Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Van itt pénz, dögivel!

2013. május 24. - Harun al Rasid

annak, aki megérdemli.

annak, aki megérdemli.

Van itt pénz dögivel. Legalább is Kövér barátai fantom  intézetére jut majd másfél milliárd

A Nemzetstratégiai Kutatóintézetet – legalább is az alapító okirata szerint - a kormány egyik legfontosabb háttérintézménye: „a miniszterelnök irányítása alatt működő központi hivatal, alkalmazottai fontos és bizalmas munkakört betöltő személyek”. Az NSKI-t létrehozó december 11-i kormányrendelet szerint az intézet létszáma 100 fő, egy december 18-i kormányhatározattal még a 2012-es költségvetés terhére elkülönítettek 100 millió forintot a hivatalra a Miniszterelnökség előirányzatából. A kormány pedig tavaly az utolsó pillanatban úgy módosította a 2013-as költségvetést, hogy 1,2 milliárd forintot különített el a hivatal számára az idei évre. Szász Jenőt és Fráter Olivért (akik mindketten a manapság kényes ízléséről elhíresült házelnök személyes barátai) a kormányfő egy 2013. február 12-i miniszterelnöki határozattal nevezte ki, de visszamenőleges hatállyal.

A dolog már magában is véleményes, azonban az, hogy az intézet – ahogy az Kövér testvére kemény adótartozással rendelkező vállalkozásainál megszokott – még a hivatalos címén sem elérhető.

(mábocs. kijafranc akarná keresni? nem elég, hogy Kövérék tudják, hol vannak? a szerk. megjegyzése)

Szuper-titkos gem-kapocs. Zárolások ide, zárolások oda, Lázárnak csurran több mint 2/3, mármint milliárd

Mint az jól ismert, a kormány alig két hete jelentette be, hogy az idei hiánycél tartása érdekében 93 milliárd forintot zárol. Orbán Brüsszelben a miniszterelnöki csúcstalálkozó után újabb adók kivetésének lehetőségéről is beszélt. Ezek után minimum érdekes a hír, hogy: „a költségvetés tartalékából 697,2 millió forintot kap a Lázár János által vezetett hivatal, dologi kiadásokra”.

Az újságírók érdeklődésére, hogy mégis mire kell a temérdek pénz, a nyílt és átlátható költés diadalaként a Miniszterelnökség keretében működő Kormányszóvivői Iroda közölte: „A költségvetési forrást a Kormány határozatában dologi kiadásokra biztosítja. A pontos célja nemzetbiztonságilag titkos minősítésű adat.”

(hehehe. szig. biz. gemkapcsok, sorkiemelők, A4-es fénymásoló papírok, golyóstollak. Hiába, a nemzet biztonsága nagyon fontos dolog! a szerk. megjegyzése.)

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr628359926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.05.24. 10:05:19

T.szerzők, ti nem értekelitek a visszafogottságot mutató tendenciát? Idénre csak havi 100millát kaptak (persze ahogy más baráti intézményeknél szokás ha elfiogy apénz még kapnak doszt!), ez a tavaly mindössze 6 munkanapra kellett! A másik témában is rosszindukatúak vagytok, hisz nem gondoltok a NER-re aminek aztán bőven van szüksége kapocsra, ha nem is Zsókára!

11951 2013.05.24. 15:18:47

Nem akartak trafikot nyitni,mert még dolgozni kellet volna,inkább egy zsíros állást kaptak..... Lázár szerintem lézerblokkolókat szereltet a kocsikba,ha már dologi kiadás,valami ilyesmi lehet....:-)))
süti beállítások módosítása