Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Dupla fenekű bőrönd

avagy politikusaink kettős beszéde

2016. július 05. - Harun al Rasid

Kettős beszéd. Ez valami olyan, mint a dupla fenekű bőrönd. Orbáni specialitás. Aztán meg, nehogy kimaradjon már a Kárpát-medence Géniusza olyasmiből, mint az Unió-ellenesség, amikor ő fújta leginkább a boszorkánykövet!

E tárgyban megszólalt Marie le Pen, Kotleba, Waszczykowski lengyel külügyér – amolyan Szijjártó-féle okostóni (mert a pubi is Brüsszel megállításáról szónokolt) – aki egyenesen Juncker leváltását követelte, mert szerinte mindenért ő a hibás (meg az a hülye akác).

Most visegrádi egységbe tömörülve anyázzák az Uniót, elővéve minden koholt és valós vádat, ami a működéséről szól, naná, hogy ebből a V4-ek mentális motorja nem fog kimaradni!

De, mint mondottam, ez az egész egy dupla fenekű bőrönd. Mert hát, mondhatnak a kormányzati tettestársak – élükön a táskahordozó Lázárral – akármit, azért az nem úgy van, mert hát Havasi szerint a Boss – nem a Hugo – mondja a tutit, ráadásul egy 70 perces (!) sajttáj keretében, hogy nem oda, Buda! – ami azért nem semmi! Na persze, a pusztai Caesar mindig is vigyázott, hogy hófehér tógájára még véletlenül se freccsenjen egyetlen sárfolt sem. A sarat – persze, az ő engedélyével, mi több, inspirációja alapján – a csinovnyikjai dobálják. Kovács Zoltán is ráerősít, hogy az, kérem, nem úgy van, az magánvélemény. Na persze. Hallom lelki füleimmel, ahogy Erdő Péter bíboros is a magánvéleményét mondja, amikor a pápa tevékenységét kritizálja, mert hát, hivatalosan, dehogy tenné!

Kognitiv disszonancia (belső feszültség, amit egy – eddigi tapasztalatunknak ellentmondó – új információ vált ki. Az a konfliktusos állapot, amelyet átélünk, miután olyan döntést hoztunk, amely korábbi véleményünkkel, érzelmeinkkel és értékeinkkel ellentmondásban áll.) Félre a tudományos megfogalmazással, ez, biza, önigazolás. A pórok hozzászoktak ahhoz, hogy a Fidesz és annak korifeusai egymásnak – és időben saját maguknak is – ellentmondó kijelentéseket tesznek. A pórok meg válogathatnak belőle, mindenki azt hisz el, amit akar – meg amit hallani akar. Az ellenzéknek meg, ugyebár, marad a jus murmurandi.

A kettős beszéd, persze, jól hazavágja Magyarország reputációját. Ez, ugyebár, nagyon nem érdekli Orbánékat.

Azért Brüsszelben ezt erősen észreveszik. A felelős döntéshozók, azok tanácsadói, munkatársai ott vannak minden testületben, bizottságban, és kurva gyorsan reagálnak a kis táblácskára: Orbanisztán (érdekes, addig szajkóztuk ezt a kifejezést, amíg a Lajtán túli média jó része is átvette. Már megérte!). Ja, maguk azok a kis mitugrászok, akik mindenhol keresztbe tesznek, akik mindenhol az Unió ellen szólnak, de a pénzünket szemrebbenés nélkül, sőt, pofátlanul lenyúlják (innen üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék: a hála nem politikai fogalom. Ide a pénzt, és kuss!)?

Lássuk be, a magyar név erősen devalválódott. Ez a folyamat anno Bécsben kezdődött a Mariahilfe, a Graben áruházi „dekorációival”: Magyar, ne lopj! Mostanában már nem általánosítanak, a – képzelt- felirat csak annyiban változott: Orbán, ne lopj!

Vissza a magánvéleményhez: Milos Zeman is támogatja az Unióhoz – és a NATO-hoz (?!) – való tartozással kapcsolatos népszavazást. Persze, személy szerint ő is maradna. Gondolom, ez valami gyorsan terjedő fertőző betegség eredménye lehet, aminek a gócpontja Budapest.

De nyugi, semmi vész, a formálódó mageurópával szemben alakul a V4-ek új KGST-je. A varsói szerződés tagállamainak szövetsége egyelőre felkészül az újra indításra.
Ha most ehhez vesszük az Unió következő soros elnökségét, Szlovákiát, személyesen Ficot, hát, elég érdekes lesz a szeptembertől következő hat hónap.

Nos, picinyeim, ha benne akartok maradni az Unióban, akkor besimultok – ami kétségtelen gazdasági előnyökkel jár, és (talán) az Orbanisztán-féléknek marad a felzárkóztatási támogatás – persze, ez nem kötelező, az Alföldön elég jól süt a nap, ott, lebarnulva, még akár menekült státuszért is lehet folyamodni – ellenben kurvára nem lehet csipegetni a kedvezmények közt (valamiért ez Angliára is vonatkozik).

Sajnos, kicsi Orbán, ha tartod a markod, be kell, hogy simulj az Unió rendjébe. A „kint is vagyok, bent is vagyok” még neked se fog menni. Javaslom, vigyázó szemed Norvégiára vesd! Ráadásul se a sorosozás, se a gyurcsányozás nem fog menni, az belső használatra van. Ha pedig Soros igazán belefekszik a hámba, simán le tudja nullázni Magyarország gazdaságát.

Ráadásul a dupla fenekű bőrönd mindössze két területen hatékony – többé-kevésbé. Az egyik a drogcsempészeké, ők elég gyorsan lebuknak. A másik a bűvészeké, akik viszont népámítók. Orbán, picinyem, te csak jogot végeztél. A bűvészek ügyesebbek nálad.
Ráadásul, ha sikeresen kivezeted a hazádat (?) az Unióból – habár gondolom, eszed ágában sincs, mert akkor, biza, nem lesz többé mit lenyúlnod – figyelmedbe ajánlok egy népdalt (gyűjtője ismeretlen):

„Jól bebaszott nekünk a szentkúti búcsú,
Ellopták a csacsit minden szerszámostú’.
Nem maradt egyebünk, csak az apánk fasza,
Azt nyergeljük fel, oszt azon megyünk haza.”

 

lazar-janos-hidfo_ru.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr448867396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása