Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Hit, Isten nélkül?

2012. október 09. - Harun al Rasid

mert a hit csodákra képes!

mert a hit csodákra képes!

"Hit Isten nélkül, avagy a volt KISZ káder a 68-as európai generáció ellen.


Orbán újabb szóhasmenése, most elsőrendű matyaroknak.

Sok kétség nem fér hozzá, hisz „nem csak abban, amit mondanak, de abban is amit művelnek” meghatározó szerepe van – legalább is erre hivatkoznak, ezzel indokolnak – az un. diaszpórában élőknek. Akik mostanra nem csak állampolgárságot és – bár eredetileg tagadták – választójogot, de most már egyenesen 2/3 isteni kegyeket is kaptak és kapnak. Így lassan úgy néz ki, hogy ismét kialakul a kasztrendszer fideszesek, diaszpóra, vakhitű bárányok. Ja és még az érinthetetlenek, akik persze nem számítanak, mert kaszton kívüliek.


A hét elején tartja Budapesten a második ülését az un. Magyar Diaszpóra Tanács. Őfenesége ezt az alkalmat is megragadta, hogy okadatolja legendás tudatlansága és műveletlensége mellett a már-már közmondásos mentális állapotát.


A Bölcs és Jóságos Vezető szóhasmenésének tárgya – legalább is szerinte ezt mondta -, az ő és csapata elhivatottsága. Szerinte arról beszélt, hogy szerinte mire is kapott/kaptak felhatalmazást. A témában szokásos hablaty mellett – nem függetlenül a vélt hallgatóságtól – új elemként jelent meg: „a világ magyarsága közösségként való újjáépítése” mint magasztos cél. Hic & nunc – ennél fontosabb körberöhögni való is van – ennek az agyrémnek a bornírtságával nem foglalkozom, még az „újjá” értelmezésével sem! =))


Az egyre rosszabbodó mentális állapotához méltóan rengeteg marhaságot hordott össze, egyre pofátlanabb hangnemben és megfogalmazásban. Ez a szaros-lábú műveletlen paraszt-suttyó odáig pofátlanodott, hogy az európai kultúráról, mint olyanról értekezzen. Ez a derék volt KISZ-titkár nem többet és nem kevesebbet engedett meg magának, mint a - szerinte – a „korszerű európai társadalomfejlődés legfőbb gátja” -ként nevezte meg a „nyugat-európai politikai elitet, amelynek tagjai jórészt a 68-as generációból kerültek ki”. Sőt szerinte a vallásból - nem feltétlenül a hitből, de az sem árt - átvett tízparancsolat szellemében megfogalmazott tradicionális értékekre kell építeni."


Eddig Róna György írását olvashattátok.


Szerény kiegészítésem: az, hogy valakinek küldetéstudata van, még nem baj, de, ha ezt Krisztusként akarja megvalósítani - főleg világnemzetileg -, az már orvosi eset.


De legyen. Először is verje ki a kufárokat a templomból, de részrehajlás nélkül. Csakhogy, az akkori kufárokkal se az volt a baj, hogy eladni akartak, hanem hogy rossz helyen tették. Most tekintsünk el attól, hogy az Orbán favorizálta Lázár testvérek üzletlánca is mások nyakára nyitja üzleteit (előbb-utóbb benne lesz a nevében, hogy Nemzeti), mert ők legalább minőséget is nyújtanak mellé. Azért az áraik még kufáriak: nincs más, ezen az áron vigyed!


De, hogy ezen küldetéstudattal felvértezve, más, nálunknál sokkal régebbi demokráciák vezetőit pusztán generációs oknál fogva fikázni, ez már több, mint küldetéstudat. Ez egyszerű nagyképűség. Mi több, némi korai szenilitásról is tanúskodik. Ő ugyan még egy pajzán gondolat sem volt, amikor az általa kritizált, jelenlegi vezetők már régen megélték azt, amiről neki fingja sincs: a demokráciát!

Angela Merkel: 1954-es, Francois Hollande 1954-es, David Cameron - na, ő legalább korabeli, 1966-os (erre mit lépsz, kicsi Viktor?), csak, hogy a legfontosabbakat említsem. Noch dazu, Merkel - elvi és nézeti neveltetését illetően - DDR állampolgárként ugyanazon a táptalajon nőtt fel, mint Orbán idehaza.


Akkor billenjünk már át a tízparancsolat szellemiségére, ugyan kicsit szelektáltan.


"A Sínai-hegyen Istentől adott parancsok a valláserkölcsi élet örök érvényű alaptörvényei (Kiv 20). Az embernek Isten és embertársai iránti kötelességeit összegzi. érvényessége minden időben megmarad, mivel Jézus azt mondta: "Nem megszüntetni jöttem a Törvényt, hanem beteljesíteni" (Mt 5,17)."


Érted, Viktor, kicsi huszár? Nem megszüntetni, beteljesíteni!


I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

Istent felismerve első kötelességünk a benne való hit, a neki kijáró imádás; hódolat és dicsőítés, uralma kizárólagosságának elismerése.


Nnnna. Ez, minden blaszfémia nélkül, a 2/3 parancsolata.


VII. Ne lopj!

Az embernek a munkával szerzett tulajdonhoz, az életét biztosító anyagi javakhoz való jogát szavatolja ez a parancs.


Persze, nem Lázár elvtárs szerint.


VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

Az emberek közti kapcsolatok legfőbb munkálója az emberi beszéd. E nagy adománnyal nem élhetünk vissza, nem használhatjuk mások kárára. A parancs a nyelvvel elkövethető legnagyobb bűnt is jelzi, s általánosságban is elénk állítja az igaz beszédet, mint Istentől szabott kötelességet.


Szólnál mamelukjaidnak ennek betartásáról?


X. Mások tulajdonát ne kívánd!

Az igaz cselekedetek mellett az igaz érzések, gondolatok, vágyak is az isteni akarat teljesítéséhez tartoznak.


Hoppá van! Emlékszel a nyugdíjkasszára?


Na már most: nekem ez az ember ne hirdessen igét, ne vindikálja magának a jogot, hogy VALÓDI politikusok felett mondjon ítéletet, mert ő ahhoz nagyon kicsi. Nem csak termetében.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr788310098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

57665 2012.10.09. 09:06:42

A 68-as gondolat szerintem úgy jött elő ,hogy Daniel Cohn Bendit megsértette őt az EU Parlamnetben . Mint tudjuk a Kedves Vezető olyan mit egy elefánt sohasem felejt Gyurcsányt is azóta utálja zsigerből mert lesöpörte a TV vitában.

163107 2012.10.09. 10:27:08

http://atv.hu/cikk/20121008_orban_viktor Tahó vagyok, tahónak születtem... (O.V.)

278239 2012.10.09. 10:54:20

ráadásul még a kezét is zsebre dugja. hol itt a kérdés?

278239 2012.10.09. 10:57:26

1. Timur 2012. 10. 09. 9:06 ha már elefánt: egy elefántnak vastag a bőre, így elég nehéz megsérteni. orbánnak is. főleg a pofáján. az pedig, hogy bármilyen gondolatot képes lenne kiizzadni, barokkos túlzás.

278239 2012.10.09. 10:59:48

daniel cohn-bendit: 1945.

235117 2012.10.09. 13:13:38

A kisstílű pitiánerség tobzódása. +

lekváros 2012.10.14. 21:41:14

1. Timur 2012. 10. 09. 9:06 Ugyan. Dehogy söpörte le Gyurcsány(i) Ferenc Orbán Viktort a 2006 tavaszi tévévitában. Épp' ellenkezőleg történt. Gyurcsány(i) Ferenc tévévitabéli szereplése a mszp-t választók megtévesztésére szolgált, ami valóban sikeres propaganda volt, hiszen az mszp-re szavazók alaposan be is kajálták a hamis cuccot. Ennek ellenére a 2006-os tévévitát Orbán Viktor nyerte meg. A választást pedig (a választók Gyurcsány(i) Ferenc által történt megtévesztése miatt) az mszp. A válsztás után - a győzelem és négy év újabb kormányzati prolongációja birtokában - jött az őszödi beszéd, amiben Gyurcsány(i) Ferenc mindent bevallott. Még Virág Árpád és annak ÁVH-s pribékei sem kellettek hozzá. Az őszödi beszéd tartalma is bizonyítja, hogy a 2006 tavaszi miniszterelnöki tévévitát Orbán Viktor nyerte meg.

lekváros 2012.10.14. 21:44:26

6. corvin 2012. 10. 09. 13:13 Kiválóan jellemzed a te itteni hozzászólásodat megelőző öt hozzászólás milyenségét.

278239 2012.10.15. 21:08:58

lekváros bukta:-)))
süti beállítások módosítása