Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Aczél Gábor: Pázmánd a siker útján

2016. május 01. - Harun al Rasid

Olvasom az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának honlapján, hogy Pázmándon, ahol eddig tornaterem se volt, a gyerekek kérésére fantasztikus sportcsarnok épülhet, amelynek alapkőletétele hamarost bekövetkezik.

A cikkben (http://onkormanyzat.mti.hu/hir/43053/sportcsarnok_alapkoletetel_pazmandon) releváns a kérdés: ”Vajon meg tudják e valósítani a mi európai keresztény kultúránkban azt, ami Bhutánt a világ legboldogabb embereinek államává tette?”

Nem csoda, hogy a Pázmánd Sajtó elnevezésű szerzőt maga Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, a miniszterelnök legújabb biztosa fogadta bicskei irodájában, S - amint azt Pázmánd Község Önkormányzat hivatalos lapjának, a Pázmándi hírvivőnek vadiúj online felületén olvashatni – az ezzel kapcsolatos, nagy bátorsággal feltett kérdésekre is készséggel válaszolt.

Az első kérdés és a válasz (http://hirvivo.pazmand.hu/2015/06/10/pazmand-a-siker-utjan/) vélhetően tananyag lesz a hazai újságírás megújítási folyamatában:

“– Képviselő úr! Közel félmilliárdos beruházás, C-típusú sportcsarnok épül majd Pázmándon, amely igazi sikertörténetnek látszik.

– Így igaz. A település méretei alapján jóval kisebb tornaterem járt volna. A pázmándiak összefogása, polgármester asszony és a képviselő estület kitartó munkája döntő jelentőségű volt abban, hogy a településen végül is a legnagyobb szabvány méretű beruházás valósulhasson meg. Kisujjunkat nyújtottuk, de a pázmándiak az egész karunkat akarták, s úgy látszik sikerrel…”

Okulhat tán az egész világ!

“Lehet, hogy Pázmándon már megtalálták a kiutat a kapitalizmus válságából?”

Attól tartok: igen.

A szerk. megjegyzése: Nos, igen. Ez annyira jellemző! Ártunk és ormányunk meghallgatta a pázmándi gyerekek panaszát, és a Nemzetvezető Elvtárs intézkedett! Kísért a múlt, vagy csak győzött a neveltetés? Amúgy mi az, hogy járt volna?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr578677386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.05.01. 14:53:17

Ezt a Tesselyt a felcsuti kisvasút etyeki vonalvezetésével kapcsolatban a helyiek simán lemosták a pályáról, amikor volt annyira botor, hogy lakossági fórumot tartott a kérdésben. Hiába, no, újsütetű kormánybiztos, még nem tanulta meg a fideszes módszert: mindenkinek kuss!
süti beállítások módosítása