Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Össznépi szavalás

2015. március 13. - Harun al Rasid

Szervezetten, népnemzetileg.

Szervezetten, népnemzetileg.

Hende Csabának megártott a túlhajszolt nemi élet hiánya. Azt találta ki, hogy nosza, márc. 15én az ország apraja-nagyja vonuljon ki az utcára, és egyszerre szavalja el a Nemzeti Dalt.

Az, hogy ez miért a honvédelmi miniszter agyából pattant ki, számomra rejtély, mert, ha már, akkor EMMI+Önkormányzatok kompetenciájába tartozna, de úgy látszik, azoknál senki nem volt kellő képpen annyira idióta, hogy ezt a projektet bevállalja.

Mondjuk, az önkormányzatok is csak a közmunkásokra számíthattak volna, lévén felettük gyakorolnak hatalmat, és hát, az ő kivezénylésük egyszerű utasításos rendszerben megoldható. Józsi bácsi a Petőfi S. U. 2-ből ugyanis valszeg elküldené őket – Hendéstől – az anyjuk szülőcsatornájába,  és programjavaslatként közölné, hogy: énekeljen nektek a kántor a sírotoknál!

Az EMMIvel azért könnyebb a helyzet. Hende elvtárs átiratára a lelkes Balog-i janicsárok megküldték a kirendelő leveleket a tankerületekbe, a tankerületi nacsalnyikok pedig az oktatási intézményekhez: általános iskolánként 5 tanuló + 1 kísérő tanár, középiskolánként 10 tanuló + 1 kísérő tanár rendeltetik ki a település ’48-as személyiségről elnevezett közterületére, ahol az utcára tódult helyi lakossághoz csatlakozva, pontban 11-kor elkezdik együtt szavalni a Nemzeti Dalt.

A NER működik: sehol nem akadt egy higgadt fő, aki kijelentette volna: észnél vagytok?  Megint rajtunk fog röhögni Európa! Rossebet. Szolgai módon bepucsítottak, és intézkedtek.

Elfeledkezve arról, hogy a szülőket meg sem kérdezték, ugyan, hozzá járulnak-e – mert hát, a kiválasztás eléggé előkészített lehetett: rábökéssel. Te, meg, te, Borika, te is jössz, stb. Azon felül le van szarva, hogy a kiválasztott gyereknek éppen milyen programja lett volna vasárnap – elvégre az osztályfőnök se tudhat mindent – ez egy dicsőséges, a Nemzet Vezetőinek tetsző cselekedet,  ez olyan forradalmi dolog,  különben is, hiányzik neked egy osztályfőnöki intő? Elvégre motiválni kell azt a gyereket…

A pedagógus munkarendje pedig hétfőtől péntekig tart, vasárnap milyen alapon osztják be bármilyen népnemzeti agymenésre?

Elmondom, milyen alapon. Igazgató a folyosón megszólítja a kiválasztott tanerőt, hogy ő meg válasszon ki 5-10 tanulót, és az említett paraméterek szerint vonuljon ki velük a nevesített közterületre, és szavaljanak, lehetőleg egyszerre. Tanerő közli, hogy ő ugyan nem, mert megjöttek a rokonai Lappföldről, már megvette a libaaprólékot is, 10 emberre fog főzni, szóval, ő nem. De igen. De nem. Akkor kiadom igazgatói utasításban! És lőn. A pedagógus meg összecsikorítja a fogát, és az életpálya modellre gondol, persze, csak másodjára. Első gondolatától az iskola névadójának aulában elhelyezett  gipsz mellszobra is elpirul.

Ha a tanerő lelkiismeretes – mert ha muszáj, akkor már csináljuk meg rendesen – próbát is tart. Csakhogy, délután nem tud, mert különmatek, különangol, különzongora stb, azért meg a szülő fizet, a gyerek meg elmegy rá. Próbára marad hát az oktatási idő – a NAT újabb dicsőségére.

Hende Csaba meg elégedetten hátradőlhet: szerveztem egy nagyon nemzetit, kipipálva, a főnöknek biztosan tetszeni fog. A főnöknek meg hostesscégek szervezik 2.000 huf/márc.15 a kipirult orcájú, lelkes ünneplő tömeget.

Ünneplő tömeg

 

Anno őket meg sem fizették. Ma meg - ahogy pár éve mindig - ügyesen kell dolgoznia a kamerának, hogy tömeget mutassanak. Lelkeset meg pláne. Kétezerért, még lelkesedjenek is? Ezeknek?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr148360320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

179584 2015.03.13. 17:41:28

Nyomtam egy meg-et ingyen!!!

291070 2015.03.13. 18:05:01

[Marijja](#3694331) én meg már nem vagyok rajongó korban, így lekéstem a hostess szervezésről :(
süti beállítások módosítása