Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Vörös Csepel, vezesd a harcot!

2012. szeptember 10. - Harun al Rasid

hát...

hát...

1.Még, még, még és még!
A burzsujnak soha nem elég.
Lásd, lásd, lásd, már lásd,
A sorsod az elpusztulás!
Az országnak harmada éhengebed,
Az éhség, a szenny marja fel testedet,
Éhhalálra ítélt ez a rend.
A gégédre hurkol statáriumot,
És tapsolnak hozzá a rongy árulók,
Büchlerek, Propperek, Peyerek.

Nno. Lássuk, hogy’ is megy ez manapság. Messze nem a burzsujokról van szó, mivel burzsuj, mint olyan, nem létezik. Csak csókos, Fidesz-közeli, meg sógor-koma, esetleg Strabag, Közgép. Peyerek, meg Propperek nincsenek, csak aktuális szakszervezeti vezetők. Liftes villából, gördülő sztrájkkal, vagy esetleg csak simán megalkuvók, iparágilag. Cserébe az ország harmada valóban éhen gebed, a 2/3 meg tapsikol, őket se a gebedés, se az éhen nem érinti. Statáriumról ugyan nincs szó, de jól pofán csapnak, ha szólni mersz, leginkább média szinten, de, a Munka Törvénykönyvének köszönhetően bármikor. Persze, a szenny lehet közegészségügyi probléma, de eltakarítására, valahogy, a hatalom nem igazán képes, még akkor sem, ha ez csak ideológiai szenny.

Vörös Csepel, zúgjon a hangod,
Váci út felelj neki!
Dunántúl, Alföld együtt a harcban,
Jelszavad megrengeti, rengeti.
Nem fogunk pusztulni éhen,
Nem tűrünk csendben tovább!
Vörös Csepel, vezesd a harcot,
Kenyeret, munkát!

Nno. Hát, a Vörös Csepel úgy eltűnt, ahogy kell. Nem véletlenül annak köszönhetően, hogy a Csepel Művek, igencsak proletár tudatú munkásaival, nincs többé. Okosan csinálták, feldarabolták, eladták, ledózerolták, ahogy érdekük kívánta. Én ismertem a régi Csepelt. A mostani siralmas árnyéka, és nem csak a Művek lenullázása miatt.

Váci út, felelj neki? Hadd ne röhögjek! Kik is, honnan is? A XIII.kerület ugyan kérlelhetetlenül baloldali, de – kiárusított ingatlanvagyonának köszönhetően (ugyan, keressen meg már valaki, nem a Váci úton, mert ott már régen nincs, de a mellékutcákban csak egyetlen kis műhelyt, ami, pl. leköszörül egy fogas koszorút!) – piszok jól konszolidált helyzetben vannak!

Dunántúl, Alföld? Na, neeee! Sopron, Kőszeg vs. Nyíregyháza?

2.Rég, rég, rég volt, rég.
A szovjetek emléke ég!
Most, most, most és most,
A burzsoá rendet taposd!
Ha dolgozol, vagy ha nem egyforma kín,
Elpusztulsz a burzsujok éhbérein,
Grófi földön a gyűlölet nő.
Egy tányér levest oda löttyent eléd,
És szólni, ha mersz, sortüzet küld beléd,
Véres számolás órája jő.

Vörös Csepel, zúgjon a hangod!...

Nno.  A szovjeteket – azaz, a tanácsokat – ugyan nem sírja vissza senki (emlékszünk a tanácselnökök hatalmára, ami ugyan nem volt több, mint a 2/3 önkormányzati elnökeié, csak az elnevezése volt más), de mégis, volt valami benne, ami miatt manapság kissé másképpen néznek a – kikre is? önkormányzatokra? Ugyan, kérem, ki hiszi még el, hogy azok Önkormányzatok?

Viszont erős igény van rá, hogy a népek  - ha nem is a burzsoá rendet, mert hiszen ilyen Magyarországon nincs, csak csókosok, kollégiumi szobatársak (nyuszifarok, rókaprém, más is buzi, nem csak én),Simicskák,  sógorok és komák, valamint tornából felmentettek – ezt a réteget jó ízűen földbe tapossák.

Ha dolgozol, ha nem, egyforma kín? Valóban! Ha dolgozol, éhbért kapsz, ha nem, alamizsnát, csak másnak hívják. Ha nem is grófi földön, de 2/3-os csinovnyikok földjén valóban nő a közmunkások gyűlölete.

3.Tudd, tudd, tudd, hát tudd!
Már gyújtják az új háborút.
Vedd, vedd, vedd és vedd
Kézhez a fegyveredet!
A szovjetek ellen, ha áll a menet,
Hát küldd a pokolba a tisztjeidet,
Fordítsd rájuk a puska csövet!
Hogy vesszen, hogy vesszen a burzsoá rend.
Ez a láng, ez a harc új uralmat teremt,
Dolgozók hatalmát, szovjetet.

Vörös Csepel, zúgjon a hangod!...

Nno. ezzel van egy kis bajom. Az új háború parazsa már valóban izzik valahol, aminek semmi köze a szovjetekhez. Bár, a szovjeteket a bolsevikok hozták létre, jelen Magyarországunk bolsevikjei, a 2/3 ellen eléggé felállt már a menet. Hogy a dolgozók hatalmát teremtené meg ez a láng, ez a harc? Ezt nem gondolom. Ahhoz ugyanis egy apróság hiányzik: munkahely, úgy egy millió. Ezt meg, jól felfogott érdekből, a 2/3-nak esze ágában sincs megteremteni. Se tehetsége, se pénze nincs hozzá, és majd  bolond lenne ellenállási bázist teremteni!

Viszont, kenyeret, munkát, az nagyon aktuális! Persze, lehet ez ügyben kiabálni, de se a Vörös Csepelre, se a Váci útra, se Dunántúlra, se Alföldre nem kellene számítani

Ez az írás az ellenszek.hu oldalán jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr108310028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

283390 2012.09.10. 21:27:42

Remek párhuzam, csak addig van "osztályharc" amíg több van mint egy osztály... Ha eltüntetjük a munkásosztályt, a maradékot meg "ellumpenesítjük" minek nekünk már a burzsuj... Legyen inkább nagyvállalkozó helyette, az jobban hangzik....Vagy kollégiumi szobatárs, secko-jedno... Csak ne legyenek gátlásai, főleg morális....

34417 2012.09.10. 21:36:56

1. okok 2012. 09. 10. 21:27 koko, én ennyi, orbán előtt bepucsítót már rég nem láttam! nem is tudom, a vezér ezt hogy bírja erővel!

193936 2012.09.10. 21:58:26

2012. szeptember 3. Új alkotmányos és államrendet kellett létrehoznunk, fajok és osztályok küzdelme helyett meg kellett alapítanunk a nemzeti együttműködés rendszerét, amely a nemzeti érdekre, a jogok és kötelességek egyensúlyára és a kölcsönös felelősségvállalásra épült.

11273 2012.09.10. 22:06:25

Én kérdeztem! Ki válaszolt érdemben? Kinek a válaszában jelenik meg a tettek vágya? Ki az, aki a majdra vár - amire tudjuk a mádi honpolgár sem ad... Kinek felelős a miniszterelnök? A "koleszos "társaknak, vagy a parlamentnek? Csak a 2/3-nak lehet véleménye a miniszterlenök tetteiről, vagy az ellenzéki képviselő is képviselő? Nem kezdeményezheti, hogy a T.Ház küldjön ki egy bizottságot, amely foglalna állást abban, hogy a nemzet biztonsága érdekében szakemberek vizsgálják meg a miniszterelnök állapotát? Valóban csak ha bűncselekményt követ el valaki ami arra utal, hogy elméjében zavarodott, akkor lehet ellene érdekünkben tenni valamit? Ha csak egy országot dönt bűnös módon romba, akkor a parlament tehetetlen? Ha önmaga nem kér orvosi ellenőrzést, akkor addig egrecíroztatja az országot, ameddig akarja? Hogy van ez? Azt ellenzéki képviselők csak széttárják a kezüket, nagyon sajnáljuk, de hát vannak magánügyei a miniszterelnöknek is...

11273 2012.09.10. 22:19:04

Lázár János most terjeszti elő például azt a törvénytervezetet, amely megfosztja a többséget a választás jogától. Van egy népesség nyilvántartás. Nem annak alapján mehetünk majd választani, szavazni, hanem annak alapján nyilatkozik mindenki, hogy akar-e szavazni vagy sem. És hogyan állunk az állampolgári alapjogokkal! Nyilatkozzál, hogy akarsz e dolgozni vagy sem, akarsz e tanulni vagy sem, akarsz-e egészséges lenni vagy sem, akarsz e- adózni vagy sem... A legegyszerűbb lehetőséget, ha szerepelsz a népesség nyilvántartásban, akkor szavazhatsz, most bonyolítják agyon, hogy ne élhess a szavazati jogoddal, hiszen még az ócska alaptörvényünk szerint is, aki magyar állampolgárnak született, az rendelkezik az állampolgári jogokkal. Tehát kezdjük ott, hogy nyilatkozzál, akarsz e magyar állampolgárnak születni? Mire jó akkor az Alaptörvény, ha még az alapjogokat sem biztosítja, csak ha külön nyilatkozol ? Nem mentség, hogy az Alaptörvényt úgy fogadta el a parlament, hogy az ellenzék nem is volt jelen. Attól még megfosztanak attól az alapjogodtól, amit a Magyar Köztársaság Alkotmánya maradék nélkül biztosított. Hol van az ellenzék, amikor a jogfosztásra készülődik a kétharmad? Ezekre a kérdésekre is a váci úttól várjuk a választ?

23353 2012.09.11. 04:03:18

Hát nekem volt egy fekete Csepel kontrás biciglim...a Darvas fiának (valami miniszter volt az apja 1955 fele) volt egy Peugeot-ja. 10 sebességes.... De ezt a dalt jól fujták abban bizonyos vagyok. Muszály volt abban a pozicióban. Nekem nincsenek jó emlékeim azokról az időkről amikor ezt a dalt zakatolták. Mellesleg mit értenek a dalban "És tapsolnak hozzá a rongy árulók, Büchlerek, Propperek, Peyerek" alatt? "A burzsoá rendet taposd!" azt ugyi megértem....

235117 2012.09.11. 07:42:47

6. little! Hozzám képest Te burzsuj voltál. Az első bringám jóval felnőtt koromban lett, az is "csak" kontrás volt, holott olyan kicsiként tanultam meg bringázni, hogy csak a váz alatt tudtam döngetni. Viszont a három szelet cukros, zsíros kenyér mellet, amit a napi több órás focihoz vittem le a játszótérre az angyalföldi Tripolisz mellé, sok húst is ehettem. Immáron 64. életévemben egy héten jó, ha kétszer ehetek valamilyen húst, abból is az egyik biztos, hogy csirke-farhát. Nem volt rossz gyerekkorom, a mostani világról mit mondhatok öt szakmával, diplomával 42 éves munka után vacak nyugdíjas kegyelemmel, hónapról hónapi vergődéssel? little! Örülj, hogy kimaradhatsz ebből.

235117 2012.09.11. 07:53:32

Vajon mit mondanának a kékikék? Csak nyomkodnak és elsunnyognak szó nélkül?

34417 2012.09.11. 08:28:09

corvin 2012. 09. 11. 7:53 az a személyemnek szól, és nem a tartalomnak. az magas nekik:-)

34417 2012.09.11. 08:33:12

6. little 2012. 09. 11. 4:03 ejnye! az említettek szocdem politikusok voltak és a proletár felfogás szerint rendesen elárulták a munkásosztályt.

34417 2012.09.11. 08:37:11

5. xantim/HCJD/ 2012. 09. 10. 22:19 alaptörvény? az mi? mert, ha ez az izé az, akkor nyugodtan elfelejthetünk bármiféle állampolgári jogot. az ellenzék meg éhségsztrájkol. na, ez kurvára nem fogja meghatni a lázár-féle alakokat!

34417 2012.09.11. 08:39:25

Lázár elmondta, hogy kell önkéntesen feliratkozni Az idétlen hablaty mellett, hogy a szegény határon túli újaknak nem tudjuk a lakcímét és ezért nem szabad őket diszkriminálni, más eljárásra kényszeríteni (arról nem szólt a derék, éppen az új eljárási törvény megalkotásával foglalatoskodó honatya, hogy fog nem megkülönböztetni a lebonyolítás során) megcsillogtatta döbbenetes tudatlanságát a feliratkozási procedúra ismertetése során is. Olyan alapvető alkotmányjogi problémákról ne is tegyünk említést, hogy időpont meghatározásával egyszerűen korlátozta a Köztársasági Elnök jogkörét (ő már tudja, hogy a választás április első napjaiban lesz), mert nem gond valamit valamiért! =)) No, de koncentráljunk magára az eljárásra, melyről ő maga állapította meg, hogy „a regisztráció várhatóan gyengíti majd az állami népesség-nyilvántartást.”. Azt, hogy ez most cél, vagy a „Risiken und Nebenwirkungen” kategóriája nem tért ki. „Jövő augusztusban minden magyar állampolgár, aki szerepel a népesség-nyilvántartásban, kap egy felhívást arra, hogy döntse el, akar-e szavazni vagy sem, ha igen, hogyan akar részt venni a voksolásban - személyesen vagy levélben -, hol akar szavazni - határon belül vagy azon kívül -, majd ezt a dokumentumot visszaküldi”. Nos nekem már itt sikerült lehidalnom: igen a derék fityesznyik bő félévvel a választások várható időpontja előtt elkészíti a névjegyzéket, majd ahogy eddig csak nem a kopogtató cédulát (választási értesítőt), hanem egy regisztrációs felhívást postáz a választójogosultaknak. Amit ugye visszaküldünk, vagy visszaviszünk. Itt és most eltekintek attól, hogy körberöhögjem a kancellár urat abbéli javaslatával, hogy azon túl, hogy arra adott válaszomon túl, hogy akarok-e majd egy félév múltán szavazni vagy sem (bár egy későbbi megjegyzés szerint még ennél is többről van szó) a másik két kérdésre is válaszoljak: „személyesen vagy levélben”, illetve „határon belül vagy azon kívül”. Pedig igen csak lenne min. Ugye nem azt akarja mondani a képviselőúr, hogy erre minden az alkotmány szerint választójogosultsággal rendelkező állampolgár válaszolhat, azaz választhat? Vagy netán ez a kül-magyarokra vonatkozó megkülönböztetett jog? =)) Most és itt azon sem élcelődök, hogy honnan lehet ezt tudni ennyivel előre. És most jön a lényeg az a kijelentés, hogy „a feliratkozók névjegyzéke 2017-ig fix, vagyis ez alapján bonyolítják majd például a helyhatósági választást és az időközi voksolásokat is”. Igen pajtikáim nem csak azt kell tudnunk egy fél évre előre, hogy hol és miként akarunk szavazni egy bő félév múltán, de azt is, hogy a következő 4 évre előre mi lesz velünk! Happy end nincs? De az is van! „Az ‘első vonalhúzás’ november-december körül lesz, ekkor kapnak egy visszajelzést az állampolgárok arról, hogy felírták őket, így szavazhatnak, azoknak pedig felhívják a figyelmüket, akik még nem regisztráltak” Figyelsz waze? Újabb levelezés az év végén kapsz egy újabb levelet, ha folyamodtál, arról, hogy fel lettél írva, ha nem az „azokat nem zaklatjuk jegyében”, hogy nem akarnál-e mégis? Arról nem szól a fáma, hogy hány további ’vonalhúzás’ -sal kívánnak élni (hány levéllel zargatni a polgárt és terhelni az apparátust), ahogy arról sem: tervezik-e a feliratkozás lezárultával a kopogtató cédulák megküldését. Tudják a választási értesítőről beszélek, amiben benne van, mikor, hol hányas szavazókör névjegyzékében hányas sorszámmal? Nos ez már magában is meglehetősen zavaros. Pedig eddig tart tulajdonképp a dolog egyszerű része. De mi állampolgárok fura lények vagyunk, az a gügyünk, hogy változtatjuk az adatainkat: költözünk, házasodunk, válunk, meghalunk, hogy olyan apróságról ne is beszéljünk, hogy öregszünk (bizony egy ilyen 4 éves ciklus alatt mintegy félmillióan töltik be a nagykorúsághoz szükséges kort). Ezt bizony követni kell, hogy honnan? Csak nem megint a lakcímnyilvántartásból? Már hányadszor is nem készítünk névjegyzéket a népesség-nyilvántartás alapján (© Orbán Viktor). S még csak a tervezett eljárás legalapvetőbb momentumait vizsgáltam meg. Azokat az alapvető kérdéseket, amihez elég (lenne) a józan paraszti ész (na ebből csak a jelző adott). Az igazán komoly szakértelmet igénylő kérdéseket még fel sem vetettem. Hogy a jogi nyalánkságokról ne is tegyek említést, pl. jelentkezhetek-e jelöltnek, ha nem vagyok regisztrálva? Etc. Mindezt végiggondolva valóban fennáll a veszélye, hogy „gyengíti majd az állami népesség-nyilvántartást”, de nem ez a gagyi eljárás, hanem az ilyen idétlen politikusok zavaros hályogkovácsolása. (Róna György elemzése)

tik-tak 2012.09.11. 09:05:18

Hol van már a vörös csepel? De te még ott tartasz, nagy baj ez neked! Be tokosodott agyú!

284399 2012.09.11. 10:49:25

Miért nem tudsz erről a Fidesz vonalról leszakadni? Sokat változtál hátrányodra öreg!

235117 2012.09.11. 11:01:46

13. tik-tak (látogató Ezt sikerült véleményként ide pöttyenteni? Minek irkálsz, ha nincs mit mondanod?

11951 2012.09.11. 11:11:31

Nagyon jó a post....kösz...

34417 2012.09.11. 11:42:38

[Fügedi](#1441610) én változtam volna? ezt azért gondold át még1x.

34417 2012.09.11. 11:43:37

[corvin](#1441624) ő miattam írkál. saját véleményét még nem hozta ki neki a postás:-)

Wolf 2012.09.11. 12:02:06

Bizony öreg te változtál! Közönségesen trágár lettél és mindenkit lehülyézel, aki nem ért veled egyet! Én az embert nézem, nem a nézeteket! Mindenkivel együtt tudok működni, aki a haza érdekeit szolgálja! Még a hazám ellenségeivel is elbeszélgetek, ha vitaképes az illető! Sajnálom, de emberi méltóságból és kulturáltságból megbuktál nálam! Nagyon!

34417 2012.09.11. 12:13:18

Wolf (látogató) 2012. 09. 11. 12:02 most fügedi vagy, vagy wolf? az pedig, hogy te kivel tudsz együtt működni, és kivel nem, a legkevésbé sem érdekes. mint ahogy az sem, hogy ki és miben bukott meg nálad. ne értékeld túl magad. nem vagy tényező. nem mellesleg: mióta vagy fideSS fan? ki ne találd már, hogy ők a hazánk - ugyanis, nem csak a tiéd - érdekeit szolgálják!

Wolf 2012.09.11. 12:30:39

Biztos kifejezési nehézségeim vannak, hogy nem érted, amit írok! Be kell látni, hogy a Fidesznek is vannak nekem tetsző húzásai, de így voltam Bajnaival is, sőt Horn Gyuszival, de Kádárral is! Attól, hogy nem tetszik valamelyik oldal nekem, ha jó intézkedései vannak, azt el kell ismerjem. Az pedig, hogy parttalanul nácizol a haverjaiddal együtt, kikívánja hozni belőlem mindig a liberálfasiszta címkét. Tudod, a mosdó és a törölköző összefüggése! Nem számít a véleményem? Dehogy öreg! nagyon is számít, mert kell köztetek egy józan, emberi hang, aki nem mindig a zsidóságot ért fájdalmon jajong és a nem a bűnözőket védi! Én az vagyok, akiket a teféléd mindig el akar hallgattatni, mert olyan összefüggésekre mutatok rá, amitől megrettentek! Én nem félek és nem rettegek és én itthon vagyok, mert csak egy hazám van! Minden nappal többen vagyunk, mert a liberálfasiszta hazugság dömpinget már átlátja mindenki és undorodik tőle! Amit képviselsz, nem jut el a parlamentbe, de a Fidesz tarolni fog a Jobbikkal! Majd akkor megint elolvasom, milyen kifogásaid lesznek a vereségre!

23353 2012.09.11. 13:06:41

re 7. corvin 2012. 09. 11. 7:42 Ja pontossan. Én is csak a váz alatt tudtam hajtani a bringát, fenött bringa volt és én max 8 éves lehettem. A Jézuska hozta. Nagyon hasonló gyermek korunk volt, pedig én Pasaréten nöttem fel. De pénzünket (egy építkezési vállalat és egy pezsgőgyár Pécstt) ahogy a nóta mondja elvették. Semmi pénz nem maradt apám nem tudott állast kapni csak mint irnok Sajóbábonyban Gyanum hogy a fő oka amiért úgy élsz most ahogy leírod az a 40 év esztelen rendszere és gazdasága amiról ez a dal szól. Ami jogossan megbukott. Mellesleg a dal szerintem sértő egy csomó embernek, ugyanugy mint egy náci mozgalmi dal lenne sokaknak.

34417 2012.09.11. 17:23:50

Wolf (látogató) 2012. 09. 11. 12:30 horn gyuszi...hehehe. a kádár meg neked biztosan jani. már mondtam, ne értékeld túl magad. a liberálfasiszta definíciójával is tartozol már jó ideje, de feladom. ha ennyi idő alatt képtelen voltál - ha nem is lexikoni minőségben - megfogalmazni, mi is az, milyen ideológiai alapokon nyugszik és mik a jellemzői, valamint társadalmi háttere, akkor nincs mit várnom a továbbiakban. ha nem tűnt volna fel, nem képviselek egyetlen pártot sem, így meglehetősen érdekes, miért is vársz el tőlem - majdan - kifogást. hogy összefüggésekre mutatnál rá - már, ha zavaros téziseid annak számítanak - az barokkos túlzás. amúgy meg nem az a fajta vagyok, aki csak úgy megretten. ahhoz ember kell, nem csak nadrág! amúgy most se - ahogy eddig sohasem - a cikkhez szóltál, hanem személyeskedtél. de sebaj. a magadfélék - így írják, nem tefélének (valóban vannak kifejezési nehézségeid) - rögeszméi az orvostudomány mai állása szerint egész sikeresen gyógyíthatók.

34417 2012.09.11. 17:27:01

22. little 2012. 09. 11. 13:06 "Mellesleg a dal szerintem sértő egy csomó embernek, ugyanugy mint egy náci mozgalmi dal lenne sokaknak." megkérlek, világítsd meg, mely sorai a sértők, főleg, kik azok a csomó emberek, akik számára sértő? ha elkerülte volna figyelmedet, ez a dal nem ma született, de kiválóan ráillik a mai hatalmi rendszerre. hát nem érdekes? mintha semmi nem változott volna...
süti beállítások módosítása