Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Taps és gúny

2013. április 17. - Harun al Rasid

a virágokat az öltözőbe kérik leadni!

a virágokat az öltözőbe kérik leadni!

Jó volt magyarnak lenni!

Az, hogy pofátlanul hazudik, már megszokott, de most igazolta, hogy nem is érti/érzékeli a realitásokat

„Az Európai Néppárt egy olyan közösség, amely elutasítja a kettős mércét, és megadja a tiszteletet nemcsak a tagpártjainak, hanem az Európai Unióhoz tartozó nemzeteknek is” – nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök kedd este Strasbourgban magyar újságíróknak, miután a néppárti frakció ülésén válaszolt a néppárti európai parlamenti képviselők kérdéseire. Elmondta, hogy: „a tanácskozáson konkrét kérdések merültek fel, mert nagyon sok a nehezen érthető és a nemzetközi sajtóban gyakran félreértelmezett körülmény”. „Ma jó volt magyarnak lenni ebben a közegben" – összegezte Orbán a „meghallgatás” tapasztalatait, mármint szerinte.

Ad „tisztelet megadása”; azon túl, hogy ő (ők) az ország elleni tiszteletlenség alatt érti(k) az ő személyét és a kormányát, pontosabban annak cselekedeteit érő kritikát, meg kell jegyezni a tiszteletnek kölcsönösnek kell(ene) lenni. A tisztelet hiánya igazából nála/náluk érhető tetten az EU-val kapcsolatos kommunikációjukban!

Ad „nehezen érthető kérdések”; Nem igazán lehet szépíteni, szőnyeg szélére állították és bizony magyarázkodnia kellett.

Ad „jól érezte magát”; Mindig tudtam, hogy van a pasasban valami idétlen perverzió, de ez még azon is túlmegy.

Ami pedig a „jó volt magyarnak lenni” -t illeti én úgy gondolom, komoly gondok vannak azokkal, akik csak akkor érzik jónak a magyarságukat, ha nem éri szó a ház elejét! =))

Azt azért minden kétséget kizáróan meg kell állapítanom, hogy ha azt a jóérzésemet, hogy magyar vagyok, nem is befolyásolja, de  a büszkeségemet annál jobban sérti, ha szóba kerül ez a műveletlen paraszt-suttyó, az ország ME-e!! =))

(magyarnak kétségtelenül jó volt lenni, de Orbán Viktornak nem annyira, még akkor sem, ha igyekezett egy néppárti politikustársát befeketíteni. a szerk. megjegyzése)

Európa buldogja vs. paprika-jancsija. Egy rosszul feltett kérdés.

Az egyes számú közellenség kétes értékű szerepével a Magyar kormány és benne kiemelten az állampárt propagandája Viviane Reding asszonyt, az Európai Unió biztosát tisztelte meg.

Ennek - a szabadságharc kiemelt részeként megnyilvánuló – akciónak szerves eleme a Heti válasz című hírmagazin Viviane Reding asszonyt, az Európai Unió biztosát fikázó írása. Az utcákat ellepte az újság címoldalának fotója, rajta a biztos-asszony igen csak előnytelen fotója, alatta a szöveg: "Európa buldogja".

Ott is kisebb betűkkel a cikk kiemelt kérdése: „vajon van-e földrészünknek még egy olyan országa, mint a miénk, amelyet Madame Reding ugyanolyan figyelemben részesítene, mint bennünket?”.

Nos ezzel a kérdéssel van gond bőven:

- ha figyelnek egy országra az nem gond, a gond ott van, ha aggódni kell érte.

- z írás többi részéből nem az derül ki, hogy az EU az országgal foglalkozna, sokkal inkább az, hogy a kormánnyal!

S végül, de nem utolsó sorban a kérdést sokkal inkább úgy kellett volna feltenni, hogy: vajon van-e földrészünknek még egy olyan országa, mint a miénk, amelyre ugyanennyi (aggódó) figyelmet igényelne, mint mi?

Szájer mondta. A bírák ura férje ura néhány mondta

Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően nyilatkozott a sajtónak, hogy a néppárti frakció ülésén Orbán Viktor miniszterelnök válaszolt a néppárti EP-képviselők kérdéseire, akik a szerdai, a magyar alkotmányos helyzetről tartandó plenáris vitát megelőzően, arra felkészülendő tartották fontosnak a meghallgatást.

„Alaptalanok azok a találgatásokat, hogy kifarolt volna az Európai Néppárt a Fidesz mögül.” – mondta a régi barát.  A pofán vágás talán elmaradt, de a számonkérés akkor is tény!


„Egy vacsoraasztalnál folytatott családi beszélgetés” -hez hasonlította a teremben történteket. Lehet benne valami, hisz – ahol még vannak ilyenek – ott szembesülhet a szülő a gyermek legújabb „csínytevéseiről” és azok következményeiről.


Kifejtette: „Ha a magyar jog, a magyar jogi megoldások ütköznek az uniós joggal, akkor ezeket a kérdéseket Magyarország kész rendezni, részben már előzetes egyeztetéssel (ugyan, eddig mikor és kivel egyeztettek előzetesen? , részben az Európai Unióban bevett konfliktuskezelési megoldások, például kötelezettségszegési eljárások révén”. Leginkább kötelezettségszegési eljárások révén!

 

Elmondta, hogy „a néppárt EP-képviselői úgy vélekedtek, hogy Magyarországnak mérsékelnie kellene a konfliktusokat, és jobban el kellene magyaráznia a külvilág számára a magyarországi történéseket”. Orbán Viktor világossá tette, „nem számít arra, hogy a következő hónapokban vagy akár a választásokig a konfliktusok csökkennének, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy szerinte védekezéssel nem lehet választást nyerni”. Igen csak egyértelműen árulkodó Őfenesége céljairól!

Róna György jegyzete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr828359876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

11256 2013.04.17. 10:38:10

magyarán Orbán arra játszik, hogy a Bíróság elé kerüljenek a vitás ügyek, és akkor a választásokig ítélet ott nem lesz. ez a cél. közben elköltünk néhány lavór pénzt az eljárásokra, elmarasztaló ítélet esetén pedig perköltséget és bírságot is fizetnünk kell (akkor jön a különadó? persze már a választások után...)

302398 2013.04.17. 11:20:23

zu 1: Kedves Evianna! Nagyon logikus,amit írsz, de - szerintem - túlbecsülöd Orbánt! Nem számol ő azzal, hogy bukhat (na persze tesz is ellene bőven), egyszerűen chutzpah!

295370 2013.04.17. 12:40:00

a hülyeségeidre máshol keress vevőt, missing. a proxy nem rejt el, hp!

291070 2013.04.17. 17:10:48

[ácsi](#1571624) arra játszik, hogy jól pofán csapják, és akkor picsogva mutogathat, hogy az a csúnya brüsszel, hát látjátok, én nem tehetek mást, kilépek!

291070 2013.04.17. 18:22:46

róna gyuri kommentje: Két megjegyzés az EP plenáris ülésről. Mindenek előtt köszönet illeti az ATV-t azért, hogy egyenes közvetítésben élvezhettük ahogy az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a magyarországi alkotmányos helyzetről vitáznak a képviselők. (pontosabban egy kivételtől az illetékesek). A köszönet már azért is tanácsos, mert olvasva a sajtó beszámolóit csak a Néppárti támogatásokat érzékelhetjük. Sőt kiemelt köszönetemet fejezem ki azért a hangbeállításért, hogy a fordítás mellett jól érthető volt az eredeti szöveg is. A tanácskozásnak volt két momentuma, ami reakcióra késztetett. Elképesztő és ugyanakkor igen csak elgondolkodtató az (és főleg a módja), hogy Szájer az előzetes megállapodásokat felrúgva kierőszakolta, hogy szónokolhasson. Az már csak hab a tortán, hogy ezt a lehetőséget hogy és mire használta! Nem volt semmi Morvai Krisztina hozzászólása sem, amit állítólag a frakciója nevében tudott elővezetni. Nem ide tartozik, de meg kell jegyezzem jobb lett volna, ha alkalmazkodva a két másik magyarhoz (saját frakcióját Bokros képviselte) nem erőlteti az angolt. Nos ez a derék képviselőnő két elgondolkodtató megjegyzést is tett: Egyfelől kijelentette, hogy – szerinte – „a jogállamot az jelenti, hogy vannak egyértelmű és kiszámítható törvények”! Nos – bár nem csodálkoznék, ha Krisztina-asszonynak más az érzelmi véleménye – a helyzet az, hogy a magyar történelemből közismertek az un. zsidó-törvények, amik egyértelműek és kiszámíthatóak voltak (tartok tőle, hogy sokak akkori vélekedése ellenére a következmények is). Hogy ezek – s még sok példát hozhatnék – a jogállamiságot reprezentálták volna! Nem volt semmi az EB és két vezető funkcionáriusa elleni durva kirohanása sem, melyben kétségbe vonta kompetenciájukat, mondván nincs is jogi végzettségük!

14927 2013.04.17. 18:31:10

Orbánnal vitatkozni, az kb olyan mint galambbal sakkozni, aki jól teli szarja a sakktáblát, aztán közli, hogy nyertem

291070 2013.04.17. 18:48:34

6. ghost 2013. 04. 17. 18:31 nálad a pont!

302398 2013.04.18. 07:01:57

Nem tudom feltűnt-e nektek is, hogy a felszólalók mennyire ügyeltek arra, hogy a kritikát Orbánnak és a kormánynak címezzék. MO csak a büntetés kapcsán hangzott el!

291070 2013.04.18. 08:26:40

@keleti bölcs nem véletlen.
süti beállítások módosítása