Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

III/III ügyosztály, Fidesz módra

2011. november 26. - Harun al Rasid

...mert biza, van rá igény!

...mert biza, van rá igény!

Hallgatom a híreket, és elfog egy deja vu érzés, hogyaszongya: etikai kódexet kreálnak a közszolgálati dolgozók számára, melynek előírásait fővesztés – na jó, munkahelyvesztés -  terhe mellett  kötelesek betartani, amit szigorúan fognak ellenőrizni.

A kódex előírja, hogy a közszolgálati dolgozó magánéletében miként viselkedjen, hogyan öltözködjön, hogyan nyilvánuljon meg. Még véletlenül se legyen megjelenése pongyola, ruházata rendezetlen, kritikát felettesei ellenében ne gyakoroljon és főleg, társaságban negatívan ne nyilatkozzon országos dolgokról.

Nos, ez az egész úgy blőd, ahogy van. Nézzük az öltözködést, kezdjük a rendvédelmi dolgozókon. Egész szolgálatukat egyenruhában töltik, aminek öltözködési szabályai előírtak. A törvényalkotók szerint biztosan egyetlen vágya a szolgálat leadása után, hogy öltönyt-inget-nyakkendőt öltsön, és úgy térjen be a Kispiszkosba egy nagyfröccsre. A többi közalkalmazott is hivatali eleganciában morzsolja napjait, nem hiszem, hogy fizikai fájdalmat okozna nekik magánéletükben megszabadulni attól. De hát, az a törvényalkotó, aki a parlamentben farmerban, kitaposott sportcipőben és kigombolt nyakú ingben végzi hazát mentő tevékenységét, biztosan másképpen látja ezt.

Rendben, valóban tekintélyromboló, ha a körzeti megbízott leáll kvaterkázni a Kispiszkosban, ráadásul azt találja mondani, hogy ez az egész kódex egy nagy baromság. Ez mégsem tartozik a Parajdi Janira, aki részben azt sem tudja, mi az a kódex, részben meg már annyira be van töltve, hogy a főtörzset se ismeri meg. Persze, ha ezt tábornoki rangban teszi, szép ívben levizelve a Teve utcai rendőrpalota oldalát, az menedzserbetegség.

De mindezen még túl is tenném magam, elvégre közszolgálati dolgozóink mégiscsak járjanak élen a jó példával és csak mérsékelten – legalábbis kulturált hangnemben – szidják a kormányt.

Hanem, ami nekem szöget ütött a fejembe, az az ellenőrzés és a büntetés. Gondolom, video- és hangfelvétel nem készül az etikai kódexet be nem tartó renitens tevékenységéről. Mi marad hát? Bizony, a feljelentés, a besúgás. Besúghat az asszony, mert ráordítottál, hogy megint elsózta a levest, a sógor, mert nem adtál neki kölcsön, a szomszéd, mert a kutyád már megint oldalba vizelte a kedvenc buxusát, a Jani a kocsmából, mert elfogtad a piros ultiját, a boltos, mert mikor megint nem volt friss kenyér, bezzeg a 3,60-as kenyérrel példálóztál, szóval, mindenki.

Nem kétséges, akad majd besúgó, bőven. Az egész ellenőrzési rendszer erre alapszik. Még csak nagyon beszervezni se kell a feljelentőket: ott fognak toporogni a küszöbön.

Ha mindehhez hozzá vesszük, hogy külön titkosszolgálati és elemző hivatal áll fel többek közt erre a célra is, hát nagyon nem ajánlom senkinek, hogy ezek után nyakkendő nélkül gurítsa le a korsó serét, vagy kritikával illesse népünk bölcs vezetőit, esetleg hazafelé, hólyagja feszülvén, a templom kerítése mellett könnyítsen magán, mert másnapra min. három írásos feljelentés lesz a hivatal asztalán. Az eredmény pedig – ha nem is fő – de hivatal (állás) vesztés lesz. Bár ezzel egy kicsit gondban lesznek nagyjaink: nem hiszem, hogy akkora túljelentkezés lenne  a rendvédelmi pályán, de még a közalkalmazottin sem.

Nekem olybá tűnik, hogy a híres-hírhedt médiatörvény ehhez a szájkosár törvényhez képest a kisdobosok tízparancsolata. Még Kádárék se tudták ilyen tökélyre fejleszteni a mentális terrort.

Ha pedig valaki orvul támadást intézne a forint ellen, sokkal rosszabbra is számíthat. Én Rogán, Matolcsy, Kósa, Lázár és a többi népbutító helyében erősen befognám a számat, mert, ha a hivatal előírás szerint jár el, egy hajnalban arra ébrednek, hogy marcona kommandósok törik rájuk az ajtót…

Csak tudnám, mitől félnek ennyire? Hiszen övék a hatalom, övék az ország! Vagy talán mégsem?

Ez az írás az Ellenszék Vélemény Magazinban jelent meg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr98309558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12392 2011.11.26. 06:05:32

Kellenek ilyen laza passzusok is, mert túl feltünő lenne a gondolkozási mód előírása!!! Egyébként is ne itgulj, ha így megy tovább nem fogja futni másra, mint a a Mao egyenruhára!

34417 2011.11.26. 06:21:12

basszus, gyuri, de mennyibe fog kerülni a kis piros könyv kinyomtatása 10 millió példányban? állítólag még erdőtüzet is lehet oltani vele! amit végül is el tudok képzelni: a dakoták préritűz esetén ellen tüzet gyújtottak, kontrollált módon, mire az igazi odaért, nem volt gyúlékony anyag, szó szerint hamvába holt. ha a fidesz kivezényel 1.5 millió embert - több hívőjük már nemigen van - hevesen lengetni a brossúrájukat, még egy erdőtüzet is el tudnak fújni:-) a gondolkozás kontrolljával lesz egy kis gondjuk. bár sokan nem is gondolkoznak, csak hisznek.

235117 2011.11.26. 06:43:04

Egy jó kis feljelentéshez nincs szükség a feljelentés tárgyára, kitalálja azt maga a smúz. Ellensége majd mindenkinek akad, vagy, ha eddig nem volt, majd most lesz. Felfoghatatlan, hogy ezt a sok aljasságot olyanok találják ki, akik akkor még apjuk gatyájában himbálóztak. Vagy simán genetika, már a szülék is ilyenek voltak?

114634 2011.11.26. 07:13:59

2. harunalrasid (szerkesztő) Rasid! Miért kellene nyomtatni kis piros könyveket? Van az bőven a mostani "elitnél"! Keressék csak elő! :-))

34417 2011.11.26. 07:27:37

[corvin](#1293686) az. tekintve, hogy orbán nagyapját még orsósnak hívták, még azabb... ez az ember genetikailag hordozza magában a bosszút egy egész nép ellen, aki az erdélyből bevándorolt famíliáját nem kezelte illő tisztelettel. a kedves papa, ha nem vergődött volna pártitkári rangra, most a 4-és főúton előzne ezerrel, lesz@rva a közlekedési szabályokat.

34417 2011.11.26. 07:28:32

[raptor](#1293695) nem arról a piros könyvről beszélek:-) az túl kisalakú!

175210 2011.11.26. 09:45:33

Amit ez a bagázs művel, nem semmi: tevékenységében összegződnek a nyilas és a bolsevik diktatúra tapasztalatai, kényszerűen igazodva (úgy-ahogy) napjaink Európájához... Mindenesetre ahogy kommunikálnak, az engem a bolsikra emlékeztet, bár ők aszal a szándékkal hazudoztak, hogy el is hitessenek valamit. A Fidesz csak azért pofázik, hogy megfelelő hőfokon tartsa az egyatábor harci szellemét...

34417 2011.11.26. 09:59:25

@Бездомный (jehu) satnya már az a tábor! de azért a tervezett kódex - amit nem kétséges, az egybitesek meg fognak szavazni - erősen a félelemről szól! no, nem a nyakkendős része, hanem az ellenőrzős! ha már a parlamentben bikáik vannak, nehogy már odakünn ne legyenek mások!

163107 2011.11.26. 11:14:59

Elmebeteg a vezető, a házelnök, a pénzügyminiszter, hát mit lehet ezektől várni: megbíztak egy pár további elmebeteget, hogy ilyen marhaságokkal foglalkozzanak. Mint Kerényi a piktúrákkal. Még fél év, és senki se fog etikai kódexekkel foglalkozni. Itt lesz a nagy gazdasági csőd, amit annyiszor megírtam már, és minden lépésről lépésre bejött. Jobb, ha ezek gyorsnaszád, vagy helikopter, vagy legalább egy csónak után néznek, amin menthetik az irhájukat.

243343 2011.11.26. 14:49:42

Honnan veszed ezt a butaságot, hogy a Fideszé az ország? Tudhatnád már, kik vásárolták fel.

243343 2011.11.26. 15:07:54

5. harunalrasid (szerkesztő) 2011. 11. 26. 7:27 Kis rasszista.

34417 2011.11.26. 19:52:41

[ahazafia](#1293848) cáfold meg.

34417 2011.11.26. 19:53:40

[Osszián](#1293802) azért az irháért nem fizetnek a piacon.
süti beállítások módosítása