Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Fűszál az elefántok nászán

2011. június 26. - Harun al Rasid

Idegen tollakkal ékeskedem, de jó színesek:-)))

Idegen tollakkal ékeskedem, de jó színesek:-)))

PuPu blogja:

 


Még tíz nap van hátra az Uniós elnökségből.
Ez alatt a tíz nap alatt Orbán és az ő Magyarországa helyzetén javítani körülbelül annyi esély van, mint a hajó varrónőjének, aki a Titanicon ütött léket akarja bestoppolni, vagy mint a libának, aki bátran belerepül a Boeing Jumbo hajtóművébe, merthogy erős és bátor.

A kis pökhendi csodát fog látni, de attól tartok, sajnos mi is.
Mint napvilágra került, a szlovén kormányfő, akit idáig nagyon szerettünk, Szlovéniát meg méginkább, egy-két keresetlen szóval prognosztizálta helyzetünket a stallum leadása után. „Ahogy vége az magyar EU-elnökségnek, politikailag azonnal és teljes mértékben elszigeteljük Magyarországot."

Látták, hogy Orbán valahol is úgy beszélt volna, mint aki éppen betölti az Európai Unió soros vezetőjének tisztét?
Sehol.
Ahogy vége az EU-elnökségnek, az országra az elszigetelődés vár” – mondta Borut Pahor szociáldemokrata szlovén kormányfő. Nem azért mondta ezt, mert szociáldemokrata, hanem azért, mert európai politikus, és mert lát azon a pályán, ahol éppen Orbán bekötött szemmel előadott egyszemélyes előadása folyik…

De Szlovénia kicsi ország, vannak nagyobbak is, akik hasonlóképpen vélekednek.
Valamirevaló európai politikus átnéz a mi Boldogságunkon, mint az ablaküvegen, tulajdonképpen róla lehetne megszoborni a Magányos Magyar Politikus szobrát - de szép is lenne!

Lovasszobor lenne, a főalak egy dakota ló alá lenne szerelve egy tengelyen, hadd himbálózzon ott kedvére, bánatos, de elszánt tekintettel.

A ló patái négy négykézlábra állított mellékalak hátán nyugodnának, Lázár, Szijjártó, Kósalali és Navracsics a négy világtáj felé nézve tartanák a vezért, kinek gyógyszereszacskóját a ló kantárját fogó Kövér tartaná egy selyempárnán, mindjárt balra a korona mellett.

A hírek szerint a Tom Lantos-intézet megnyitására Budapestre érkezik Hillary Clinton.
A Népszabadság szerint az utat Washingtonban vita előzte meg: a külügyminisztérium egyes tisztviselői aggódtak, hogy azt Magyarországon esetleg az Orbán-kormány politikájának nyújtott támogatásként tálalja majd az állami és a kormánypárti sajtó, mások viszont Tom Lantos emlékének méltó megőrzése és az intézet jelentősége miatt támogatták az utat.

Hát ez az esély bizonnyal fennáll, habár állítólag találkozik majd Bajnai Gordonnal is, és a találkozók körülményeiből a külpolitikai szakértők igen jól ki tudják majd következtetni az államközi kapcsolatok helyzetét és Orbán esélyét egy Fehér Házból érkező meghívásra.

Szerintem persze célszerűbb lenne neki mihamarább venni egy második – posztgraduális – díszdoktorságot, legjobb lenne persze ezt valami jogi egyetemen megszerezni.

Legélszerűbb választás talán megint a a Tufts Egyetem jogi és diplomáciai akadémiája (Fletcher School of Law and Diplomacy) lenne, ott már benne van a gépben és nem kellene a befizetéskor az adatok bevitelével babrálni, - menne flottul, mint libának a kukoricaevés.

Az avatóünnepségre az amerikai külügyminiszternek szinte kötelessége eljönni, tekintettel a nagytekintélyű Tom Lantos emlékére, de többen a meghívottak közül – köztük két korábbi nagykövet – nem lesz ott a rendezvényen.

Már hallani olyan jobboldali hangokat, hogy Hillary Clinton azért jön Budapestre, hogy a globális tőke érdekeit védelmezze a hamarosan hozzánk látogató kínai miniszterelnökkel szemben.

Hát nem tudom, én azért emlékszem még a Kína által felkarolt Albánia példájára – ha jól tudom, az életszínvonal nem verdeste náluk a plafont, másrészt meg nem szeretném a kínai modellt itthon viszontlátni, márpedig a dolgok éppen arrafelé tartanak.

Természetesen annak örülök, ha kínai vállaltok jönnek befektetőként Magyarországra, de bármekkora kínai logisztikai óriás is jön létre nálunk, nem feledkezhetünk meg egy-két dologról, nevezetesen arról, hogy a mi országunk Európa része, európai kultúrával, hagyományokkal - másrészt meg, hogy az ország az EU tagja, emellett energiafüggésben van Oroszországtól és katonai szövetségben áll az Egyesült Államokkal.

Ebben a térben kell elhelyezni Kínát, ha elfér örüljünk, na nem fér el, akkor sajnálkozzunk, de egy percre se feledjük Moldova György bölcs megállapításátt: nem jó ott fűszálnak lenni, ahol az elefántok szeretkeznek…

:O)))

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr608309344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2011.06.26. 10:53:56

Nagyon jó, ez a pupu (szoktam olvasni) rendesen fején találta a szöget. Ami az eus elnökséget illeti, Orbán olyan mértéktelenül hencegett ott, hogy ha eddig még nem, ekkor biztos rájöttek európai kollégái, hogy komoly baj van a fejével. merőben szokatlan nemzetközi csúcstalálkozókon, de egyéb közegben is, hogy egy kormányfő az elődeit mocskolja, rágalmazza, és ezerrel hencegjen, tulajdonképpen a semmivel. Ráadásul senki se kérdezte, mert a csúcson nem Mo-ról volt szó. Orbánék (Pröhle Gergely államtitkár) behívatták a szlovén nagykövetet, továbbá a szlovén min.elnök levelet is írt, de ezekről (mit mondott a nagykövet, mivel magyarázta a szlovén első ember a mondatait), már nem szivárgott ki úgyszólván semmi. Vagy valaki tud bocsánatkérésről? Hillary asszony komoly fenntartásokkal jön ide, ideje sok nem lesz megtapasztalni a dolgokat, de nyilván lesz véleménye a továbbiakban is. Nem csökkent mellesleg a német kritika sem, most épp az alaptörvény miatt aggodalmaskodnak. Eközben a főnök harci kiáltások közepette diadalüvöltéseket hallat. Minden nagyon jó minden nagyon szép, a jövő még szebb lesz, a határ a csillagos ég.

34417 2011.06.26. 10:57:00

most, kínával a háta mögött, még ennél is különbeket tehet. ne kételkedjen senki: tenni is fog.

163107 2011.06.26. 10:57:01

Ahogy a kínai kormányfőt fogadták, és amilyen szöveg kísérte Orbán részéről (az a hurrá optimizmus), az átkosbeli időket idézi, épp csak az elvtári csók maradt el.

163107 2011.06.26. 11:01:53

Kína egyelőre hitelt nyújt, és igéretet tett, hogy államkötvényeket vásárol (az is hitel), továbbá esetleg kivásárolja Mo. államadósságának egy részét, ami nekünk többe kerül, mintha marad a helyzet. A hiteleket úgy veszi fel Vityka, hogy közben olyanokat nyilatkozik, hogy a manyugpénzzel csökkentett államadósság többé nem nő, az a továbbiakban már csak csökkenni fog, az ősszel újabb 3%-kal, és aztán le 50%-ra GDP arányosan. Mindezt úgy éri el, hogy folyamatosan kölcsönkér.

34417 2011.06.26. 11:18:11

de hát törvénybe van véve, hogy mennyi lehet a gdp, nem? ha nem annyi lesz, még a végén orbán basit fogják miatta felelősségre vonni. vagy nem.

201778 2011.06.26. 11:48:04

szia, ez a kínai tőke jól jönne Magyarország, és a gazdaság fejlődésének, de úgy érzem, hogy ez csak Orbán mézesmadzagja megint a nép fele, mint ahogy a választási kampányában az, hogy nem lesznek megszorítások.

34417 2011.06.26. 12:04:39

6. morvaiarnold 2011. 06. 26. 11:48 kétségtelen, mert ki kell váltania az imf-hitelt - nomeg, vissza is kell fizetnie. tipikus magyar adósságkezelés: hitelből finanszírozott hitel:(

163107 2011.06.26. 13:07:21

Miközben ugye rendületlenül veszik fel a hiteleket. OV már csak azért is hiteltelen, mert azt mantrázza, hogy soha többé, mert eztán csak csökkentjük, 50% alá, stb. Mi az istennyilából? Már most + deficit mutatkozik: ÁFA és minden más adóbevétel 200 milliárddal kevesebb. Miből fog ez kigazdálkodni tízezer milliárd HUF-ot??? Mert annyi az 50 százalék. Csak ezen a héten kábé 500 milliárdnyi újabb kölcsönt vettek fel, részben az eutól, a másik a kínai biznisz.

163107 2011.06.26. 13:14:56

Fresconak van egy remek összeállítása még decemberből, prímán összeszedte, miket beszélt össze már a Vityka. Egy gyöngyszem: 2010. február 5. Orbán Viktor évértékelő beszéde Budapesten. „Mi, mai magyarok olyan országot akarunk a gyermekeinkre hagyni, ahol a törvény szava mindenkire vonatkozik, és kivétel nélkül, és ahol minden embernek – a politikusoknak is – vállalniuk kell a felelősséget szavaikért és tetteikért.”

34417 2011.06.26. 13:20:34

9. Osszián (szerkesztő) 2011. 06. 26. 13:14 hehehe orbán, amint éppen felelősséget vállal szavaiért és tetteiért:-) aztán meg, megint csak mi, magyarok, senki más. a többi népnél nem vonatkozik a törvény szava mindenkire, meg a felelősséget se vállalják. visszamenőleg, esetleg, némi bünti, kordonbontásért?

163107 2011.06.26. 13:33:58

Rasid, ez a lexebb! „...megpróbálunk a következő években egy olyan Magyarországot fölépíteni, amelynek a lelki jegyei, tulajdonságai a mai türelmetlenség helyett inkább a türelem, az azonnali megtorlás iránti vágy helyett a segítőkészség, a mások megrövidítése helyett a másoknak nyújtható segítség, az elesettekkel szembeni félelem és fönntartás helyett inkább a „hogyan tudnánk szolidárisak lenni egymás iránt” életérzésével írható le.” Életérzés... mondja csak ezt el újra a rendvédelmieknek, a munkanélkülieknek, azoknak, akiket éhbérért akar talicskát tolatni, é akiket ki akar kölcsönözni, mint hajdan a rabszolgákat.

34417 2011.06.26. 13:46:50

na igen. a fideszes szolidaritás példamutató, különösen a megtorlás helyett alkalmazott segítőkészségük, a manyupos megrövidítés is tkp. segítségnyújtás... ez az ember, ha ezt komolyan is gondolja, akkor finoman szólva is, nem normális!

163107 2011.06.26. 14:50:24

Itt egy kis adalék a szolidaitájhoz: "Totális megfélemlítés lehet az eredménye annak az új intézkedésnek, amely arra kötelezi az állami cégek vezetőit, hogy "jelentsenek" a náluk működő szakszervezetről – fogalmaz a vegyipari szakszervezet. A jelentésben fel kell tüntetni, hogy a szervezet mikor, milyen demonstráción, vagy sztrájkban vett részt – olvasható a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) közleményében."

34417 2011.06.26. 16:45:19

[Osszián](#1217673) ez aztán a végtelen demokrácia! nekem erősen hasonlít ez az egész a rákosi-idők gyönyörűséges "szolidaritásához".
süti beállítások módosítása