Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Van egy egyház

2013. december 10. - Harun al Rasid

kicsi ugyan, de van!

kicsi ugyan, de van!

Van egy egyház, amit ártunk és ormányunk nem tekint egyháznak.  Miért? Csak. Mert. Azért.  Úgy hívják őket : MET.  Hogy kik is ők, mik is ők, álljon itt a http://www.metegyhaz.hu/ oldala.

Jelenlegi vezetője, Iványi Gábor, akinek apja vezetésével vált ki a metodisták közül a MET,  (lásd http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_Evang%C3%A9liumi_Testv%C3%A9rk%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g) olyan jelentéktelen személyiség, aki az alábbi kitüntetések részese:

a magyar köztársasági érdemrend tisztikeresztje (1997)

magyar tolerancia díj (1997)

Puszedli-díj (1997)

Maecenas díj (2002)

Magyar köztársaság elnökének arany érdemérme (2003)

radnóti miklós antirasszista díj (2004)

a magyar köztársasági érdemrend középkeresztje (2006)

Emberi jogokért emlékplakett (2006)

magyarországi zsidókért díj (2007)

Pro urbe budapest díj (2008)

Veér andrás-díj (2009)

„másokért” emlékplakett (2011)

Nos, ezt az egyházat, mint tudjuk, a végtelenül toleráns orbáni adminisztráció kizárta az általa elismert egyházak sorából. Igaz, hogy ezt a megalapozatlan és diszkriminatív döntést az Alkotmánybíróság elmeszelte, de a 2/3 nem arról híres, hogy bármi féle alkotmánybírósági döntésnek helyt adna. Ugyan, kérem, mi az nekik? Elvégre demokráciában élünk!

Így hát, frissen-gyorsan egyházi törvénymódosítást rittyentettek, ami szerint bevett egyházi elismeréshez olyan feltételeket kötöttek, mint támogatók 10.000-es minimum létszáma, legalább 2 éves magyarországi működés és valódi (?!) hitéleti tevékenység.  Ezt még meg is fejelték az anyagi ellehetetlenítéssel, mi szerint nem csak az egyházak állami támogatásából zárták ki őket, de az szja 1%-ának MET javára történő rendelkezése – a NAV hathatós közreműködésével – is lehetetlenné vált. Ezek az állami seggnyalók ki is küldtek minden érintettnek egy értesítést, hogy nagyon sajnálják – egy lófaszt! – de nem beazonosítható számra történt a rendelkezés, és így azt nem fogadhatják el! Teszik mindezt úgy, hogy 1991-ben – ennek az évszámnak még később jelentősége lesz – simán átvette a MET-et az akkori kormányzati adminisztráció bejegyzett egyházi státusszal. Kik is voltak akkor kormányon? Csak nem Antallék? Persze, lehet fellebbezni a NAV határozata ellen 5.000 jó magyar forintokért.

Teszik mindezt úgy, hogy Magyarország leg álszentebb és leg hazugabb egyházának a Horn által köttetett, eddig is nagylelkű pápai konkordátumon felül újabb állami támogatást adnak! Teszik mindezt úgy, hogy ebben a döntésben annak a nem létező KDNP-nek is benne van a keze, kiknek agyonkeresztény vezetője a védett énekesmadarak lelövés érdekében alkotna törvényt – ugyan, mennyit fizetett neki az olasz vadászmaffia? – és fehér lovon páváskodva vonul be Erdélybe? Akik működése óta a pócsi Mária-szobor nem csak processziók során könnyezik, de folyamatosan zokog? Vegyük még hozzá, hogy ennek a kétes jellemű Semjénnek volt bátorsága a győzelem után kijelenteni, hogy tkp. nekik köszönhetik az egészet, mert a KDNP adta az észt, a Fidesz csak az izom volt, és ezt Orbán, aki nem jól viseli, ha valaki nála okosabb, mind a mai napig nem torolta meg! Mégis, mit tudhat Semjén Orbánról?

Lépjünk tovább. Orbánéknak már nem volt mit csinálni – mert a MET a megadott határidőig a megkívántnál majdnem kétszer annyi támogatót tudott leigazolni, ráadásul 1991 óta több, mint 20 év telt el – ugrott a második feltétel is, valamint ezeknek a tényeknek az igazolását a MET okt. 2-án benyújtotta az illetékes kormányzati nemiszervnek, amire okt. 7-án kaptak egy, a miniszter államtitkára helyettesének hatodik irodista senkijétől egy közlést, hogy az elbírálásra kötelezetten előírt 60 nap okt. 8-ával (?!) fog kezdődni.  Ami dec. 8-án jár le.  Ezt megfejelték egy újabb döntéssel, amit nov. 28-án postáztak, mi szerint szakértőket fognak kiküldeni megvizsgálandó, hogy a MET-nek van-e egyáltalán hitéleti tevékenysége, mi több, milyen szertartásrendjük van – már, ha egyáltalán. Erre a vizsgálódásra a szakértőknek (?!) újabb 60 napjuk van, amit még 30 nappal meghosszabbíthatnak,  és csak az után fognak dönteni a MET-tel kapcsolatban bármiről is. Szóval, 90 napig packázik a hatalom, és nem lehet ellene tenni semmit. Kifárasztás, ellehetetlenítés, anyagi csődbe hajszolás, a jól megszokott orbáni modell szerint.

Arra azért kíváncsi lennék, mit kérdezhet a hitéletről és a liturgiáról a nyilván valóan alaposan felkészült – ahogy azt már Orbánéknál megszokhattuk – miniszteriális szakártó (nem elírás!), a Wesley JánosLlelkészképző Főiskola rektorától, Iványi Gábortól, mely általa vezetett főiskola képzésén a miniszter elvtárs is diplomát szerzett?

Mind1. A MET túl fogja élni. Az pedig Orbánékat meglehetősen hidegen hagyja, hogy  ostoba durcáskodásuk eredményeként – nehogy már nekünk egy Alkotmánybíróság megmondja, hogy mit tehetünk, és mit nem! – a MET által működtetett Oltalom Karitatív Egyesület, mely olyan, Orbánék számára marginálisnak tekintett szociális tevékenységgel foglalkozik, mint hajléktalan szálló, fűtött utca, nappali melegedő, népkonyha, utcai szociális munka, menekültszálló, kórház, speciális hajléktalan ellátás, női-férfi átmeneti szálló és egyéb apróságok, anyagi lehetőségeinek –n ártunk és ormányunk döntésének köszönhető - erős mérséklődése okán kevesebb rászorulóról tudnak gondoskodni.

A lényeg, hogy Magyarország jobban teljesít! Ami a 2/3 cinizmusát és jellemtelenségét illeti, kétségtelenül.

Ez az írás a KMH oldalán jelent meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr728360188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

62853 2013.12.10. 13:06:59

Pedig Iványi még a felcsúti kis pocakos zsebcézár gyerekét is megkeresztelte (kettőt is), de valahogy nem akart seggdugasz lenni, hanem hű maradt az egyházához és annak szellemiségéhez. Az önállóság a felcsúti maffiában nemkívánatos.

értelmiségi 2013.12.10. 15:34:05

Gyalázatos dolog ez, és tkoéppen még csak meg sem igen tudják indokolni. Mert mennyivel "történelmibb" egyház a Hitgyülekezet? Félreértések elkerülése végett nem ekézni akarom a gyülit, csak éppen azt állítom, hogy létszámra kisegyház az is, kisegyház ez is. Valami miatt a pocakos haragudhatott meg Iványira. Talán a rendszeres pálfordulásai miatt kínosnak érzi a régi dolgokat, és a tanúra haragszik, aki nagyon is jól ismeri őt is, meg a nejét is, meg a hitüket is, ami fehérneműként operál náluk. Van haszna, vagy nincs haszna.

286628 2013.12.10. 16:19:28

1. lusta Lusta Barátom! Én úgy emléxek, h ő is eskette meg őket!

értelmiségi 2013.12.10. 16:37:48

Igen, Kobra, ez szokás a fideszes vallásosoknál, Rogán is 2-szer állt az arájával (egy másikkal) a pap elé, Orbánék is. Mert volt esküvő metodista is, aztán később katolikus is.

291070 2013.12.10. 19:30:11

2. értelmiségi (látogató) 2013. 12. 10. 15:34 hogy miért az? mert biza, a vezető lelkész úr válaszút elé állította 2009-ben orbán elvtársat: vagy megkapják a történelmi egyházi rangot, vagy pártot állít a fidesz-el szemben, és kétségtelen, hogy meg is nyeri a választást. ismeritek a HIT hierarchiáját és tagjaival szembeni elvárást, nem? 1989-ben is csak elismert vallási felekezetté nyilvánították, egyházi bejegyzése azóta se történt meg, de érdekes módon orbánék ezt az apróságot figyelmen kívül hagyva, TÖRTÉNELMI egyházzá minősítették.

RonaGyuri-mv 2013.12.10. 20:20:57

Az állampártoknak mindig is gondjai voltak, vannak és lesznek gondjai a hittel! =))

11951 2013.12.11. 10:53:43

Ezek a magukat kereszténynek vallók,a kereszténység által hirdetett szabályokat tapossák a sárba,magyarul,azt gondolom,hogy a nemzeti 2/3 állkeresztény.....

RonaGyuri-mv 2013.12.11. 12:16:09

http://hvg.hu/itthon/20131210_Koszonom_szepen_Viktor_bacsi__Meghato_ke#utm_source=hvg_top&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_12_11&utm_content=top1&type-id=HvgTopHvg&user-id=4E137122

14927 2013.12.11. 16:29:21

Tudod az a szomorú, hogy a vizsgálattal semmi sem fejeződik be. Ha a lárva arcú Balogh páter úgy gondolja, akkor még kiadja a nemzetbiztonságiaknak, azok is vizsgálódnak majd egy darabig, aztán ha úgy döntenek, hogy nincs nemzetbiztonsági kockázat, akkor visszakerül Balogh páterhez, Ő ül majd rajta amíg a határidő le nem telik, dönt és vagy az országgyűlés elé terjeszti vagy nem. Ha döntéshozatalra előterjeszti akkor is na milyen szavazati arány kell???? szerintem kitalálod, mert elég okos vagy. Bezomány 2/3, nem tévedtél, és ez nem véletlen.

328415 2013.12.12. 07:18:14

Öfenesége lassan eljút arra a szintre, hogy igénye lesz a kizárólagos hitre! =))

328415 2013.12.12. 10:16:02

Figyú! Szolgálati közlemény! Végre sikerült a mobilomról regisztrálni, így be tudok jelentkezni. Elvebn akár postolni is tuhatnék, de az én mobilom csak okoska, meg egyébként is gatyám is rámenne!
süti beállítások módosítása