Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán üzenete a fiataloknak - 2007-ből

2016. február 22. - Harun al Rasid

„Mit tudunk mi innen üzenni a jövőnek, a nálunk fiatalabbaknak?

Nos, először is azt, hogy mi nem azért mutattunk ajtót bizonyos dolgoknak, hogy most meg visszajöjjenek az ablakon.

Tehát mi az ajtót a Nyugatnak kinyitottuk, a Szovjetuniónak, az oroszoknak, a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk. És azt üzenjünk a jövőnek, hogy ne engedjük, hogy mindez visszamásszon az ablakon!

Azt üzenjük az utánunk következő generációnak, hogy ne engedjék, hogy abból a demokráciából, amit a mi új nyugat nemzedékünk kitűzött magának, abból most demokrácia nélküli többpártrendszert csinálnak!

Mert hogy ma Magyarországon a demokrácia lényege, hogy a felelősség és az elszámoltathatóság hiányzik, ami maradt, azok az intézmények.

 Ez egy demokráciát nélkülöző többpártrendszer, és nem kellene hagynunk kedves fiatalok, hogy ez így legyen!

És hasonlóképpen nem kellene megengedni az utánunk következő fiataloknak, hogy miután mi a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gaszprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot.

Ezek igenis fontos üzenetek a jövő számára, azt üzenjünk innen egyfajta új nyugat nemzedékként a fiatalabbaknak, hogy igenis, továbbra is tartsanak ki a nyugatos Magyarország mellett, ne engedjék, hogy erről Magyarországot letérítsék, szeressék, hogy Magyarország egy nyugatos ország, ami azt jelenti, hogy hiszünk az emberi akarat szabadságában, és hiszünk az egymásért vállalt kölcsönös felelősségben, ami elválaszthatatlan része a nyugati kultúrának.

 Lehet, hogy az olaj Keletről jön, de a szabadság mindig Nyugatról érkezik!

Demokráciát pedig nem lehet fölülről irányítani, csak az emberek szívéből nőhet ki, és rendezheti be az élhető magyar életet.

 Boldog születésnapot, Fidesz!”

Különösen ajánlom olvasóim figyelmébe következő két mondatát:

Mert hogy ma Magyarországon a demokrácia lényege, hogy a felelősség és az elszámoltathatóság hiányzik, ami maradt, azok az intézmények.  Ez egy demokráciát nélkülöző többpártrendszer, és nem kellene hagynunk kedves fiatalok, hogy ez így legyen!

 Na, kérem, aki ezt olvasva nem röhögte el magát, és rájött, hogy mi változott meg 2007 óta, annak kisorsolok egy belépőt a budavári panoptikumba, úgy tudom, hamarosan ott látható majd Orbán élethű viaszmása - két részletben.

A gerincét ugyanis külön állítják ki. Már, ha megtalálják.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr838411834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.02.23. 12:19:09

A különösen figyelmünkbe ajánlott két mondattal kapcsolatban az a változás, hogy az akkori hazugságokból most már valóság lett.
süti beállítások módosítása