Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Szájer, a kéretlen

2013. április 18. - Harun al Rasid

no meg, alkalmatlan.

no meg, alkalmatlan.

Még tőle/tőlük is elképesztő pofátlanság Szájer kierőszakolt hozzászólásában

Mint ismert – bár a magyar média érdekes válogatásban csipeget a történtekben – az EP kedden reggel - éhgyomorra, bár az ír miniszter-asszony miatt egy kicsit késve =)) - Strasbourgban plenáris ülést tartott kifejezetten a „magyar kérdés” tárgyában. Az ülésen nem vett részt az ország ME-e. Már ez magában, sem tartozik a korrekt dolgok közé. Különös tekintettel arra, hogy a londoni temetést hozta fel indoklásnak. Nos ezzel akad gond bőven:

- nem hivatalos, állami megemlékezés volt,

- Orbánt nem hívták meg, a meghívandókat az elhunyt személyesen jelölte ki.   Egy virtigli konzervatív személyiség csak méla undorral gondolhat egy magát reklámból annak vallóra! =)), így magán látogatás volt!

- A katedrális hivatalos ülésrendjében nem szerepel a neve.

Mindezt összefoglalva magánprogramja volt. Persze esetében ebben sincs semmi új, hisz annak idején is tudta passzolni az IMF fogadását egy meccs ürügyén!

Tekintettel a távolmaradásra, a frakciók úgy állapodtak meg, hogy – már egyébként is - csak frakciót képviselők hozzászólásait tervezték – Magyarország sem kap külön hozzászólást. Szájer ennek ellenére „hülyegyerek” módjára kihisztizte magának, hogy ő személyesen szót kapjon.

A fontos hozzá szólni valója az volt - bizonyítandó a kritika tárgyává tett alkotmányos trükkjüket - hogy felvettette, ennek köszönhetően (ezzel is annullálva azt az érvüket, hogy csak technikai jellegű javítások) tudta betiltani a rendőrség az „Adj gázt” című antiszemita felvonulást.

Ahogy mondani szokás (egy régi anekdota nyomán) Szájer urat nem zavarják a tények. Nehéz lenne tagadni, hogy a tüntetés (nagyon helyes) betiltására egyértelműen Orbán személyes kívánságára került sor nemzetközi kötelezettségünkre való hivatkozással. Semmi szükség és főleg hivatkozás sem volt az új alkotmány-módosításra.  Egyértelműen arról volt szó, hogy üldözendő cselekményt akartak megvalósítani visszaélve a gyülekezési jog adta lehetőségekkel.

Ahogy már korábban írtam: azt is be kellene tiltani, ha valakik  meg akarnák zavarni az Orbán-fun lányok-asszonyok áhítatát a szülinapi hálaadó misére menet egy „Könyörgöm akasszuk fel!” feliratú molinóval!

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr48359878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

267802 2013.04.18. 08:54:16

Gyuri! Reggel a TV2-n láttam egy pillanatképet a temetésen részt vevő felcsútiról! Valóban csak 2 mp-es volt, de mintha a balján Gyurcsány ült volna és mosolyogtak egymásra! Rosszul láttam? :-)

36888 2013.04.18. 10:29:02

A külföldi kormányok képviselőit meghívták a temetésre, az elhunyt előzetes akaratának megfelelően. Forrás: The independent 2013.04.08.

302398 2013.04.18. 11:07:16

zu 1: Baroness Thatcher -et simerve előbb hívott egy karakteres ellent, mint egy önjelölt hazug ölebet! zu 2: Olvasni sem tudsz? A szerző/szerzők Orbánt írtak!

267802 2013.04.18. 12:15:22

1+ Bocsánat, de újra megnéztem - tévedtem! Sorry!

62853 2013.04.18. 13:26:16

4. grincs Szép dolog a beismerés. A jobbján ült. Ha, ha, ha... A legnagyobb gond, hogy Tündi-bündi férje nem érti mi baja van az Juniónak Orbánisztánnal.

62853 2013.04.18. 13:27:35

Aranylabda átadási ceremónia. Kérdés. Hány állam- és kormányfő vett rajta részt?

291070 2013.04.18. 17:10:47

Virág elvtárs s.k. 2013. 04. 18. 10:29 Virágh, Virág mák-virág, már megint méreteset hazudtál! Azt írod, hogy egy angol lapban olvastad, hogy " A külföldi kormányok képviselőit meghívták a temetésre, az elhunyt előzetes akaratának megfelelően. " Nos ez, ahogy mondani szokás nettó baromság! Szervezetek és államok képviselőit hívták meg. Kormányzati képviselőket csak a lady saját kormányaiból. Orbán meg ugye az állam képviseletében???? Hát elég necces még akkor is, ha mint tudjuk manapság ő nevezi ki az államfőket! =)) Persze, egy esetben igazad lehet: ha az állampárt vezetőjeként ment oda! Róna György s.k.

291070 2013.04.18. 18:00:31

Ki fizette és mennyit kóstált? Mármint Orbán Viktor magánember és a Fidesz elnökének hét eleji kirándulásait Hétfőn Orbán Viktor elment előadást tartani egy katolikus paláverre Bilbaóba (pedig ő maga nem az), majd másnap a Fidesz elnökeként részt vett a Néppárt tanácskozásán. Majd szerdán ahelyett, hogy az ország miniszterelnökeként odaállt volna az Európai Parlament plenáris ülése elé, hogy képviselje a kormánya tetteit. Helyette elment Londonba, Thatcher temetésére, ahova senki sem hívta. Mint ismert a rendezők az államok képviselőt hívták meg. Igaz az államelnököt az utóbbi időben ő szokta kinevezni, de ez még nem ok arra, hogy ő képviselje. Bocs a humorizálásért, de erre csak annyi oka lehetne, hogy ő mégiscsak egy állampárt első embere!!! =)) Ebből egyértelmű, hogy egyiket sem kormányfőként tette, így felmerül a kérdés, hogy az ő és a sleppje kirándulgatásainak költségét jogtalanul fizette a magyar állam! Róna György s.k.

62853 2013.04.19. 12:41:14

Tündi-bündi férjével az a baj, miküzben fikázza az EU-t a magyar törévnyek gyenge ismeretéből, ő maga is hozzászólásában tanúságot tesz erről. Nagy garral dumál, közben ő maga sincs tisztában a magyar törvényekkel, időpontokkal. A bunkó tipikus példája.
süti beállítások módosítása