Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2012.11.11.

2012. november 11. - Harun al Rasid

Róna Gyuri írása

Róna Gyuri írása

Mennyi is a kétszer kettő?

Őfenesége már végképp képtelen felfogni, hogy miket zagyvál össze

Orbán Viktor miniszterelnök az MTI-nek adott interjúban az Európai Bizottság szerdai ország-jelentésében foglaltakra és a Daimlerrel pénteken kötött stratégiai partnerségi megállapodásra alapozva kijelentette, hogy szerinte „sikerült a magyar gazdaság pénzügyi konszolidációja, az új magyar gazdasági modell működőképes” !!.

Álláspontjának meg is „indokolta”, azt tudta mondani, hogy: „Ez olyan felismerés, mint a kétszer kettő!

Először is ismerve – s sok más jelből is kitűnő – mentális gyengeségét, nem csodálkozom azon, hogy számára – ismét, vagy sohasem tudta? =)) – újdonság varázsával felérő felismerésnek tűnnek az elemi számtan alapvető szabályai.

Másfelől azonban meg kell, hogy mondjam, hogy bár egykor (egy a maihoz sokban, sőt nagyon sokban komoly mentális és mentalitási hasonlóságú kulturális-környezetben) nagy siker volt a „Kétszer kettő néha öt”, s jól ismert a méréselméleti tudomány kiválóságának vicces megjegyzése „a kétszer kettő, az úgy nagyjából – jó közelítéssel – négynek tekinthető”, de a világ ennél egyszerűbb. Így még a magukra, pontosabban matematikai inkompetenciájukra felettébb büszke humán-értelmiségieket is megnyugtathatók, hogy 2 * 2 = 4 evidencia és ez nem csak afféle felismerés, vagy vélemény!!! =))

A dilettantizmus magasiskolája.

Nem csak a benyújtó, de a kidolgozója sem érti, amit javasol

Van egy bevált pejoratív jelzős szerkezet: hályogkovács módszerrel. Ennek lényege a tudatlan, tájékozatlan és átgondolatlan, de határozott intézkedés. Ugye milyen ismerős? Igen ez az un. unortodoxia.

Ha már a köznyelvi fordulatokkal élünk felemlíthetjük, hogy ennek egy igen csak frappáns állatorvosi lova a választási eljárási törvénnyel kapcsolatos idióta ötletparádé. Ahogy mondani szoktam igen éles verseny van abban, hogy ki tud nagyobb marhaságot tartalmazó képtelen ötlettel előállni.

Ebben a „nemes” versengésben legalább éremesélyes az a javaslat, amivel az egyik – naná, hogy – fideszes honatya tudott előjönni: a derék képviselő azzal állt elő, hogy a lázári javaslatban szereplő 200 helyett, 500 támogató aláírásra legyen szükség az egyéni képviselő jelölt-állításhoz. Ez eddig a szíve joga, ha nagyon erőlködöm – még a pillanatnyi vélt vagy valódi érdeken túl is – találhatnék épeszű indokot is. Azonban, most fijjej Waze, a derék parlamenti-munkálkodó ezzel együtt azt is helyesnek látná, ha a támogató-aláírásnak nem lenne feltétele, hogy az aláíró ezt megelőzően már felkerült a választói névjegyzékbe. Ami azon túlmenően, hogy meglehetősen komolytalanná teszi a dolgot - bár az igazsághoz tartozik, hogy eddig sem volt túl komoly: gyakran volt rá példa, hogy jelöltek nem kaptak még annyi szavazatot sem, mint ahány ajánlást (magyarázat persze egyszerű az ajánlás nyilvános!!!) – egyszerűen kivitelezhetetlen, de legalább is ellenőrizhetetlen.

Hogy miért? Egyszerű: ha ArROGÁNs Toncsi megszünteti a népesség-nyilvántartást, hol és hogyan ellenőrzik a támogató valódiságát???? =))

Újabb méretes tasli a szakmai tisztességnek.

Hagelmayer tanár úr foroghat a sírjában

Nem igazán mondhatnám, hogy manapság túlságosan ritkán van alkalmunk és okunk arra, hogy – vérmérsékletünk szerint – fejcsóválva, dühösen, avagy mélyen felháborodva – szóvá tegyük, hogy  „ezt az arcátlanságot még Rákosi Pajtásék sem engedhették meg maguknak”. Íme ennek egy újabb vérlázító példája.

Az MTI jelentése szerint szombaton kiosztották a Hagelmayer díjakat.

A Hagelmayer István-díjat 2000-ben alapították, emléket állítva az ÁSZ alapító elnökének. Az elismerést azok a kaphatják, akik kimagasló, példaértékű teljesítményükkel hozzájárultak az Állami Számvevőszék jogállami és társadalmi súlyának, szakmai tekintélyének kialakításához, részt vettek az intézmény szervezetének megújításában, a nemzetközi kapcsolatok építésében, továbbá kiemelkedő pénzügyi ellenőrzési tevékenységükkel hozzájárultak a közpénzek hatékonyabb felhasználásához. A díjat minden évben, a szervezetet létrehozó 1989. évi XXXVIII. törvény elfogadásának napja, október 28-a alkalmából adják át.

Az Állami Számvevőszék döntése szerint ezidén az egyik Hagelmayer István-díját kapta Rogán Antal Fidesz frakció vezetője, belvárosi polgármester, a parlament gazdasági bizottságának elnöke kapta.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr998359644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

179584 2012.11.11. 15:43:09

Ami tény, az tény: egyre szebb minden!

57665 2012.11.11. 15:52:43

És még van egy évük az unortodox választási rendszer állandó változtatásához !
süti beállítások módosítása