Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán, a táltos

2015. március 17. - Harun al Rasid

és a mágikus szavak mestere

és a mágikus szavak mestere

Eljött március idusa, Orbán kötelesség szerűen szólott az ő népéhez. Bár inkább ne tette volna! Akik látták a közvetítést, szomorúan konstatálták: állapota mit sem javult – lásd kényszeres szájnyalogatását – cserébe már-már táltosként nyilvánult meg.

Páros vezércsillag, vérvonal, szakrális lépcső, értelem és mérce, örök zsinórmérték és létparancsolat, a 48-as forradalom epicentrumának felvillanyozó mágikus energiája, a magyar  lélek újjászületésének megtapasztalt főnixpillanata, mágikus energia, egyenes gerinc, felemelt (?!) szív… Te jó ég!  No és a beköszönés:  "Legyen béke, szabadság és egyetértés!" Na igen. A NER pont erről szól, mi több, a Fidesz áldásos tevékenysége is ebben teljesedik ki.

Orbán szerint a magyarok tudják, hogy ami az övék, azt "még a hatalmas birodalmak szorításában is meg kell tartani". 1848. Március 15-e arra tanít, hogy sikerülhet nálunknál nagyobbakkal egyenrangúnak lenni.   Biztosan. Csakhogy, ehhez nem elég egyenrangúnak látszani, annak is kell lenni. Az meg valahogy nem megy.

A mának szólva ismét a keményen dolgozó magyarokról, a megbecsülést érdemlő családokról beszélt és arról, a rendszerváltás után húsz év kellett ahhoz, hogy "együtt tanuljuk meg újra": ha nem fogunk össze, nem ébredünk nemzeti öntudatra, akkor a kemény munka hiábavaló lesz, mert annak haszna "a spekulánsok, az óriás vállalatbirodalmak, a pénzügyi hatalmak zsebébe, más országokba" vándorol.  Egy csöppet elfeledkezett arról, hogy ez utóbbi leginkább a saját klientúrájukra érvényes, a nemzeti összefogás meg süket duma, hiszen keményen dolgozik a nemzet megosztásán, mert tudja, ha a nemzet egyszer összefog, akkor neki annyi!

Kossuth Lajos 1852-ben, a tengeren túl, egy későbbi elnök, Lincoln előtt elmondott beszédét idézte: "Mindent a népért a nép által, semmit a népről a nép nélkül." Na, ezt nem kellett volna. Ez annyira cinikus és pofátlan – már, hogy pont ő mondja – hogy szinte már fáj. Lévén, hogy magamagát azonosítja a néppel, több, mint kérdéses: komolyan gondolja?

"Csoda, hogy Kossuth és Petőfi népe mosolyog, ha bárki oktatni akar bennünket szabadságról és demokráciáról?". Attól tartok, az a mosoly nem más, mint egy kínos vigyor, mivel az az oktatás, bizony alaposan ráfér – na, nem a népre, hanem Orbánra. Európával kapcsolatban azt mondta: Magyarország Európa része, és jövőjét "a többi nemzettel együtt akarjuk alakítani".  Hát, önbizalma, az van! Majd mi, Magyarország fogjuk Európa jövőjét alakítani – habár, jelenlegi kelet felé hajló politikája akár így is értelmezhető. De most jön a poén: Európa ma tele van kérdésekkel, Magyarország pedig tele van válaszokkal. Na, persze. Mi azután mindenre tudjuk a választ, még arra is, amiről meg sem kérdeztek!

A beszéd végén a tömegben a Népszava tudósítója mögött egy asszony azt mondta: "ezek azt hiszik, hogy ők Európa, pedig ez csak a csőcselék".

Uppsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr298360324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

251002 2015.03.17. 17:15:07

Szerintem neked sem kellett volna most szólnod. Mert március 15-e jegyében nemcsak Orbán szájából, de a te szádból sem hangzanak jól a szavak. Hamis a csengése... Mondd csak, te a "hatalmas birodalmak szorításában" milyen elveket vallasz? A szabadság eszméjét vallod, vagy labanc seggnyalója vagy a nyugati nagyhatalmaknak? Egyenes választ kérek! Nem azért kérdezem én ezt, hogy Orbán híve volnék, mert nem vagyok az, de elegem van abból, hogy mindkét oldal a másikat túllicitálva beszél hülyeségeket. Aztán mesélj arról is, hogy a balliberális kurzusok idején hogy is volt azzal a Kossuth-idézettel? "Mindent a népért a nép által, semmit a népről a nép nélkül." Erre nem kellett volna neked sem hivatkozni, amikor a rendszerváltás és a rablóprivatizáció eredményeképpen a magyar társadalom kifosztása valósult meg - a nép nevében, állítólag a népért és a néppel együttműködve. Na ezt nem kellett volna! Ez annyira cinikus és pofátlan, hogy szinte már fáj. Bizony, lassacskán már nemcsak mosolygunk ám, ha a liberálisok oktatnak bennünket a szabadságról, hanem egyenesen ki is röhögünk benneteket. Komolyan gondolod, hogy hazaáruló labancként magadat azonosítod a néppel? "Magyarország Európa része, és jövőjét "a többi nemzettel együtt akarjuk alakítani"." Hát megmondom neked őszintén, hogy ez a mondat igaz - attól függetlenül, hogy Orbán ezt mondja és ti, labancok is erre hivatkoztok. Én is így gondolom, de nem a Fidesz-maffiával és nem a másik maffiával, a hazaáruló labancokkal együttműködve szeretném alakítani Európát. Én baloldali Európát szeretnék és nem neoliberális Európát! Te azt hiszed, hogy te vagy Európa? Pedig csak csőcselék vagy!

336586 2015.03.17. 20:59:27

Egyszer még majd nyíltan is kiderül, hogy az EU - nem pedig Euópa - természetes szövetségese Oroszország. No nem Orbán, hanem az usák terrror okán. Akkor majd oroszul veszed hasznát nyelvednek.

291070 2015.03.18. 13:43:26

[napos](#3696541) elkéstél, én már most is hasznát veszem, ugyanis beszélek oroszul (is). Hát te?

291070 2015.03.18. 13:47:58

[aLEx](#3696406) outsider, ne dumálj bele a nagyfiúk dolgába. nem vagy orbán híve, akkor mi az anyád kínjáért írod: "Bizony, lassacskán már nemcsak mosolygunk ám, ha a liberálisok oktatnak bennünket a szabadságról, hanem egyenesen ki is röhögünk benneteket" ? Hasadsz, kispofám? ez a labanc-dolog meg annyira zavaros, hogy csak a te agyadból születhetett meg. ki is azonosítja magát a néppel? ne erőlködj, picinyem, nem vagy abban a helyzetben, hogy minősíts, vagy megítéld, ki-mi is vagyok.

62853 2015.03.18. 18:53:45

Olyan gyönyörű volt, hogy még a címert is fordítva, ill, meg un, stb. módon mutatták. Ennyit a bagázs hozzáértéséről.

338345 2015.03.27. 19:25:34

Igen, láttam, amint a Nemzeti Múzeum előtt felépített hatalmas kifutón jött, és integetett, miközben a Nemzeti Orbán-Tévében felhangzott vékony, elhaló hangon: Viktor, Viktor, Viktor. Nagyot néztem, honnét jött a viktorozás, mert felnőtt embereknek, egynek se mozdult a szája, pedig szép nagyra sikeredett az élő díszlet.
süti beállítások módosítása