Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

OV előtt és OV után

2011. február 11. - Harun al Rasid


Dr. Halák László írása:

A MÚOSZ filmkritikus szakosztálya és más érdekeltek, ragaszkodtak a hagyományokhoz, hogy a Filmszemle megnyitását megelőző napon kiosztják a filmkritikusok díjait a rangos alkotóknak, a rangos alkotásaik elismeréseként. A hagyományokhoz ragaszkodás annyiban teljesült, hogy hagyományosan január 31-én adták át a díjakat, de itt el is apadt a hagyomány tisztelete. No nem a filmesek és a kritikusok szakítottak a hagyományok folytatásával, hanem a kulturális kormányzat, amely az utolsó fillérig megvonta a filmesektől az  anyagi támogatást, olyan mértékben, hogy a már forgó filmek esedékes munkafolyamatait is megszakították, és mintha nem is dolgoztak volna az elmúlt időszakban, a filmszemle is elmaradt..
MAGYARORSZÁGON 2011-BEN NEM FOLYIK FILMGYÁRTÁS!!! NINCS OLYAN FILMES MŰFAJ, NINCS OLYAN ALKOTÓ, AKI FILMET KÉSZÍTENE!!!
Tudom, hogy az internet világában a nagybetűs szöveg kiabálásnak, ordításnak számít, ezért tudatosan írtam csupa nagy betűvel. Ordítsuk világgá, hogy a művészet világába sáros bocskorban lépkedő, botorkáló kulturális kormányzat belepiszkított a filmművészet szentélyeibe!
A díjátadást Báron György vezette le. Bevezetőben felolvasta a szakma nagyon mérsékelt hangú, de a tényeket nagyon szigorúan tartalmazó nyilatkozatát.
A díjátadó ünnepségen részt vett Szőcs Géza államtitkár, aki megtisztelte az ünnepséget nemcsak jelenlétével, hanem díjat is adott át, sőt élt a felszólalás lehetőségével is...
Többségünk elhűlve hallgatta felszólalását...

A teljes beszámoló itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr238309130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12392 2011.02.11. 16:57:44

Az utolsó mondathoz: A teljes beszámoló itt olvasható. Ott nem! Hol?

34417 2011.02.11. 17:05:36

gyuri, dolgozunk az ügyön, de már olvasható!

relatív 2011.02.11. 20:26:03

Nehéz - kívülállóként, mint film-készítő, de nem mint a magyar filmek élvező nézője - a más szakma belső helyzetének fentebb IS megismert áldatlan minősítésének ( hasonlóan a közélet egyéb területein napjainkban előforduló ellentmondásaihoz ) hallatán egyáltalán megszólalni. De azt a hozzá nem értést látom ismét megjelenni, ami a kormányváltást kíséri. Azt gondolom, hogy ha - bármely szakmában - csak a politikai, baráti kör kerül vezető helyzetbe, akkor a teljesítmény, a minőség bizony hátrányba kerül. Ezt tapasztalhatjuk a mindennapi életünk - sorolható lenne, de ehhez csak a blogokat, cikkeket, azokhoz fűzött elfogulatlan hozzászólásokat kell elolvasni, a függetlenebb médiumok adásaiban elhangzókat meghallgatni - számtalan megnyilvánulásában ! A szakma - minden fórumon - dolga, hogy helyre tegye, érvényt szerezzen ezek a felfuvalkodott "hozzánemértő" vezetőknek ellenében a minőségi munkának, és annak politika-mentes elismerésének ! Helyettünk ezt más nem fogja megtenni !!!

186863 2011.02.12. 08:40:45

"Mindnyájunk szívéből beszélt Mészáros Márta és amikor befejezte beszédét, olyan dörgő tapsviharral, szűnni nem akaró ütemes tapsolással fejezte ki a megjelent szakmai közönség egyetértésének mélységét, amilyen elismerő taps csak a legnagyobb művészek produkcióit kíséri. Ez a hatalmas elismerés szólt Mészáros Márta életműdíjának és a valóságnak meg nem felelő korszakolás elutasításának." Nem tapsolni kell, elvtársak.. Hanem előadni azt a 7,5 milliárd forintot, ami hiányzik a grunwalski-éra következményeként. Mert az úgy könnyü, hogy "azt eltapsoltuk, azt most az állam fizesse ki és adjon újabb pénzeket is, hogy azokat is mink eltapsolhassuk..." Nem fog menni.

114634 2011.02.12. 09:00:32

5. Aripeit Mundzuk,ajbars,ekeke,ekekeke,oktár,dizavul,agmánd,emese álma,kocsobur! Még mindig manifeszt hülye vagy szabö márk!! És végtelenül aljas! Igaz, mit is várhat az ember egy seggnyaló fideszestől? :-))

relatív 2011.02.12. 11:36:04

5.-re ! Csak a rend kedvéért : a blog a filmes szakma elismerésének ( a nem hazai kritikák egyértelműen dicsérőek !!! ) hozzá nem értéséről, a vezetés undorító hozzáállásáról szól !!! A támogatás, és annak érdemi felhasználása pedig éppen e kedvező elismerések (külföldi ), és a közönség nagyon kedvező fogadtatásán térül meg ! A zsigeri gyűlöletnek lassan vége !!!!!!!!

Zöldhajtókás,sárga pitykés közlegény 2011.02.12. 12:22:20

6.-ra Mi van te herpeszes ,krakéler,skribler?Táncolj podzábucskit mielőtt kiosztod a rüpők,pakfon, stilusodba a normal skriblereket kiknek derogál a post.Milyen salláriumot donálnak neked a ballibsik,hogy itt inkommendálod fumigativ vocabuláriummal az aprehendálókat?

114634 2011.02.12. 13:02:48

8. Zöldhajtókás,sárga pitykés közlegény (látogató) Buta vagy gubkaferkó, aki már rég nem magyar!! :-DD

Zöldhajtókás,sárga pitykés közlegény 2011.02.12. 14:51:42

9.-re Ezt nem találtad el.Ne merj lottózni!Beletört a csontnyelű penecilusod az én prézsmitációmba.Ne dibadj majszter mert egy impertinens ,bliktri,penzionált raritás vagy. Ilyen fantaszta formátmu alaknak,az esztrengán a birkák között van a lokációja. :-DDDD
süti beállítások módosítása