Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Elszámoltatás

2010. április 22. - Harun al Rasid

 

Elszámoltatás

 

 

Elszámoltatás párti vagyok, nem leszámolás párti...

A Fidesz kormány megkezdi áldásos tevékenységét ( mosolygok ) na ennek nem mindenki fog örülni, én viszont örülni fogok neki, most még örülök neki

hogy aztán csalódnom kelljen, mert a forgató könyv nálam ez szokott lenni...

 

Az index internetes oldal összeszedett egy pár gyanús ügyet

 

A külügyminisztérium furcsa szerződései

A probléma: Több jel is arra utal, hogy milliárdokat vesztett az állam a külügyminisztérium irracionálisnak tűnő szerződései miatt. Egy moszkvai ingatlant látszólag elkótyavetyéltek [3], egy amerikai ügyvédi iroda pedig akár nyolcmilliárdot is kaphat egy rossz [4] megbízás miatt.

 

Értelmetlen sztrádaelemek

A probléma: A kőröshegyi völgyhíd [5] vagy az M6-os viaduktjai és alagútjai [6] fölösleges, ám nagyon drága létesítményeknek tűnnek. Az útépítést a korrupciókutatók [7] a közpénzlopások egyik legfontosabb terepének tartják.

 

Hagyón túli BKV-botrányok

A probléma: A BKV vezérigazgatója, Kocsis István 2008 decemberében 7 milliárdos szerződést kötött [8] egy olyan céggel, amelynek a megállapodás megkötésekor már tartósan százmillió forintot meghaladó köztartozása volt. A takarításra szerződtetett feketelistás cég mégis sikeresen felvetette magát az adóhatóság köztehermentességet mutató listájára.

 

Microsoft-szerződések

A probléma: A kormány az elmúlt években a Microsoft számára különösen kedvező szerződéseket kötött [9]. Előfordult, hogy egy közbeszerzési kiírásban a cég neve konkrétan is szerepelt, ám ezt a Fővárosi Ítélőtábla nem találta jogsértőnek.

 

Az Emfesz-ügy

A probléma: Magyar kormányszervek sora segítette jóindulatúan, hogy az ország gázellátásának negyedéért felelős céget egy nap alatt egy dollárért ismeretlen tulajdonosnak adják át [10].

 

Sávolyi motorverseny

A probléma: A kormány elkötelezte [11] magát, hogy legalább 15 milliárd forintos hitellel, és további kedvezményekkel támogasson egy versenypálya megépítését Sávolyon. A beruházás megtérülését azonban az elkészült hatástanulmányok nem támasztották alá, költségei pedig irreálisnak tűntek.

 

A Margit híd felújítása

A probléma: Gyanúsan drága a Margit híd felújítása. [12] Az előzetesen becsült összeg közel kétszeresébe (mintegy 30 milliárd forintba) kerül, ráadásul a környékbeli országok példái is arra utalnak, hogy kevesebből már új hidat lehet építeni.

 

Strabag-ügy

A probléma: Osztrák lapértesülések szerint a Strabag éveken át jó megrendelésekért kenőpénzt adott [14] magyar politikusoknak.

 

Kifizetetlen hídépítők

A probléma: A Megyeri hídon dolgozó alvállalkozók közül sokan még mindig nem jutottak [15] hozzá pénzükhöz.

 

A Máv Cargo körüli betéti társaság sikerdíja

A probléma: 2008-ban a Máv Cargo eladásakor az osztrák vevő 7,1 millió eurót fizetett ki sikerdíjként egy Geuronet nevű, a lobbiszakmában ismeretlen, korábban ekkora pénzt soha nem látott betéti társaságnak. Máig sem világos, hogy a bt. milyen szolgáltatásával érdemelte ki a lehetőséget.

 

Budapesti parkolási cégek

A probléma: Átláthatatlan, hogy mi lesz [17] a a fővárosban működő parkolótársaságok bevételével, az önkormányzatok jellemzően csak negyedét-ötödét kapják meg a beszedett pénzeknek. Az Alkotmánybíróság több céget is elmarasztalt a túlzott pótdíjazások miatt. Több esetben kiderült, hogy egyes kerületek nem szabályosan szerződtek le egy-egy céggel.

 

Az állami számvevőszék mindíg korrekten elvégez egy munkát, megítéli az adott kormány teljesítményét, kritizál vagy akár érdekesnek is nevez egy adott állami beruházást...

Én azt látom, hogy itt mindenki azt csinál amit akar, a kormányok nincsenek kontroll alatt, ez minden eddigi kormányra igaz, miért nem lehet minden állami beruházás a neten, és azt a szakemberek miért nem szedik izekre...   Mert a nép egyszerű gyermeke csak azt látja a politikusok vadul építkeznek, ebből arra következtet hogy itt minden politikus lop...

 

A képviselők vagyonnyilatkozata egy WC papir, nem okirat, azt irnak bele amit akarnak, ha akarják papiron kiderül nincstelenek....

 

Meddíg megy még ez így ?

 

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása