Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán felszólal

2012. január 18. - Harun al Rasid

de kinek is a nevében?

de kinek is a nevében?

Idézem. Van olyan jó, mint Schmitt kisdoktorija.

"Orbán Viktor felszólalási lehetőséget kért az EU parlamentben, és az EU parlament új elnöke megadta neki a felszólalás lehetőségét.

De tudja-e az EU parlament elnöke, hogy kinek adott szót? Az Európai Unióba ugyanis a Magyar Köztársaság állampolgárainak szavazatai alapján a Magyar Köztársaság nevű államot vették fel. És Orbán Viktort ennek a Magyar Köztársaság nevű államnak az alkotmánya alapján választották meg a Magyar Köztársaság miniszterelnökének! Tudja –e Martin Schultz úr, hogy Orbán és – saját birtokán, maga választotta - 262 képviselője, a nép megkérdezése és beleegyezése nélkül olyant tett, amihez nem volt joga? Tudja-e Európa, hogy Orbán az alkotmány felhatalmazása nélkül, azaz jogi felhatalmazás nélkül – ezért saját képviselői által saját magukat felhatalmazva – hatályon kívül helyezték a Magyar Köztársaság Alkotmányát és államát, a Magyar Köztársaságot és ÚJ ÁLLAMOT (Magyarország néven) hoztak létre? Tagja ez az új állam az Európai Uniónak? Elfogadja az EU parlamentje, annak elnöke és képviselői, hogy Európa közepén ezt meg lehet tenni, hogy valaki eltörli a népszuverenitás elvét, és olyan alaptörvényt készít, amiben a hatalom nem a néptől, hanem egyetlen embertől, Orbán Viktortól származik? És az EU tagjai közé veszi ezt az új – a nép nélkül létrehozott – jogilag nem létező államot?

Tehát Orbán nem a Magyar Köztársaság miniszterelnökeként beszél majd az EU parlamentben, és nem a magyar népet képviseli!!!! Hanem annak a Magyarország nevű államnak a miniszterelnökeként, amit ő saját maga – az általa kiválasztott képviselőivel, a nép megkérdezése és felhatalmazása nélkül – hozott létre, amiben ő saját maga nevezte ki saját magát miniszterelnöknek. Ugyanis Orbán új hatalma nem a néptől származik, hanem saját magától, Orbán nem a magyar népet képviseli Brüsszelben, hanem saját magát. Ugyanis Magyarország Alaptörvénye alapján Magyarország legmagasabb államhatalmi szerve nem a Nép és nem a törvényalkotó Országgyűlés, hanem az a 262 képviselő, akit Orbán választott ki képviselőnek. Akik Orbánnak vannak alárendelve és nem a néphatalomnak!!! Tehát a Magyarország nevű állam legfelsőbb államhatalmi szerve maga Orbán Viktor! Vagyis Orbán túlszárnyalta a Napkirályt, és nem csak azt mondhatja, hogy „az állam én vagyok!” (l’État c’est moi) hanem azt is mondhatja, hogy „az állam az enyém!”. Ezt írja az Alaptörvény!

Ha az EU elfogadja ezt a helyzetet, ha az EU elfogadja így Orbán államát, és Orbánt - önmaga által kinevezve ennek az államnak a vezetőjeként - akkor az EU többé nem a szabadság és a demokrácia szervezete!!! És akkor az EU-nak és az IMF-nek – meg minden államnak, amelyik elismeri a Magyarország nevű Orbán-rendszert a Magyar Köztársaság HELYETT és szóba áll, tárgyal és megállapodik vele valamiben – tudnia kell, hogy mi, a magyar nép nem ismertük el és nem fogadjuk el ezt a rendszert! És egyetlen általa kötött nemzetközi szerződést se fogunk betartani, miután saját magunk eltakarítjuk ezt a diktatúrát! Tehát aki pénzelni akarja ezt a diktatúrát, az tudjon róla, hogy Orbánt és diktatúráját pénzeli és nem a magyar népet és nem a magyar nép államát. Tehát vissza is attól kérje a pénzt, akinek adta.

Mert ha Orbán ma Magyarország Miniszterelnökeként kap szót, akkor elkönyvelhetjük, hogy a nép hatalmának visszaállításában nem számíthatunk az EU-ra. De akkor erre emlékezni is fogunk utána, hogy a magát demokratikusnak hívő világ újra becsapta a magyar népet, nem segített a magyar népnek, hanem odadobta egy diktátornak.

Mert Orbán Viktor ma a saját nevében, csak a saját képviselői által felhatalmazottan beszél az EU parlamentben. Az általa kreált Magyarország nevű állam védelmében. És nem a magyar nép képviseletében, nem a magyar nép megbízásából, és nem a magyar nép érdekében!!! Ezt nem árt ha az EU is, és mi is tudjuk és számon tartjuk!!!


Geri Tibor
2012. Január. 18"

Az eredeti itt olvasható: Geri Tibor, Facebook

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr968309624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

193225 2012.01.18. 14:09:42

" És egyetlen általa kötött nemzetközi szerződést se fogunk betartani, miután saját magunk eltakarítjuk ezt a diktatúrát! Tehát aki pénzelni akarja ezt a diktatúrát, az tudjon róla, hogy Orbánt és diktatúráját pénzeli és nem a magyar népet és nem a magyar nép államát. Tehát vissza is attól kérje a pénzt, akinek adta." ....Ezt jó lenne figyelembe venni az EU-ban. Ha pénzről van szó, talán figyelmesebbek lesznek az osztogatásnál.

114634 2012.01.18. 14:19:13

Igaza van Tibornak, de gyanítom, h az EU ezt nem is sejti! Orbán véleményem szerint ma CSAK a saját érdekében fog felszólalni, szép nemzeti "hagymázba" csomagolva!!

12392 2012.01.18. 14:45:17

SemTibornak, sem Emilkének nincs igaza! Ez bizony a mi sarunk, mert minimum hagytuk, hogy így legyen!!! S lényegében nem tettünk semmit ellene!!!

15184 2012.01.18. 14:46:41

Tibort rendes, értelmes embernek tartom, de sajnos van egy mániája: ez az "újállamozás", pedig nagyot téved. Próbáltam többször is észérvekkel vitatkozni vele, de a vége mindig az, hogy ha nem értek veled egyet, akkor hazug fideszes vagyok... Röviden leírnám itt is, hogy miben téved Tibor. Hozzáteszem: én is csak amatúr jogász vagyok (bár majdnem elvézgeztem egyébként levelezőn, de a legvége, az államvizsga és a diplomamunka nem lett sosem meg). 1. A EU-ban országokat vesznek fel, s nem az országok hivatalos neveit. Ha megváltozik egy ország neve, annak semmilyen relevanciája nincs. Az új név miatt nem lesz új állam! Amikor 1989-ben Magyar Népköztársaságból lett Magyar Köztársaság, nem keletkezett új állam, s most sem történt ilyesmi. 2. Orbánt - és bárki mást - NEM egy alkotmány alapján választották, hanem egy választójogi törvény alapján. Így semmilyen jelentősége annak, hogy időközben új alkotmány lett. A 2010-ben megválasztott parlament mandátuma a megválasztásakor hatályos választójogi tv. alapján áll, s addig szól, amíg az illető törvény azt kimondta, azaz 2014-ig. 3. A Fidesz nem hozott létre új államot, hanem megváltoztatta az ország nevét. 4. A Fidesz az alkotmányt a hatályos szabályok szerint fogadta el. Az tény, hogy az egésznek a politikai legitimációja gázos, s az elfogadás körülményei erősen antidemokratikus szagúak, azonban jogilag nincs probléma, az új alkotmány jogilag érvényesen lett elfogadva. 5. Az EU nem fogad el semmit, s nem legitimál semmit. Az EU - és bárki más - azzal tárgyal, aki a hatályos magyar jogszabályok alapján Magyarország képviselője, ez pedig OV és társai.

15184 2012.01.18. 14:57:53

1. A gond csak az, hogy ez nem igaz. Nemhogy névváltoztatás esetén, de még államutódlás esetében sem mentesül egy állam a pénzügyi terhektől. Egyetlen eset van a nemzetközi jogban, ami kivételt képez: ha egy gyarmat függetlenné válik. Ilyenkor a kötelezettségek csak akkor szállnak át, ha a független állam azokat vállalja. Ha nem, akkor a kötelezettségek a volt gyarmattartót terhelik. A leghosszabb ilyen trükközés az oroszoknál volt egyébként. Leninék kijelentették, hogy ők az új szovjet állam, nem jogutódjai a cári Oroszországnak, s így semmi közük sem a szerződésekhez, sem a kölcsönökhöz: tessék azoktól visszakérni, a burzsoá-cári kormányok tagjaitól, ne tőlünk, mert nekünk ehhez semmi közünk. Szóval az orosz államkötvények díszes papírrá változtak emiatt, csak gyüjtők között voltak értékesek. Egyes bankok azonban nem dobták ki az orosz papírokat, mert "hátha jó lesz még valamire". Aztán teltek az évek. Már a 70-es években a SZU szeretett volna megjelenni a nemzetközi pénzpiacokon. Nyugaton mondták: oké,.de it t van ez az aprócska probléma néhány százmilliónyi orosz cári kötvénnyel. Moszkvában gondolkodtak egy kicsit ezen, majd visszaválaszoltak: természetesen azokat fizetjük. S fizettek.

34417 2012.01.18. 15:31:00

@maxval bircaman ámen. most elégedetten hátradőlhetsz, megint jól kioktattál bennünket. egy a baj, öcsi: mi itt élünk, és meglehetősen vastagon szívjuk azt, amit te elegánsan, kívülről leiskolázol. engedtessék már meg nekünk, hogy a magunk szubjektív reakciói szerint értékeljük azt, amihez neked közöd sincs, nagyeszű. a saját pöcsöddel, ha kérhetem...

34417 2012.01.18. 15:54:45

egészen friss, orbáni: "Eredménynek tartja viszont, hogy a nehézségek ellenére Magyarország tartja a kitűzött hiánycélt, a paramilitáris szervezeteket pedig felszámolták. Emiatt ma Magyarországon minden kisebbség védelmet érez, a zsidóság és a cigányság is - húzta alá Orbán. További eredmények szerint, hogy megalkottak egy új alkotmányt, 25 sarkalatos törvényt, valamint több mint 300 új törvényt is. Újjászerveztük a nyugdíjrendszert, a szociális rendszert, az oktatást - sorolta hosszan a kormányfő, aki szerint ez nagy üzleti lobbicsoportok érdeksérelmével is járt. " te jó ég, ez a fazon milyen filmet néz és kit akar átverni? miből gondolja, hogy simán szembe lehet hazudni egész európát? ez az ember tényleg beteg: elveszítette a teljes valóságlátását. hazafelé meg kellene állnia grácban egy kis kezelésre...

15184 2012.01.18. 16:09:06

6. Az, hogy ki hol él, nem változtat azon, hogy Tibor állításai egyszerűen NEM igazak, alapvető dolgokat nem ért a jogból. Vagy a lényeg az, hogy a Fidesz ellen beszéljen valaki, s az nem számít, hogy esetleg hülyeséget mond? Ez a fideszes stílus megfordítása lenne, ami az égvilágon sehová sem vezet... Egyébként mindehhez erősen közöm van, állampolgárságom kapcsán.

34417 2012.01.18. 16:32:19

8. maxval bircaman 2012. 01. 18. 16:09 az állampolgárságod szart sem ér, öcsi. ott vagy, és nem itt. ott játszd az eszed. remélem, a bolgár jogban is ennyire otthon vagy. te soha nem mondasz hülyeséget, mert mindannyiunk felett állsz. hát, persze. hagyjuk abba a személyeskedést, mert pillanatokon belül elküldelek a p@csába, minden gátlás nélkül. megkérlek, hanyagold a blogomat, irritálsz és az orvosom ezt nem tanácsolja. ismered geri tibort? milyen alapon veszed per tibornak? cseréld le a lovad, túl magas.

15184 2012.01.18. 16:38:49

9. Csak a véleményemet mondom, ráadásul érvekkel igazolt megállapításokat tettem, melyek közül te egyet sem cáfoltál. Egyetlen "ellenérved" az volt, hogy nem élek életvitelszerűen Magyarországon, így biztosan nincs igazam. Ha nálad tilos a megalapozott ellenvélemény beírása, akkor kitiltasz és kész.

58395 2012.01.18. 17:18:01

Max, úgy érzem Rasidnak nincs szüksége a védelmemre, de azért megtámogatom ha nem is ilyen markánsan... A te rálátásod, és a témáról való meggyőződésed, elég speciális ahhoz hogy ilyen sommás véleményt alkothass... Nem beszélve a jogi műkedvelőségedről... Viszont azt, hogy mi ithhon milyennek látunk dolgokat, azt Te nem értheted, legalábbis a kozmopolitizmusod nem is engedheti meg... Másfelől ez nem egy disszertáció, itt helye van az érzelmi véleménynek is.... Érzelmileg én is azt tartom, hogy ha valaki ránk dönt egy rakás fekáliát, az legalább fogjon lapátot, mikor el kell takarítani.... És ez a károkozás független a demokratikus megválasztástól, ez a hazudozásának az eredménye, tehát csalás, és az már büntetőjogi cselekmény....

15184 2012.01.18. 17:41:14

11. Figyelj, de itt tényekről beszélünk, nem érzelmi meglátásról. Mert az pl., hogy alakult-e új állam 2012. január 1 -jén nem érzelmi kérdés, ugye?

34417 2012.01.18. 19:12:51

@maxval bircaman teszek a véleményedre. majd, ha itt fogsz élni, elviszed te is a balhét, a te hátadon is fognak fát vágni, te is részesülsz a 2/3 áldásaiból, akkor szövegelj. az, hogy biztosan nincs igazad, nem az én megállapításom, ne vonj le alaptalan következtetést, nem méltó hozzád. a bánat se fog téged kitiltani, nem érsz annyit. majd, ha visszaveszel az arcodból és szép szerényen nyilvánulsz meg, ami javadra válna, talán még szóba is állok veled. ami pedig az érzelmeket illeti: itt, öcsi, bizony, érzelmek szerint reagál az ország nagy része. a tények meg? ugyan, kérlek...kommunista furfang... kezeld magad a helyeden, akkor neked is könnyebb lesz.

15184 2012.01.18. 19:26:03

13. Jogi tényekre az reagál érzelmileg, aki nem ért hozzá... Nekem már most is nagyon könnyű, hidd el. Csodálkozom csak, mert ámokfutásra nem az ámokfutás a legjobb válasz szerintem...

34417 2012.01.18. 20:07:36

@maxval bircaman nem. jogot a többség nem is ismer, de érzelmei mindenkinek vannak. talán még neked is. szerintem viszont ámokfutásra csak erőszak lehet a válasz. majd csak figyelj. amúgy nem hiszem, hogy könnyű lenne neked. outsiderként? ugyan már...

14055 2012.01.19. 06:04:47

Hát Kalifa,tartok tőle, hogy Maxnak ezúttal valóban igaza van, valóban kecskére bíztuk a káposztát. A jogállam egyik alapköve, hogy a törvény nem ismerete nem mentesít a törvény hatálya alól. Orbán Viktornak a hatályos jogszabályok értelmében nehezen támadható törvényes joga volt mindarra amit tett, és ezt a felhatalmazást bizony a néptől kapta, aki hatalmát éppen választott képviselői útján gyakorolja-. A hülyeség meg nem alkotmányos, hanem velünk született elidegeníthetetlen jog :) Nem mostan lettünk mi valójában beetetve, hanem 1989-ben, nem most alakult egy új állam, hanem akkor, nem most vették el a hatalmat a néptől, hanem akkor. legfeljebb a többség most veszi észre.. Nehezen támadható, mert hát honnan volt felhatalmazása a kerekasztalnak a rendszerváltásra? ugye nem a néptől? Ugye emlékszünk a híres Antalli mondásra: Tetszettek volna forradalmat csinálni.. Mivel a forradalomcsinálás érdeklődés hiányában elmaradt, az önjelölt önkéntesek szépen kisajátították 1989-ben maguknak a hatalmat, és vele a vagyonkánkat, amire most Orbán felteszi a koronát. Nem az aratásnál kell sírni, hanem a vetésnél kellett volna egy kicsit jobban figyelni.

34417 2012.01.19. 16:18:29

[KerekesZS](#1318663) a felhatalmazást a néptől kapta volna? na, neeee...ez némiképpen bizonyításra szorul. orbánra ugyanis nem adtak szavazatot, vagy tévednék?

230954 2012.01.19. 20:32:06

4. maxval bircaman Az elején leszögezem, nem vagyok jogász, nekem csak rendszerszervezői képesítésem (diplomám) van. Mint ilyennél már szakmai ártalomként jelentkezik, hogy a különböző folyamatokat, alrendszereket - legyen az gazdasági, társadalmi, stb. – összefüggéseiben próbálom nézni és értelmezni. A módszertan azt mondja és a tapasztalatok is ezt igazolják, ha a rálátás mellett közvetlen tapasztalataid is vannak az adott területről, annál helyénvalóbbak lehetnek a következtetéseid. Amiket itt állítottál abban jogelméletileg valószínűleg igazad van, de a tartalmat illetően nem feltétlenül tudok veled mindenben egyetérteni. Csak egy dologra térnék itt ki. Azt írod, hogy: „ A Fidesz nem hozott létre új államot, hanem megváltoztatta az ország nevét.” Hát ennél azért több történt; alkotmányos puccsot hajtottak végre. Lerohantak és elfoglaltak minden korábban önálló hatalmi pozíciót, saját pártkatonákat telepítettek oda, kirobbanthatatlan helyzetbe hozva, hatalmi ágakat reguláztak meg, kényük-kedvük szerint megnyirbálták az AB hatáskörét stb. („Apránként roppantották meg a demokrácia gerincét”. – Bajnai G.) A ’89-es alkotmánynak éppen ez volt a nagy hibája, hogy ennek a rémálomnak a megvalósulását lehetővé tette. És KerekesZs-nak igazat adok abban, hogy a nagy elkúrás a ’89-es rendszerváltozáskor történt. Így csoda, ha az embernek erős érzelmei vannak?

230954 2012.01.19. 23:23:23

Az előző pontban hivatkozott Bajnai G.idézet helyesen: "Módszeresen, csigolyánként törték el a magyar demokrácia gerincét."

rodosto 2012.01.20. 01:25:55

Kussolnak az országáruló keselyük és hiénák Elegánsan, higgadtan és elismerten elfogadottan védte meg miniszterelnökünk Magyarországot a nemtelen támadások ellen az Európai Parlamentben. Gondoltam az ügyeletes hazai hírhiénák a NOLblog keselyűi, no meg a nyomtatott formája a NÉPSZABADSÁG ma legalább a miniszterelnök stílusát, nyakkendőjét-frizuráját bírálják. Mit olvasok ma? Az általam egyébként nagyrabecsült Acél Bandi Bukaresttel foglalkozik, valamelyik névtelen bértollnok Wallenberg ügyben lamentál. Kopó Miki az államfő gumicsont plágiumügyét tupírozza , ennek az oldalnak a rosszkedvét sulykolja. Jól látom semmi Orbánozás? Ekkora lenne az elegáns szereplés sokkja az országáruló hírhiénákra, ennyire meggyőző volt a bérbloggerek veresége? Varázsütésre a népszabi is őszinteségi rohamot kapott. Igaz a tegnapi sajtótájékoztatón talán éppen szégyenében dadogó kis népszabi képviselő kaffogását az alkotmánnyal kapcsolatban a miniszterelnöknek kisujjával söpörte el a rosszindulatú kérdésfeltevést. Azt is megírta, ami a vitában is elhangzott, hogy a liberális civilként jegyzett értelmiségiek valójában országáruló bukott pártemberek voltak. Most hol vagytok a NOLblog hazaárulói a Lenin –fiuk terrorista ocsmány bandája, a hírhiénák a hazugság telepítő aknatelepítő naszádján. Szedhetitek a kipukkadt gömböc bőrét és összepakolva válthatjátok a jegyet Kubába, Észak- Koreába. Kínába már ismerik, a fajtátokat ott ne próbálkozzatok.

34417 2012.01.20. 07:54:01

[sansz](#1319192) légy üdvöz a rendszerszemléletben gondolkozók közt:-)

34417 2012.01.20. 08:01:36

[rodosto](#1319332) hát persze. arrafelé már minden nyalis helyet lefoglaltatok:-) ha én valódi lenin-fiú lennék, neked már régen a kiszáradt irhádat lengetné a szél a kapud félfáján:-9 tényleg, mióta is vagy képtelen ide írni a lenin-fiúk definícióját? olyan 290-300 napja? ami pedig a biológiai definíciódat illet: fajtád csak neked van, de az is rossz:-) tény, hogy az egyedfejlődés csúcsára még nem jutottál el:-))) magyarországot meg nem érte támadás, ha nem tűnt volna fel, csak orbánt, kormányát és politikáját. de hát ez neked úgyis magas. az, hogy írni megtanultál, láthatóan nem eredményezte azt, hogy gondolkodni is. "a liberális civilként jegyzett értelmiségiek valójában országáruló bukott pártemberek voltak." hát, fiam, neked tényleg narancslé kotyog a fejedben agyvíz helyett, méghozzá bőségesen, mert van helye:-)))
süti beállítások módosítása