Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Balogh József Lino: Hogy mitől van hányingerem?

2016. május 31. - Harun al Rasid

Szájer, Varga és jó néhány fideszes gondtalan és jólfésült barom azt állítja, ő bizony nem fizetné vissza diplomája árát, ha visszakérné Soros György .
Engedjétek meg, hogy megosszam saját problémám veletek ! Nem szokásom panaszkodni, de néha nálam is kiborul a bili .

Világ életemben mást sem hallottam, mint azt, hogy a szegények főként a cigányság felemelkedésének kulcsa a tanulás. Vakon hittem eme megállapításban, melyet most sem szeretnék cáfolni, csak azt érzékeltetni, hogy ez sem teljesen igaz.

No szó-szó, én elkezdtem tanulni úgyis nekem ment gyermekként. Általánosban csodagyerekként tartottak és ha úgy tartotta kedvem, mindig osztályelső lettem valamely tantárgyban. Érettségi után sok-sok ágazati szakmát szereztem, majd később rájöttem, hogy mégsem tudok megélni, így főiskolát vettem célba.

Persze, nyomorgó mély-szegényként élnem is kellet valamiből, ezért belementem a Fidesz által divatosnak mondott "igen kedvező diákhitelbe" . A diákhitel az egyik legrosszabbul kidolgozott valuta alapú hitelkonstrukció, amibe nagyon gyorsan, fél év alatt bele lehet bukni.

Friss diplomás cigányként sehova sem kellettem. Amíg volt eladói munkám, ahova úgy vettek fel, hogy nagyobb és több végzettségem volt, mint a főnökömnek, másképpen hallani sem akart rólam, addig fizettem. Majd eljött az a bizonyos fél év munka nélkül, amikor nem tudtam fizetni, így kilencven napra rá felmondták a hitelszerződésem. Követelték, hogy fizessem vissza havi 65 -ezer forintjával, vagy egyben, ha nem, beterhelik házam a NAV által. Meg is keresett a NAV, kinek az ügyintézője egy okos jólelkű ember és maga sem értette az egészet. Azt tanácsolta írjak a Diákhitel Központnak és az Oktatási Minisztériumnak valami kedvezményért szociális helyzetem miatt.

Mind a központ, mind pedig az akkor oktatási miniszter Hoffmann Rózsa elutasított és a két intézmény egymásra utalta a kompetenciát.

Közben elhelyezkedtem. Beterhelték a házam gyerekek mellett. Vonni kezdték fizetésem 33%-át, majd ezt kevesellve 50%-ot. Így tengettem négy évig életem 5-öd magammal havi 45-50 ezer forintból. 2015 év elején kiküldték az éves hitelelszámolást és döbbenve olvasom, hogy mialatt négy évig vontak havi 40-50 ezret a fizetésemből, addig még az 1/6-a sem ment le a hitelből, mert óriási a valuta hitel kamatja. Szinte ott voltam, ahol elindultam fizetni hitelem. Ekkor lett elegem a munkából.

Felmondtam.

Alkalmi munkából éltem és közmunkából három hónapig, ahol persze az érettségizett fehér nem cigány fiakat rögtön a csókos helyekre tetté, engem pedig diplomásan szemetelni küldtek. Egy kőműves végzettségű emberke volt a főnököm, aki azt mondta : "  nem szégyen a munka " miközben leült és rágyújtott, én pedig szedtem a szemetet. (Szigetvár, ahol papíron minden klappol ! )

Alig három héttel ezelőtt a végrehajtó megkeresett, lefényképezte házam és 75%-os értékben feltette az árverési honlapra.
Bármikor megvásárolhatják házam és hajléktalanná válhatok 5-öd magammal, közte egy 12-éves kislánnyal. Senki sem tud rajtam segíteni, így jártam.

Ezek a fideszes jóllakott, jómódú fiuk meg eljátszanak a gondolattal, hogy ők bizony nem fizetnék vissza diplomájuk árát Sorosnak. Naponta hazudnak bele arcunkba és rabolják szét a közvagyonunkat .

Mi meg nyomorogva nézzük közömbösen és rágjuk egymás fülét naponta .
Felháborító és gusztustalan!

 

Foto: Egri Balázs, Kecskemét

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr608762606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.05.31. 16:28:22

"Felháborító és gusztustalan!"

Valóban az.
süti beállítások módosítása