Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Önkormányzati választások

2010. augusztus 15. - Harun al Rasid

Orbán V. kortesbeszéde

Orbán V. kortesbeszéde

Tisztelt Választópolgár!

Magyarország nagy lehetőség előtt áll. Mindannyian érezzük, hogy a 2010-es eszetendő egy új korszak kezdete Magyarország számára. Ez év tavaszán példátlan erejű összefogás jött létre a magyarok között, amely képes volt új irányba fordítani az országot, és amelyre az egész világ felfigyelt.

A magyar nemzet az elmúlt évtizedekben soha nem volt olyan egységes, mint ma.

No igen. 2,7 milliónyian még soha nem voltak ilyen egységesek. Példátlan erővel össze is fogtak. A többi 7,3 mille? Kit érdekel?

Ennek köszönhető, hogy alig három hónap alatt máris több változást vittünk véghez, több eredményt értünk el együtt, mint a megelőző nyolc évben összesen.

Nagy kunszt. Nyolc évig semmit sem tettek, azonkívül, hogy ösvényt koptattak az ülésterem szőnyegébe a sok ki- és bevonulással, meg felették a büfé kaviáros szendvicseit. A többes számmal is gondok vannak, feltételezhetően a KDNP lenne a másik fél. Igaz, hogy nekik legalább volt egy amortizátoruk, az mégis tett valamit.

Most újabb nagy lépést tehetünk a megkezdett úton. Az önkormányzati választásokon tovább erősítjük a nemzet egységét.

Értitek, ugye? Egy a zászló, egy a párt, egy a nemzet. Ki hallott még olyat, hogy egy nemzet inhomogén legyen? Így aztán tényleg nem lehet ellenzékben!

Minél többen dolgozunk együtt a nemzeti együttműködés rendszerében, annál gyorsabban és eredményesebben tudunk munkahelyeket teremteni, beindítani a gazdaságot, rendet és közbiztonságot teremteni, megmenteni az egészségügyet és helyreállítani a szociális biztonságot.

Megint ez a fránya többes szám. Látom magam előtt a Sleisz Dodit, aki éppen munkahelyet teremt, az Ackerman Pubit, akit csak szúnyognak hívnak, pedig 120 kiló, amint éppen beindítja a gazdaságot – mondjuk, a karizma meg van hozzá - , Ida nővért, a körzeti asszisztensét, aki éppen megmenti az egészségügyet, meg a Bolczman Józsi bácsit, aki szociális hálót húzogat.

A Fidesz szövetségeseivel idén már bizonyította, hogy jelenleg az egyetlen politikai szervezet, amely képes a cselekvés és az eredmények politikáját megvalósítani a korábbi értelmetlen viták helyett.

Aha. Kik is lennének a szövetségesei? Az egy szál KDNP, mind a nyolc tagjával? Vagy esetleg a kínai kommunista párt? Ha már felvették vele a pártközi (?!) kapcsolatot. Cselekvés, eredmények? Csak óvatosan. Igaz, hogy a szavazógépezet cselekszik is, meg eredményesen kodifikál, de ez azért kevés. Korábbi értelmetlen viták? Ahhoz konstruktív ellenzékiség kellett volna. A tagadás, kedves barátaim, nem vita, cserébe értelmetlen.

Mindenkit arra buzdítok, használjuk ki a nagy lehetőséget, vegyünk részt október 3-án az önkormányzati választásokon, szavazzunk együtt a még szélesebb nemzeti együttműködésre, a közös cselekvésre!

Világos. Az a magyar nemzet, mely még soha nem volt ilyen egységes, ezen egységét még tovább kell, hogy erősítse, mi több, még szélesebb kell, hogy legyen. Eszméletlen jó brossúraszöveg a Népfront idejéből!

Én ott leszek!

De minek, kedves Viktor, de minek?

Hajrá, Magyarország! Hajrá, Magyarok!

Ja. Hogy én is mondjak valami biztatót: hajrá, Piri néni!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása