Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2012.09.16

2012. szeptember 16. - Harun al Rasid

szemelvények a való világból

szemelvények a való világból

Tényleg ez lehet az egyetlen reményünk

A diktatúrától csupán a dilettantizmus választ el bennünket

Kim Lane Scheppele. A Princeton Egyetem Magyarországgal foglalkozó alkotmányjogásszal közöl interjút a hvg.hu. A nem sok jóval kecsegtető, de sajnos korrekt megállapításokkal teli írásból egy gondolat ragadott meg:

vannak pozitív fejlemények. Hangozzon bármennyire is furcsán, szerintem ilyen, hogy kiderült: a kormány egy csomó helyzetben inkompetens módon viselkedik. Sokan tartanak diktatúra fokozatos kiépülésétől, de látszik, hogy ehhez a képességei sem lennének meg ennek a kabinetnek: egyszerűen képtelenek mindent ellenőrzésük alatt tartani. Még ha esetleg szeretnék is.

Nem éppen vigasztalóan hozzáfűzte „persze, időbe telik, amíg egy-egy törvény a maga teljességében elkezd működni, amíg a társadalom hozzáidomul a szűkülő lehetőségekhez”

Az írást itt olvashatod: http://hvg.hu/itthon/20120916_Na_de_mi_lesz_ha_Orban_kimerul__A_Princet#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

Orbán nem enged a negyvennyolcból

Kovács András heti diadaljelentése

A Magyar Nemzet online ma vasárnap reggel „2014-ben minden megváltozhat” címmel írást közöl – a nem a Fal-as Kovács András tollából. Az írásban a szerző diadalittasan számol be az állampárt benne a daliás 2/3isten szabadságharca (mármint a józan ész elleni, amit unortodoxiának becéznek) heti sikereiről. Ahogy mondani szoktam szíve joga, ahogy annak is hogy aki akarja beveszi ezt a maszlagot, azonban egy mondat, ami az írás promója meghökkentett: „Orbán nem enged, csak ebben állapodna meg”. =))

Tegnap, szombaton este a zseniális színész Anthony Hopkins főszereplésével adták az egyik adón George Schaefer The Bunker (1981) című filmjének első részét. A világhírű színész alakításától kezdve, a környezet viselkedéséig mai mindennapos élményeinkre hajazott az egész, majd azt mondom, hogy egy fordított déjà vu! =))

Tarlós az elmúlt kor gyermeke,

de legalább is a dialmat erősen rögződött benne, s mai is jeleskedik

A Főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjújában határozottan leszögezte: „Alapvetően elhibázott beruházásnak tartom a 4-es metró építését. Az erre szánt pénzből elképesztő mértékű épületfelújításokat lehetett volna elvégezni, de megvalósítható lett volna a BKV csaknem teljes járműállományának a cseréje is.”

Hic & nunc nem vitatkozom a főpolgi kedvenc gügyűjével (a 4-es metróval kapcsolatos zsigeri gyűlöletével), annál is kevésbé, hogy ezen beszélgetésben még csak frázisokat sem puffogtatott a mocskos ballibek metrójáról, meg egyébként is már mindenki unja (ja az egész saga-t is).

Csupán „Az erre szánt pénzből elképesztő mértékű” kezdetű mondat kapcsán jegyzem meg, hogy a napokban került nyilvánosságra, hogy a főváros szerint 4milliárdot, a BKK szerint három és felet – csak remélni szeretném, hogy nem is-is – költenek a főváros közlekedése fejlesztése ürügyével ködös álmodozásokra.

Meglehetősen hosszasan tudnám sorolni, hogy „ebből a pénzből” milyen, ha nem is elképesztő, de nagyon sok dolgot lehetne megvalósítani a főváros életében.

A hab a tortán, hogy az álmodozások között kiemelt szerepet játszanak a metrós elképzelések!!! =))

Róna György

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr148310048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása