Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Mesterházy valótlanságot állít!

2010. március 14. - Harun al Rasid

Mesterházy Attila nem a baloldal új miniszterelnök jelöltje!

Mesterházy Attila nem a baloldal új miniszterelnök jelöltje!

 

Összefogásra buzdítja az embereket az emeszpé. A baloldali ideológiánkra épít, azzal próbál szavazatokat nyerni magának.( de nem nekünk) Baloldali lennék vagy valami „hasonló”, de nekem sehogy sem áll össze az általuk felvázolt kép:

„Mesterházy Attila a baloldal új miniszterelnök jelöltje!”

Hangzatos kijelentés és bizony páran még azonosulni is tudnának vele, de nálunk hiába is próbálkoznak. Mi valahogy másképpen képzeljük el a baloldalt -  itt az ellen(s)zékben - nem is beszélve az új miniszterelnökünkről. Van még egyáltalán Magyarországon baloldal? Kérdezik tőlem sokan, akikkel utam során találkozom. Bizonyára van, hiszen a „szegfűsök” is ezzel kampányolnak – és én is ezt az ideológiát követem - de mára majdnem teljesen kiábrándultunk belőle. Olyan ez, mint az Aranycsapat, amely annak idején tönkreverte a fél világot, de helyén azóta is hatalmas űr tátong és mindenki várja az újkori  feltámadását. Ilyenkor derül ki az a tény, hogy nem foglalkoznak az utánpótlással, csak költik a pénzt a sikerekre és az utolsó leheletre. Akik a baloldali ideológiát követik, azok egytől egyik rendes emberként indulnak az eszmeiségük kibontakozásában. Sajnálatos tény, hogy sokan eltévednek a kijelölt útról, de kell, hogy legyen egy olyan ember, aki összetartja a nyájat, ha páran el is  elkóborolnak. Az elkóborolt lelkek már nem tekinthetők az eszmeiség követőinek, de meg kell adni az esélyt a többieknek, hogy a nyáj ne veszítse el  a hitét, a nézetének hitelességét.  Ez nem jelenti azt, hogy egy ember képes lehet arra, hogy egy egész eszmeiséget összefogjon, de arra képes lehet, hogy elkezdje és levezényelje a megújulási folyamatokat. Közös erővel kell gondolkodni és meg kell teremteni a lehetőséget a célok eléréséhez.  Az MSZP ízléstelen játékot játszik velünk és a túlélésért vergődik. Oda állít elénk egy szimpatikus embert -  aki bizonyára egy derék baloldali politikus – és az összefogásra buzdít bennünket. Kiket? A baloldali érzelmű embereket, akik már a saját eszmeiségükben sem hisznek – hozzáteszem helytelenül - az Ő politikai botlásaik miatt!( talán egy kicsit finoman is fogalmaztam) Egy négy évvel ezelőtti kampány során azt hajtogatták, hogy az MSZP képviseli egyedül  a baloldali embereket. Nem igaz! A baloldali embereket az a párt képviseli, aki kiteszi a nemkívánatos politikusokat, olyanokat, akik nem méltóak az eszme követésére és kiengedi a hatalmat a kezéből, ha nincs megfelelő támogatottsága. Egy párt ideológiája nem alapulhat olyan eszmeiségen, amit többségi szimpátia alapján közelít meg és nem ragaszkodhat a kormányzáshoz az alkotmány megkerülésével sem.

Mesterházy Attila valótlanságot állít. Nem Ő az új miniszterelnök  jelöltünk, hanem az MSZP legújabb bocsánatkérése, piros masnival átkötve. Mesterházy tehetséges politikus - talán sokra viheti egyszer – de nem alkalmas a baloldal vezetésére. Egy tó partján álldogál – egy száll magában – és igyekszik a patak tiszta vizében tisztára mosni az összesározott ingeket. Akad, aki segít helyette kiteregetni a szennyest, de a kosz nagyon mélyen beleivódott a szövetekbe és hosszabb folyamatot igényel a tisztítása. Talán sohasem sikerül kivennie teljesen és csak a saját nevét teszi kockára ezzel a kampányával. Bizonyos értelemben igaza  is van! Az eszmét sohasem szabad feladni és harcolni kell az igazáért. Igen ám, de mi van akkor, ha elfogynak a katonák és kiderül, hogy az út is zsákutcába vezet? Nehéz megválaszolni, de lesz négy év a válaszok keresésére. Ez legyen az Ő feladatuk!Nem szabad elfelejteni, hogy a baloldal nem álltaluk létezik. Az eszmeiséget nem rájuk alapozzuk, Ők törődjenek a saját gondjukkal és Mi a miénkkel. Összefogás kell, de nem mindenáron. A Fidesz nem lehet alternatíva,még ha bizonyos kérdésekben nyitott ajtókon kopogtat. A jobbik sem megoldás, mert nézetei radikális ösvényre vezetnek, amely finanszírozhatatlan országot eredményez és megnyilvánulásuk bemocskolja  az követhető nézeteket. Megfelelő támogatottság mellett nem állok az útjukba, de politikai arculata elég homályos képet mutat és programjuk is ellentmondásokba keveredik.( Itt kapom az első mínuszt:)) Az MDF egy jobbközép konzervatív  párt, aki nem csatlakozhat a baloldali zászlónk alá( megjegyzem nem is akar). Az Ő sorsuk mindenki számára egyértelmű! Kimarad számunkra? A szociáldemokraták? Talán abban keresendő a válasz! Az Ő történelmük, hosszú időkre nyúlik vissza. Minden létező feltételnek megfelelnek, de nem szabad egy idegen bolygóként tekinteni rájuk, amit hírtelen be kell népesíteni.  Lehetne építkezni a programjukra, de sokat kell fektetni a hitelességükbe és egy társadalmi konszenzus megteremtésébe. A rendszerváltás óta hibás beidegződés alakult ki a baloldali érzelmű emberek között. A baloldaliság összeforrt az MSZP politikájával. Hol a pénz, ott a hatalom és sokan ezt a nézetet követték hosszú éveken keresztül. Ezen kell változtatni, de meg kell hagyni egy apró lyukat, amely az elkóborolt egyének befogására szolgál, ha kellő önkritikát gyakoroltak és képesek kivetkőzni eddig hordott ruhájukból.

Mesterházy Attila valótlanságot állított és vele együtt az egész MSZP. Jelen pillanatban nem ŐK vannak MI értünk, hanem MI vagyunk Ő értük! Nagy különbség ez és nagy felelősséggel is jár. Támogatásunk nélkül a elsüllyednek és velük együtt a tehetséges politikusok is a mélységekbe kerülnek. Ha eltűnnének, hát legyen, nem fájna értük a szívem. Én bízok a megújulásba, de nem Mesterházy Attilában!( itt kapom a második mínuszt:)) Bízok a tehetségek felkutatásába, hogy minél színesebb legyen a politikai palettánk, amely lehetőséget biztosít egy mostaninál szélesebb kőr képviseletére.

 

Emlékezzünk Március 15.-re és a forradalom hősi halottaira! Legyen méltó a megemlékezés és legyen mindenki szívében békesség!

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása