Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Napi szösszenet 2012.09.15.

2012. szeptember 15. - Harun al Rasid

Van véleményük,

Van véleményük,

de nem mindig értenek egyet velük.

A Fidesz-nek megváltozott az álláspontja

Mottó: „Sohase cselekedj a meggyőződésed ellenére, még ha kérnek rá, akkor sem” - Albert Einstein

Ha újabb gengszter-váltás és vele a forgataga lészen borítékolhatóan Varga képviselő úr (ha még él, mert nem nagyon fiatal és egy ilyen változás Orbán reményei szerint minimum 20év) büszkén fogja hirdetni, hogy ő milyen hősiesen és ravasz módon vette rá a pártját a családon belüli erőszak kérdésében álláspontjának „180 fokos fordulatára” (© Rogán Antal). Mint kiderült a fideszes képviselőnők „Varga István képviselőjük nőellenes kirohanására válaszul” kezdeményezték a párt álláspontjának megváltozását. Hogy az öregecskedő női tagozat-é vagy az ifjabb hölgyek arról nem szól a fáma. A sajtó által elért és nyilatkozni hajlandó képviselőnők (most már) határozottan kiálltak a kezdeményezés mellett pl. Ékes Ilona azt mondta, hogy „Hétfőn támogatni fogom az új javaslatot, mert ez segít eljuttatni az üzenetet, hogy a testi- és lelki bántalmazás semmilyen körülmények közt nem elfogadható”. A megváltozott kiállásuk indokait sem rejtették véka alá:

„Kiakasztott minket, hogy mik is hangzottak el a téma kapcsán”

ill.

„Varga képviselőtársam szavai megadtak egy kezdősebességet”

Érdekes momentum azonban, hogy arra a kérdésre, hogy eddig miért nem támogatták a témát, nem tudtak, vagy nem akartak válaszolni. Jól színesíti a dolgot, hogy a „kiakadás” ill. a „kezdősebesség” nem kis spéttel jelentkezett első reakcióikban még ilyeneket tudtak mondani: „Varga tiszteli a nőket, mindig előre köszön a nőknek, s előre engedi őket az ajtóban.”

Ugye nem vagyok nagyon rosszindulatú, ha élek a gyanúperrel: most ezt mondták nekik!!! =))

Ha már rosszindulatot említettem, azt kell mondjam, hogy az ember nem lehet elég rosszindulatú a képviselőkkel szemben. Nap mint nap tanúságát adják annak (vagy legalább is nem törődnek azzal, hogy ez a látszata), tudatlanok, felkészületlenek, tájékozatlanok és a jellemesség sem tartozik a legnagyobb erényeik közé. Igen csak jól példázza ebbéli véleményemet Babák képviselő úr (tegyük hozzá gyorsan, hogy noch dazu egyéni!!!), aki midőn rákérdeztek nála arra, hogy miért is látta szükségét annak, hogy javasolja a kancellária bértömegének újabb 200millióval történő növelését, szemrebbenés (és szégyenkezés) nélkül válaszolta: Megkértek rá, mert biztosan fontos dolog!

Így már könnyen érthető, hogy a már az előkészítésében is „a szakmai szempontokon is felülemelkedve” készülő törvényeink mitől ilyenek.

Az az igazság, hogy ezeken a jelenségeken nem igazán csodálkozom. Ha véletlenül elgyengülök és az a kényszerképzetem támad, hogy a derék honanyáink és honatyáink normális emberek rögvest eszembe rémlik a derék kertész-legény (nem vicc kertész szakmunkás a végzettsége), aki több cikluson keresztül volt képviselő. Ráadásul – ezzel a kompetenciával – informatikai-szakpolitikusnak lett kikiáltva. Már nem képviselő, mostanság nem a parlamentben, hanem blog-okban és fórumokon szónokol a szocialista időkből (sokaknak már csak filmekből) ismert, sőt azt megszégyenítő bornírt butasággal. Mostanság épp az un. ügyfél-kapun keresztül  történő feliratkozás eszméjét hirdeti. Az meg már csak az én maszek pechem, hogy mikor próbáltam rákérdezni nála, hogy van-e valami sejtése arról, hogy mi az a választási regisztráció (milyen adatok, milyen módón) és tudja-e hogyan működik az ügyfél-kapu tudatlannak nevezett a saját - több mint negyven éve művelt (szerénytelenség nélkül mondhatom nem eredménytelenül) - szakmámban!

Róna György

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr998310046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RonaGyuri-mv 2012.09.15. 11:33:58

Szíves elnézést kérek azoktól, akiket „csak” az írásom – melyből Kalifa post-ot tett fel, köszönet neki éret – általános jelensége érdekel, de kihasználom az alkalmat, hogy most igaz már nem csak tudatlan, de nevetséges is vagyok, néhány – egyébként bárki által könnyen ellenőrizhető tényre hívom fel a b. figyelmet. Tehát mi a gond az ex-képviselő és „szak”-politikus (erre az állatfajtára igen csak jellemző az írásomban felemlített fidesznyik, aki a költségvetési bizottság tagja!!!) Kezdjük azzal, hogy (idézem a magyarorszag.hu-t): „Ahhoz, hogy az ügyfél használni tudja az Ügyfélkaput, létre kell hoznia személyes ügyfélkapus azonosítóját. Ezt bármely természetes személy megteheti. A személyes ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amelyet az ügyfél kezdeményezhet bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán vagy külképviseleten. Amennyiben külképviseleten kíván regisztrálni, kérjük, előtte telefonon egyeztessen az adott képviselettel. A regisztrációs folyamat elindítható interneten is. Ez esetben ki kell tölteni az online Regisztrációs adatlapot.”. Itt és most a lényeg: az ügyfélkapus-regisztráció feltétele, hogy az államias-pógár személyesen megjelenik a hatóságnál!!!! Na ja vannak szépszámmal, akik már regisztráltak (én a nyár elején durván 1,2 milliós számot hallottam, igaz sohasem voltam honatya, csak informatikai szakember), Nem csak saját közvetlen tapasztalatom alapján mondhatom, hogy ez nem jelent ennyi tényleges felhasználót (én magam több tucat ismerősömnek segítek). A választási-feliratkozáshoz igen csak érzékeny személyi adatokat kell megadni, ennek kezelése igen komoly adatvédelmi-adatbiztonsági megfontolást igényel. Csak példaként említem, hogy a múltban felmerült az ajánlószelvények perszonalizációja kérdése, az adatvédelem illetékesei taxatíve megtiltották, teljes okkal!!! Ami pedig a NAV-al történő kapcsolatot illeti. ebben az ügyfélkapu csak postás (igen csak jól zárt borítékokat kézbesít), de ezt is többszörösen biztosított üzenet-cserével felspékelve. A bevallásokat egy a NAV honlapjáról letölthető software segítségével lehet elkészíteni, ami az elsődleges ellenőrzések után titkosításra kerül, majd az így létrejött file-t lehet az ügyfélkapun keresztül feltölteni. S onnan kerül egy meglehetősen biztonságos eljárás keretében a NAV-hoz. Közben e-maileket kapsz minden fázisról!!! Ugye nem tetszenek komolyan gondolni, hogy egy ilyesmi rendszert kellene csinálni (nagyon nem kevés pénzért) ráadásul a macera többszöröse nem csak egy ajánlott levélnek, de egy személyes megjelenésnek (amit ha még nincs ügyfélkapus regisztrációd ekkor is szükséges) is. Szóval valahogy így!!!
süti beállítások módosítása