Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A gulyáskommunizmustól a rokkantnyugdíjig

2011. március 10. - Harun al Rasid

Mivel a rokkantnyugdíjazások kapcsán valóban történtek visszaélések, a kormányunk máris előrukkolt a farbával, és felállította a maga kis tézisét: túl sok a rokkantnyugdíjas. Tanácsaival segítette őket egy pártoktól független, un. „megmondó ember” is, aki állítólag hivatalosan ugyan még csak nem is áll kapcsolatban a kormánnyal, de nem hivatalosan a véleményét azért rendszeresen kikérik. Hazánkban a jelenlegi rokkantnyugdíjasok száma tehát Heim Péter úr szerint, olyan uszkve 800 ezerre tehető. Mivel ez a számadat az Európai Unió más országaihoz viszonyítva borzasztóan magas, ezen sürgősen változtatni kell. Erre a kormány sebtében kidolgozott egy stratégiát, amely ha bejön a gyakorlatban, úgy mintegy kétszázezer rokkant embert tudnak visszavezetni a munka világába, ami által az állam már jövőre úgy cca. százötven milliárd forint megtakarítást remél. Nemes célkitűzés, amellyel három legyet üthetnek egy csapásra. Vége csalásnak, a rokkantakat nem öli meg a tétlenség, és mivel végre ők is dolgozhatnak, újra hasznos tagjaivá válhatnak a társadalomnak. Arra pedig, hogy eldönthessék, a csökkent munkaképességű páciens mégis milyen munkák végzésére alkalmas, már nem hagyatkozhatnak a (csaló) szakorvosok konzíliumának diagnózisára, - csatolva ahhoz röntgenfelvételt és miegymást,- hanem drága pénzért több csodamasinát is terveznek hadrendbe állítani, un. „munkaszimulátort” vásárolnak majd.

Gratulálok az ötletadóknak! Heim Péter és Vujity Tvrtko uraknak, valamint minden embernek, legyenek bár a közéletben ismert, vagy ismeretlen szürke hétköznapi civil polgárok, akik úgy érzik, jobbnál-jobb ötletekkel támogathatják a kormányt, és azok tagjait. Van egy jó ötleted? Nosza, add elő, és akár még törvényrendelet is lehet belőle, vagy bekerülhet az új alkotmányba. Ha így folytatjuk, - ismerve a fennálló társadalmi feszültségeket, - garantáltan minden esélyünk meglesz rá, hogy az újabb árokásások következményeként egy olyan országot építsünk magunknak, amelyben már majd sokaknak nem lesz kedve abban élni sem.

De vajon miért több hazánkban a rokkant ember, mint bármely már országban? No, nem azért, mert nálunk több a csaló. Ez egy olyan hatalmas tévhit, amit senki ne higgyen el.

A „bajok forrása” ugyanis szerintem a hatvanas években kezdődött. Az után, hogy hivatalosan is megengedték nekünk, hogy a magunk módján és a moszkvai pártfennhatóság tűréshatárán belül, mi is részesülhessünk az akkor általunk még bűnös imperialistának nevezett, de mindig is hőn áhított kizsákmányoló kapitalista piacgazdaság vívmányaiból, a maszek világból. Ötvöztük a szocializmust a kapitalizmussal, így lettünk mi a térség legvidámabb barakkja. Hogy nézett ez ki a gyakorlatban? Úgy, hogy miután a munkahelyén mindenki ledolgozta a kötelező, akkor még tízórás munkaidejét, utána ment, és művelte a maga kis háztájiját. Kapált, kaszált, répát egyelt, szarvasmarhát fejt, a városi melósember pedig ment a gmk-ba lehúzni egy újabb műszakot. Annak a hurráoptimizmusnak meg is lett a pozitív eredménye, és a javakat illetően valóban óriásit gyarapodtunk. Mivel az embereknek több pénze lett, egy addig még soha nem látott gigantikus fejlődésen mentünk keresztül. A városainkban tervszerűen épültek a panelok, a falu népe pedig kalákákba tömörülve segítette egymást. Hordta a maltert, a téglát, s a régi, tüdőbajt is okozó zsúptetős falusi vályogházak helyén új és modern komfortos téglalakások épültek. Ma nekem, holnap neked. De a maszek világnak köszönhettük a Trabit, a Mátra tévét, a Lehel hűtőszekrényt, az élelmesebbje pedig még a Balaton parti nyaralóját is. Keményen dolgoztunk, de megérte. Abból a bérből ugyanis, amit a hivatalos munkánkból kaptunk, bizony képtelenek lettünk volna annyi mindent összehozni.

Megérte? Ugyan már. Tessék elképzelni, mekkora terhet jelent az emberi szervezetnek, ha valaki több éven keresztül folyamatosan napi 16 órákat dolgozik, s közben nem pihen, nem nyaral, nem regenerálódik, és se szabad szombatja, se vasárnapja nincs, csak a munkát, a pénzt, a javakat hajtja. Téved, aki azt hiszi, hogy az emberi szervezetet a végtelenségig ki lehet zsigerelni. Nem lehet, mert van egy bizonyos határ, ahol a biológiai egyensúly egy idő után már felbomlik. A szervezet fellázad, és könyörtelenül benyújtja a számlát, s onnantól kezdve már garantált a maradandó egészségkárosodás. Nem nagy ügy: valamit, valamiért.

Az egykoron virágzó és azért minket irigylő gulyáskommunizmusunknak tehát, nagy ára volt. Az ok-és okozati összefüggés eredményeként pedig most vagyunk kénytelenek szembesülni azzal a következménnyel, miszerint mára a frizsider-szocializmus legvidámabb barakkjából, a rokkantak országa lett. Nem csalás és nem ámítás: szerintem ez az igazság!

„Több munka, több pénz”! Ismerős a szöveg? Igen, ezt akár Kádár János is mondhatta volna...

Források és linkek, amelyekre érdemes kattintani:

1.) http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/gulyaskommunizmus-a-legvidamabb-barakkban-110215.html

2.) http://nepszotar.com/?szo=maszek

3.) http://nol.hu/gazdasag/nem_a_rosszaknak_kell_segiteni

4.) http://www.origo.hu/itthon/20110303-megtilthatjak-a-dohanyzast-a-gyerekeket-szallito-autokban-is.html

5.) http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/04/13/heim_interju/

6.) http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/11/heim_peter_a_kormany_-et_erdemel/

7.) http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-400321

8.) http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-398568

9.) http://laszlo.bartus.nepszava.com/2011/03/08/nyomor/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr328309188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

179584 2011.03.10. 20:09:44

Köszi a nagyon pontos elemzést. Az böki a szememet, hogy miért mondják ma ránk, hogy lusták, élösködök vagyunk? Amikor lehetett, mi mindent megtettünk a haza , meg a sajátunk érdekében.

11244 2011.03.10. 20:17:22

A bátyám rokkantnyugdíjas.. 37 ezerből próbál megélni... erre inkább most nem mondok semmit...

103485 2011.03.10. 20:20:23

Kézcsók drága Marijja! Ez egy közhelybeszéd drága Marijja, és sajnálatos módon, a Fidesz ilyesmikre ugrik. Bizony, amelyik ember idő előtt rokkanttá válik, az nem azért következik be, mert lusta volt és nem dolgozott, hanem éppen ellenkezőleg. Túl sokat is dolgozott, mint amit a szervezete az egészségkárosodás határán belül elviselt volna.

103485 2011.03.10. 20:24:14

Szia Tökös Barátom! Én viszont tudod, hogy mit mondok erre? Azt, hogy csak maradjon meg a bátyád 37 ezer forintja is. Nem sok, de több a semminél. Ezt azért mondom, mert nagyon úgy tűnik, hogy erre megy ki a játék. Sajnos.

11244 2011.03.10. 20:28:54

Tudod Géza barátom megértem én hogy kurtítani kell a rokkanmtnyugdijasok számát, de ha belegondolok Lázár úr gépkocsi használatára... Azért mérlegeljünk egy kicsit...

95527 2011.03.10. 20:34:15

Kedves Géza! Egyetértek okfejtéseddel, annyiban vitatkozva, hogy abban az időben szinte ismeretlen volt a stressz és bármily hihetetlen még így is több idő jutott kikapcsolódásra. Ma sem sokban különbözik a helyzet, vannak családfenntartók, akik szintén bele fognak rokkanni. Férjek aludni járnak haza. Százezrek nem mernek orvoshoz menni a munkahelyük féltése miatt. Ma annyival rosszabb a helyzet, hogy még régen fizikailag roppant bele, mostanság belehülyül. Ismerek családot aki már nem fűt, csak hétvégén mikor megjönnek a kollégista gyerekeik.

114634 2011.03.10. 20:38:15

Szia Géza! Nagyon jól megfogtad a dolog lényegét! Az is igaz persze, h vannak szép számmal csalók is a rendszerben, de általánosítani nem szabad! A többség az, amit írtál! Olyan, mint az élsportolóknál, h bizonyos idő után az ízületek, forgók elfáradnak, és ez visszafordíthatatlan!! Gerincműtétem után az orvos megkérdezte tőlem, h le akarom-e magam százalékoltatni? Mondtam, h nem! Addig, míg az embernek fáj mindene, addig él! Ha nem fáj, akkor már halott!! :-((

hapsi 2011.03.10. 20:42:24

Szia Géza! Ha megengedsz egy másik dolgot amin a kormány gondolkodik(a Metropol szerint Navrasics úr nyilatkozta),mégpedig azt hogy a táppénz összegét is csökkenteni fogják,legalábbis ezt is tervezik.A sok hernyó aki kórházba kerül mert beteg,az influenzások,azok akik balesetet szenvednek,tehát a sok lógós megérdemli.Ne élősködjenek!Elképzelem az aranyeres Józsi bácsit,aki a varratokkal a seggében rohan dolgozni mert nem akar másokon élősködni,hát szép világ lesz! Persze a valódi linkeket ez nem érdekli azok úgyis felvetetik magukat két tüsszentés után,akik meg tényleg betegek azok szívni fognak.

103485 2011.03.10. 20:44:49

Tudod Tökös Barátom, én azt vettem észre, hogy a Fidesz úgy mérlegel, vagyis úgy akar gazdasági növekedést, hogy a szegény embereken akar spórolni... Amúgy hová mennek, és hol fognak a rokkantnyugdíjasok dolgozni, amikor életerős, egészséges embereknek sincs munkája. Majd a rokkantról a szimulátor megállapítja, hogy szimulál, munkaképessé nyilvánítják, és ha nem talál munkát, majd megvonják tőle a szociális segélyt. Ez az első lépés. A második az, hogy a törvény értelmében utána már semmilyen állami támogatásra sem lesz jogosult. Mivel a gyógyszereit teljes áron nem tudja kiváltani, jönnek a szövődmények, és az illető rövid időn belül meghal. Aztán ha a társadalom megszabadul a rajta élősködőktől, nőni fog a GDP is.

163107 2011.03.10. 20:51:18

Előforduhatnak némi csalások, de nem úgy, ahogy a politikus urak képzelik. Valamennyi egészségügyi problémának feltétlenül lenni kell, mádként a grémium nem százalékolt volna le senkit sem. e a többség bizony rokkant. Munka meg nincs. Az aztán végképp nincs. 700 valahányezer rokkant van, de a felénél több már elérte a nyugdíjkorhatárt, azokkal semmit nem lehet már kezdeni. Nagy humbug ez is, mint a többi "reform", csőd lesz ebből, Gézám, ment a +

103485 2011.03.10. 20:54:26

Szia kedves Paplanyos! Végül is, én úgy érzem, hogy nincs ám közöttünk vita, csak talán a posztomból nem derül ki világosan, hogy az emberek akkor örömmel dolgoztak, mert látták a munkájuk értelmét is. Most viszont idegileg rokkannak meg az emberek. Akkor is, ha van munkájuk.

103485 2011.03.10. 21:00:14

Szia Raptor Barátom! Nézd, amíg tudsz dolgozni, addig nincs gond, és neked van igazad. A gond ott lesz, ha tévedtél és az állapotod tovább romlik. Ezt csak jó tanácsként mondom, és vedd ezt amolyan baráti feddésnek, mert könnyelmű voltál. Hidd el Raptor barátom, ha egy orvos ráakar beszélni a leszázalékolásra, annak azért oka is van.

23353 2011.03.10. 21:02:53

A poszt szerint a Kadar korszakban a zemberek tul sokat dolgoztak, ergo belerokkantak, es ezert van nalunk szazalekban tobb rokkant nyugdijjas mint masutt. Csak azt nem tudom hogy ez a hypothesist a szerzo komolyan akarja hogy elhiggyuk avagy viccnek szanta. Szerintem ez egy vicc kell hogy legyen. Mert itt ahol en elek ezek szerint mindenkinek rokkant nyugdijjasnak kellene lennie.

103485 2011.03.10. 21:03:35

Szia kedves Hapsi! Amit a Fidesz eddig tervezett, azt sajnos véghez is vitte, úgyhogy ebből a logikából kiindulva szerintem a táppénz összegét is csökkenteni fogják, arra akár mindannyian mérget vehetünk.

103485 2011.03.10. 21:08:51

Szia Osszián Barátom! Csalók és csalások mindig is voltak, és lesznek is. Ezt a Fidesz is tudja, ezért épített rá körmönfont módon egy törvényt, mert tudta, hogy támogatókra talál. Tudnak velük mit kezdeni hidd el. Ha elvonják a segélyt, pár év, és már nyugdíjat sem kell nekik fizetni. Köszönöm az elismerést!

103485 2011.03.10. 21:14:36

Kedves Little! Ki kell ábrándítsalak, mert ez sajnos egyáltalán nem vicc! Amúgy ha te abban a korban Magyarországon éltél, akkor tudhattad volna, hogy az emberek mennyit dolgoztak.

60145 2011.03.10. 21:51:03

Nincs ellentmondás Bogdán Géza és Zili vélemény közt. Lehet tönkremenni a munkában úgy, hogy az egy rossz gazdaságban nem hoz elegendő eredményt. Mi haszna a piramisépítésnek? Bele lehetne rokkanni, és nem élnénk jobban. De azért, mert most a Fidesz van kormányon, attól ez még jórészt orvosi biznisz, akárcsak négy vagy tizennégy évvel ezelőtt.

103485 2011.03.10. 22:06:00

Kedves Atlasz! Szerintem az orvosoknak se lenne biznisz, hogy munkaképes embereket pénzért rokkanttá nyilvánítsanak, ha megfizetnék őket. Erre kényszerülnek, elvégre ismered a mondást: ki mivel bánik, azzal kenődik! Ősrégi magyar probléma ez kedves Atlasz. Mondhatnám úgy is, hogy egy olyan bűvös ördögi kör, amiből a magyar ember, hiába kormányoz most a Fidesz, nem tud belőle kitörni. A magyaroknál a korrupció legalább olyan örök, mint a szegénység.

14055 2011.03.10. 22:22:12

Géza, valóban sokat dolgoztunk, hajtottuk magunkat, és tervezgettünk, hogy idén ez, jövőre meg az lesz. És lett, ha lassan is, de biztosan. Voltak terveink, volt jövőnk és volt jelenünk. Volt értelme a munkánknak, minden évvel könnyebb lett, többre telt. Ma nem tudunk tervezni még holnapra sem, lehet hogy holnap azzal köszön el a főnök, hogy nem kell jönni többet, és akkor mi lesz? miből lesz cipő a gyereknek, miből lesz meleg a lakásban, vagy egy tál étel? Rettegünk, kihajtjuk a belünket is, nem merünk megállni és egész nap félünk és marjuk egymást. Hányszor is hallottuk, hogy a kapitalizmusban ember embernek farkasa? és imé, most meg is tapasztalhatjuk... De még mindig nem merjük kimondani, hogy ha voltak is hibák, az átkos sokkal jobb, sokkal emberibb rendszer volt, mint ez.. Mi kell még hozzá vajon?

103485 2011.03.10. 22:34:55

Kézcsók drága Zsuzsa! Nagyon igaz, amit írtál. Akkor legalább tudtunk tervezni, de ma már azt sem. Ha akkor valaki az erejét nem kímélte és többre akart jutni, annak, még ha utólag belerokkant is, de legalább sikerült a céljait megvalósítania. Akkor diktatúra volt, de senki nem ismerte az éhezést, most pedig demokrácia van (?) és évről-évre egyre több ember nyomorog.

114634 2011.03.11. 06:38:08

12. Bogdán Géza (szerkesztő) Gézám! Ennek 12 éve volt! 2 éve nyugger lettem, és "kutya bajom"! Tehát nem "csak" az emberekben van a hiba!! Üdv.

14055 2011.03.11. 09:45:39

Volt még valami Géza: volt helye a panasznak és voltak számon kérhető felelősök. Volt törvény előtti egyenlőség. Persze a párttitkár hamarabb kapott lakást, de kaptunk mi is, neki hamarabb jött meg a zsiguli, de megjött a miénk is .A továbbtanulásnál csak egy szempont volt: mennyit tudsz? mindenki a mást mond hazudik és önmosdat: aki nálam "hátrányosabb" helyzetű családból jön -inkább volt "b listás" mint én, az a festi magát, engem a kiszbe is csak közvetlenül azt érettségi előtt vettek fel, annyira "megbízhatatlan" voltam, hogy ne hátráltassák a továbbtanulási esélyeimet. Az egyetem, ahova felvételiztem akkoriban16.5 ponttól vett fel, nekem 19 volt.. akinek meg 16 azt üldözte a rendszer.. Aztán meg aki nem tudott megbirkózni pl a kétfázisú módosított szimplex algoritmussal, azt is. Két évig vezettem az MKKE diák érdekvédelmi szervezetét a hetvenes évek végén, nem nagyon eszem az üldözött a rendszer, én nem tanulhattam szöveget... A híres nagy rendszerváltók lehet hogy tehenet legeltettek volna életük végéig, ha annak a rendszernek köszönhetően nem tanulhatnak, melynek megdöntésére fogtak össze azokkal, akik a régmúlt "dicsőségről " saját családjuk elvesztett kivételezett helyzetéről álmodoztak még mindig. A földbirtokról, a kastélyról, az uradalomról , a dzsentri és uram-bátyám világról, csillogó üveggyöngyökről... na nekik diktatúra volt valóban: a te sem vagy különb mint a másik csak azért mert szebb ágyban születtél! Ha kivételezésre vágysz, tégy te magad kivételeset! és mi tanultunk, lelkesen, hogy megmutathassuk, mi mire vagyunk képesek, tudtuk hogy várnak ránk, hogy szükség van ránk. Ma meg? a fiatalok mindenféle mentális problémákkal küzdenek, a kábítószerhez menekülnek, öngyilkosok lesznek már az annyira csodált gazdag Svédországban is, mert nem tudják elviselni, hogy nincs szüksége rájuk a társadalomnak.. Nem is folytatom, csak ideges leszek, csak üvölteni lenne kedvem: hogy lehettek ennyire ostobák?

Hol a pénz 2011.03.11. 11:31:28

Kommentár nélkül. "A 25 évem 2011.január 02-án lesz meg. 2007.december 31-én nyugdíjam rögzítésre került.
Orvosi vizsgálatokra járogattam ebben az évben, és két hétre kiírt a pszichológus is aki gondozásba vett.
Szervi problémáim alig vannak, de már szívesen nyugállományba vonulnék..
Újabb két hétre kiír az orvos rövidesen.<br>Az lenne a kérdésem, hogy mikortól kellene folyamatos eü.
szabadságra mennem,
 hogy a lehető legjobb nyugdíjat állapítsák meg részemre. Tisztelette: XY"<br>

110481 2011.03.11. 13:14:28

Kedves Géza! Még egyet is érthetnék Veled (nem értek), ha nem lenne itt egy kis "apróság"! Ma 500.000 fizikai dolgozó hozza létre azt az értéket, melyből eltartjuk a többieket. A mérnök meg a technikus kell a termeléshez, a szállitó is, meg a kereskedő is, de ez igy is csak kb. 2.000.000 ember. A többi ilyen-olyan jogcimen -közalkalamazott, rokkant, nyugdijjas, minkanélküli, gyerek, munkakerülő, stb.- ezen emberek teljesitményéből eltartott személy. És ez igy egyszerűen -számszakilag- nem megy! Ugyanis egy -az "értelmiség" álatal mélyen lenézett- fizikai dolgozó ma eltart 20 másikat. És igy cifra a "filozófusok pénze" téma is. Tudod hány "proli" dolgozott és adózott teljes éven át, hogy adójukból a félmilliárd körüli pénz megkapják? 3000 (Háromezer) az összes fizikai dolgozó 6%-a. Na igy nézd a rokkant ügyet is! Minden dolgozóra másfél(!) rokkant. Évi 3000 körüli rendőr megy el a hivatalosnál 20 évvel előbb nyugdijba. Tudod hány ember ez? 60.000! Nyugdijjuk 240.000 körüli. Csak ez 14,5 milliárd! Havonta! Tudod mennyi adót fizet be havonta ez az 500.000 lúzer? 150 milliáárdot! Ennek 10%-a rögtön megy a rendőrnyugdijjasoknak! KEZDJ EL SZÁMOLNI! Mert lassan azt kell hinnem, hogy Hellernek igaza van:"A magyarok nem tudnak számolni"

110481 2011.03.11. 16:26:27

Bocsánat! Rendőröknél tévedés: 15 milliárd és az egész rájuk megy.

17676 2011.03.11. 16:35:06

Na igen. Kicsiségekre pedig nem adunk, úgymint azt is rokkantnyugdíjasnak számították aki már a saját jogú nyugdíját tölti, lévén elérte a korhatárt. Node a feneség nem is ez, hanem az hogy a cirka-uszkve egymillió cigány munkanélkülire mint potenciális kitörési lehetőségre tekintenek, mondván: a ezek elkezdenek termelni, elindulunk előre mint a rakéta. Na ügön. Én pedig a nagy fajta nyull vagyok.

Gregor 2011.03.11. 22:10:07

Én apámnak hiszek,aki akkor inkább ellenzéki volt, de most átkozza a napot amikor 89-ben a fáklyákkal vonult fel a többiekkel... nincs egy nyugodt perce, csak a hajtás.... hogy főnökének még jobb legyen... és én is hiába tervezek... megint beleszóltak...és okoskodhatok, hogy fizetem ki a lakást ... és nem a terv volt rossz... hanem minden változik és sohasem a jó irányba... pusztuljon a kapitalizmus...újra Népköztársaságot!!

104422 2011.03.12. 10:34:03

Mint mindennek, ennek is több olvasata van. Volt beosztottam, kőműves, aki megvágta az ujját, és emiatt egy évig volt betegállományban. Még meg is műtötték egyszer. Bibis volt e keze. Miután a munkahelyén, egy dexion elemmel vágta meg, hát munkahelyi balesetnek minősült és 100 % táppénzt kapott. Hogy az egész nyarat végigmaszekolta, azt a folyosói peltykákból tudom, meg a "gyarapodásából". Kirúgtam, mikor "meggyúgyult", hogy a lába se érte a földet. Volt egy barátom, sajnos már nem él. Rákos lett, egy éve betegállomány után rokkantnyugdíjasították. tán 40 ezer forintot kapott, az öreg anyja nyugdíjából éltek ketten, vagy én adtam neki köllcsön, mert a rokkantnyugdíjat hónapokig nem folyósították, a bürokrácia útvesztői hosszúak. B.et

60145 2011.03.12. 17:49:05

Mennyiért lehet rokkant nyugdíjba menni: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/elozetesbe_kerult_az_asszisztensno/2208016/ ... és a beteghordót meg a portás letartóztatása is várható...

36670 2011.03.12. 18:15:13

Idézet a cikkből: " ...akkor még tízórás munkaidejét,..." Ezt honnan vette, mivel a mezőgazdaságban, a napszám szempontjából igaz is volt, de máshol nem,még az ebédidő beszámításával sem!

36670 2011.03.12. 19:22:19

T. "24. zili 2011. 03. 11. 13:14"-nél! Ön írta: Idézet: " .... A többi ilyen-olyan jogcimen -közalkalamazott, rokkant, nyugdijjas, minkanélküli, gyerek, munkakerülő, stb.- ezen emberek teljesitményéből eltartott személy...." Gondolkodjunk egy kicsit: 1/ Nyugdíjas 2 M , gyerek 2,5 M , azaz a 2 M fő eltart 4,5 M főt, aki vagy felnevelte és termelte azon javakat, amelyekből a mostani termelők fenntartanak 10 M főt, vagy - a jövőben - gondoskodni fognak a mostani termelőkről! 2/ Nemkereső/kereső, de jólesik, hogy vigyáz a gyerekre, azaz feleség, közalkalmazott (tanár, óvónéni, stb.) úgy cca. 2 M fő 3/ Katona, rendőr, orvos, jogász, akik a mindennapokban kellenek az ország működéséhez, úgy 0,7 M fő. 4/ Párszázezren rokkanttá lettek, akár saját, akár a dolgok állása folytán. Kérdezném: Ki maradt még? Megj.: Jó lenne észre venni, máshol sem jobb a helyzet, minden fejlett országra jellemző a fenti arány. (igaz, a szoc.-musban mást tanítottak, de önmagában azért azt is jó lenne tudomásul venni, hogy nemcsak az Ön által említettek állítják elő a GDP-t, illetve a 3. és 2. csoport döntő hányada is (újraelosztás címén) szintén adózik! Azaz: A látszat néha csúfosan csalóka!

194405 2011.03.14. 08:18:40

A sok vadparaszt baromságodhoz gézu......egy éve már megirtam neked,hogy félmillió tényleges munkát végző nem lesz képes eltartani benneteket. ha nem akartok dolgozni dögöljetek éhen....ámen...majd japánok jönnek a helyetekre... ddd

34417 2011.03.14. 09:16:47

bolsevik 2011. 03. 14. 8:18 anyád hogy van, gubkaferi? gondolom, mély szegénységben, mert tőled, veszteském, sok jót nem várhat.

neked csak bolsi..DDD 2011.03.14. 09:47:06

Illepityu......neked egyáltalán fel lehet tenni ugyanezt a kérdést, annal teljes gazdagságában. Tóni még nem köpött szemen????DDDDD
süti beállítások módosítása