Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Felmentés, ponthatárok, félelem

2013. július 26. - Harun al Rasid

Obanisztán, aprópénzben

Obanisztán, aprópénzben

A félelem bére, avagy a hóhért akasztják. A Fityesz-KB, legalább is a központi napilapja szerint, aggódik

Mottó: A kormány lecsap a tolvajokra! Nem tűri a konkurenciát!

Izgatott mocskolódásba kezdett az mno.hu. Az ellenség keze betette hozzájuk a lábát. Nem mással, mint Story4 nevű TV-vel riogatják a híveket. Nem tudom, wazze, hogy mit tudsz erről a szuper-fegyverről, mely elsöprő nézettségével – ami igazán érthető, hisz szinte teljes főműsor-idejében pár tucat (elenyésző hányadát Dame Agatha Mary Clarissa Christie műveiből készült lehetőségeknek) gyengécske filmet ismételget, melyek Ágota néni krimijeiből készültek.

A derék lap még derekabb firkásza „Médiamogulok titkos terve a kormány ellen” címen rántja le a leplet a gaz ellenről: „Szabadon értelmezett hírekkel operáló hírműsort indít augusztus 20-án a Story4. A csatornát birtokló médiakonzorcium, a Sanoma Media Budapest azonban vélhetően riportnak álcázott kormányellenes műsorokat sugároz majd”.

(aha. vélhetően. ezek tényleg ennyire foschnak? a szerk. megjegyzése)

Kiflit lopni is kötelező lesz? A Fidesz „aktivista” nem erőszakoskodik, hanem segít

Ha mástól nem, hát Selmeczi Gabriellától tudhatjuk, hogy hozzájuk képest a kis-úttörők (tudod, wazze, akik átkísérik a szegény vak nénit az úttest másik oldalára, akár akarja, akár nem) kismiskák, ha segítségről van szó.

Ezt a terminológiát átvette a derék magyar rendőrség is.

Az index.hu információi szerint „a rendőrség megszüntette a nyomozás, Kubatov Gábor titkára, és a gyilkosságért korábban elítélt Sz. Ferenc ellen, akik erőszakosan léptek fel, egy, a Fidesz székháznál demonstráló aktivista ellen. Az iratok szerint, bár SZ. Ferencéknek nem lett volna joga fellépni az aktivista ellen, társát, Kubatov Gábor személyi titkárát viszont felhívta a Fidesz egyik EP képviselője, és ezt a rendőrség segítségkérésnek értékelte. A rendőrség szerint az aktivistát, testi épsége érdekében, a székház életveszélyes területéről biztonságos helyre vitték.”

Ezek után evidens, hogyan is fog lezárulni a Pride-on romákra támadók elleni rendőrségi vizsgálat, s hogy a Matolcsy, vagy a trafik-ügyekben kényszeredetten elindított vizsgálatoknak mi lesz a sorsa! =))

(rendben, a humánum tényleg mindennél előbbre való, még akkor is, ha azt egy köztörvényes gyakorolja. de, hogy még kártérítést is kap érte, az azért mégiscsak furcsa. csak nem megsérült a kedves gyilkos? a szerk. megjegyzése)

Polgári, állampolgári minimum.Az igazi baj ott kezdődik, ha Olga sem képes felfogni

Kálmán Olga az egyik, ha nem a legjobb az élőben működő műsorvezetők között. Időnként előfordul, hogy többször elmondat valamit a vendégével. Eddig abban voltam, hogy azért teszi, mert szeretné, hogy nézői megértsék a dolgokat.

Tegnap este Hiller Istvánnal is ezt tette, de egy idő után kiderült, hogy szó sincs lényeg-kiemelésről. Egyszerűen tényleg nem értette, hogy mit mond a vendége. Pedig az tényleg megpróbálta – igen csak türelmesen – megvilágítani a dolgot.

Nem tudta, vagy nem akarta felfogni, hogy mi a különbség a „valamit megszerezni, vagy nem elveszíteni”, illetve „valami meglévőt elveszíteni, vagy nem megkapni” között.

Túl azon, hogy miképp ítéljük meg a felsőoktatás vonatkozó ingyenesség kérdését, a mai magyar rögvalóság egyik legnagyobb mentalitási gondja körüli értetlenségnek lehettünk tanúi. Nagyon úgy tűnik – számomra legalább is -, hogy ebben érhető tetten sok érthetetlennek látszó állampolgári attitűd fő mozgató (vagy nem mozgató) rugója.

Ha már szóba hoztam az ex-oktatási miniszter tegnapi szereplését az Egyenes Beszédben, annak egy mondatára úgy vélem hangsúlyozottan fel kell hívjam a figyelmet: úgy véli, hogy a fizetős helyek iránti igény drasztikus lecsökkenése, csak a hazai lehetőségek helyett a külföldiekre való átterelődés! =))

(ráadásul maga Orbán atyus határozza meg a felvételi pontszámok minimumát, mert ő azután kurvára ért ahhoz is. az általa szívből utált szakokon pláne. éljen a demokratikus oktatási rendszer! a szerk. megjegyzése)

Matolcsy és az ő fordítgatási. Tartok tőle, hogy megint mást fognak meghurcolni

Mottó:

„A Herz-féle szalámiban
Sokkal sűrűbb a só,
Mint más hasonló terményekben
Hidd el, ó, nyájas olvasó!”

Polt Petyuska feljelentésként értékeli és a Fővárosi Főügyészséghez továbbította a független Molnár Csaba országgyűlési képviselő írásbeli kérdését, amelyet "Az állampolgárok állják a Matolcsy könyv fordítását" címmel intézett hozzá a Demokratikus Koalíció politikusa.

Még két hete sincs, hogy a Népszabadság közzétette, hogy Matolcsy uralkodása idején egy év alatt 20 milliót költött magyar nyelvű tanulmányok angolra fordítására. Ebből majd 2 milliót fizetett a tárca, a miniszter 2004-ben megjelent tanulmánya angol nyelvű verziójának elkészítésére a Convert Kft.-nek. Ahogy azt mondani szokás irodalmi munkássága fordítására költötték el ezt a pénzt.

A Legfőbb Ügyész csütörtökön kiadott válaszlevelében leszögezi, hogy „a könyv közgazdaságtani jelentőségének megítélése nem tartozik az ügyészség feladatkörébe, de megítélése szerint Molnár levele hűtlen kezelés tárgyában tett feljelentésként értékelhető, ezért továbbította azt Fővárosi Főügyészségnek”. S rosszallóan felemlíti a fizetett összeg nagyságát is.

Nos, ez az a pont, ahol szólnom kell, már csak azért is, mert tartok tőle, hogy a fordítón/fordítókon fogják elverni a port. Pedig ez semmiképp sem volt könnyű feladat. Nem, nem ismerem a dolgozat fordítását, de a dolgozat volt a kezemben és volt szerencsém olyan hozzáértővel beszélgetni róla, aki az amerikai angolban és a magyarban is kifogástalanul érti még a nyelvi finomságokat is. Ő hívta fel a figyelmet arra a tényre (néhány esetben demonstrálta is), hogy Matolcsy idézetei (cimborájával ellentétben; idézőjelben és forrás-megjelöléssel) egy kissé (na jó az is előfordul, hogy pont az ellenkezője) át vannak fogalmazva, pontosabban hozzá vannak igazítva a szerző mondókájához.

Ennek fényében azt kell mondjam, nem lehetett kis feladat angolra fordítani a művet! =)) (gyengébbeknek: mi történt az eredetileg angolul lévő idézetekkel????)

(mi van: poltot megcsípte a cecelégy? vagy csak sokat volt a napon? ha feljelentésként értékeli – ami, azért, lássuk be, komoly szövegértési gondokra utal nála – akkor, biza, ki kell vizsgálnia! jó ez neki? a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr468360034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.07.26. 20:02:31

Azt hallottátok, hogy a kormánytisztviselők köztük a politikusok is automatikusan kaptak kompenzációt, a banki-tarnzakciós adó miatti költségekre? Többek szerint Orbán is kapott! Azaz függetlenül attól, hogy vannak-e ilyen költségei! Mint azt Vargától is tudhatjuk vannak olyan VIP-es számla-szerződések, ahol a bank magáravállalta ezeket a költségeket!
süti beállítások módosítása