Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A kormány beteg

2012. június 27. - Harun al Rasid

agyilag kétségtelenül

agyilag kétségtelenül

Bocsánat a kétszeri megjelenésért, de ahogy elnézem, csak jómagamat toltam le a frissülőből.

Miért is gondolom mindezt? Illusztris tagjai viselkedése okán.

Matolcsyné férje elmegy a Fidesz frakció ülésére, ahol a 2013-as költségvetésről kérdezék vala, de arról egy kurva szót nem szól, cserébe emúttnyócévezik egy sort, majd kijelenti, hogy az Unió megdicsérte Magyarországot (?) az elmúlt két év sikereiért, amúgy meg az összehangolt nemzetközi támadás azért érte a magyar kormányt, mert az a 2 ezer milliárd forintos takarékossági csomagot nem a lakosságra és a vállalatokra terhelte.

A frakcióban nem akadt senki, aki csak összenézett volna a másikkal: te, mond, tudod, mit szed ez a Matolcsy? Jó lenne tudni a dilerjének a telefonszámát!

Matolcsyné férjével kapcsolatban már többen megállapították, hogy vagy a felkészültségével,szakmai tudásával van a baj, vagy a szellemi állapotával, vagy csak simán hülyének néz minket. Egyik sem örvendetes.

Azután itt van Kövér elvtárs, aki helyből, nekifutás nélkül persona non grata lett Izraelben. Nem igazán érti, miért is - mondjuk, nem ez az egyetlen, amit nem ért - hiszen ő amúgy is Ádert küldte - figyelitek ezt a könnyed hatalmi jelzést? Kövér, a házelnök (na persze, amilyen a ház ura, olyan a háza is) KÜLDI az ország államelnökét maga helyett - az inkriminált eseményre (nem mellesleg, Raoul Wallenberg emléknap), Áder meg haptákba vágja magát, igenis, főnök, és már megy is.

Hiszen Kövér elvtársnak halaszthatatlan zarándokolhatnékja támadt Czechostowába, a Fekete Madonna kegyhelyhez, és út közben, csak úgy, felavat egy díszkutat is. A Jasna Gora-i pálos kolostorig,  Lengyelországba, meglehetősen hosszú az út. Gyalog csak nem teszi meg - elvégre nem kanosszát jár, pedig ráférne - csak remélni lehet, hogy a kolostor kapuja előtt kiszáll az Audiból, és nem nyittatja ki a kaput, hogy behajthasson. Tőle kitelik.

Úgy érintőlegesen meg itt vannak a cserék a vezérkarban. Államtitkárok helyeztetnek át, érdemeik elismerése mellett a miniszterelnöki hivatalba, segítendő Népünk Boldogsága munkáját, helyükre más, nagyon érdemesek neveztetnek ki, szép számmal. A takarékos kormányzat - mintha ez is a Fidesz ígéretei közt szerepelt volna - vízfeje meg egyre csak nő, növekszik.

De hát, mint mondják, most állnak át a szakmai kormányzásról a politikai kormányzásra. Az előbbit értem, mert az ugyanis nem volt. Szakmai kormányzás lett volna az elmúlt két év? Te jó ég, mi lett volna, ha dilettáns?

A politikai kormányzást viszont nem értem. Ha valaki elmagyarázná nekem, valszeg nyugodtabban hajtanám álomra a fejemet. Ellenkező esetben még valami vadakat álmodnék.

"Az összeomlást a gőg előzi meg, a bukást pedig a felfuvalkodottság. Példabeszédek Könyve 16:18."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr558309904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frivol 2012.06.27. 13:05:00

Te is napszúrást kaphattál, ha már a Bibliából idézel, te mocskos szájú bitang ember!

45691 2012.06.27. 13:11:23

A politikai kormányzást úgy kell érteni, hogy jövőre kissé igyekeznek majd osztogatni. Kap egy kicsi pluszt a kultúra, valamit löknek az eü-nek, jön egy-két százalék munkaadói tehercsökkenés a béreken, stb. Hogy miből ? Nem oly bonyolult. Óriási és okos trükkök vannak a költségvetésben. Pl. az államadósság finanszírozási terhét majd 200 milliárddal többre állították be,lévén, hogy ugyi egyelőre nincsen IMF megállapodás, hogy csökkenhessék a brutális kamatfelár. No,de ha megegyeznek és tud csökkenni a kamatfelár, viszont beszedik az eredeti lovit, akkor ott egy cuki falat megkatarított lóvé. És egyébként is, jó nagy tartalékokkal számolják(?) a 2013as költsgévetést. Választás év lesz, hahó, nem esik le ?! A nyugdíjasoknak már meg lett ígérve egy cuki emelés, L.Simon László maga a pénz-ígéret a kultúrának, stb.stb. Az ár ? Kit érdekel ?

23353 2012.06.27. 13:27:30

re 2 Kéri hogyan vagy te "szerkesztő"? A posztot olvasva azt hnném hogy a Kalifa írása volt.

34417 2012.06.27. 13:33:54

3. little 2012. 06. 27. 13:27 a helyzet az, hogy a nolblogos ellenszékben - tekintettel az önálló közlés jogára - többen kaptuk meg a szerkesztői jogot. ez egyszerűbb, mint egy soha rá nem érő szerkesztőre bízni a beküldött írás közlését.

34417 2012.06.27. 13:35:48

1. frivol (látogató) 2012. 06. 27. 13:05 látod, milyen széles spektrumú a műveltségem? köszönöm a visszafogott - tőled merőben szokatlan - megnyilvánulást. a cikk tartalmához valami, esetleg? vagy ez túl nagy kérés?

34417 2012.06.27. 13:39:16

2. KériSzépen (szerkesztő) 2012. 06. 27. 13:11 akkor megnyugodtam. én ugyanis már-már a tek, a nemzetbiztonsági hivatal és a rendőrség hatáskörének kiterjesztésére gondoltam. egyet azért nem értek: az említett területeknek a költségvetése mintha ez év végéig el kellene, hogy készüljön. mégis, ha "löknek valamit", azt hova illesztik be? mert az nem úgy van, hogy beteszik a fiókba! tervezett bevételek és kiadások adják a költségvetést, nem? hogy' a pitlibe terveznének be valamit hozomra? ez lenne a politikai kormányzás?

263927 2012.06.27. 15:12:37

Harun! Mi a bajod neked Matolcsyval? Miért, a Gyurcsány éra alatt széthazudott, szétlopott országot áhítod vissza? Ki kérdőjelezte meg a szakmai felkészültségét? Te? Háááááááááááááát az igen kevés! Ami Kövér Lacát illeti, nehogy már majd izraelből vakogják meg a belpolitikánkat! Mehetnek a sunyiba, vásárolják fel Tel Avivot! Ma is állítom, minden izraeli- magyar kettős állampolgár nemzetbiztonsági kockázat! Naponta bebizonyosodik!

163107 2012.06.27. 15:26:20

Jaj, Tibor. Nagyon snassz Gyurcsánnyal jönni, ez csak akkor lenne nem snassz, ha valamelyikünk (mert én még sokkal jobban ekézem ezt a maffiát) azt írná, hogy bezzeg Gyurcsány! Pedig, ha jobban belegondolunk, mégis sokkal jobb állapotban volt az ország Szétlopva? Nem volt szétlopva. Hagyó állítólagos 15 millája, mi a mostani százmilliárdok (simicska és a többi csókos), valamint 3000 milliárd ellopásához képest? Minél jobban emlegeted Gyurcsányt annál jobban kiviláglik, hogy sokkal, nagyságrendekkel jobb volt ezeknél, holott nem volt jó, csak a kisebbik rossz, de nagyságrendekkel kisebb rossz. Bajnai meg fárosz volt ehhez a malacbandához képest. Mert azt te se tudod megmagyarázni, hogy ha olyan jól csinálják, akkor miért rosszabb MINDEN piaci és gazdasági mutató? Legalább valami cáfolat - olcsóbb az euró, kisebbek a kamatok, a CDS felárak, növekszik a gazdaság, a GDP, csökken a munkanélküliség, jönnek a beruházók, nő a fogyasztás, a kiskereskedelem virul, nem mennek csődbe a cégek, nem drágább a gyógyszer, és nem találnak ki percenként újabb adót és sarcot. Ezzel szemben: Drágább az euró, óriásira duzzadtak a kamatok és CDS felárak, recesszióban a gazdaság, nem csökkent a munkanélküliség, nem jön 1 beruházó se, hanem megy (nokia), csökken a fogyasztás (magas áfa), a kiskereskedelem forgalma 15%-ot visszaesett, a gyógyszerek ára az égben, és percenként találnak ki újabb és újabb adókat. Erre akartok választást nyerni???..-)))

163107 2012.06.27. 15:33:50

"Ki kérdőjelezte meg a szakmai felkészültségét? Te? Háááááááááááááát az igen kevés!" Hehe. Tibor Matolcsy szakmai felkészültségét egyes egyedül Orbán méltányolja. Rajta kívül mindenki tudja, hogy egy idióta. Aki tündérmeséről regél, amikor sarokszámokat kérnek tőle, aki úgy eszkábál össze költségvetést, hogy a KT fideszes főnöke, Domonkos, és Kovács Árpád azt állítják, hogy 12%-a bizonytalan és necces, 30% pedig teljes képtelenség - na az micsoda szakember. (Napi gazdaság). Minden, jobboldalhoz kötődő ember tudja, hogy Matolcsy miatt csődbe megy az ország. Brüsszel, az IMF annyira semmibe veszik, hogy nem is voltak hajlandók vele tárgyalni, és teljesen rendhagyó módon külön ember kellett ere a célra, először Fellegi, mist Varga. Bizony ez nem édeskevés. Inkább olyat mutass, aki jó véleménnyel van erről a hülyéről. Egyet!

163107 2012.06.27. 15:36:14

Bocs, Kovács Árpád a Költségvetési Tanács, Domonkos az ÁSZ részéről jelentette ki, hogy rossz az egész.

14927 2012.06.27. 15:39:04

Valóban betegek. Az állandó harckészültség kikészítette Őket. Amihez még hozzájöttek a sorozatos vereségek is, amit elszenvedtek az eszement törvénykezésük, és kettős kommunikációjuk miatt. Kinyitották a koki- meg a saller zsákot, csak nem Ők adták, hanem kapták. Olyanok, mint a jereváni rádió híre, nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, de kormányzati szinten. Akár mesemondó versenyre is benevezhetnének, főleg Matolcsy a 2013-as évi Költségvetési törvény címmel.

263927 2012.06.27. 15:40:21

Osszi! Az biztos, hogy Fideszék rendesen felvágott orral közlekednek. Nem mindig látják át, mi mivel jár! Gyurcsányt is csak azért említettem, mert ő hozzá köthető ez a hihetetlen eladósodás! Ez bizony tény. Bajnai tényleg jobb volt, de csórónak esély se sem volt! Matolcsyról nem olvastam negatívumot, de a gazdaságpolitikát nem ő csinálja, hanem Viktor és a belső kör! Nem állítom, hogy felhőtlenül jó minden, de valami elmozdulás látszik! Az IMF-el szabadságharcot vívni viszont belátom, ostobaság volt!

163107 2012.06.27. 16:43:53

Tibor, elmozdulás látszik, VISSZAFELÉ. Mint a rák, tudod. Minden mutató sokkal rosszabb, zuhanunk a recesszióba. (Már most másfél % minusz). Azt írod, Matolcsyról nem olvastál rosszat. Lehet, hogy rendes ember, ha eszik szalvétát használ, az is lehet, hogy saját részére nem lop: de mindenki tudja, mekkora marha az ábrándjaival. Mit gondolsz, miért nem akarnak vele szóba állni? Na és egy ábrándos mesemondó - vagyis eszement hazudozó kezében az ország kasszája. Sikerekről papol, amikor az Unióban mindenben a legutolsók vagyunk. Tripla bóvli besorolás, - kell ennél remekebb elmozdulás? Az idén nem lesz IMF megállapodás, mert azt is szándékosan húzzák, halasztják, megvezetve a piacot. Ez meg vissza fog ütni. Úgyhogy nem elmozdulás lesz itt Tibor, hanem bukta. És nagyon nagy - és nem az elmúltnyócév miatt.

60145 2012.06.27. 18:12:08

7. Nagytibor : Vakogás? A vak ló és a vakmerő jut eszembe róla, vagyis az a táltos, aki megküzd az EU 26 gyarmatosító államával, amelyek közül egyik sem lenne ránk vevő... Persze amikor Kohn bácsi vitte a boltot, a zsidó magyarok tették sikeressé a gazdaságot a Monarchia, a kurva osztrák elnyomás idején, no akkor voltunk valakik, mi magyarok! Izrael nem foglakozik a belpolitikánkkal, amelyet külföldön folytatunk. Mindössze az történt, hogy valaki megint belefingott a nulláslisztbe - és az ilyen személy kulturált helyen nem kívánatos (a jurtákban meleget adhat esetleg). Az Orbán-Torgyán kormány sunyizásai ugyanilyen eredményt hoztak. Csoda, hogy a kizavart IMF szóba áll az igazmondó juhász országával! Talán nem halnak éhen a birkák! Hajrá magyarok!

263397 2012.06.27. 18:15:40

Gyurcsányt ebben a körben emlegetni tényleg hiba. Itt Piroskaveje a helyes kifejezés. Vagy valami olyasmi, hogy a "villa szemita lakója". Ahova luxusautón elterülve járnak a maffiózók.

11381 2012.06.27. 18:20:50

apafia, rólad még azt sem tudjuk, hogy volt-e apád, egyáltalán. Szóval ne makogj bele a nagyok dolgába.

62853 2012.06.27. 18:30:56

Az aapróságok másról beszélnek. Az ország eladósodottsága az uniós áátlegnak felel meg. Ennek ellenére nálunk a legmagasabb a CDS felár, az állampapírok kamata. Az is csak egy ki apróság, hogy 2012-t írunk, míg Gyurcsány 2009-ben adta át Bajnainak a kormányrudat. Az is csak apróság, hogy akkoriban fel akarták minősíteni az országot, míg most mindhárom hitelminősítő a szemét (bóvli) kategóriába sorolta a felcsúti kis zsebcézár ámokfurtását. Az is csak apróság, hogy még véletlenül sem hallani, hogy ugyanezen hitelminősítők fel akarnák minősiteni a ˝sikeres gazdaságpolitikának˝ örömére az országot. Közben az euró jelenleg 287 forinton áll. A miértre mindenki tudja a választ. A valóban közeli IMF/EU/EKB megállapodának köszönhetően a gazdasági, pénzügyi megítélés javult, ami szintén milliárdokban kifejezhető, kézzel fogható haszon. Valaki feltenné végre a kérdést a fidexes maffia hívőinek soraiban, ki a felelős ezért a két év alatti konkrét számokkal kifjezhető veszteségért?

280433 2012.06.27. 19:04:49

7. Nagytibor Wolfi! Csak egy szerény kérdésem lenne! A Te általad favorizált eszmetársaidat, a Jobbikos testvéreidet honnan, ki is támogatja?? Vajon benneteket miért onnan támogatnak? Ők különbek?? :-))

280433 2012.06.27. 19:30:23

15. apafia Ejmiakő kiskomám! Te láttad? Nem hiszem, hisz Te ott "Tirpákiában" ilyet sosem láthatsz, nincs összehasonlítási alapod! Nálatok a maffiózók vasvillával, konyhakéssel szekéren, kerékpáron mennek találkozóra! Jártál-e életedben Budapesten, esetleg a Balatonnál?

34417 2012.06.27. 20:53:57

7. Nagytibor 2012. 06. 27. 15:12 következtetéseid logikátlanok. egyetlen visszasíró gondolatot se olvashatsz a postomban, az pedig, hogy mit kérdőjelezhetek meg, és mit nem, ugye, belátod, nem a te szakmai kompetenciád megítélni? kövérnek senki sem mondta meg a belpolitikát, mindössze csak nem kívánatos személyiségnek minősítették. az agyatlanja különben sem belpolitikai tétel, csak egy lábszagú külpolitikai tévedés. én nem vagyok kettős állampolgár, mégis sokan nemzetbiztonsági szempontot látnak bennem, mert az avatarom egy arabot mutat. egyéb észrevétel?

34417 2012.06.27. 20:55:18

12. Nagytibor 2012. 06. 27. 15:40 "Matolcsyról nem olvastam negatívumot..." gondolom, mert leragadtál andersen meséinél:-)))

34417 2012.06.27. 21:22:53

15. apafia 2012. 06. 27. 18:15 reménytelen vagy. a témához, persze, fingod sincs.

34417 2012.06.27. 21:26:07

11. ghost 2012. 06. 27. 15:39 a nagy "Ő" barokkos túlzás. még kicsivel is elég kicsik. még a legelemibb udvariassági formulát sem érdemlik meg. ha téged hülyének néznek, majd éppen udvariaskodni fogsz vele?

14927 2012.06.28. 07:07:13

Rasid Én már csak ilyen vagyok, az ellenfelemnek is megadom azt a tiszteletet, amit elvárok magamnak is. Nem süllyedek arra a szintre amin Ők vannak. Tudod a gerincem nem engedi :))

Brrrrrrrrrrrr 2012.06.28. 07:36:11

Szerintem Rasid, a viperafészek fő vezére beteg, a baráti tásaságával együtt!

280433 2012.06.28. 08:09:41

25. Brrrrrrrrrrrr (látogató) Könnyen meglehet, de mi - ellentétben a kormánnyal - bármikor abba tudjuk hagyni! A kormány nem! :-))

263927 2012.06.28. 08:17:49

Osszi! A globál, judeonáci nagytőke tette ránk a kezét és teszi folyamazótosan tönkre az országunkat! Hiába, na kell avíz és a terület!

263927 2012.06.28. 08:19:32

Atlasz! Szóval a zsidók tették naggyá az országot! Egyéb logikátlan agymenés?

34417 2012.06.28. 09:44:00

--. Nagytibor 2012. 06. 28. 8:17 judeonáci, persze. mint pl. az a zsidó közösség, amelyik hajlandó lenne tovább is működtetni az arany alkony nyugdíjas otthon hálózatot, akiktől az állam megvonta a támogatást?

34417 2012.06.28. 09:45:02

28. Nagytibor 2012. 06. 28. 8:19 hát, ha már szegedi csanádot be tudták juttatni az ep-be:-)

34417 2012.06.28. 09:47:21

wolfi, gábor áron zsidó volt. guttmann, ganz, weiss manfréd és még számosan úgyszintén. a rohadt szemét tőkései, hát nem voltak olyan pofátlanok, hogy prolik százainak, ezreinek adtak munkát?

263927 2012.06.28. 09:50:15

Harun! Gábor Áron már cigány is volt! Egyéb ötlet? Az említett negytőkések épp Horthy alatt lettek naggyá!

34417 2012.06.28. 09:59:14

[Nagytibor](#1402507) ez nem ötlet, hanem tény, az anyakönyv csak vallást, és nem rasszhoz való tartozást rögzít. a cigány milyen vallás? mi köze ehhez horthynak? akkor már szereted is őket? pedig zsidók! ami a területet illeti: gondolod, hogy ki tudják szedni a fideszes oligarchák alól? a víz pedig: tudod, az folyik. ami a tiszából az ukránoknál van, az az ukránoké. ami a dunából a bolgároknál van, az a bolgároké. ami a hazai felszíni és felszín alatti vizeket illeti, az pedig az államé. szóval, vizet tulajdonolni képtelenség, területet elorozni úgyszintén. de azért csak ötletelj tovább. mi újság a jobbik külföldi támogatásával?

263927 2012.06.28. 11:16:42

Harun! Szerinted én tudok valamit a Jobbik támogatóiról? Hát igen tévedsz, mert fogalmam sincs!

34417 2012.06.28. 11:38:35

[Nagytibor](#1402543) hát, ez igen szomorú. de a következő őrsgyűléseteken kérdezd meg majd valamelyik nemzetvezetőtöket. tuti, hogy el fog dicsekedni vele. ne lepődj meg, ha nem hazai forrásokat fog megnevezni.
süti beállítások módosítása