Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Magyarázunk, teljesítünk

2013. december 09. - Harun al Rasid

félre és jobban

 

félre és jobban

 

Hopp te Zsigó, avagy szellemi & erkölcsi gyengeség újabb bizonyítéka. Fidesz, no meg a Nyuggerek

Zsigó Róbert vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) programjára – pontosabban arra, amit megérteni vélt vagy akart belőle - reagált, amely szerint eltörölnék a kötelező nyugdíjkorhatárt, és államilag vezetett egyéni nyugdíjszámlákat hoznának létre. A Fidesz szóvivője értelmezésében ez azt jelentené: „se nyugdíj, se nyugdíjemelés nem lenne, ha a baloldalon múlna a kiskeresetűekre létbizonytalanság várna idős korukra, sőt sokaknak a végkimerülésig kellene gürcölniük”.

Nem ismerem részleteiben a DK javaslatait, de a szóvivő értelmi-képességeit és gátlástalanságát annál inkább, így vannak kétségei afelől, hogy fröcsögésének lenne bárminemű korrekt alapja, de azt tudom, hogy a magánnyugdíj lenyúlása és a infláció körüli technikai trükkök (a nyugdíjas kosár nagyon más számokat mutat) sem a távoli, sem pedig a közel jövőre nem sok jóval kecsegtetnek. Ami pedig a jelent illeti nincsenek túl jó hírek – a nyugdíjasok döntő többsége számára igen jelentős tételt jelentő – a patikák környékéről:

Ilku Lívia, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) igazgatója mondta a Gyógyuló egészségügy című mai, a Nézőpont Intézet által szervezett konferencián: „A vaklicit - amikor a gyártók egymás árajánlatait nem ismerve adnak ajánlatot - bevezetésével 20 milliárd forinttal csökkent a gyártók bevétele, amit exportpiaci értékesítéssel, létszámstoppal és megszorításokkal tudtak kompenzálni. Az eddig megrendezett öt vaklicit során mintegy ezer gyógyszer esett ki a támogatott gyógyszerkörből, vagyis ennyivel csökkent a gyógyszerkincs, s 30 cikkcsoportban csak egyetlen termék maradt, ami ellátás biztonsági kérdéseket vet föl

(el)Puskás(ozott) tények. Minden csak (félre)magyarázat kérdése?

Tényleg csak önszuggeszció kérdése az egész? – tehetjük fel a kérdést, olvasva hallgatva a országgyűlés költségvetési bizottsága vezetőjének nagyhangú kinyilatkozásait. Szemelvények Puskás Imre vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott idétlenségekből:

„az ország gazdasági adatai ara utalnak, hogy meghozta eredményét az elmúlt három év gazdaságpolitikája.”. Ebben van valami, mert a négy év alatti zuhanást is indokolja valami!

„Magyarországon idén egyértelműen megtörtént a növekedési fordulat, […] európai uniós összehasonlításban is előkelő helyen áll az ország.”. Én az előkelő hellyel a legnagyobb vesztesek között nem dicsekednék!

„egyre nő a bizalom Magyarország iránt külföldön” és „a magyar gazdaság növekedésének egyre erősödő lába a belső fogyasztás bővülése, ami - értékelése szerint - azt jelenti, hogy nő a bizalom a kormány iránt belföldön is”. Varga úr szerényebben „a frigók úgyis elromlanak egyszer” -ről beszélt! =))

A legpofátlanabb: „a történelmi mélyponton lévő infláció, amivel a nyugdíjasok ugyancsak jól jártak”. Nos ami igazán a történelmi mélyponton van az nyugdíjas-kosár a statisztikai inflációhoz képest!

 

Stefka Pityú a valóban autentikus. Kit nem és mit gyűlöl a derék főszerki

 

Igen csak amnéziásnak, vagy tájékozatlan újszülöttnek kell lenni ahhoz, hogy ne tudjuk, hogy ki volt és miképp viselkedett abban az un. átkosban Stefka István a Magyar Hírlap főszerkesztője.

Ennek ismeretében – az adventi apropón túl is – van némi stichje mai vezércikijének, amiben így ír (még a finomabbak közül választottam): „Ők, a balliberálisok, az áldemokraták a kommunizmusnak azt a formációját képviselik, amely az önzésre és a családellenességre épül, hitük változó, mindenféle egyházat háttérbe szorítanának – különösen a keresztényeket – a becsapásra, a csalásra, más emberek átverésére szerveződnek, morális értékrendjük minimális. Eszközeik közé tartozik a többi között a polgári demokrácia, a parlamentarizmus legyengítése, csoportok, rétegek, osztályok egymás ellen uszítása, végső soron, ha elérkezettnek látják az időt, a hatalom erőszakos átvétele. A baloldalnak ez a magatartása immár másfél évszázada, soha nem fog megváltozni.” (ez a Stefka tényleg meg van zavarodva! van pofája előadni a bizonyítványukat! a szerk. megjegyzése)

Jaj a tényeknek! Orbánt a valóságérzése is cserbenhagyta (bocsika! volt ilyesmi neki valaha is? a szerk. kérdése)

Szokásos pénteki rádiószózatában Orbán Viktor többek között azt mondta: „a növekedés, a sikeres gazdaságpolitika eredményei a mindennapokban is megjelennek”.

A valóság nagyon más, az alábbi ábra nagyon másról beszél.

http://outside.mfor.hu/mfor/images-charts/haztartasok_fogyasztasa_2013q3_2006_bazis.jpg

2006-os csúcshoz, vagyis a 15 169 milliárdos háztartási fogyasztáshoz képest a 2013 harmadik negyedévével záródó év 13 403 milliárdos értéke 11,6 százalékos csökkenést jelent.

Amiben biztos jobban teljesít az „ország”: jelentős pulykapénz a pártkatonáknak. Mindenki a munkaszerződésében kikötött maximumot kapta

A Blikk a nagy állami cégeknél érdeklődött az év-végi pluszpénzekről: (néhány érdekesség)

Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t, ahol a tervezett számoktól messze elmaradva halad a devizahitelesek mentése, a vezérigazgató nettó 10,8 millió forintos prémiumban részesült.

Az állami tulajdonú és jelentős veszteségeket elszámoló Magyar Fejlesztési Bankban (MFB) nem csak az első számú vezető munkáját díjazták, az azóta lemondott vezérigazgató 19,2 millió forintos prémiumot kapott, de a helyetteseinek is 17-18 millió forint jutott az idén a tavalyi munkáért.

A MÁV Zrt.-nél mind a 25 vezető tisztségviselő kapott prémiumot 15-20milliós határok között, míg a dolgozóknak meg kellett elégedniük 25 ezer forintos vasutasnapi jutalommal.

Az utóbbi tétellel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogy mit szól ehhez a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete, s az is hogy mennyit kapott Gaskó úr! =))

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr838360186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2013.12.09. 13:24:09

Vitykának felolvashatná valaki a Naoi.hu mai cikkét: Cím: "Így szakad le Magyarország a versenytársaitól" "Helyben jár a magyar gazdaság, évtizedek óta nem képes felzárkózni az EU átlagához - nemcsak a GDP, hanem a GNI alapján sem. Nem tud közelebb jutni a magyar gazdaság az uniós átlaghoz, miközben több szomszédos ország is látványos javulást mutatott fel. Ezúttal a Világbank által közölt, egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson számított (PPP) bruttó nemzeti jövedelem (GNI) adatokat vetettük össze. A GNI-t használatának előnye, hogy a GDP-vel szemben ez - leegyszerűsítve fogalmazva - kiszűri a külföldi multinacionális vállalatok tevékenységét, viszont a "magyar multikét" figyelembe veszi. (Közgazdaságilag korrektebben fogalmazva a GDP-ből származtatható a GNI, amely a szektorok elsődleges jövedelmének, valamint a rezidens szektorok és a külföld egymás közötti tulajdonosi jövedelemátutalásai, továbbá az EU-tól kapott támogatások és az EU-nak fizetett adók egyenlegének az összege.) A vásárlóerő-paritáson történő összehasonlítással pedig az eltérő árszínvonalakat lehet kiszűrni." (...) "A magyar és az uniós növekedési pálya eltérő meredekségéből adódik, hogy nyílt az olló, vagyis nem kerültünk közelebb az EU színvonalához. A következő ábra azt mutatja, hogy a volt szocialista országok közül többnek viszont sikerült ez a mutatvány, illetve le is hagyta Magyarországot."

RonaGyuri-mv 2013.12.09. 13:40:16

Kedves Oszi! MInket nem kérnek fel ilyenre, a környezete meg semmiképp sem merészelne ilyet tenni! =)) Egy másik írásomban a felcsúti stadion és a piramisok közötti párhuzamról elmélkedtem. Attól félnek, hogy használatba kell venni - ami piramisokkal is előfordult - még az elkészülés előtt. A franciául tudoknak egy vonatkozó szóvicc a kertvégi stadionról: (A tlemceni műemlékről Le Tombeau de la Chrétienne hülyítettem a kollégákat, mikor Alger-ban dolgoztam): Le Tombeau d'un petit Chretin!

163107 2013.12.09. 14:04:55

Stefkáról meg közvetlen információm van, hogy ő volt a rádió hülyéje, aki a legbőszebben elvtársazott. (A szegény hülye Stefka Pista - ütődött a szerencsétlen, alkalmatlan mindenre, de érte is meghalt a Jézus, hát el van itt a rádióban, mint a befőtt, nem sok vizet zavar). Hogy 25 évig olyan rendszert szolgált ki bőszen, amire ma azt állítja: "Ők, a balliberálisok, az áldemokraták a kommunizmusnak azt a formációját képviselik, amely az önzésre és a családellenességre épül, hitük változó, mindenféle egyházat háttérbe szorítanának – különösen a keresztényeket – a becsapásra, a csalásra, más emberek átverésére szerveződnek, morális értékrendjük minimális." Na, mijé nem mondta ezt anno egy hajdani párttitkárnak??? Vagy legalább a Pagodában, súgva, egyik, vagy másik kollégának? Geciláda.

RonaGyuri-mv 2013.12.09. 14:45:41

Hát igen ez a gengszterváltás egyik legnagyobb hibája!

302398 2013.12.09. 16:20:23

Bocs, de én azok közé tartozom, akik az ilyeneket csak hallomásból ismerik. Bár ahogy hallom vannak bőven!

62853 2013.12.09. 16:54:21

A drága szerkesztő már elfelejtette a föld-trafik mutyi ártunk és qurmányunk unortodox gazdasági filozófiáját, ami szerint a negatív növekedés is növekedés. Ilyen hatalmas észkombájnok mellett a felcsúti kis pocakos zsebcézár igazi szellemi óriás.

163107 2013.12.09. 17:43:32

Az ország, ahol kockázat nélkül tarol a maffia: z új hatvani vasúti híd, és a hozzá kapcsolódó útépítésre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által kiírt nyílt közbeszerzést - mint legolcsóbb ajánlattevő - a Közgép Építő– és Fémszerkezetgyártó Zrt. és az A-Híd Építő Zrt. alkotta K-H Hatvan Konzorcium nyerte - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A munka eredetileg becsült ellenértéke nettó 5 milliárd forint volt. A nyertes konzorcium ajánlatában nettó 6 milliárd 472 millió 223 ezer 992 forint szerepelt. " Mert azért valljuk be, hogy a Cosa Nostrának, a Camorrának, és bármelyik maffiának kockázatokkal is kell számolni, ez benne van a pakliban. Veszteség, egy két hulla, a másik maffia családot irt, ellopja a piacot, de az igazságszolgáltatás is lecsaphat - ez nálunk nincs: itt alaptörvénybe vannak foglalva a maffiamódszerek.

246532 2013.12.09. 18:05:45

3. Osszián (szerkesztő Osszián, Rónagyuri! Sajnos Hamlet is megjátszotta az őrültet, pedig nem volt az! Az említett újságírót, cikkei alapján egy minősített gazembernek véltem. Rónai Egon műsorában, viszont, a kérdések értelmezése, az érvek megértése is problémát jelentett neki! Azt hittem, hogy az életkora miatt. Olyan öregesen néz ki! Mondjátok, ez az ántivilágban politizált-e, vagy a Jó éjszakát gyerekekben dolgozott? Nagyon érdekel , kérlek írjatok valamit a polgári sajtó eme gigászáról!

163107 2013.12.09. 18:11:58

Stefka nem őrült, csak hihetetlenül buta és hihetetlenül gerinctelen seggnyaló. Olyan 72-73 éves leet, és amolyan szaladj ide, szaladj oda sublenc riportere volt a rádiónak, külsős, akinek a rendszerváltáskor virradt fel, mert benyalta magát Pállfy G.-hez a tévébe. Egy egész óvodás generáció állt meg a fejlődésben (4 év), ha akkor a Híradó előtt ült...-))) Olyan fószer, amilyen most épp kell. Udvari költők, udvari tányérnyalók, értitek. És ez beszél morális értékrendről.

302398 2013.12.09. 18:31:55

zu 9: olyan akinek lételeme, hogy legyen egy SEGG!

163107 2013.12.09. 18:43:20

Lusta, és Gyuri, ha a jóisten minden egyes hazugságánál 10 centi kolbászt ragasztana a Vityka orrára, az már körülölelte volna a földet... 10: Ácsi, ennek több is kell. Széles ád nekije kenyérkét a MH-nál, na meg a vezér, és ki tudja még kik. mik.

302398 2013.12.09. 18:48:58

zu 11: Ő olyan, mint amit az egyik TV-sztárról meséltek annak idején (apósom szokta mesélni, aki egy időben dolgozott a TV-ben) a kolléganői: egy átlagember el sem tudja képzelni, hogy ki mindenkivel kell lefeküdni a "sikerért", de ő még élvezi is!

RonaGyuri-mv 2013.12.09. 18:51:54

Oszi, már réges régen nem az igazmondás hiánya a legnagyobb gond vele! =))

RonaGyuri-mv 2013.12.09. 18:58:22

Ácsi, ha jól tévedek: Δ https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRHE3eW2o-V7ij5MfPx-oqO0tGKUG1WTyD6AU5AbTNwe8DyMgdQ

302398 2013.12.09. 19:04:54

zu 14: Talált süllyedt, s most majdnem csuklik, mert emlegetjük!

62853 2013.12.09. 19:12:49

9. Osszián (szerkesztő) Ha nem tévedek, akkor föld-trafik mutyi ártunk és qurmányunk hivatalos előírásai szerint Stefkának nem nyugdíjban kellene lennie?

62853 2013.12.09. 19:15:37

7. Osszián (szerkesztő) Milyen érdekes egybeesés. ˝Az eredetileg becsült 17,5 milliárd forint helyett 29,9 milliárd forintért a Magyar Aszfalt Kft. és a Közgép Zrt. alkotta MK Csorna Konzorcium mint legolcsóbb ajánlattevő építi a 85. számú főút Csornát elkerülő szakaszát.˝ A legérdekesebb az egészben, ez most senkt sem zavar..

302398 2013.12.09. 19:29:48

zu 16: rosszul tudod, ez a Fiukra és jeles-híveikre nem vonatkozik!

163107 2013.12.09. 19:46:29

Lusta, ilyesmire már a nép fel se kapja a fejét. Most a Kiskunságot teszik tönkre és lopják el. De a kiskunok rájuk fognak szavazni. Olyan ez, mint a Stockholm szindróma. Hátha hagy egy parcellát a jó vezér, az isten is megáldja, kézcsók. Birka nép.

163107 2013.12.09. 19:51:17

Na, másik kedvenc múzsám, lufisgyula megen pert vesztett...-D "Budai Gyula államtitkár 2012. április 23-án a Magyar Hírlapban lejárató szándékkal valótlanságokat állított Ács Sándornéról, a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ vezetőjéről, aki személyhez fűződő jog megsértése miatt fordult bírósághoz. A pert első fokon megnyerte. A Budapest Környéki Törvényszék 800 ezer forint nem vagyoni kártérítésre és elégtétel-adására kötelezte dr. Budai Gyulát, és eltiltotta a további jogsértéstől – közli a greenfo.hu. A bíróság megállapította, hogy Budai az interjúban valótlan állításaival megsértette Ács Sándorné jó hírnevét. A bírósági ítélet szerint nem felel meg a valóságnak, hogy Ács Sándorné 600 hektárnyi állami földterületet bérel Kishantos környékén, és éveken át nem fizette a bérleti díjat. Az sem igaz, hogy Ángyán József intézte el, hogy Ácsné részletfizetést kapjon a Nemzeti Földalaptól 27 millió forintos bérleti díjhátralékára, lévén Ács Sándornénak bérleti díjtartozása sosem volt. A bíró az ítélet indoklásában kiemelte: egy olyan közszereplőnek, amilyen dr. Budai Gyula, különösen vigyázni kell a szavaira." Az a Kishantos is el lett lopva.

62853 2013.12.09. 20:48:27

18. ácsi Valóban, török van a falóban. Lex Szapáry, lex Borkai, lex....

62853 2013.12.09. 21:16:01

˝A kormányzat mindent megtesz azért, hogy a Déli áramlat földgázvezeték megvalósítása előtt álló akadályok mielőbb elháruljanak, és minden fél számára elfogadható megoldást sikerüljön kialakítani - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI megkeresésére. ˝ A szemét Gyurcsány eladta az országot egy üveg vodkáért az oroszoknak. Az uniós kérelemre egyből pitizik Brüsszelnek. Bocsi, most épp amás dátum van Akkor most mégis hogy van ez_ Jöjjön már Selmeczi Lukhíd Stangli Gabika és magyarázza el nekem tudatlannak, mert Róna Gyuri erre képtelen.

291070 2013.12.09. 21:24:45

a szomorú az, hogy a népszabadságban is fél oldalas hirdetés dicsőíti a közgépet, a címlapon pedig magyarország éppen jobban teljesít :( hiába, már a népszabadságnál is van olyan, akinek korpásodhat a haja... helyezkedünk, helyezkedünk...nomeg, kell az a pénz az állami hirdetésekből...

302398 2013.12.09. 21:55:18

zu 23: tudod pénzért!

RonaGyuri-mv 2013.12.09. 22:22:12

22. lusta 2013. 12. 09. 21:16 Bántottalak én téged? Hogy Kiflicsücsök Szenyátorinával együtt emlegetsz?

62853 2013.12.10. 08:04:59

25. RonaGyuri-mv (látogató) Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Nekem csak az a gondom, hogy ez a béna ellenzék képtelen a legnagyobb ziccereket is kihagyni. Nem várok tőlük látványos zsákolásokat, szinte félpályás hárompontosokat, de a pincérről is lemondok, na de a ziccer az ziccer és tessék akár ősparaszti módon csont nélkül paláánkról pattintva pontot szerezni. Még erre is képtelenek.Elsiklottak még afelett is, ugyan miért is van bajban Zsigó polgármesterkedésének egyik látványos eleme a bajai tömegközlekedés?

62853 2013.12.10. 09:02:00

26. lusta Most pedig én hibáztam. Hátulról mellbe. Szóval ez a béna ellenzék semmire sem képes. Még az üres kapuba sem talál be egy méterről, hogy a felcsúti kis pocakos zsebcézár kedvenc sportjából vegyünk példát. ˝a történelmi mélyponton lévő infláció˝ Elfelejteették hozzátenni, hogy ez az alacsony infláció nem a piaci infláció, hanem hatósági infláció. Az inflációs kosárban a rezsiköltségek olyan 23-26%-t tesznek ki. Úgy is mondhatnánk, hogy az infláció egynegyede mesterségesen lett lenyomva. Ugyanakkor az élelmiszerárak szépen emelkednek. Tessék megnézni és összehasonlkítani a múlt évi karácsonyi élelmiszerárakat.

RonaGyuri-mv 2013.12.10. 09:19:37

Magyary Zoltán intézetében a falon volt egy felirat: Az a statisztikus, mely ugyanabból a felmérésből nem tudja az előzetes feltevést és az ellenkezőjét is bizonyítani, jobban teszi, ha sürgősen egy másik szakma után néz! =)) Erről beszél Churchill is a híres-hírhedt (de gyakran féleértelmezett/fordított???) mondásában: I only believe in statistics that I doctored myself.

RonaGyuri-mv 2013.12.10. 09:21:22

Bocs 28, Lusta 26-ra vonatkozik, elfogadva a "klumpázást"! =))

291070 2013.12.10. 11:58:06

27. lusta 2013. 12. 10. 9:02 minek? akinek akkor volt pénze karácsonyi extrakajára, annak most is van. akinek meg nincs, az úgysem hasonlítgat :(
süti beállítások módosítása