Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Jobban élünk, nem?

2013. május 04. - Harun al Rasid

Bayerrel súlyosbítva

Bayerrel súlyosbítva

Még jobban élünk; „gyors”-vonati pótdíj. Ez is a nyugdíj értékállóságát segíti?

A MÁV-Start honlapján május 1-én este jelent meg a közlemény, miszerint a hónap közepétől gyorsvonati pótdíjat kell fizetni Magyarországon. Az összesen 258 járatra érvényesített pótjegyezés kilométer övezeti alapon emeli a személyszállítás költségét. Így egy 100 km-es út május második felétől 150 forintos felár megfizetésével vehető majd csak igénybe, de egy 500 km-es útért már 735 forinttal kell többet fizetni.

MÁV-Start honlapján megjelent tájékoztató táblázatból az is gyorsan kitűnik, hogy az utazás nem csak a gyorsvonatokon drágul, hanem a legforgalmasabb vonalakon szinte mindenütt.

Nem hirdetik, de a díjszabályzat ismeretében egyértelmű, hogy a legnagyobb eredményt mégis az jelenti, hogy május közepétől gyakorlatilag megszűnik az ingyenes vasúti utazás a 65 év felettieknek, mivel pótjegyet nekik is venniük kell.

(csak a kíváncsiság kérdezteti velem: ha a 65 éven felülieknek eddig nem kellett az alapszolgáltatásért fizetni, milyen alapon kell a semmire pótdíjat fizetni?  ha nincs jegy, mire rakódik a pótjegy? valahogy nem logikus, de újabb zsigeri szemétségnek nem rossz!…a szerk. megjegyzése)

Meg „szó(la)lás”, no meg az szabad(os)sága. Kaleidoszkóp az elmúlt napokból.

Az 5.számú szombat reggeli imádsága így indul: „Nem tetszik, amit trafikügyben látok. Nem tetszik, mert egyes esetekben felrémlenek az események mögött a szocialisták. Egyszerűbben és érthetőbben mondom, hogy Török Zsolt is megértse: olyan néhány esetben a trafikpályázatok elbírálása, mintha a szocialisták csinálták volna. És mi nem engedhetjük meg magunknak, hogy akár nyomokban is emlékeztessünk a szocialistákra. Az egysze­rűen nem fér bele. És azt gondolom, hogy nehezen magyarázható, ha polgármesterek nyerik el a helyi trafikok üzemeltetésének koncessziós jogát, vagy ha egészen nyilvánvaló és egyértelmű, hogy családtagok nyertek „véletlenül”. Nehezen magyarázható, ezért nem is kell magyarázni. Minimum szégyellni kell. ”

(hát, kétségtelen, hogy ez a Bayer nevű genetikai tévedés nyomokban sem emlékeztet a szocialistákra. azok ugyanis humanoidok. ez az izé meg egyáltalán, semmire sem emlékeztet. a szerk.megjegyzése)

Valami érdekes véletlen okán nem a mai anticionista palávert és nem a holnapi zsidó-kongresszust választotta témának. Még csak Lauder fikázását sem (igaz, kebelbeli barátja tegnap a konkurenciában már megtette) tolult a tolla hegyére, de még várjuk ki a végét.

Derék ellenfelei sokat tesznek Orbán vonatkozó pávatánca érdekében, mivel hosszasan tárgyalva a tényszerű képmutatását, olyan kijelentésekre ragadtatják magukat, hogy a holokaust nem zsidó ügy (felsorolva az elpusztított többieket is, amivel egyértelműen tagadják az egyedi jelleget adó értelmetlenséget).

Hogy? Minden szubjektív megítélés kérdése, igen! Mint a most újra elhíresült Laborcz bírósági ügye, melyben 5 témában született jogerős döntés. A derék médiában „5ből 4ben felmentették” és az „ebben és ebben elmeszelték” is hangsúlyt kapott.

Igen, ahogy a média alapviselkedés is mikor hogy kap (kaphat???) hangsúlyt. A héten Torgyán doktor volt a Szólás Szabadsága vendége, ahol a műsorvezető bárgyú vihogása közepette a trotliként még fénykoránál is gátlástalanabb „hazafi” tucat-számra okádta magából a bíróságok által már többször elítélt gátlástalan rágalmakat. A vendéglátótól még egy „ne már” -ra sem futotta. Ugyanakkor ezen adó délutáni műsorában a lehetetlen helyzetük okán felháborodott nézőket folyamatosan (egy ismerősöm rendszeresen nézi a Fórum című műsort is) lekeverik nem „úriemberi” fogalmazásaik okán.

Róna György jegyzete

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr938359904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

302398 2013.05.04. 18:21:32

Zu pótjegy: Az un ellenzéki pártok egy kis anyázással ünnepelték az újítást. Selmeczi Gabriella hosszas mocskolódásba kezdett, ahogy nála ez már megszokott. Többek között (ez sem újdonság) kioktatta a Meterházyt, hogy neki kuss, mert elvették a nyugdíjasok egy havi pénzét. A legszemtelenebb mondta: „Minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz” ! Köztünk maradjon ez így még igaz is. Csupán egy apróság a viccbéli félnótáson kívül senki sem magáért a jegyért fizet, csak az utazásra jogosító dokumentumért. Értsd: valóban egyetlen eddig ingyenes jegy sincs, amiért fizetni kell, de ha utazni akarnak kell venniük egy olyan jegyet, amit eddig nem kellett!

163107 2013.05.04. 21:46:49

A csücskös nem számít. Az se, mit pöszög össze. Az számít, hpogy eddig Szegedről ingyen ment fel a naygi, eztán meg 60

163107 2013.05.04. 21:46:53

A csücskös nem számít. Az se, mit pöszög össze. Az számít, hpogy eddig Szegedről ingyen ment fel a naygi, eztán meg 60

163107 2013.05.04. 21:48:24

Eztán meg 800 ft pótdíjjal egy gyorsvonaton.

163107 2013.05.05. 11:42:54

De nehezen gyütt össze...:-))) Zsoca újabb ömleményéhez: Hazudik. Mikor nyert Botka pl. koncessziót? Vagy bármit? Hazudsz Zsoca, mint a kispocok. A földmutyinál melyik polgármester is nyert a legtöbbet???? Tessék? a Botka-e, vagy a nagybotú Mészáros Lőrinc Felcsútról? Netán a disznóképű (nem mellesleg te is nagyon kihízott fejű lettél Tállyai lett szocialista? Miről beszélsz? (gondolom dokumentum nélkül megint, ahogy szoktatok).

291070 2013.05.05. 17:18:11

na most, a szőke piranha logikájához csatlakozva: ha eddig ingyé vót, most arra millen pótjegy szabható ki? nullának mennyi is a pótléka?
süti beállítások módosítása