Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán et. kilenc bőre

2011. február 11. - Harun al Rasid

vagy a rókáé? egykutya

vagy a rókáé? egykutya

Ugyan nálam avatottabb tollúak már jó páran szétszedték, mint Floki a lábtörlőt, de nem akarok kimaradni a buliból!

Orbán évet értékelt. A maga részéről tizenharmadszor. Most tekintsünk el attól, hogy ebből nyolcszor az ég egy adta világon semmi köze nem volt az országban történtekhez – hacsak az nem, hogy elkoptatta az ülésterem szőnyegét a ki- és bevonulásaival, meg feldobta a parlamenti büfé forgalmát – de hát vegyük úgy, hogy neki ez a heppje, hogy évet értékel.

Érdekes volt jelenlegi értékelése, mert ugyan 8 hónap kormányzás után semmit sem mondott – ugyan, mit is mondhatott volna a semmiről -  de bezzeg 1999 -ben!  Akkor 6 hónap kormányzás után közölte a Vigadó közönségével, hogy Magyarország gazdasági növekedése az Európai Unióénak kétszerese lesz 1999-ben (?!), 10 százalékkal nő a magyar áruk exportja, 60 százalék alá kerül az államadósság, a keresetek vásárlóértéke 3,6, a nyugdíjaké több, mint 4 százalékkal emelkedik! Az inflációt egy számjegyűre zsugorítják!  Mondani, persze, mindent lehet. Na bumm, hát legfeljebb nem jön be. Nem is jött! Most is mondhatott volna ilyesmit – azon kívül, hogy Gyurcsány a hibás – de még csak be se vállalta!

Cserébe mondott ilyeneket: „Lehet, hogy bennünket sem golyó, sem vas nem fog...”  Milyen golyó? Lőnek ránk? Akkor maradjunk annyiban, hogy álljon csak elől Orbán golyófogónak. Milyen vas? Egyiptomban is acélt mentünk (volna) önteni, mi, jó magyar acélt, Egyiptomban.

„Sok millió magyar ember közös terve valósul meg...” Mi a francból gondolja ezt? Nekem történetesen Mari nénivel, a szomszédasszonnyal pl. egy fia közös tervem sincs: erősen benne van már a korban J. Persze, lehet, hogy nem tartozom a több millió magyar közé. Majd ő megmondja.

„Nem lehet előbb a disznótoros, mint a disznóvágás.”  Hát má mé ne? Lehet kapni a Coopban! Persze, neki a CBA jobban tetszene!

„Létezik bűn, amire nem ad feloldozást származás, nehéz sors, jó politikai kapcsolatok, vagy a nemzetközileg beágyazott szakmai kapcsolati háló.” Affenébe. Csak nem zsidózik itt ekkicsit a nemzetegyesítő?

„Magyarország átszervezésének kulcskérdése az új Alkotmány, mert a jelenlegi nem a magyarok alkotmánya.” Érdekes…pedig 1989-ben mintha a magyarok tették volna hatályossá. Fejezetei pedig (a teljesség igénye nélkül): IV. Fejezet: Az Alkotmánybíróság; V. Fejezet: Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa; VI. Fejezet: Az Állami Számvevőszék és a Magyar Nemzeti Bank; VIII/A. Fejezet: A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete…Upppsz. Ezeket itt mintha nagy nemzeti hevületben lenullázta volna.

XII. Fejezet: Alapvető jogok és kötelességek. Ezt meg mintha nem olvasta volna ez a Viktor gyerek.

Szóval, kurvára meg kellene indokolnia Orbánnak azt a kijelentését, hogy ez nem a magyarok alkotmánya lenne!

De ha már annyira alkotmányozhatnékja van, ajánlom figyelmébe az alábbi idézetet:

„Ma sokat emlegetik az alkotmányt, pedig mi az alkotmány? Az alkotmány egy nemzet életében nem lehet cél, hanem csak mindig eszköz. Mihelyt az alkotmány nem felel meg a nemzet fejlődésének, természetesen nem ésszerű az ehhez való ragaszkodás. Nekünk az örökkévalóhoz kell ragaszkodnunk. Ha választanunk kell az alkotmány, törvény és jog, továbbá élet, nemzet és igazság között, én mindig és minden esetben csakis az utóbbiakat fogom választani, mert ezek örökké valók" - Szálasi Ferenc, 1942 őszén Dorogon. Ismerős, Viktor?

a továbbiak itt olvashatók

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr98309128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2011.02.11. 11:20:04

Te, Rasid, ezek is az örökkévalósághoz akarnak ragaszkodni... Akarom mondani az örökkévalóságig. Márpedig én kivárom, míg eltünnek - várok az örökkévalóságig..-)

163107 2011.02.11. 11:23:02

Már kezdenek egyébként rájönni, hogy nem lesz az annyira tuti, ha teljesen az ellenzék nékül alkotmányoznak. Most írja Gyurcsány, hogy már udvarolnak: "Érzik, hogy politikai értelemben szorul a hurok. Tegnap újabb ajánlatot tettek. Már azt mondják, hogy akár a Házszabályt is megváltoztatják az ellenzék érdekében, és lehetővé teszik, hogy az ellenzék is benyújthasson alkotmány-koncepciót". Persze, csak fügefalevélnek kellenének, hogy azt mondhassák: konszenzussal született az új forradalmi alkotmány. Valahogy úgy, ahogy a pénztári tagok is szabadon választhattak...

34417 2011.02.11. 11:27:58

@Osszián alkotmány koncepciót? mijarossebnek? elkészítik úgy a reformcsomagot (?) hogy meg se kérdezik a befektetői tanácsot, pedig ők azok a pénzemberek, aki ITTHON akarják a pénzüket befektetni! persze, benyújthatnak, de sajnos, se idő, se mód nem lesz a figyelembe vételére, mint ahogy ez eddig is így volt minden más javaslattal is.

179584 2011.02.11. 11:47:09

Nem értem, minek ez a sok laca-faca. Mondja ki, hogy diktatúra van, az lesz, amit én akarok!

34417 2011.02.11. 11:54:41

marijja, diktatúra, az nincs. ahhoz ő egy kicsit kevés. autokrácia, az viszont van.

163107 2011.02.11. 12:02:06

5. De csak azért kevés, mert Európa közepén vagyunk és uniós tagok.

11692 2011.02.11. 14:43:06

Kedves Rasid, az a gyanúm, hogy röpképtelen gondolataiddal nem vagy képes egy zseni szárnyalását, annak parabolisztikus ívét követni, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem vagy képes tekinteted, sekélyes gondolataidat a földhözragadtság hétköznapjaiból kiengedni... te nem hallod azon lövéseket sem, - monthatnám lövésed nincs - arról, ami pedig pregnáns, evidens, meg ilyenek. Fájdalmasan hiányzik belőled a tárgy és a személy szakrális tisztelete, nem méltányolod a szót, mely maga az ember, a stílusod slendrián, emelkedett gondolkodású ember hétköznap is ünneplőben gondolkodik, ha bele, vagy inkább éhen döglik, akkor is. Felróható hibád az is, hogy a disznóról mingyár a zabálás jut eszedbe, nem valami éteri, decens dakota idézet, és mielőtt éhen döglenél, olyan pórias szavakkal dobálódzól, mint laca-faca, meg rosseb, piha! A helyedben mindent meggondolnék és meg is fontolnák...nék, mielőtt meggondolatlanul róka és kutya bőröket nyúzbitolnék, ez ugyanis törvényileg tiltott,,, a parasztvakítás, az más...arra nincs copy...)

163107 2011.02.11. 15:20:00

evalajos, :-))) Bizony ez a Rasid már csak ilyen pórias. Még képes, amillen földhözragadt lélek, és a nagy vezető kóbásztöltéseit is annak veszi, ami: kóbásztöltésnek, és nem valami spirituális kifinomultságú kegyelmi állapotnak, olyannak, ami arra irányul, hogy a HAZA FÉNYRE DERÜLJÖN!

34417 2011.02.11. 16:20:23

jesszusom, én irulok és pirulok, ennyi emelkedettség mellett az én gondolataim kb. olyan sekélyesek, mint a tavaszi tarlóhántás:(

104422 2011.02.11. 19:21:41

Kedves Rasid! Ha kekedkedhetnékem volna, akkor azt mondanám, hogy valakik arról vittakoztak egykor, hogy 2005-ben vagy 2006-ban lesz-e eurónk... Nem vagyok a nevezett kimondott híve - (pestiesen szólve nem csípem az urat), de a bírálatok hitelessége háromdolgon múlik: 1. a bíráló ne legyen elfogult 2. a bíráló ne legyen elfogult 3. a bíráló ne legyen elfogult Esetleg hozzátehetjük még azt is, hogy a bíráló ne legyen elfogult. Komolyra fordítva a szót, ha Orbántól elvitatjuk a jogot, hogy "országértékeljen", akkor mi a fenét szokott voltak csinélni mondjuk a szocialisták, élen egynémely levitézlett legényükkel? Ha Orbántól szó szerint és kő keményen elvárjuk az ígéretei betartását, aklkor 2006-ban miért nem találkoztunk, Te meg én a Kossuth téren? Te is, én is pontosan tudjuk, milyen a politika, milyenek a politikusok. Például néhány lehetséges válasz, amit Te is biztosan tudsz. (a megfelelő válasz bekarikázandó...) Miért nem a "magyarok alkotmánya?" a./ Mert hioányzik belőlke a turul és a csodaszarvas b./ Mert bár olyan, mint a mondabeli nagypapa kisbaltája, de mégis egy sztalinista alkotmány átfaragva c./ Talán azért, mert a szocialisták is új alkotmányt akartak, legfeljebb nem ilyet... * * * Más. Le kellene szállni végre erről az "etnikai" vonalról. Gondolj bele. Ha tyúklopásról van szó, akkor a liberálisok "cigányozást" vélnek hallani. Ha valaki cigányozik, akkor meg azon háborodnak fel. Kérdem én, az uralkodó C szerint mit kell mondani, ha a lényeg az, hogy a tyúkot valakik ellopták? * * * Etno kérdésben remekül lehet kötözködni. Pontosan tudja mindenki, hogy a munkanélküliek között számarányukon felülreprezentáltak. Az okokra számos szociológiai magyarázat is van. De sohasem lesz megoldva, ha mindig csak odáig jutunk, hogy erről nem szabad beszélni... Sok hülyeséget beszélt, ebben nincs vita, de könyörgöm, politikus... Fsp-nek is azt írtam egyszer, akkor lenne hiteles, ha néha a szocik hülyeségeit is bírálná... Egyébként megmaradunk a Népszabaság kontra Magyar Nemzet szintjén, amit én a magam részéről akkor is messze meghaladni kívánok, ha a kettő közül még mindig az utóbbit tartom alacsonyabb szinvonalúnak. Barátsággal B.ez

relatív 2011.02.11. 20:52:23

10.-hez ! Talán a blog témája kapcsán nem kellene a blog témáját negligálni, ha már olyan elfogulatlannak akarunk látszani. Az sem lenne rossz, ha a leírtakkal "szemben" valami pozitív tartalmi, vagy támogató véleményt mondanál ! A blogban - ha normálisan olvassuk el - nem láttam a korábbi kormányokról semmiféle támogató megjegyzést ( pedig bőven lehetne szó azokról !). Ha vissza fognánk magunkat és csak a blogban foglalt témával foglalkoznánk és nem a blogírónak a mentális életével, többet tanulhatnánk egymástól ! Hogy a blogban foglaltakra IS reagáljak, szerintem semmi értelmes nem hangzott el a korábbiakhoz hasonlóan teljesen színházi előadásként megrendezett felolvasó esten !

34417 2011.02.12. 06:51:03

10. Bástya elvtárs (szerkesztő) 2011. 02. 11. 19:21 hát akkor szépen, sorban... nem bírálok, hanem nevetségessé teszem. mert az. 2006-ban, a kossuth téren? ennek több oka is van: szeretek elvonultan, szolid magányban vizelni. nomeg, fogalmam se volt akkor arról, hogy létezel. senki sem vitatja el a jogot orbántól, hogy akár havonta országot értékeljen. csak minek? az, hogy "magyarok alkotmánya" tagadná a sztálinista alkotmányt? magyarok írták azt is, kópia ide, másolat oda, a '89-est meg pláne, ne tegyél úgy, mint aki nem érti, miről beszélek! ami a tyúkot illeti: nem. a lényeg az, hogy mit akarsz láttatni. márpedig orbán a közfelfogás szerint szólt, és a közfelfogás nem politikai csoportosulás szerint értelmezendő! etno kérdésben, véleményem szerint, kurvára nem szociológiai kérdésről van szó. érdekes módon a szocreálban nem volt. visszautalnék a közfelfogásra. érdekes módon, tolcsva környékén nem etno kérdés.

34417 2011.02.12. 06:51:52

11. relatív (látogató) 2011. 02. 11. 20:52 engem nem zavar, ha a mentális életemmel foglalkoznak. ez csak arra utal, hogy fingjuk sincs a témához:-)
süti beállítások módosítása