Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Pofátlanság és tudatlanság

2013. augusztus 18. - Harun al Rasid

egy kézben járnak. A Fidesznél mindenképp

egy kézben járnak. A Fidesznél mindenképp

Terjed a Lázár-izmus. „Szégyenkezzenek a dologtalanok!”

Annak idején Lázár „mindenki annyit ér..” kezdetű kijelentése sokaknál ütötte ki a biztosítékot, de minimum fejcsóválást váltott ki a  nem teljesen debil-birka közből.

Ma már szinte visszhang nélkül maradt Bábiné Szottfried Gabriella, a védőnői szolgálat megújításáért felelős miniszteri biztos reakciója a Blikknek, akik a legjobban fizetett tisztviselőket keresték. Az írás felemlíti, hogy egyéb állami jövedelmei mellet ezért Szottfriedet havonta 350 ezer forint illeti meg.

A derék képviselőnő szerint „annak kell szégyellnie magát, akinek nincs munkája, pedig minden bizonnyal találna magának, ha igyekezne.”

(ezt a nőt azért megnézném magamnak közelről. mármint, a,int a munkaügyi központok előtt reménytelenül sorban állóknak közelről ezt van pofája mondani. azután közelről követném az útját a mentőautóig. a szerk. megjegyzése)

Nem csak elképesztően műveletlen, de még dicsekszik is vele! Nagyracsücs Európáról, kultúráról, no meg civilizációról hablatyol

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Veszprém-Gyulafirátóton a felújított kálvária átadási ünnepségén szombaton okadatoltra igazi kádári káder voltát. A beszédében többek között kifejtette: „minden helynek megvan a maga sorsa, ami nem változhat: a kálváriadombon a Gyulaffyak vára állt egykor, figyelte a környéket, erősséget jelentett a török elleni harcban, a Dunántúl, a Balaton-felvidék őrzésében. Most már ugyan nem áll itt, mégis egyfajta vár van itt: a hit vára, hiszen a kálvária a hit, Krisztus győzelmét hirdeti”.

(ez valami ragadós dolog lehet, ez a harc-féle! arról nem is beszélve, hogy a kálvária minden, csak nem hit, hanem egy kivégzési procedúra állomásainak megjelenítése, nomeg, Krisztus mintha nem győzött volna … a szerk. megjegyzése)

S akinek nem elég ez a zavaros, tudatlan és tájékozatlan katyvasz, annak megcsillogtatva elképesztő műveletlenségét (a kádári új-értelmiségen belül a rendszer kontraszelekciója eredményeként még ezek közül is legrosszabbak közé tartoznak a Fiuk) odavágta: „Ahol kálvária van, ott Krisztusban hívő emberek élnek, Krisztusban hívő kultúra, Krisztusban lévő hagyományok léteznek – azaz ott Európa, ott civilizáció, kultúra, jóravaló emberek vannak”.

Nem vagyok benne biztos, hogy legalább úgy nagyjából van-e sejtelme ennek a suttyónak arról, hogy mit is szokás a művelt világban „Krisztusban hívő” alatt érteni, de abban igen, hogy arról, mi is az az Európa, kultúra és a civilizáció, lövése sincs.

S ha már a nagy csinnadrattával és nagyeszű celeb-potentátokkal celebabrált átadási ünnepségről van szó, ne feledjük el felemlíteni, hogy az egész világrengető esemény (a haccacáré költségéről nem szól a fáma) alapját képező felújítás nem teszi ki az a miniszter egy havi fizetését.

A dolog pikantériája, hogy a miniszter szerint „a kálvária egyben a közösségiség vára is, hiszen Gyulafirtátót 900 családjából 300 támogatta a kálvária felújítását,  […] ha mindig lesz 300 család, aki adakozik, akkor Gyulafirátótnak van jövője és ha Gyulafirátótnak van jövője, akkor Magyarországnak és ennek a nemzetnek is van jövője”.

(abcug 600, pfujj, rohadt liberálbolsikomcsi 600, le velük! persze, az is lehet, hogy csak erre nem volt már pénzük, mivel a betevőre is alig futja… a szerk. megjegyzése)

Nos ami a nemzet jövőjét illeti nagyon másképp látom a helyzetet, lévén a jelen – amit ez a példa is jól mutat – nem túl biztató.

Mint azt Márfi Gyula veszprémi érsek társaságában ott páváskodó Czaun János (Fidesz-KDNP) képviselő elmondta: „a felújítás másfél millió forintba került, de ez meghaladta az egyházközösség és az önkormányzat erejét, ezért hirdették meg a közadakozást” .

Nos azon túl, hogy a derék gyülekezet a saját kálváriájára ennek a pénznek csak egy töredékét adta össze (s azt is ünneplik), ami erősen hajaz a „fradi-téglajegyek sikerére”, fel kell említenem, hogy a hírek szerint ott teveherésző potentátok és sameszaik vonatkozó bére és az utazás, meg egyéb költségek nem lehetnek túl messze a felújítás teljes költségétől!

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr888360058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

321353 2013.08.20. 15:08:19

Az egészben csak egy a kirívó és zavaró. Ezek az urak elvtársak megmaradtak ugyan olyan bunkó béláknak amilyenek voltak. Pedig az ember úgy gondolná, hogy kicsit kiművelte magát, hogy ha csak látszólag is de alkalamsnak véljék a posztjára. Ezek még arra is lusták voltak, hogy kicsit képezzék magukat
süti beállítások módosítása