Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Övék a homokozó

2013. május 10. - Harun al Rasid

hát játszanak a fiúk

hát játszanak a fiúk

A CÖF-kák Brüsszeli kirándulásra mennek. Legalább is ezzel „fenyegetik” az EU-t

„Magyarország, mint az Európai Unió elkötelezett (hogy minek, kinek és miképp, azt most ne firtassuk – szerző megjegyzése) tagja állampolgáraiként kérjük, hogy hagyjanak fel a hazánk ellen irányuló módszeres, láthatóan a globális pénzügyi tőke nyomására indított, a baloldali frakciók szervezésében megvalósult folyamatos támadásokkal”. Emigyen kezdődik – a derék MTI híre szerint – az a nyílt levél, amit a kormány melletti békemeneteket is szervezgető (no meg az ellenzék ellen folyamatos lejárató kampányokat is) Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET) írt José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság (EB) elnökének és Martin Schulznak, az Európai Parlament (EP) elnökének a Magyarországról szóló EP-jelentéstervezet miatt. Azt is megírták, hogy „lehetséges, hogy szükség lesz egy Magyarországról induló és Brüsszelbe tartó Békemenetre”. Majd így zárják levelüket: (ezért) „Gyűjtjük tehát az útravalót, mert lehetséges, hogy szükség lesz egy Magyarországról induló és Brüsszelbe tartó Békemenetre, ahová magunkkal hívjuk, és szolidaritásra szólítjuk fel a velünk egy véleményen lévő többi nemzetet és minden jó szándékú közösséget, akinek jövőképe velünk együtt a mellérendelt, minden szempontból egyenrangú és nemzeti szuverenitásukat őrző nemzetek Európája”.

Csak szólók: arrafelé egy kis hacacáréval senki sem szokott komolyan foglalkozni. Azt meg csak remélni szeretném, hogy a költségekkel elszámolnak! =))

(bohócok. Brüsszelben meg szoronganak: jaj, istenem, most mi lesz? jönnek a magyarországi békamenetesek! a szerk. megjegyzése)

Egy idétlen agyon-keresztény pöttyedt-macsót hagytak randalírozni. Elképesztő szakmai hiba az ATV-stábjától

A Kálmán Olgára szabott „Szabad szemmel” stáb igen csak vergődik a szerencsétlenkedő helyettesekkel. Különösen a Bombera Krisztina produkciója nagyon vérszegény. Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy katedrai példa arra, hogy mit és hogy semmiképpen!

Na erre a szerencsétlenkedésre sikerült rátenni még egy lapáttal, mikor a szerdai adásban a megjelenésében a régi magának még árnyékát sem hozó egykori szépfiú (inkább szép, mint okos) TV-hírolvasó képviselőt hozzá hívták meg. Lehet a megjelenése löttyedt-pöttyedt volta zavarta meg a vendéglátókat, de tévedtek macsó nagyképűséggel vegyes arroganciája a képviselőséggel még erősödött is. Könnyedén le is mosta a szerencsétlenkedő műsor vezetőnőt, aki az egyenes beszéd helyett bonyolult fejtegetéssel próbálta sarokba szorítani. Amit – bár kétlem, hogy valójában fel fogott (nem az a szellemi kategória) - kellő pofátlansággal el is ütött. Bombera a komondorosról kérdezte, ő meg előadta, hogy mi köze a Fideszhez. Nos, a műsorvezető gyengeségét jól reprezentálja, hogy ahelyett, hogy hangosan körberöhögte volna, hogy ekkora marhaságot zagyvál ő, aki egy csak elvben létező, mérhetetlenül csekély támogatású pártocskának nevében pofázik nagy hangon, a közös kormányzásról kezdett el zagyválni.  Azt is elég vérszegény módon.

Ennél már csak az volt a nagyobb szakmai hiba, sőt súlya miatt bűn, hogy a családról és gyermekáldásról szónokló vendégét nem vonta kérdőre a saját jól ismert stiklijei okán sem. Hogy finom legyek nem éppen ő az, akinek oka és joga lehet családról, házasságról, gyermeknevelésről és egyáltalán a nő mint társ kérdésében kinyitni a száját!

Ja hogy nem jöttél még rá Waze, hogy ki volt a vendég? Pálffy István a KDNP-szóvivője.

( a HIT gyülekezetének van egy óriásplakátja. Szereplője kísértetiesen hasonlít Pálffyra. A szövege: alkoholista voltam, de a HIT gyülekezete segített! Pálffynak ki segít? a szerk .megjegyzése)

Alapos államadóság. Két éves az unortodoxia atyjának másik szemefénye

Matolcsy György, aki mostanság már a monetáris világban tartja gyomorgörcsben az érintetteket, még a magyar gazdaság atyjaként az unortodoxia (át- és végig-gondolatlan ötletelés, amit a törvényhozás is átvett) és a hajmeresztő „tudományos” eredmények (ősmagyar agysebészet, pöttyös popsi, etc.) propagálása mellett egy igazi hozzá méltó világmegváltó ötletet is dédelgetett. Létrejött az „Összefogás az államadósság elleni Alap”, amelyet egy magánszemély kezdeményezésére hozott létre Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Az első jóváírás az alap számláján 2011 április 29-én egy 5000 forintos adomány volt, azóta apránként (eddig 2098 befizetés, átutalás érkezett az alap számlájára) 272,7 millió forint gyűlt össze

Ja, és hogy miképp áll is az államadósság? Köszöni, daliásan: „Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint az államadósság 21 692 milliárd forint, ami 972,3 milliárd forinttal magasabb, mint mikor Matolcsyék alapoztak”

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr718359912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.05.10. 20:03:19

Lengyel László percekkel ezelőtt az ATV-ben hozzászólt az első és a harmadik témához.

291070 2013.05.10. 20:27:38

1. ácsi 2013. 05. 10. 20:03 bocs, mással voltam elfoglalva. kivonatoznád?

163107 2013.05.10. 21:09:42

. "Azt is megírták, hogy „lehetséges, hogy szükség lesz egy Magyarországról induló és Brüsszelbe tartó Békemenetre” Jaj, ezt kivárom! Megyek is, persze nem gyalog és nem velük, csak úgy megnézni és röhögni. Kedgyed el szerveznu Zsoca! Meg Bencsik, meg a Csizmadija cöf. Hehe, ellesz csak a móka.

163107 2013.05.10. 21:11:36

Csak az idén nőtt az államadósság eddig 1000 milliárddal. Amiről tudunk. (Kötvényeladások). Szegény naiv papocska, viccfigura lett.

302398 2013.05.10. 21:12:28

zu 2: Lényegében egyetért veletek. Brüsszelben a kutyát sem fogja érdekelni, sőt talán észre sem veszik, hogy ezek a nagyeszűek békemenetelnek! S az államadóságról is sumákolásról beszélt!

62853 2013.05.10. 21:27:29

Országos barátom lánya immár tesz az egészre, mert brüsszeli bürokrata lett. Beszélgettünk és megemlítette, hogy ez ott egy normális dolog. Van úgy, hogy naponta kettő is van a tiltakozókból. Hozzászoktak. Ellenben állami pénzen lehet egy brüsszeli kirándulást szervezni. Ez az igazi buli, a többi csak duma.

163107 2013.05.10. 21:49:59

De hogy gondolják? Innen, gyalog? Vagy repülővel, és majd Brüsszel belvárosában battyognak zászlóerdővel? Ha innen mennek gyalog, sokkal nagyobb röhej lesz, és gúny, mint ami az éhségmeneteseket érte, szegényeket, a fideszes bunkók részéről (Tállyai). Ámbár mindenképpen röhejes lesz, és nekünk sokba fog kerülni. Olaj, vagy zsír?

11256 2013.05.10. 22:34:19

úgy tudom, vonattal mennének, de tulajdonképpen másolhatnák a flagellánsokat is, akik önmaguk korbácsolásával múlatták az időt és szigorúan gyalog. azzal még talán kelthetnének némi feltűnést. különben az példátlan, hogy mondvacsinált szervezeteken keresztül az állam finanszíroz turistautakat. (eddig csak beutazások voltak, most megindul a kalandozás is.) jó lenne egyszer látni egy kimutatást arról, hogy mi mindenre adtak már pénzt. azt már úgyse tudja megmondani senki, hogy abból mennyi nyeletődött el útközben.

302398 2013.05.11. 06:56:53

Zu 8: Ez egy igen jó kérdés! Különös tekintettel a több tízezres árra, ami csak a közlekedés ára, amihez kell legalább egy szállás és az ellátás. Nem is beszélve ennek a csürhének az alapanyagára a piára! Amit persze biztosan elérnek, hogy ahogy szoktak a hazai meccsek apropóján (ja egyébként ez is költség is) igen csak jóhírünket fogják kelteni az angol foci-huligánok legrosszabb idejével vetélkedve!

12910 2013.05.11. 07:20:52

ez a cöfös kirándulás is üzlet valakiknek. a mi adónkból. ha a lengyel felebarátaikat is magukkal hurcolják, még nagyobb üzlet lesz valakiknek.....

302398 2013.05.11. 07:50:27

Két megjegyzés a barátomtól, akinek ma van az 50. szülinapja, ezért felköszöntöttem a Skype-on és egy kicsit dumcsiztunk: Egyfelől; ebben az évben négy hosszú-hétvége van, azok „értelmes” eltöltéséről érdemes gondolkodni. Másrészt; Ezt a csürhét még mielőtt kezdene kijózanodni és rájönne, hogy átvágták el kell egy kicsit távolítani. Ez utóbbihoz én hozzátettem: egyes magyar utazási-irodáknak kedves szokása kinn felejteni az utasokat! Van rá remény?

291070 2013.05.11. 08:26:38

8. evianna 2013. 05. 10. 22:34 Éljen a képviseleti demokrácia! Tanmese a CÖF-kák legújabb felbuzdulása kapcsán Pontosabban egy régi vicc, ami arról jutott eszembe, hogy István a tegnapi szösszeneteim közül a CÖF-ka kirándulást közzétette a NolBlog-os blogjában. Ennek hozzászólásai között Evianna, aki egy igen jó meglátásokkal rendelkező közgazda, az utazás anyagi feltételei között megemlítette a vonatozás lehetőségét. Szóval az idevágó vicc, természetesen a „létező”-ből: Megérkezett a Moszkvai gyors (hogy az aktuális, vagy egy előző napi, az most és itt érdektelen) a pályaudvarra. Nagydarab ember áll meg a z egyik kocsi ajtajában és elkiáltja magát erősen idegenes hanghordozással: Hóóóórdááár! Az akkoriban még épp létező hordárok egyike bizonytalanul oda megy (nem ez az a vonat az, melynél nagy szükség szokott lenni rájuk), az utas ezt látván odaszól: Még hordár! Az a zsíros fuvarban reménykedve odahív még kettőt. Erre az utas: Még hordár, összes hordár! Kelletlenül odavánszorog a teljes csapat. Ekkor a pasas szónokolni kezd: Hordár elvtársak, én a moszkvai hordárok üdvözletét hoztam nektek! Róna György kommentje

302398 2013.05.11. 09:11:36

„Ötezer, bizony, dalolva megy”, de hogy mit énekelnek? Legtöbbünk, az ország érdekében, csak remélni szeretném, hogy kevesen értik majd! Egy kissé kifordul a story: Fritz király, CÖF-ka király Léptet fakó lován (pontosabban vesszőparipáján): Hadd látom, úgymond, mennyit ér A brüsszeli tartomány. Ám vegyük komolyan. 5000 fő az már egy különvonat. Erről nekem az un. hála-vonatok jutnak eszembe. S igen csak jól mutatja, hogy miképp háláljuk meg Európának, hogy szárnyaik alá vettek. Hogy úgy vélték a penetráns viselkedésünk csupán a múlt visszamaradott, de hamarosan levetkőzött jelensége lesz. Most megtanulhatják, hogy tévedtek ez mára a nemzeti lényegünké vált!

180524 2013.05.11. 13:27:10

Hadd menjenek, de a saját költségükön röhögtessék ki magukat...

302398 2013.05.11. 15:43:23

zu 14: No ez a "saját költség", ahogy csikágói (vidékieknek Garay-tér és környéke) klubokban mondani szokás, félkéz kontra. Bármennyibe lefogadom, hogy mi ketten a többszörösét fizettük be érte, mint a menetelők. Ezt is bizony a mi adónkból, vagy jobbik esetben meg nem fizetett adóból fonanszírozzák a segéd-Fiúk!

62853 2013.05.12. 09:21:24

Érdekes módja a civil szerevezetek lejáratásának. Vannak kiváélasztottak, akik állami pénzen dőzsölnek és gyakorlatilag minden következmény és elszámolás nélkül A egyszerű halandó, ha meghallja, hogy civil szervezet, azonnal ezekre gondol és máris legyint és pök egyet a homokba.

180524 2013.05.12. 10:05:09

15. ácsi Persze, tiéd a pont! Mint ahogy az adómból fizetem az önkormányzatok átvállalt adósságait, a stadionokat, a, és nem mondom tovább, hosszú lista lenne!
süti beállítások módosítása