Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Cseberből, vederbe?

2012. április 03. - Harun al Rasid

Persze, vödre válogatja...

Persze, vödre válogatja...

Kövér kijelentette pulpitusa magasából, indulattól elfúlt hangon, hogy a tőle balra ülő képviselők, egyáltalán, hogy ott ülhetnek az ország házában, az gyalázat!

Oly nagyon nem tett különbséget köztük, de habitusa szerint nem hiszem, hogy a Jobbikra különösen acsargott volna.

Namármost. Ezeket a képviselőket a választóik delegálták oda, teljes joggal, még a FIDESz által is elfogadott választói törvény alapján. Nem másodrendűbb képviselők, mint a FIDESz nagybecsű képviselői.

Persze, lehet, hogy Kövér Lacika -  rontom, bontom, ej, ha mondom, Laci, te! - nem tekinti a baloldali szavazókat a nemzet alkotó elemeinek, az általuk megválasztott képviselőket pedig annál inkább jogcím nélkül, tisztességtelenül jelen levőknek!

Mondotta volt ezt az az ember, aki dührohama idején már de jure államelnök volt, akinek jó esélye van arra - hiszen Orbán ölebe ő is - de facto is az legyen!

Az persze, tény, hogy Kövér - emocionálisan is - alkalmatlan a zemberek zemberének lenni, de attól még kiváló küszöbön keresztben fekvő lenne, ha valamilyen csoda folytán Orbán rezsimje 2014-ben bukna. Motor ő is lehet: három ütemű - szív, szuszog és b@szik elindulni. Vagy robbanó.

Három évig még egy elszabadult hajóágyú tüzelne a Sándor -palotából!

P.s.: nnnna. Gondoltam, alszanak rá egyet, hiszen mégiscsak volt egy lóhalála ötpárti bohózat -  ugyan már, a 2/3 birtokában, kinek játsszátok az eszeteket? - de kiderült, hogy többet alszanak rá. A franc se tudja, miért, de az illetékes elvtársak - köztük Lázár, akiről gondolni lehetett volna, hogy orrhosszal győz - arra kérték  Népünk Boldogságát, hogy csak április 16. után hirdessen - tétre, helyre, befutóra - győztest!

Mégis, mi lesz addig? Nyugaton fog felkelni a nap? "Kósa Lajos kifejtette, Orbán Viktornak három testülettel - az elnökséggel, a kormánnyal és a frakcióval - kell konzultálnia, mielőtt a jelölést megteszi."

Ugyan, kérem, ne komolytalankodjanak. Orbán, aki konzultál? Orvos látta már?

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr308309756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

58395 2012.04.03. 08:29:14

Effendi, ez a "Kövér" féle hajóágyú nagyon jó hasonlat, ha kis szerencsénk van léket lő maguknak... Plagi bácsi is eltalálta a főárbocot a "naszádon"...:-))) Engem az ellenzék aggasztott, ezen belül a Mesterházi gyermek... Ha ezt az impotens (politikailag,) figurát erősítették meg a tisztségében, akkor a "látszólagos" baloldalnak is vége... Hogy Kövér és Vona aljasságára még csak nem is replikázott, az gyávaság is lehetett, de hogy Sólymot javasolta KE-nek, az valami elementáris hülyeségre vallott... Tényleg, mi a cukros fütyit keres ő a parlamentben?

210560 2012.04.03. 08:39:18

Éppen az előbb olvastam, hogy "közvetítők útján" kért bocsánatot Kövér az ellenzéktől, a Parlamentben tegnap éppen tőle elszenvedett inzultus miatt !! Már bocsánat! A tervezett őrségnek éppen az ő kivezetésével kéne (kellett volna) kezdeni!! Miféle megnyilatkozás volt ez megint? És éppen a Ház Elnökétől??? Kövér! Feláll! Kifelé a HÁZ-ból !!!

34417 2012.04.03. 08:43:36

1. Kokó 2012. 04. 03. 8:29 úgy másfél millét havonta... amúgy kövér - állítólag - utólag elnézést kért az ellenzéktől. hogy hol tette - a büfében, a mellékhelységben, esetleg a házelnöki irodában - teljesen érdektelen. az aljas kiszólását ország-világ előtt tette, de hát, benne sincs bátorság, hogy nyíltan beismerje: bocs, emberek, bunkó tahó voltam. az tényleg kérdés, hogy mesterházi miért nem küldte el az anyjába ezt a házelnöknek látszó izét. lehet, hogy azt gondolta, a jövendő állambácsival nem jó ujjat húzni?

34417 2012.04.03. 08:45:49

2. Fannyvár 2012. 04. 03. 8:39 bocs, de mint írtam, akkor már de jure államelnök volt, és akként mocskolódott! közvetítők útján tette? még ahhoz se volt mersze, hogy szembenézzen velük? és ez a féreg lesz az új államelnök?

104537 2012.04.03. 08:46:17

Valamilyen oldalon már olyanokat írnak, hogy van legalább öt előnye a Fidesznek ezzel a lemondással. Elgondolkodtam rajta. Részben igaz lehet. Többek között egy olyan is szerepelt az előnyök között, hogy akár Kövér László, akár más lesz az elnök, az újabb öt évre szóló megbízást kap(hat)... Hát akkor valóban a 2014-es választások eredményétől függetlenül egy kicsit még keresztbe tehet(né)nek bármilyen kormányzásnak Fideszék, mert 2017-ig kuruttyolhatnának bele a törvényhozásba akkor is, ha két év múlva bukta lenne...

210560 2012.04.03. 08:56:51

4/ Rasid Igaz!! Igaz!!! Basszus ! Ez a fószer már meg is bukott mint Államelnök !!! Rövid, ám annál csúfosabb pályafutás volt az övé... (vágod? Már írom a búcsúztatót! :) Fanny

34417 2012.04.03. 11:04:53

5. lordart (szerkesztő) 2012. 04. 03. 8:46 kapni fog, öt évet, és még csak nem is felfüggesztve. bár kötele van hozzá. ráadásul akkora hatalma lenne, hogy bármikor feloszlathatná az országgyűlést! ő, alsó és felsőférgesi kövér-köteles lászló, von und zu! a'propos: hol bujkál a kedves rokon, aki ellen elfogatási parancs van kiadva? mi van prinz gáborral, kulcsárral, meg a több milliárd forinttal? lacus, gyürkőzz, dolog lesz!

34417 2012.04.03. 11:08:01

6. Fannyvár 2012. 04. 03. 8:56 a végén még áder lesz az osonópályán a befutó! ő még nem piszkolta be a kezét, meg se igen szólalt, miért ne? előtte a lehetőségek tárháza: bebizonyíthatja, hogy orbán árnyékában is nőnek virágok...

163107 2012.04.03. 13:09:32

Az, hogy megint fideszes káderben gondolkodik a vezető, biztosíték arra, hogy előbb utóbb össze kell omolni ennek a pártrendszernek. Mert ez így nevetséges egypártrendszer, pártkatonával feltöltve minden poszt. Sem Kövér, sem Áder nem elfogadható, egyik sem tett le az asztalra semmi olyat, ami miatt az ország első méltósága lehetne, arról nem is beszélve, hogy főleg Kövér rendkívül erősen megosztó, sőt kirekesztő személyiség. Ne feledjük, ez már a sokadik megnyilvánulása. Ha az ember összegyűjtené, igencsak elképedne, mennyi gyűlöletkeltő megnyilvánulása volt már a 20 év alatt, főleg 1998 után. Az Országgyűlésben nyűvezett ée férgezett, gyakran tett olyan megjegyzést az SZDSZ-re, hogy a gyilkosok pártjával (MSZP) állt össze - (akkor is elnézést kért a baloldali szavazóktól aztán) - ő volt az, aki permanensen hazaárulózott a patkóban, a strigára is emlékszünk (az emberbőrbe bújt állat, vagyis a gonosz az a baloldal), aztán a köteles beszéd is elhangzott ám a valóságban is, és már házelnökként sem az első ilyen jellegű megnyilvánulás - és ez a teljesség igénye nélküli felsorolás. Össze kell ezeket gyűjteni, és a demokratikus ellenzéknek minden erővel tiltakozni, hogy fideszes pártkatona legyen az új KE. Ezzel az utóbbival is jól befaragtunk. Kövér éppúgy aláírna mindent, csak éppen hozzá borzalmas a megjelenése, szörnyű az artikulációja, sunyi a nézése: megosztó, kirekesztő tulajdonsága miatt oda se való, ahol most van - hát még az ország egységét megtestesítendő. És akkor mg a családi panamát nem is említem - hogy gazdagodott meg minden rokon.

163107 2012.04.03. 13:16:12

. “Olyan elnökre van szükség, aki a nemzet egységét képes megjeleníteni és szimbolizálni munkájával és jövőbeni tevékenységével” – ezt lézer mondja. Na, Kövér ennek épp az ellenkezője - de a fideszes pártkatonák közül mindegyik az - hisz hányszor nyilvánítottak már kirekesztő nyilatkozatokat más ideológiájú emberekkel szemben.

ejmiakő 2012.04.03. 15:51:02

10. Amásság mindig csak másutt, másoknál kívánatos. De azért attól, hogy egy ideológia más, még nem bizonyosan liberálisan eltürendö. Pl. se a faji, se a szabadrablást támogató ideológiák. Márpedig itt sokan az utóbbit támogatják. Persze csak a saját rablásét.

34417 2012.04.03. 16:27:14

9. Osszián (szerkesztő) 2012. 04. 03. 13:09 orbánt egyáltalán nem érdekli, hogy a jelöltje elfogadható-e, vagy sem. az ötpárti egyeztetés is csak cirkusz, lázár porondmesterrel a manézsban.
süti beállítások módosítása