Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Gondoskodnak rólunk!

2011. december 06. - Harun al Rasid

mert hogy gondoskodó államunk van!

mert hogy gondoskodó államunk van!

Pálffy, aki mellékállásban fülkeforradalmár és nagyon keresztény, azt találja mondani az abortusztörvény megváltoztatásával kapcsolatban, hogy sag schon, miről beszélünk, max. egy havi BKV-bérlet árával lesz egyenlő az eleddig egészségügyileg támogatott abortusz fizetős elvégzése. Aki meg ennek kifizetésére nem képes, hát szülje meg és adja örökbe.

Ahogy néztem a riportot, egyre inkább az a gyanúm támadt, Pálffynak fingja sincs arról, miről beszél. Ez, mondjuk, abból is adódhatott, hogy a jó fiú, úgyis, mint fülkeforradalmár, aki folyamatosan harcol, a piával szembeni harcában erősen vesztésre áll és ez eléggé meg is látszik rajta. Ami persze még nem zárná ki, hogy időnként vannak világos gondolatai, de ezzel a témával kapcsolatban most teljes sötétséget produkált. "Úgy" maradtál -  a legjobb házban is előfordul - sebaj, szüld meg, majd add örökbe! Nem kívánt a terhességed - anyagi ok, erőszak, megromlott házasság - sebaj, szüld meg, majd add örökbe! Fogalmad sincs, hogyan történt - óh, szent együgyűség - sebaj, szüld meg (akár 16 évesen), majd add örökbe!

Gondolom, az isteni igét értelmezte félre ez a szerencsétlen, de alaposan: sokasodjatok és gyarapodjatok! Na igen. Fogy a magyar. Csakhogy Pálffy, a talpig keresztény - érdekes, úgy három éve még nem volt az - a gyarapodásról, mint olyanról, nem értekezett. Mint ahogy az anyai érzésről, a tehetetlenségről, kiszolgáltatottságról, a veszteségről, a soha nem csituló bűntudatról sem. Add örökbe. Pálffynak mázlija volt.

Más. A kormány 2013-tól meg kívánja szüntetni a dohányneműk bolti árusítását. E célra, lélekszámtól függően, minden 2000 fő után egy db. dohányáruda - leánynevén trafik - létesítését engedélyezi. Az, hogy ez úgy baromság, ahogy van, gondolom, nem képezi vita tárgyát. Ha 2000-ből 1500 nem dohányzik? Amúgy a dohányárún a haszon a jövedéki adón van, nem a bolti árusításon, úgyhogy ez von haus aus, öngól. A Pogi Vegyesbolt haszna ezen az árucikken a nullához tendál, de, ha valaki bemegy egy cigiért, nagy az esély arra, hogy mást is vesz. Gondolom, ez is egy érdekeltségi körhöz tartozik majd. Anno a trafikok működési engedélyét kizárólag - na jó, 90%-ban - hadirokkantak kapták meg, egyfajta állami, szociális gondoskodásként. Most van-e valakinek kétsége abban, hogy  - hadirokkantak már nem lévén - kik fogják megkapni?

Amúgy, a CBA - ugye, nem kell mondanom, hogy a tulajdonos Lázár-testvérek hova tartoznak - már élen jár a megvalósításban: a pénztárpult feletti rekesz redőnye lehúzva. Kérek egy mentolos slim Vouge-t. Pénztárosnő benyúl a pult alá és elővesz egy normatív bevásárlókosarat, tele különféle cigarettákkal: ebből tessék válogatni, ez van.

Mindezt, persze, az állami gondoskodás jegyében.

p.s.: egészen friss!

"Elfogadta az Országgyűlés az újabb egészségügyi "salátatörvényt", így a jövőben a gyógyszerek támogatásában számítani fog, hogy a beteg megfogadja-e az egészségügyi szakemberek gyógyszerszedésre, táplálkozásra és életvitelre vonatkozó javaslatait. Az egészségügyi ellátás nem régiós, hanem térségi alapon szerveződik majd, valamint döntöttek arról is, hogy létrehozzák az egészségügyi adatokat tartalmazó Betegségregisztert, amelyben "személyazonosításra alkalmatlan módon" egy kapcsolati kód fűzi majd össze az ellátott beteg, az egyes ellátási események, köztük a gyógyszer, gyógyászati segédeszköz rendelések adatait."

"Azon szerek listáját, amelyek a központi idegrendszer működésének befolyásolása révén alkalmasak a tudatállapot, a viselkedés vagy az érzékelés módosítására, megváltoztatására, és ezért hasonló mértékben a közegészségügyre is fenyegetést jelenthetnek, a kormány rendeletben határozza majd meg. A zárószavazás előtt érkezett módosító szerint külön kormányrendeletben meg kell állapítani a dohányzási korlátozásra, valamint a dohányzóhelyek kijelölésére vonatkozó feliratok és jelzések tartalmát, formáját."

Mi jön még? Széklet-vér-vizelet vizsgálat, hozott anyagból, havi rendszerességgel?

Esetleg megadott időszakban jelentkezés testüreg vizsgálatra? Persze, az is lehet, hogy ezeket a szereket központilag fogják adagolni, mondjuk, az ivóvízben. Mintha a Fidesz maga nem lenne elég tudatmódosító....


 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr678309568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2011.12.06. 15:35:32

Ezek után vaslapáttal kell takarítani a rengeteg baromságot. Egyet mondjo itt valaki, amelyik értelmes, hasznos törvény a ki tudja hány faszságból. Atyavilág, 1000-× nagyobb feladat vár a következő kormányra, a most már lószarral tökéletesen telített Augiász istállóban rendet tenni, mint a rendszerváltás utáni kormányoknak. De ez csak ÚGY lehetséges, ha írmagjuk se marad (képletesen) ezeknek az országrontóknak.

34417 2011.12.06. 15:52:20

[Osszián](#1298886) kasztrációra gondolsz? nem rossz ötlet!

114634 2011.12.06. 16:05:49

Rasid! Pálffynak, ha lesz egy tiszta pillanata, - ami ugye nem mostanában lesz - meg kellene kérdeznie Tömjénzsótit, h mijjafaszért kellett megszüntetnie - első intézkedéseként - például a kiemelten közhasznú Pikler Emmi Közalapítványt? Köztudott, h elhagyott csecsemők gondozásával foglalkozott 1946-óta. Talán csak nem ezért?? http://www.pikler.hu/3.0/hu/index.html Rossz, aki rosszra gondol! (de igaza van!!)

34417 2011.12.06. 16:12:07

uff, ez talált! amúgy pálffy igencsak komoly számokkal operált: az eddigi kb. 400 örökbefogadást, amióta ők vannak hatalmon, fel is turbózták 427-re, ami, lássuk be, komoly siker! és mondta ezt rezzenéstelen arccal, teljesen átszellemülve!

163107 2011.12.06. 16:14:29

Rasid. ez már abszurd. az unokaöcsén (a Dani, aki majdnem meghalt - és ennél fogva megkomolyodott), Orwellt olvasott a minap. Belenéztem megint, hát basszátok meg az a rémületes világ, amit Orwell vizionált, lófasz ehhez a borzalomhoz, amihez izz 10 millió ember asszisztál. Egyre jobban elképedek. Egyre jobban azt érzem, hogy én álmodom, csípjetek meg: ezek a pofátlan, cinikus, aljasságok nem lehetnek igazak, és minden napra egy tucat belőlük, hovatovább ahogy megírja az ember már késésben van, mert ott a másik, a harmadik, az ötödik, tizedik agyrém, országrontás. És omlok, romlik minden - ezek a rohadékok meg a rongyot rázzák, 2016-ra időzítik az agyrém kotmányukat - és nincs egy összefogás, amelyik azt mondaná - eddig, ne tovább - és vissza az egész.

163107 2011.12.06. 16:20:21

Mitől fülkeforradalmár az a tetű alkesz? a száját se nyithatta volna ki a rádióban, ha nem a komcsi Pállfi unokaöccse. Az a halálképű, a fasz se emlékszik a keresztnevére, de évtizedekig külpolitikai újságíró volt. Na és mikor, mitől lett kereszténydemokrata ez a féreg? elitta a misebort a celebráció előtt - vagy mitől?

34417 2011.12.06. 16:40:51

[Osszián](#1298908) náluk tudott befutni a listán:-) amúgy pálffy józsef egészen jó újságíró volt - persze, ez az én szuterén véleményem.

12635 2011.12.06. 16:56:02

Nem csak a Tiéd Rasid, én is így gondolom, szegény nagybátyja foroghat a sírjában... én a saláta törvényt, giz-gaz törvénynek nevezném (én szeretem a salátát)

34417 2011.12.06. 17:40:32

""személyazonosításra alkalmatlan módon" na, ezt beadni az új főtitkosszolgálati elemző ügyosztálynak - leánynevén CIA - , nem lesz egyszerű:-)))

70185 2011.12.06. 19:01:51

Szia Rasid! Ne haragudj hogy nem az írásodhoz szólok(amit egyébként kiválónak tartok,sokat dobnak rajta a jogosan pikírt megjegyzések,de mi van a kétpercesekkel?),de tudsz-e arról hogy valami amerikai címről a Te neveddel és a Te "megbízásoddal" már több angol nyelvű e-mailt kaptam amit nem merek megnyitni,mert aligha hiszem hogy ilyen módon keresnél meg.Más is jelzett,vagy csak én szóltam eddig?Még egyszer elnézést a zavargásért,de mivel már több ilyen mail érkezett,már érdekel a dolog.

34417 2011.12.06. 19:18:00

[hapsi](#1299013) ez egy új net-közösség. magam is niedermüllertől kaptam az invitációt, így bízom a háttérben. a program az én hozzájárulásommal küldte el a meghívást, egyenként kontrolláltam, kinek mehet el. a közösség nem adathalász alapon jön létre. ha végig nézed a címlistát, akár indiából is levelezhetsz bárkivel, de akár még álláshoz is juthatsz alaszkában:-) ez csak egy levelőző program. el is utasíthatod.

70185 2011.12.06. 20:12:44

Köszönöm a tájékoztatást,és őszintén mondom megtisztelsz hogy számoltál velem is.Ezek után elutasítani biztos nem fogom,hozzá kell tennem hogy angol nyelven csak enni,inni,meg aludni tudok.Az alaszkai állást meggondolom,de úgy tudom ott hideg van:-). Egyébként töröm a fejem hogy milyen jelzések jelenhetnek meg a dohányzó helyekkel kapcsolatban.Lehet esetleg pályázni ötletekkel jó pénzért olyanoknak is akik nem cimbik,vagy esetleg csak zárt körből lehet nyerni? Mert akkor nem ötletelek.

34417 2011.12.06. 20:35:22

[hapsi](#1299063) gondold el a táblakészítést. nem mindenki van tisztában a logókkal, valaki meg csak a székely rovásírást ismeri, szóval, csak fantázia kérdése az egész:-) hapsi, nem megtiszteltetésről van szó.nem állok én olyan szinten. csak a lehetőségek tárházáról. a facebook nem minden.

11692 2011.12.06. 20:45:58

Pálffy szült már?

58395 2011.12.06. 22:19:09

Effendi, arról a "fütyiről" beszélsz aki még a csigatévés múltjában, iszonyúan felháborodott, hogy a "Dávodi" kislányon nem végezték el a beavatkozást? Azért fejlődik a mentálja a srácnak, mióta találkozott istennel...:-)))

34417 2011.12.07. 12:36:55

[Kokó](#1299124) arról, biza. kár, hogy csak találkozott vele. ha egyesült is volna vele, már nem lenne semmi gond.

34417 2011.12.07. 12:37:54

[evalajos](#1299088) hát pesze.magvas gondolatokat, igaz, nehezére is esett:-)
süti beállítások módosítása