Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Pintér, a pökhendi pimasz

2013. március 18. - Harun al Rasid

beállt a sorba

beállt a sorba

Nézem Pintér nyilatkozatát a királyi pártmédiában, és csak lesek ki a fejemből: ez a fő belügyér azt találja mondani, bele a nézők orcájába, arcrezdülés nélkül, hogy: "...az természetes, hogy aki ilyen helyzetbe kerül, az másképpen látja a dolgokat, mint mi vagyunk azok, akik ezt jobban meg tudjuk ítélni...." Magyarul, majd mi megmondjuk, mert mi jobban tudjuk, hogy mi volt az, amibe te belekerültél, étlen-szomjan vártad a segítséget, és csak a véletlen mentett meg a kihűléstől, mert neked erről, bugyuta polgár, fogalmad sincs, mert mi ezt nem úgy látjuk, tehát az akkor másképpen van!

Mindehhez még van pofája hozzá tenni, hogy ők kedd óta minden lehetséges médiumon keresztül figyelmeztették a lakosságot, tehát mindenki magára vessen! Ha ennyire előre látóak voltak, hogy' a 3,14csába sikerült a szolgálatnak nem ott lenni, ahol a sz@r fakadt? Az a szép számú külföldi kamionos, aki, elakadván, a legnagyobb zavart okozta, mijafrancért nem ért magyarul? Erre rátesz Giroszkóp is, aki szintúgy a polgárok felelősségét firtatja, hiszen ők megmondták! Ja, hogy ő maga is a felelőtlen polgárok közé tartozik, hiszen 12 órát a hó fogságában töltött? Hát persze, ő más, ő szót vitt, a fene se tudja, hová, de oly annyira fontos volt annak a szónak a vivése, hogy a hülye hó a hibás, aminek kormányrendeletileg el kellett volna az útjából takarodnia!

Bakondi fővakond szerint pedig a tűzoltók csak akkor látnak tüzet, amikor szélvédett helyen rágyújtanak? Miután gyakorlatilag minden hozzáértőt kirúgtak, kapott az OKF egy volt határőr tisztet a vezérürü posztjára, aki nyilván valóan sok katasztrófahelyzetben irányíthatott, leginkább akkor, amikor ötnél több szudáni akart átosonni a jobb világba a zöldhatáron keresztül.

Most a Pintér-Bakondi vegyes párosnak a nagy halleuja közepette sikerült hallgatni az irányítási rendszer összeomlásáról, a kivezényelt tűzoltók elégtelen szerszámzatáról (lapát? ja, az nem volt!) és leharcolt, elkopott védőfelszereléseiről, ruházatáról, valamint az ellátmányuk elmaradásáról - de persze, rendkívül büszkék arra, hogy a ruházatuk azonos a rendőrség ruházatával, így megjelenésük, khmmm...nem éppen különbözeti meg őket az erőszakszervezetétől. Ide jegyzem meg, hogy ma reggel találkoztam két közterület felügyelővel. Csak a maroklőfegyver hiányzott az oldalukról, egyébként egy az egyben a rendőrségre hajaztak. Hiába, na, Pintérné őnagysága szabászata már nagy raktárkészlettel rendelkezett ezen egyenruha tárgyában.

Ehhez adja elő magát a Közútkezelő - affrancba, elhibázták, nincs a nevében, hogy nemzeti, akkor biztosan jobban ment volna - szóvivője, mi szerint: ...a kommunikációs rendszer azért omlott össze, azért tudtak csak kevés bejövő hívást fogadni, mert kismillió dolguk volt, nekik tájékoztatniuk kellett ezt, hívni kellett azt, beszélniük kellett amazzal. Hát persze. Az a hülye akác, az a hibás!

De azért van hab is a tortán: valahogy nem lehetett látni turulban született gárdistáink tipikus ősi magyar oroszlános jelképpel díszített bomberdzsekijét sehol sem, pedig az árpádsávos nyaksál egész jól fogja a szelet, a martens-bakancs is jól tűri a porhavat! Pedig hát, alapító oklevelükben mintha ott lenne, hogy a parlagfű irtás és a hadisírok ápolásán kívül humanitárius  segítségnyújtást is vállaltak katasztrófahelyzet esetén! Vagy nekik se működött a riadóláncuk?

Igaz, egy túltöltött agyú külhoni gárdista - ez milyen mókás, ott ugyan, mi hasznát veszik a mihasznának? -a KMH oldalán azt állította, hogy hős nemzetmentő gárdistáink, halált megvető bátorsággal, bébieledelt osztottak a hófalak közt rekedt autósoknak! Azoknak, akikhez, ugyebár, a mentőegységek se tudtak eljutni! Hát, ez kb. annyira életszerű, mint a maori harcosok tánca a K2 csúcsán. Arról nem is beszélve, hogy ha egy  - Giroszkóp által felelőtlennek nevesített - bébibirtokos család, bébistől, hacsak a szomszéd faluba is indul, fel van készülve minden eshetőségre, mert az anyai ösztön már csak ilyen.

Most már csak egy kérdésem van: mit fognak csinálni, ha ez a rengeteg hó elolvad? Kiküldenek egy SMS-t: tessék a szomszéd ladikjába átszállni?

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr108359820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

267802 2013.03.18. 11:38:44

Ebből a xarból már nem jönnek ki jól! Szkyról, meg vagy jót, vagy semmit! Inkább a semmit!:-))

169889 2013.03.18. 11:39:57

„Hozzáteszi: az, hogy maga Pintér is szívességként tekint a kiküldött SMS-ekre, felveti a kérdést: van-e előre kidolgozott protokoll ilyen esetekre, hogy miként lehet katasztrófahelyzetben a lakosságot értesíteni a mobilhálózatok segítségével? A miniszter reményének adott hangot, hogy a szolgáltatók nem fogják kiszámlázni a küldött csaknem 7,5 millió sms üzenetet. E szerint tehát erre sincs vészforgatókönyv, s további kérdés, hogy a költségviselés felmerült-e a szolgáltatókhoz intézett szóbeli kérés előtt, vagy csak azt követően?” nol.hu/gazdasag/pinter__szivessegbol_sms-eztek_a_mobilcegek

179584 2013.03.18. 11:47:33

Ha nem nagy pimaszság komment nélkül is nyomni a meget, én megtettem!

11951 2013.03.18. 11:54:35

Ez már egy régi ügy,a másik fidesz kormány alatt kezdődött....akkor még aktív hív. tűzoltó voltam....Pintér úr (elvtárs) elvette a veszélyességi pótlékunkat meg más egyéb juttatást..... Már akkor utálat tárgyát képezte a "tűzoltóság".....most ezért államosították vissza,és csináltak belőle katasztrófavédőket....a semmit tevők létszámát a sokszorosára növelte,a vonulós állományt pedig lenyomta a megalázás szintjére....sokan hagyják el a pályát,pedig szeretik a munkájukat,csak megélni nem tudnak belőle... Ezt a volt (jelenlegi tűzoltók) kollégák mondják,sajnálom őket......

291070 2013.03.18. 12:09:17

RónaGyuri kiegészítése: Zsóti tisztán látja, de legalább is megmondja a frankót „olvasom a névtelenségbe burkolózó gazemberek blogjait a kormány felelősségéről. ” Én meg olvasom 2013-03-18 Magyar Hírlap „Az összegszerűség - Bayer Zsolt írása a nemzeti ünnepi rémálom után „ című förmedvényét Bayer Zsolttól: „Mi is történt most március 15-én valójában? Az történt, hogy az országos katasztrófavédelem már 14-én délelőtt (!) piros riasztást adott ki az ország nagy részére, a maradékra pedig narancs riasztást. Senki, ismétlem, senki nem mondhatja, hogy nem értesült, nem értesítették a várható ítéletidőről és a veszélyekről. Ezt követően a lakosság egy jelentős része – a hosszú hétvégét kihasználandó – útnak eredt, hogy még egy utolsót síeljen Ausztriában vagy Szlovákiában, vagy wellness-szállodákba igyekezett – ne felejtsük el, hogy a hírekben megjelent, miszerint a március 15-i hosszú hétvégére gyakorlatilag megteltek a wellness-szállodák. Aki tudja, hogy milyen ítéletidő várható, és ennek ellenére útnak indul – pláne gyerekekkel! –, az utóbb legalább ne reklamáljon. Akik útnak indulnak, aztán befújja őket hóval az orkán, de még utolsó erejükkel keresztbe fordulnak, leállósávba menekülnek, hogy ilyen módon végképp lehetetlenné tegyék a mentőalakulatok helyszínre érkezését, azok legalább szégyelljék egy kicsit magukat, és ne követelőzzenek. Ugyanis létezik olyan, hogy állampolgári felelősség.” eddig RónaGyuri. de ez már én vagyok: bayernek meg egy dolgot javaslok, aminek hiányában, ugyan már, takarodjon vissza az anyja szülőcsatornájába! ezt úgy hívják, emberi tisztesség!

291070 2013.03.18. 12:15:08

egyet vitatok: ez akkor volt a kormány felelőssége, amikor lenullázta a szakember állományt. most ez csak az illetékesek felelőssége, az OKF-és és pintéré. azt válaszolja a fő belügyér a kérdésre, hogy ugyan, miért nem fordultak előbb a honvédséghez (lánctalpas gördülő állományról van szó): mert nem volt rá szükség! mert hát, ő csak tudja, hiszen egy kétméteres hófal az smafu a lapát nélküli katasztrófa védelmiseknek! idióta barma!

291070 2013.03.18. 12:17:42

2. Lancelot 2013. 03. 18. 11:39 ez olyan lesz majd, mint az a rengeteg költség, amit a posta lenyelt az idióta kérdőívezésekkor? csakhogy, a mobilszolgáltatók mintha külföldi tulajdonban lennének...én a helyükben még felárat is számítanék! pintér meg az anyjának tegyen szívességet!

163107 2013.03.18. 12:20:18

Szia Rasid, érdemes a Zsoca lapjára kattintani... Miket nem tud meg a zember!!! "A kormányszóvivő szerint az élet- és vagyonvédelem tekintetében százszázalékosan teljesített a..." =(na hol? el se kellett olvasni) "Ígéretes magyar-jordániai együttműködés" (ehhön se kell kommentár) "Ipsos: nőtt a Fidesz előnye (mert megérdemlik).

62853 2013.03.18. 12:29:42

Sintér Sanya volt olyan pofátlan, hogy azt mondta, Európában előfordul, nem ritka a 2,3 napos várakozás a mentésre. Hol, melyik országban? Sosem látott hóviharról regült, ami Európán szinte nincs is. Hol él ez a muksó?

291070 2013.03.18. 12:31:00

+1 RónaGyuri inzert: „.. horrorisztikusra sikerült az amúgy is időközben lefújt budapesti március 15-i nemzeti ünnepre különvonattal érkező lengyelek hazatérése” Gazeta Polska főszerkesztőjét Tomasz Sakiewiczet képviselő Joanna Urbanska levelében azt írja: „szombaton este 8 óra táján indultak haza a Nyugati pályaudvarról, mit sem sejtve, hogy éppen a hazatérés fogja a legnagyobb problémát jelenteni. A gondok már Rákoskeresztúron kezdődtek, ahol a vonat hirtelen megállt. Lassanként az elektromos ellátás is megszűnt, ennek következtében sem a világítás, sem pedig a fűtés nem működött. Az utasok hat órát várakozva, hajnali 2-ig fagyoskodtak a sötét, jéghideg kocsikban, hiába várva az érdemi információkat. Végre a hat órás, mellékvágányon töltött várokozás után csatolták az új mozdonyt és a vonat elindult.” Én nem értem, hogy min csodálkoznak! Csupán a MÁV ebben az esetben is csatlakoztak a katasztrófavédelem standard és a kormány által optimálisnak minősített eljárási szokásához! eddig RónaGyuri. ez meg én: a) kijafasz hívta őket? csak nem bencsikék, erősítésként? b)nem volt annyi eszük, hogy nekik is elküldjék az sms-eket? c) nem olvasnak újságot, néznek híradót, időjárás jelentést?

291070 2013.03.18. 12:33:19

8. Osszián (szerkesztő) 2013. 03. 18. 12:20 olvassa bayert, akinek két anyja volt! a fidesz előnye persze, hogy nőtt! a lejtőn lefelé gördültében...

62853 2013.03.18. 12:33:35

Ugyanakkor az Önfényezésben remekek, de ott is lebuktak. http://auto2.hu/olvas/1513-egy-film-ahol-orban-viktor-megsert-par-kresz-szabalyt-de-megtudja-ket-nap-utan-az-igazsagot Dömsödi az írásában még nem tudta, de az internet egy gyönyörű világ, hamar kierítette, kik is voltak a szereplők. Az ifjú pár még véletlenül sem ifjú pár és még véletlenül sem Csíkszeredáról. A többi hazugság csak hab a tortán.

291070 2013.03.18. 12:34:03

9. lusta 2013. 03. 18. 12:29 egy másik európában.

163107 2013.03.18. 12:37:24

Szia, Lusta! Nézdmán, hogy jártak a nagy Orbánrajongó lengyel barátaink: http://hvg.hu/itthon/20130317_MAV_Bekemenet_vonat

163107 2013.03.18. 12:38:50

Bocs, most látom, már a 10.-ben ott van.

11951 2013.03.18. 13:43:40

keleti bölcs (szerkesztő) Elnézést,hogy nem jeleztem,a post egészével egyet értek,de mint volt tűzoltó " Bakondi fővakond" bekezdéshez kívántam hozzászólni....

62853 2013.03.18. 13:45:37

14. Osszián (szerkesztő) A cöfcöfösöknél többet lehet olvasni, ámbár a lengyelek mélyen hallgatnak a kudarcos kirándulásukról. Még a saját újságugban sem írnak róla. Az hab a tortán, hogy a MÁÉV vbezetése már a keresztapa embereivel lett feltöltve. Mi az a 6-8 óra, amikor 270 ezer ember akár 23 órát töltött a hóban, árma meg például Nyíregyházán már harmadik napja egy darab sincs. A delej szintén ünnepel.

62853 2013.03.18. 13:49:36

˝Európában ugyanez a hirtelen jött katasztrófahelyzet nagyon hasonló vagy súlyosabb problémákat okozott, például Belgiumban 1600 kilométernyi hosszúságban alakult ki dugó autópályákon, illetve „Szlovákiától Németországon át Franciaországig” 15-20-25 órákat töltöttek el az emberek az autópályán gépkocsijukba zárva. “Ez nem jelent vigaszt természetesen”, de ez olyan katasztrófahelyzet volt, amely nem csak Magyarországon állt elő – fogalmazott.˝ Ez Gírosz szemét hazugsága. Katasztrófahelyzet valóban előállt ezen országokban, egyébként nem csak ott, mert más európai országban is, de ennek ellenére, ellentétben a magyar helyzettel, az emberek nem lettek nagy ívben letojva. Sem a szlovák, sem a belga, sem a francia, sem mások nem készítettek propagandafilmet fizetett sttisztákkal.

267802 2013.03.18. 14:41:07

12. lusta Lusta Barátom! Nagyon jó a link! Dömsödi nagyon jól taglalja a videót, de! Szerintem arra ő sem gondolt, h amennyiben Orbán az alsó kis képen látható Ford(?) Transit (?) gk.-t vezette, akkor vszeg újabb szabályt is megsértett, mert az új jogosítványával nem vezethette! Sztem az autó összsúlya több, mint amit vezethe t- 3,5 t.!

62853 2013.03.18. 15:35:00

19. grincs Telitalálat. Nálad a pont. A VW ugyanis páncélozott. Ennyi szabálysértés eg rakáason!

291070 2013.03.18. 15:52:01

18. lusta 2013. 03. 18. 13:49 ez a másik mezejére kacsintgatás kurvára nem érdekes! az az ő problémájuk, ez meg a miénk! és egyáltalán nem ad felmentést, hogy bezzeg, náluk is van!

14927 2013.03.18. 16:34:40

Nem értelek én benneteket. 3 év után rájöhettetek volna, hogy ez a VERBÁLIS MENTALISTA kormány. Jelszavuk: annak higgy, ami füledbe cseng az agitprop MTVA mediákból.

62853 2013.03.18. 18:06:37

21. keleti bölcs (szerkesztő) Ezek után én arra lennék kíváncsi, hány úrát várakoztak behavazva, bedugulva a belga autósok úgy, hogy a kutya sem nézett feléjük?

291070 2013.03.18. 18:48:27

23. lusta 2013. 03. 18. 18:06 nem mind1? az a lényeg, hogy pintér atyus elégedett volt, a majdnem halálra fagyott polgárok meg túloztak, hiszen az egész nem is úgy volt, mert hát azt pintérék jobban tudják, hogy volt.

163107 2013.03.19. 01:00:33

Hazudni, hazudni, hazudni. Ma Orbán nem kevesebbet állított Jordánában (fogadjunk, hogy kiönt a Holt-tenger), hogy "Európát az a veszély fenyegeti, hogy csökkenni fog a súlya, ha nem változtat. Magyarországot a kormánya az elmúlt három évben jelentősen átalakította, és Európa legversenyképesebb országává tette," A kommentelőket majd szét veti a méreg. De én már csak nevetni tudok.

62853 2013.03.19. 04:59:02

25. Osszián (szerkesztő) Mondott cifrábbat is. ˝Magyarországot a kormánya az elmúlt három évben jelentősen átalakította, és Európa legversenyképesebb országává tette, ami a következő években meghozza majd az eredményeket - fejtette ki Orbán Viktor. Hozzáfűzte: ezért itt az idő, hogy a magyar és a jordániai üzletemberek az eddiginél szorosabb kapcsolatokat építsenek ki.˝ Ez a négybetűs dugasz még azt sem tudja, hogy a világranglistán versenyképesség szempontjából a 60. helyen állunk úgy, hogy még a lettek is megelőznek minket. Egyébként Jordánia a 64. helyen épp mögöttünk található. www3.weforum.org/docs/WEF_GlobalCompetitivenessReport_2012-13.pdf

62853 2013.03.19. 05:03:27

Tegnap este Kálmán Olgánál volt egy nagyon elégedett emberke. Tóth Ferenc a Kataszrófa előidézőktől végig nagyon jól védte a mundér böcsületét. A tények meg sem kottyantak neki. A vége csodálatos volt. ˝Sárospatakon voltam, ahol a szovjet kollégákkal egyeztettünk˝ Ennél a muksónál megállt az idó. http://www.youtube.com/watch?v=Zbd_lVjY7Ik

291070 2013.03.19. 07:06:19

az útra kelt autósok igenis felelőtlenek voltak, mivel nem volt náluk 23-as villáskulcs, amivel le tudták volna bontani a kordont! mivel az izzókészlet kikerült a kötelező felszerelések közül, javaslom helyette a 23-as villáskulcs beiktatását!

291070 2013.03.19. 07:09:42

27. lusta 2013. 03. 19. 5:03 ha már szovjet, akkor nem kolléga, hanem elvtárs. amúgy sárospatakon mit kerestek a szovjetek - hacsak titokban nem maradtak ott - amikor egy köpésre a szlovák határ húzódik?

267802 2013.03.19. 07:44:06

28. keleti bölcs (szerkesztő) Az M16-os csavarnak 24-es feje van! Kérlek, feltétlenül javítsd, mert különben a 23-as xart sem ér! Ja, és kettőt, mert ellent is kell fogni! :-))

62853 2013.03.19. 08:54:31

Itt gondok vannak ám. Általában a védőkorlátokhoz M10x25, M16x25 és M16x40 a csavarméret. A tűzoltóknak volt igazuk. Fllex a legjobb megoldás.

62853 2013.03.19. 09:04:37

Persze nekem mindenre van megoldásom. A kocsimban az izzókészlet, a mentőcsomag és poroltó mellett van ám franciakulcs is!

62853 2013.03.19. 09:42:46

A cseheknél most egy hatalmas hóesést tapasztaltak. Emiatt lezárták a Harrachov-Jakuszyce határátkelőt. Értem én, mertt pont a Karkonosze hegyet kell megmászni, ami nem egyszerű ilyen időben. A nagy havazás miatt balesetek történtek a D1 és a D11 autópályákon, erre lezárták a pályák érintett szakaszait a mentés idejére. A hó Brno közlekedését is megbénította. Erre a mi Katasztrófa előidéző csapatunk a legjobb ellenpélda. Hajnali 4 órakor úgy kellett a havat eltakarítanom az autóról, majd nyolckor is, mert annyi esett. Az utak már akkor is takarítva voltak, reggelre meg a latyak nehezítette a közlekedést.. Szórva és takarítva voltak, vannak az utak., pedig még esik a hó.

291070 2013.03.19. 15:50:55

[grincs](#1553700) szakértőtől hallottam, hogy spec feje van, a 23-ast rá lehet erőltetni, mert szar anyagból van, de a 24-es csak legömbölyíti.

291070 2013.03.19. 15:54:46

[lusta](#1553758) erről van szó. a rádióban megnyilatkozó szakember szerint elmulasztották az elősózást - amit még akkor kell kiteríteni, amikor még csak várható a hó - majd, amikor a lehulló hó azzal elegyet képez, azt felülszórni a következő adaggal, ezáltal a hó, bármilyen vastag is, mivel nem rögzül a flaszterhoz, könnyen eltolható. persze, a hófogó falak, hálók idő előtti elhordása felől ez nem mentesít.
süti beállítások módosítása