi csoportok kijelölése (romák és zsidók), a melósok titkos megfigyeltetése, munkahelyek megszüntetése, a nehéz sorsú családok nyomorba taszítása, közmunkaprogram szétverése, éhséglázadás, élelmiszerlopás, .... lehet még folytatni.

Nem csoda, ha ebbe az idilli diktatúrába nem fér bele a Szabadság szobor, és pláne nem a Köztársaság, mint államforma. Köszönjük, Orbán! Ennyi elég is volt, megszívattatok minket, belátjuk. De most már el kellene húzni. Vagy legalább is, észhez térni!

Az már bizonyosnak látszik, hogy az elnevezésből a Köztársaság szót kiveszik, s az Ország szóval helyettesítik. A hiány is jelentést hordoz! A jelenlegi rezsim nem akarja magát köztársaságnak nevezni. Ez nem csak az államforma megváltoztatása, de a jövőbeni szándékok  deklarálása is.

Olvasata, az értelmezésem szerint az, hogy a jövőben, ha a "nép is úgy akarja" azaz Orbán érettnek látja rá az időt, MO. királysággá válik (miért ne? Valami zavaros alkotmányos monarchiává). Ha marad egy csepp kis esze - mert már elég sok elment neki - , Orbán nem akarja majd magát megkoronáztatni, ezt, mint jelképes pozíciót kapja valaki, talán még találnak egy Árpádházit (sic, jelölt akad) ő pedig egyfajta kormányzói tisztet tölt majd be, az előkészületek a Nemzeti Galériába való 2O12-es átköltözésével már megkezdődtek. A fehér lovat állítólag már ki is választották neki.

Lényeges, hogy a következő választásokon már nem a Magyar Köztársaság, hanem Magyarország állampolgárai szavazhatnak (!). Tehát mondhatja ugyan Szijjártó, hogy ráérünk lecserélni az igazolványokat, de a határon túliak már eszerint kapnak állampolgárságot (szerintük százezres nagyságrendben), és saját táborukat is ösztökélni fogják az igazolványcserére. Tuti bevétel az államnak. Valóban ráérünk lecserélni igazolványainkat, sokaknak csak évek múlva jár le, de szavazni nem fogunk tudni a régivel. Ez is egy megoldás. Olyan fineszes, akarom mondani, fideszes megoldás. A köztársaságot áldozzák fel, hatalmon maradásukért cserébe. Játszadoznak a hazánkkal.

Noch dazu, ide szerkesztem egy olvasónk levelét.

„Tegnap délután úgy döntöttem, élve állampolgári jogommal, felmegyek miniszterelnökünk erre a célra létrehozott oldalára, és felteszem a kérdéseimet. Utólag átgondolva rossz döntésnek bizonyult. Nem vele találkoztam, hanem az ajtónállóval. Ez egy idős úriember, nem nevezem nevén, ő az oldal alapítója. A kérdéseimre nem kaptam választ, viszont lettem bolsevik, kommunista, aztán jobbikos, a többire sajnos nem emlékszem.  Szerencse, hogy nem személyesen beszélgettünk, mert lehet, elborzadtam volna habzó szájától, idegtől rángatózó végtagjaitól... pedig csak egy kétgyerekes családanya vagyok politikai sehová nem tartozással, és egyszerű kérdésekkel... valamiért félelmetes voltam neki... :) Ezen végül is még nevethetnék is, de valamiért nincs kedvem... Viszont a dolog pozitívuma, hogy a rajongói oldaláról többen mellém álltak, és hirtelen mindenkinek lett valami kérdése, amit eddig úgy gondolom, nem tett föl... vajon miért? Talán az a 2/3 már nem egészen 2/3? Pedig nagyon szeretnének hozzá ragaszkodni... kicsit túl görcsösen is... márpedig ha valamit nagyon görcsösen akarunk, akkor az, mint a lufi, kidurran az erős szorítástól...

Végeredményben annyit sikerült elérnem, hogy a bejegyzéseimet törölték, ezzel egy időben sok másikat is, akik hasonló kritikai hangvételű kérdéseket tettek fel.  És feltéve az i-re a pontot az úriember (?) közölte, hogy mindent tud rólam (!), mert látta az adatlapomat (?!), a neveket felírta, megvannak nála, és meg fogja védeni a 2/3-os többséget... no comment. Engem ez a felírogatás emlékeztet valamire, ami régen volt, de nem volt jó. (X) úr kioktatott, látja a lapomon, hogy beszélek oroszul, ez mindent elmond...Ha jól tudom, évtizedekig ebben az országban mindenki tanult oroszul, a szóban forgó személy pedig virágkorát pont abban a rendszerben élte, és most már kíváncsi lennék, hogy akkor vajon milyen álláspontot képviselt...

Azért döntöttem úgy, hogy ezt valamilyen formában kiadom magamból, mert nem akarom elhinni, hogy Európa közepén, 2011-ben ilyen megtörténhet, hogy felirkálással fenyegetik meg az állampolgárokat, hogy rágalmakat szórnak rá, mert meg meri kérdezni, amivel nem elégedett... arra is rájöttem, miért nem politizáltam eddig sem, és miért nem fogok ezután sem... életemben először találtam szemtől szembe magam egy fanatikus emberrel, aki nem lát tovább a saját orránál és  félelmetes volt ez a fajta demagógia... a gyomrom azóta is forog, kell egy kis idő, amíg megnyugszik... Én a hazámért és a gyerekeimért emeltem szót, de amivel találkoztam, az minden képzeletet felülmúlt. Ha ez így folytatódik, ennek az országnak meg vannak számlálva a napjai. De ne legyen igazam.”

Ha az országnak nem is, de ennek a rezsimnek bizonyosan. Sírkövére ez lesz írva: "Fuit". De minek?

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr628309186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

193138 2011.03.11. 08:32:59

"Egy olvasonk levele" mindaddig értéktelen, míg a habzópofájú veszett kutya nincs megnevezve. Ez így túl általános., a 2/3-ra illik..Csak Faludyt idézhetem: "..................................................., ..................................felelte, mind.

14412 2011.03.11. 08:33:10

..kiveszik, pedig micsoda gyönyörű csengése van: "respublika" (a néppel, a népért), avagy "köztársaság" (az erre specializálódott társasága, lsd. politikusok, akik a népért vannak)... Akkor, ha nem értünk, a NÉPÉRT lesznek, akkor kiért? miért? Mert AZORSZÁGÉRT, mint elvont fogalmért, vajh mit lehet tenni??

179584 2011.03.11. 08:41:30

Egyre erösebb a hitem abban, miért is harcolt olyan vehemensen az akkor ifjú titán. Neki nem tetszett a "Puha diktatúra", a legvidámabb barakk. Ö a Rákosi-érát akarta visszahozni. Sikerült is.

13118 2011.03.11. 08:57:18

nono. a sírkövére csak ne legyen felirat, hogy "Fuit". ez ugyanis foglalt. gazdája egy tisztes ügyvéd: Toporczi Horváth Jakab egykoron köztiszteletben álló pesti polgár. aki 1809-ben halt meg és védőügyvédje volt a jakobinusok elleni perben Martinovicséknek. Martinovicset "felségsértés" miatt nyakazással végezték ki.

12392 2011.03.11. 09:01:00

4: Úgy hogy jó lesz óvatosan nyakaskodni! =))

13118 2011.03.11. 09:03:44

5: ahogy nézem (olvasom) a fejleményeket, valóban jobb lesz óvatosnak lenni. (vagy: fegyverbe!) : :)))

103902 2011.03.11. 09:14:01

Nem, sajnos a kétharmad nem a fejére esett (válnék egészségére), hanem a mi fejünkre esett, és ez nagyon rossz.

12392 2011.03.11. 09:40:35

Nézem, nézem ezt a kotmányt. Hogy hová is akarnak kilyukadni, s gyanúm támadott: A biblia-történészek szerint mikor Habakuk arról beszélt, hogy "hit által élni", Izrael népét akarta felkészíteni az eljövendő nehéz időkre. Ez az örök igazság szolgált segítségül az embereknek, hogy az előttük álló csapásokat átvészeljék. (Ahogy az Újszövetségben Pál apostol többször is felidézi Habakuk 2:4 –et: „Az elbizakodott ember nem őszinte lelkű, de az igaz ember a hite által él.”)

163107 2011.03.11. 10:42:16

Ha nem voltak eddig legitimek a legalább értelmesen megfogalmazott alkotmányaink, a 49-esből kinőtt 89-es, akkor ezek ott egytől egyig illegitimek, hiszen az utóbbira esküdtek fel. amúgy meg, ha jól olvastam, ki akarják törölni az 1944. mrc 29 után történteket, a rendszerváltásig - vagy hogy olvastam Akkor 56 hová lesz illesztve? Ezek szerint meg se születtünk... :-))) Idióták.

163107 2011.03.11. 10:47:34

"Nem ismerjük el történelmi alkotmányunk idegen megszállások miatt bekövetkezett felfüggesztését. Tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzeti szocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését. Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmány jogfolytonosságát, amely egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk annak érvénytelenségét." Kitalált középkor...

163107 2011.03.11. 10:54:08

Szóval ez a rizsagyűjtemény már képekkel, kottával, tokkal, vonóval KÉSZ van. Akkor mi a francnak kellenek a még ezután beérkező állampolgári javallatok? Innen is látszik mennyire álságos volt az egész (röpke milliárdért), szemfényvesztés, hülyének nézés.

114634 2011.03.11. 11:51:06

Szia Rasid! A fehér ló helyett én ezt ajánlanám neki: http://nepszava.com/2011/03/magyarorszag/kondat-hajtunk-a-parlament-ele.html Tudod, a birkózásban a "mögé kerülésért" adnak egy pontot!! Én kettőt adnék neki, ha elvégezné a "dolgát" ott a disznók mögött!! Úgy szépen, sorban!! :-))

34417 2011.03.11. 11:59:26

10. Osszián 2011. 03. 11. 10:47 ha nem ismerik el, hát nem ismerik el. de meg nem történtté nem tudják tenni. az ő kotmányukat meg legfeljebb mi nem ismerjük el. egyet nem szabad elfelejteni: ez az egész hagymázos katyvasz csak egy alaptörvény, keret, önmagában szart sem ér. az értelmezéséhez rendelt ab - már, ha még lesz ilyan - és a rá épülő törvények, remélhetően, értelmesebbek lesznek. mert ez így teljesen értelmetlen. arról az apróságról nem is beszélve, hogy pl. az 1949-es alkotmány mitől kommunista? ha ezt definiálná a nagy tudású jogalkotók közül valaki, nagy örömömre szolgálna. jelen megfogalmazás szerint csak egy jelző. mint ennek az izének a minősítése is: értelmetlen katyvasz. ebből a katyvasz a "mit állítok", azaz az állítmány, az "értelmetlen" felel meg a "milyen" kérdésre. az "izé" pedig az alany.

34417 2011.03.11. 12:01:44

4. Hmmmm 2011. 03. 11. 8:57 tisztában vagyok vele, andalogtam a környékén lánnyal és kutyával eleget. de nem foglalt, nincs rajta copyright. a R.I.P is ott ékeskedik számtalan sírkövön.

34417 2011.03.11. 12:02:40

12. raptor 2011. 03. 11. 11:51 wazze, ez olyan kétértelmű, hogy nem is értem:-)))

34417 2011.03.11. 12:05:56

9. Osszián 2011. 03. 11. 10:42 ez az egész durcás gyerekek hisztis nyelvöltögetése: az én ingecském úgyis szebb, beeeee

114634 2011.03.11. 12:11:53

15. harunalrasid (szerkesztő) Pedig próbáltam egyértelműsíteni a dolgot! Ugyan itten két eshetőség is kínálkozik számára! Gusztus dolga! De azért azt tudjuk, h nem válogatós az eszközökben! Mindenki döntse el maga ....... :-))

34417 2011.03.11. 12:24:10

raptor 2011. 03. 11. 12:11 méghogy döntsön el egy disznót? ejnye!

41585 2011.03.11. 13:49:53

most lehet am, hogy csak en vagyok total tajekozatlan, de az orszag neveben nem KELL benne lennie az allamformanak? Meg szingapur is "Republic of Singapore" a nemetek meg "BundesREPUBLIC Deutschland" es akkor lesz Ungarisches Land? vagy mi a szösz? Mert Ungarn az nem hivatalos ugyi...

11692 2011.03.11. 14:20:19

kihagytad a csökkent munkaképességűek újraintegrálását a (nemlétező)munkaerőpiacra,,, az a gyanúm, hogy te nem igazán hiszel abban, hogy kolbászból lesz a sültgalamb...

34417 2011.03.11. 17:28:14

@Althea az államformának a hétköznapi szóhasználatban valóban nem. a hivatalos államforma csak a "céges" megjelenítésben van. a jobberek által hivatkozott franciaorsztág, vagy németország elsődleges megjelenítésében sincs benne - france, deutschland - az államforma, de tudott, hogy az első köztársaság, a második szövetségi köztársaság. magyarország ettől kezdve tudatosan tagadja orbánilag a köztársaság létét, lévén, hogy SEHOL nem jeleníti meg, még másodlagos értelmezésben sem.

34417 2011.03.11. 17:28:35

@evalajos kolbászból a kerítés lesz.
süti beállítások módosítása