Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán basi a sarkára állt!

2012. július 05. - Harun al Rasid

éppen ideje volt!

éppen ideje volt!

Mondjuk, ezzel se látszik jobban ki a hokkedli mögül, ahová nemzetközileg elbújt, de legalább a jó magyar büszke szittya matyóhímzéses, rovásírásos  hokkedli megmutatta magát a világnak, mekkora is! Hát, azt nem mondanám, hogy egy műbútorasztalos mesterremek, de legalább jó faragatlan.

Csak abban bízom, hogy olyan jó tejeskávé barna, újrahasznosított papírra nyomtatták a pimasz és bárdolatlan választ, mert az legalább környezetbarát. Sajnos, Orbánnak nincs környezetbarát alteregoja.

Mertháthogy, mint Népünk Boldogsága megfogalmazta, a magyarországi antiszemitizmus - ami egyébként nincs is - melegágya az U.S.A., sőt, ott verik is a négereket. Nálunk még a fogalom sem ismert, Nyírő és Wass is csak azért került bele az alaptantervbe - persze, adott a tanerő szabadsága, nem kell okvetlenül tanítania, de ebben az esetben az Országos Tanügyi Büntetőbíróság simán elmeszelheti az életpálya modelljét - mert igény volt rá, de ez mellékes, nálunk nincs anti, se szemitizmus, ezt maga Orbán basi jelentette ki.

Tette mindazt annak okán, hogy 50 kongresszusi képviselő az U.S.A-ból vette magának a fáradságot, és e tárgyban aggodalmát kifejező levelet írt a Vezérnek. Lássuk be, ez azért nem semmi. Az amerikai átlagpolgárnak fogalma sincs a magyarországi antiról, sem a szemitizmusról, sőt, hajlamos Budapestet Bukarestel összekeverni, de hát ez legyen az ő oktatáspolitikájuk problémája. Nekünk meg van a magunké.

A kongresszusi képviselők is biztosan unalmukban írtak a NER gazdájának - érdekes, Sztálint is elég sokan csak Gazdának nevezték - mert hát biztosan nem volt más dolguk. Én Orbán helyében megtisztelve érezném magam, hogy 50 kongresszusi képviselő egyáltalán ismeri a nevét és státuszát. Mert azért lássuk be, olyan nagyon a hokkedlibirtokos nem vétette magát észre a nemzetközi politikában, hacsak követendőre beajánlott unortodox gazdaságpolitikájával nem. Az ilyesmit meg a tanultabb elmék meglehetősen gyorsan komolytalanra veszik. De hát, valamiért, megjegyezték a nevét. Lehet, hogy csak azért, mert a Gyurcsányét nehezebb kiejteni. Viszont nagy pénzbe mernék fogadni, hogy Orbánnak fogalma sincs, ki, kicsoda az aláírók közül. Van ilyen. Ez is nemzetvezetőnk nagyságát mutatja.

Szóval, 50 kongresszusi képviselő aggódik egy nemzetközileg - hozzájuk képest - nulla gazdasági erejű és politikai befolyással rendelkező országocska antijáért.  Pedig hát le is szarhatnák. Legfeljebb Orbán basinak eggyel kevesebb, unokáinak mutogatni való relikviája maradt volna: tudjátok, gyerekek, amikor Joe, meg Jim bácsi nekem ilyeneket írt, azok voltak ám a szép idők!

Csakhogy, ezek a fránya, kötözködő kongresszusi képviselők egy olyan országban nőttek fel, aminek az alapeszméje úgy pár száz év óta a DEMOKRÁCIA. Valahogy ezt a fogalmat be kellene mutatni Orbán basinak is, mert így kurva nehezen fognak neki szobrot állítani!

Na ja, Amerikában meg verik a négereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr88309914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

282200 2012.07.05. 11:48:47

Kezdjük azzal, hogy Orbán nem basi, bár hívhatod így, de ez nem engem minősít! Ami a kurucot illeti, hol is van az a szólás szabadság, amire hivatkoztak a liberális barátaink, Netán Orbánnal a szavak ellen szeretnél harcolni, hogy ne lehessen pár dolgot kimondani? Tedd azt, de akkor épp olyan diktátor vagy mint ahogy Viktor az! Mitől is vagy te a szabadság letéteményese, ha a szavakat akarod kordában tartani?

87563 2012.07.05. 13:42:20

valoderant, te nem tudsz olvasni. Így kijelentő mondatban. Mert ki akarja a kuruc info-t betiltani? Nem éppen Orbán? Jó, nem basi - akkor zsebcézár, mininapóleon, budiforradalmár, stb. Nézd meg, nagyokos: talán Harunalrasid írt az amerikai kongresszusnak? "Az "Egyesült Államokból támogatott antiszemita provokációk" megszüntetését kéri a washingtoni kongresszus tagjaitól Orbán Viktor. A kormányfő ezt az Egyesült Államok kongresszusának ötven tagjához címzett válaszában írta, miután az amerikai képviselők júniusban levélben fordultak hozzá, létfontosságúnak nevezve, hogy a magyar vezetők szót emeljenek "az antiszemitizmus és a fanatizmus minden formájával szemben" (Orbán pedig így próbálta visszaadni a labdát, arra célozgatva, hogy az amerikai - tényleges - szólásszabadság is antiszemitizmus, így maguk a portálunkat be nem tiltó amerikaiak is antiszemitának minősülnek)." Na szóval: nem a liberálisok akarják betiltatni kedvenc portálodat, hanem Orbán Viktor! Vágod már?

199664 2012.07.05. 13:48:15

Miért lenne Kalifa diktátor?!Illetve ,miért ne lenne!? Vagy úgy gondolod,hogy a leváltott Orbán-bandát egy másfajta diktatúrával nem kell elnyomni?! Mert ha nem ,akkor hóttáig itt fog ellenzékben löblötyölni,hogy a nép(azaz ő maga !!) nem lehet ellenzékben! Szabadsága lesz,ha nem vernek rá jó pár balhét a gazdagodását illetően,de az államügyekbe való beleszólását azért korlátozni kell,bár választhat,de nem lesz választható!Ja,meg vagyonelkobzás,meg egyebek!!Ezért is kell felelősségre vonni,és emellett a közügyektől el kell tiltani!(Bár ez nonszensz,de majd agyalunk rá törvényt,épp úgy,ahogy ők!!) És az sem lenne éppen már tisztázni,hogy a szocializmus hogyan is volt diktatúra!? Mert ugye a dolgozónak voltak jogai,még ha valamikor nyilas is volt,de nyilas eszméit nem mondhatta el,nem terjeszthette!Ez a rész diktatórikus volt ugyan,de eü.ellátásra jogosult,8 órás munkaidőre is,és a végzett munkának megfelelő bérezésre,pihenésre,lakhatásra ,nyugdíjra,jogi védelemre! Ha jól összeszámolod,ma egyedül a nyilas eszmék terjesztésére lennék jogosult,ha lennének nekem ilyenek!! Nos,akkor melyik is a diktatúra!!?

282200 2012.07.05. 14:13:28

Várady! Szóval tudsz te olvasni? Hol írtam én, hogy a kuruc a kedvenc portálom? Okoska! Én Harunalrasidnak írtam amibe te beleszóltál. Oké tedd, de akkor okosan, mert amit állítasz, azt én nem írtam! Világos szemfüleske?

34417 2012.07.06. 10:01:34

4. valodorant 2012. 07. 05. 14:13 annak értelmezed orbánt, aminek akarod. hogy mi minősít és kit, remélem, belátod, hogy nem a te kompetenciád megállapítani. amúgy képes se lennél rá. orbánnal harcolni? ugyan, minek vívnék szellemi párbajt egy fegyvertelennel? szólás szabadság, kicsi huszár, pedig nincs, csak a vélemény szabadsága. miért is próbálnám én kordában tartani a szavakat? ha idéznél a postomból erre való hivatkozást, nagyban javítana szavahihetőségeden. nos, szemfüleske?

282200 2012.07.06. 12:14:38

Nem pazarlom az erőmet!:-)
süti beállítások módosítása