Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Farkas, Hoffman és Kolovics

2013. július 13. - Harun al Rasid

avagy a jópofi fidesznyikek

avagy a jópofi fidesznyikek

A fordított tanmese: Farkas kiáltott! =))..Bocsánatkérés nem, de sajnálkozás igen.

Mottó: Kohnt bocsánatkérésre szólítják fel, mert azt mondta Grünről, hogy nem rendes ember. Kohn meg is teszi, imígyen: „Grün rendes ember? Már bocsánatot kérek!”

„Cáfolja Rui Tavares portugál európai parlamenti (EP) képviselő, hogy szerdai brüsszeli találkozójukon bocsánatot kért volna Farkas Flóriántól, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökétől. Az EP által július 3-án elfogadott, az alapjogok magyarországi helyzetével foglalkozó jelentés szerzője sajnálkozását fejezte ki, hogy a magyar sajtóban számos téves információ jelenik meg a jelentéssel kapcsolatban.” – számol be a Népszava.

Külön kiemelésre méltó a portugál EP képviselő azon kijelentése, hogy: „a Magyar Nemzet című lap brüsszeli tudósítója (Lovas István - a szerk.) volt Farkas Flórián tolmácsa a találkozón.”.

Így már érthető minden! =))

(persze, ettől még nem kellene Farkasnak hazudnia. avagy esetleg Lovas értett félre valamit? nem mellesleg, kjaf@sz hatalmazta fel a Fidesz díszcigányát a hepciáskodásra? a szerk. megjegyzése)

Ja, a tolmácsolásról is van egy édes story-m, sőt anekdotám, lévén velem történt meg. Még abban az időben, mikor az arab barátaink még csak szállingóztak, az utcán nagy perpatvar volt egy arab és egy legnagyobb kisebbségi magyar között. Az előbbi franciául ordítozott – valamiféle üzleti nézeteltérésükről - , amit a másik szemmel láthatóan a másik nem értett, és viszont. Nem szokásom ilyen dolgokba beleavatkozni, de megszállt a kisördög és rászóltam (a franciául beszélőre), hogy jobban teszi, ha nem hepciáskodik, mert vita-partnere barátai szép számmal vannak. Ráadásul, ha jön egy rendőr, ő azzal sem fog szót érteni. Legfeljebb én tudok neki segíteni, de Allah óvja meg őt attól, hogy én tolmácsoljak neki! =))

Presztízsesnek lenni. Közmunka, a randalírozás

A napokban Kovács államtitkár kifejtette, s ezt többször hangsúlyozottan meg is ismételte, hogy vannak helyek, ahol az emberek olyan fejlett unortodoxiával rendelkeznek, hogy körükben kifejezett presztízse van a közmunkának. Olyan apróságokról hic & nunc ne beszéljünk, hogy ő sem volt hajlandó - mikor Kálmán Olga próbált rákérdezni – ennek megélhetési lehetőségéről nyilatkozni.

Nos nem vagyunk kevesen, akiknek az a gyanúja, hogy komoly megítélési problémái lehetnek azoknak, akik presztízsesnek vélik a munkavégzés ezen pót lehetőségét!

A dologhoz most érkezett egy „hozzászólás”, mely arra indít, hogy el kell gondolkodnunk véleményünk esetleges felülvizsgálat tárgyában. Szigetvárott tiltakozók várták Bajnait – adja hírül a média. A helybéliek szerint a tiltakozók döntő többsége közmunkás volt, közmunka időben!

Az meg biztosan a közmunkások presztízsét szolgálta, hogy Kolovics János FIDESZ-KDNP-s polgi „lehetővé tette” számukra, hogy kifejezzék véleményüket! =))

(a fideszes polgi pimaszságát már meg se említsük, megszokott dolog a prominenseiktől. a szerk. megjegyzése)

Szellemes lenne, de milyen szellem búvik meg mögötte. Hoffmann anyó és a szellemes válasz

Jó-jó tudjuk azt, hogy Kereszt-papiék felé mi számít szellemesnek az nagyon ízlés kérdése, már ha azt ízlésnek lehet nevezni, amivel a 5számú, a derék főszerki vagy a többiek megáldattak.

A lap mai írásában szellemesnek véli azt a miniszteriális választ amivel „Kemény hangú levelet küldött Hoffmann Rózsának a Hallgatói Hálózat (HaHa), mivel nem értik, hogy miért a köznevelési államtitkár válaszolt a felsőoktatást érintő kérdéseikre.” –re reagáltak: „május 31-én, amikor a HaHa tagjainak egy csoportja erőszakkal betört az Emmi irodáiba, menesztette Hoffmann Rózsát is. Ugyanakkor a tegnapi sajtóban, a felsőoktatást is érintve egy „komolytalan hangvételű levelet közöltek” az államtitkárnak címezve. A szakminisztérium ezért arról szeretné ismét tájékoztatni a HaHa tagjait, hogy 2013. március 1-jén megalakult a Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság – az azóta már a diákhálózat által szintén menesztett Klinghammer István vezetésével. Ezért addig, amíg a helyzetet nem orvosolja a HaHa, sajnos semmilyen minőségben nem tudják megválaszolni a feltett kérdéseket, mivel ehhez Hoffmannt és Klinghammert is vissza kellene helyezniük pozícióikba.”.

Hogy a gátlástalan hazudozás szellemes lenne (kinek is szól az eredeti levél???), inkább árulkodó szellemiségű! =))

(mármint, hogy mijük van? szellemiségük? azért ez barokkos túlzás, ugyanis a szellemiséghez értelem is kellene. az meg nincs nekik. azért elég jópofa. amolyan óvodás szinten. a szerk. megjegyzése)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr108360014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása