Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbanisztán mindennapjaiból 2.

2014. február 01. - Harun al Rasid

Paks 2., amcsi szenátor, és megbonthatatlan orosz-magyar barátság

Paks 2., amcsi szenátor, és megbonthatatlan orosz-magyar barátság

Mit tudunk és mit nem tudunk? Világosodás vagy még nagyobb sötétség?

Pénteken délután nyújtott be az Országgyűlésnek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a kormány nevében a Moszkvában január 14-én aláírt orosz-magyar szerződést a Paksi Atomerőmű bővítéséről.

A szövegből kiderül egy-két érdekes apróság, de pénzről és határidőkről nincs egy szó sem a megállapodásból.

Az kiderül, hogy Oroszország csak húsz évig vállalja a Paks 2 atomerőmű nukleáris fűtőanyaggal történő ellátását és ezzel együtt az elhasznált fűtőelemek tárolását és/vagy feldolgozását, ez után a hulladékot visszaszállítják Magyarországra.

Arra is fény derült, hogy az a bizonyos 40%-os beszállítás sem egészen kóser, lévén mindössze arról szól a megállapodás, hogy „A felek minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy elérjék a 40%-os minimális lokalizációs szintet”. Tanító-néni, én istók-lotty nagyon igyekeztem! =))

Egy igen érdekes konkrétum viszont, hogy – talán nem függetlenül a fakád, fahordó készítés rejtelmeitől =)) -:  „A leendő atomerőmű területének őrzése magyar feladat.”(nnna. akkor mégiscsak teremtődik ott munkahely: őrkutyás biztonságiaknak. ami, ugye, duplán számít, lévén, hogy az őrkutya is állományba van véve. elvégre kell egy intelligens lény is az őrpárba! a szerk.megjegyzése)

Ki – „doctored” a Mráz. Számjáték vagy csak játék a számokkal ?

Mottó: egy statisztikus körökben elterjed bon mot szerint: Az a kolléga, aki nem tudja ugyanabból a mintából az állítást és az ellentettjét is igazolni, jobban teszi, ha keres magának egy másik szakmát!

Mráz doktor Nézőpontja hülyegyerek módjára lökdösődik a Sztyopa-művek (ja, hogy mára papíron semmi köze hozzájuk – rég röhögtem ilyen jót) derék levitézlett párt-propagandistáival, abban a nemes versenyben, hogy ki tud hosszabb nyelvvel és nagyobb csapásszámmal kedveskedni a daliás 2/3isten alfelének.

A napokban verseny alakult ki abban, hogy melyik független (ma egy ilyen vicces napom van) intézet tud narancsosabb szebb jövőt festeni.

Egy mai MTI hír szerint Mrázék egy erőteljes nyelvcsapással frappáns előnyt szereztek azzal a tudományos felméréssel (mondom, hogy ez a humor napja), pontosabban annak „eredményével”, mely szerint mi magyarok – legalább is a meggyőző többségünk - lelkesen támogatjuk az orosz és magyar nép örök és megbonthatatlan barátságát.

A felmérésük szerint a többség meg van győződve a paksi bővítés szükségességéről, s az a véleménye, hogy ezt az oroszokkal kell végeztetni, sőt a felmérése szerint fontos érdeknek tartják az orosz-magyar gazdasági együttműködés erősítését.

A közlemény érdekes színfoltja, hogy ennek ellenére nem azt jegyezték meg, hogy felesleges a kormánypártnak akadályozni a bővítéssel kapcsolatos népszavazást, hanem a baloldalt oktatják, hogy aligha alkalmas számukra kampánytémának” .

Spéci Pálfordulás. Bezzegből páriává vált néhány nap alatt az amcsi szenátor

A héten (pénteken) hazánkba látogatott az európai „kiránduláson” lévő John McCain amerikai republikánus szenátor.

Bár ne tette volna, mert az ázsiója ártunk és qurmányunk, no meg az uralma alatt lévő médiában nagyságrendeket esett. A hét elején még ő volt a bezzeg amcsi, aki – legalább is a pártsajtó szerint – keményen beolvasott  a leendő budapesti amerikai nagykövet, Colleen Bradley Bellnek a washingtoni szenátusi meghallgatásán.

Mára azonban már kegyvesztett lett. Máté T. Gyula, a Kereszt-papiék üdvöskéje mára rendelet „Amerika hangja” szellemes címet viselő vezércikijében lerántja a leplet a gaz árulóról. „Mielőtt bárki is fölösleges spekulációkba kezdene, legyen világos: az Amerikai Egyesült Államok a szövetségesünk, barátunk. Ráadásul mi is lenne velünk az amerikai életforma nélkül? Csak hát szövetség és barátság is van ilyen is, meg olyan is. Ez a mostani inkább csak olyan” – írja, megfogalmazva ártunk és qurmányunk csalódását! =))

Róna György jegyzete

Egy hozzáfűzés tőlem: jellemző fotó a MNB tegnapi színjátékából:

vagyis: figyelsz, komám? Én fedezem a te seggedet, te meg fedezed az enyémet, rendben?

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr928360216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2014.02.01. 12:01:46

Figyú, ezek sziámi ikrek lettek? :)

302398 2014.02.01. 12:04:36

Gyuri, fogadjunk a 'fahordó - fakád' -al nem kádár-mesterre utaltál! :)

163107 2014.02.01. 14:59:40

Mrázék (kutatók! hehehe, ezen mindig muszáj röhögnöm), azt is szépen kiszámolták, hogy néz ki az új parlament: 127 fideszes, 60 összefogásos, 12 darab jobbikos ül a patkóban. Minek ide szavazás? Kész pénzkidobás...-)) a nézőpont azt mondta: dixi. És ennyi elég is. Lehet delegálni.

163107 2014.02.01. 15:00:49

Nekem meggyőződésem, Gyuri, hogy a főcímed lehetne: Orbanisztán végnapjaiból
süti beállítások módosítása