Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Adalékok a trafikmutyihoz

2013. május 15. - Harun al Rasid

végtelen történet

végtelen történet

Nesze semmi fogdmeg jól! Probléma feloldás Orbán módra


A propaganda szerint (tegyük hozzá: utólag) a kormányzat orvosolni fogja az anomáliákat. Ennek jele lehet az felhívás, ami hétfőn került fel a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapjára. Azok jelentkezését várják, akik húsz éve trafikot működtetnek, forgalmuk 80 százalékban dohánytermék -értékesítésből származik (valamint min. 184 cm magasak, szőkék, kék szeműek, és a katolikus legényegylet dalárdájának tagjai. a szerk. megjegyzése) és pályáztak, de nem nyertek koncessziót. A szakértő szerint: „A zrt. vélhetően igyekszik kezelni a vesztes trafikosok helyzetét, ami az el nem induló vállalkozók koncesszióinak visszavételét is jelentheti”. (mi vaaan? aki el sem indult, attól hogy' lehet visszavenni egy koncessziót? a szerk. megjegyzése)

A felhívás egy igen csak érdekes momentuma, hogy – ahogy a szakértők megállapították: „a zrt.-nek tudnia kell, hogy ki felel meg a kritériumoknak, hiszen a koncessziós pályázat mellé csatolni kellett egy környezeti leírást, amiben szerepel, hogy mióta működtet trafikot a jelentkező”.

(mábocs. ez a kritérium szerepelt a nyertesekében is? mert, ha igen, hogy a 3,14csába nyerhetett dalnok, sebészfőorvos, polgármester gyerek és pártvezér szomszédja? ha nem szerepelt, akkor milyen alapon jött most ez a feltétel a reményfutamban? a szerk. megjegyzése)

Az viszont a saját személyes tapasztalatom, hogy a kedvenc trafikosomat Gyulaiék elhajtották, mert: (most fijjej Waze) nem felel meg a követelményeknek: csak 1994 januárja óta ő az üzemeltetője a dohány-szakboltjának!

A szakértő szerint az is necces, hogy „Kérdés még, hogy mi lesz azokkal, akik az eredeti tervek miatt nem akartak pályázni, a megváltozott helyzetben azonban már kifizetődőnek látják az üzletet”

A másodlagos haszon is a haveroké.A felkészületlen nyertesekre is felkészültek

Hogy a nyertesek azon kívül, hogy benyújtották (bár olyanról is hallani, aki helyett a sameszok csinálták) a pályázatokat, hogy és mennyiben készültek fel a trafikok üzemeltetésre, arról - hogy finom legyek - megoszlanak a vélemények. Ez nem látszik igaznak azokra a „szolgáltatásokra”, melyek abban érdekeltek, hogy az új vállalkozásoknak jó pénzért (mértékadó források szerint igen jó pénzért) a segítségére legyenek, mert ezek igen csak felkészültnek látszanak.

S ha kellően naiv vagy, még el is csodálkozhatsz azon, hogy ezen is haverok kaszálnak.

Mint ismert, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. néhány napja a cégértől a szemetesig, a digitális reklámtáblától a dizájn bárszékig lényegében mindenre kiterjedő és kötelezően alkalmazandó arculati kézikönyvet (169 oldal, összeállítása 3-4 millió forintra tehető), tett közzé az új dohányboltok kialakításához

A nap híre, hogy – az egész dohány-hacacáré legfőbb szereplője – Lázár kancellárius neve ebben is felmerült a a hódmezővásárhelyi Alustart-csoport tulajdonosához fűződő kapcsolata révén. Hogy ez miért is érdekes? Az Alustart-ot igen csak felkészülten találta az új előírás! (az arculati kézikönyv elvárásainak megfelelő dessign megvalósítása alsó hangon - áfával - 1 millió forint. fölöttébb családbarát! a szerk. megjegyzése)

Biztosan ráéreztek! =))

Róna György jegyzete.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr378359918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

291070 2013.05.15. 16:55:28

már jó néhány trafikost megkerestek a nyertesek, akik elnyerték a boltjukat, hogy ők igazából nem is akarnak beszállni, maradhatnak benne strómanként, ők csak havonta jönnének a pénzért. namármost: aki most 5-7-10 koncessziót zsebelt be, annak 5-10 mille dessign az első fájdalma. 3 mille a kötelező első árukészlet boltonként, ami, ugye, 15-30 millió. persze,az otp ad rá hitelt, de azért végig gondolták csókosék, hogy mégis, mire pályáztak? no meg, a stróman minek is fektetne be? nekem kurva nagy öngólnak tűnik ez az egész koncesszió ügy!

62853 2013.05.15. 17:02:33

˝ ők igazából nem is akarnak beszállni..., ők csak havonta jönnének a pénzért.˝ Véletlenül a klasszikus uzsorások nem így működnek?

163107 2013.05.15. 20:14:38

Érdekes, a gimnazista lány megfelelt a pályázatnak, a kimaradottak meg csak olyan feltételekkel maradhatnak a placcon, ha gitárművészek, folyékonyan beszélnek szingalézül, nagydoktorijuk van kvantumfizikából és aranylabdás focisták. Ezek annyira mocskos cinikus gazemberek, hogy arra nincs kifejezés.

163107 2013.05.15. 20:17:55

Lusta, másfél százalékot ígérnek annak a régi szakembernek, akit kisemmiztek, de marad a boltban, továbbviszi., Nagyon hasonlít a Déry: Befejezetlen mondat c. regény alakjaihoz: a zsidó tulajdonosoktól elvették az üzletet, de a nyilas csőcselék egyes tagjai éhbérért alkalmazták őket a szakértelmükért.

62853 2013.05.15. 20:44:36

5. Osszián (szerkesztő) Milyen igazad van, hogy nekem nmem ugrott be Déry. Nincs mit csodálkozni rajta, miután teljes gőzzel megy a felszabadulás előtti rendszer teljes restaurációja és az akkori szörnyűségek rehablitása.

291070 2013.05.15. 21:21:00

4. Osszián (szerkesztő) 2013. 05. 15. 20:14 na, ezt kérdeztem én is: most akkor egyenlőek a feltételek, vagy sem? ha nem, akkor miről beszélünk? miről beszél orbán, lázár, és a többi gátlástalan maffiózó? miből gondolják, hogy mindenki hülye, csak ők a villamos?

302398 2013.05.15. 21:23:11

T. szerzők! Ez a 20 éves szigorú korlát nem véletlen, nem a ti ismerősőtök egyéni problémája. Ugyanis a magánosítás 1993 őszén volt, így a betöltött 20évnek senki sem tud eleget tenni. Kivéve még a szocializmusban tarfikot kapott és még mindig aktív tulajok! Szerintetek ilyen hány lehet? Én - érdeklődve néhány kellő ismerettséggel rendelkező ismerősömet kérdezve - egyetlen egyről sem hallottam!

302398 2013.05.16. 05:48:32

Két érdekes kis színes a témához (a műszak végi sajtószemlém termékeként) Blikk.hu: „Gyulay Zsoltnak, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának nemcsak a sógora, hanem egy régi barátjának és munkatársának a családja is kapott a dohánykoncessziókból. ”, sőt ahogy a cikk megírja: Kisteleki Dóra (Édesapja, Kisteleki István volt MLSZ-elnök) ráadásul Olaszországból nyert két trafikot Óbudán, ugyanis a válogatottba pár hete visszatért vízilabdás az olasz Rapallóban légióskodik. Atv.hu: „A Párbeszéd Magyarországért közben azt kéri a Nemzeti Fejlesztési minisztertől, hogy az árrés megemeléséhez hasonlóan emelje két és félszeresére utólag a dohánykoncessziók díját, amelyeket a fideszes vagy a fideszközeli nyerteseknek kellene pótlólag kifizetniük. „Én teljesen biztos vagyok benne, hogy a kormány élni fog azzal a lehetőséggel, hogy a trafiktőke terhelésével folytassa azt a szabadságharcot, amelyet az emberek érdekében vív” – mondta Jávor Benedek. A Fidesz szóvivőjét meglepte a koncessziós díjak utólagos megemelésének ötlete. Azt mondta: a frakció tanulmányozzák majd a javaslatot.” Megemlítem, hogy az atv.hu írásában szerepel Lázár ismerőse áraiból néhány, melyből jól érzékelhető, hogy a szerzők „alsó hangon” becslése igen csak visszafogott!

291070 2013.05.16. 08:44:37

8. ácsi 2013. 05. 15. 21:23 én a kivételt is megkérdőjelezem. a 60-as, 70-es években trafikot kapottak most hány évesek is lehettek? nyilván nem 20 évesen kezdték, vegyük az indulást 40.re, 80-90 egynehány évesek lehetnek. szóval, miről is beszélünk? ez az orbáni sunyiság: erkölcsi kötelessége, hogy biztosítsa a megélhetést a veszteseknek. hát, ez a 2. pályázat jól mutatja az ő erkölcsét. egy sunyi, alattomos féreg! ha a miniszterelnök ilyen, mit várhatunk el a csicskásaitól?

291070 2013.05.16. 09:34:05

Csak egy mondat. Az érdekeltek az Orbán-Fónagy szemfényvesztésről „Mindez nagyjából tíz embert, ha érint” – jelentett ki Szabóné Szabados Katalin, a trafikpályázatok veszteseit összefogó érdekképviselet vezetője arról az új pályázati kiírásról, mely a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapján jelent meg A csókosok, haverok, rokonok és más érdekkörbe tartozók, vagy ahogy Micimackóban írja Karinthy „Nyuszi minden rokona, barátja és üzletfele” kedvéért kisemmizett eddig trafikot üzemeltetők (és a velük lényegében ebből élő családjuk) és az őket ismerők tömegeinek felháborodását, naná, hogy utólag, - hülyegyerek módjára tátott szájjal csodálkozva – észlelő kormányzat kapkodásba kezdett. Elsőbb néhány napja Orbán Viktor kormányfő jelentette ki és egyben be - természetesen nagy hangon és némi felháborodással, mintha nem is az ő intézkedésük (jól kiszámítható, egyértelmű) következményéről lenne szó -: „a kormány nem engedi, hogy a régi trafikosok elveszítsék a munkájukat”. Majd, kedd délelőtt a Parlamentben, Fónagy János államtitkárnak volt elég vastag bőr a képén, hogy, hogy kritikákat szemtelen hangnemben visszautasítsa és bejelentse „Új pályázati kiírás jelent meg a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapján a kiskereskedőknek, akik korábban dohányárusítással foglalkoztak, de nem nyertek jogosultságot”. Róna György

62853 2013.05.16. 11:39:54

11. keleti bölcs (szerkesztő) Minent tudó keleti bölcs, Allah növessze hosszúra szakálladat, hiszen ez a lényeg. Igenis a qrmány nem engedi, hogy a régi trafikosok elveszítsék a munkájukat, tovább megyek ártunk sem engedi. Ezért látogatják a nyertesek végig a trafikosokat és 1-1,5% fejében továbbmunkát kínálnak nekik. Ügyes, mondta Kohn bácsi.

291070 2013.05.16. 16:11:42

12. lusta 2013. 05. 16. 11:39 hát, ez az! új rabszolgatartó társadalom kezd kialakulni. eddig a 3-5%-os haszonkulcsból éltek meg. az 1-1,5% mire is elég?

302398 2013.05.16. 17:47:48

zu 12-13: Ácsi, Uraim! Itt valami gond van! Szó sincs rabszolgaságról! "csupán" annyi történik, hogy alkalmazottak lesznek! Sokakban ez szocializmus államostása következményeit idézi, de a dolog nem stimmel. Az igazi párhuzam a ma imádott és csodálatos késő Horthy-rendszer zsidó honfitársainkkal végrehajtott "kedvességére" hajaz. Elvették - többek között - a boltjaikat, vendéglőiket és keresztényeknek adták, ők meg ottmaradtak melózni a zömében semmi érdemi hozzáértéssel sem rendelkező új tulajoknak!

291070 2013.05.16. 21:33:53

14. ácsi 2013. 05. 16. 17:47 alkalmazottak? ennyiért? vagy ezt hívják a fidesz-maffiában visszautasíthatatlan ajánlatnak?
süti beállítások módosítása